Середа 08 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

5 способів використовувати свій телефон на славу Божу

Ні один пристрій в історії не вплинув на наше життя так сильно, як смартфон. Більшість людей хапаються за свої смартфони кожні 12 хвилин. Телефони змінили спосіб нашого спілкування один з одним, здійснення покупок, розваг, подорожей та багато іншого.

Вам не потрібно бути культурним критиком, щоб розуміти, що деякі з цих змін не ведуть до добра. Я писав про багато з цих небезпек у моїй попередній статті . Смартфони можуть убивати час. Вони можуть спокусити нас прийняти систему цінностей світу.

Однак, пасторе, не пропустіть таке: ваш смартфон також може бути інструментом для Божих цілей. Бути учнем у сучасному цифровому світі не означає ігнорувати технології, але навчитися використовувати їх на благо.

Ось п'ять способів використовувати свої смартфони для досягнення Божої мети, яким ви можете навчити свою громаду.

1. Ми можемо використовувати телефони, щоб висловити своє поклоніння.

Бог сказав нам, як поклонятися Йому. Ми повинні робити це «у дусі та в правді» (Івана 4:24). Але Він не сказав нам, де Йому поклонятися. Ми можемо і повинні поклонятися Йому всюди.

Смартфони можуть нам допомогти. Ми можемо слухати музику поклоніння у наших автомобілях, в офісах та у спортзалі.

Звичайно, поклоніння — це набагато більше, ніж музика. Будь-яку дію можна перетворити на акт поклоніння, якщо ви робите це для хвали, слави та задоволення Бога. Коли парафіяни роблять пожертвування своєї церкви через смартфони, вони висловлюють поклоніння Богові. Це такий самий акт поклоніння, як і кидання готівки в ящик для пожертвувань.

2. Ми можемо використовувати телефони для спілкування з іншими віруючими.

Зазвичай ми думаємо про смартфони як щось, що розриває зв'язок між людьми, тому що ми проводимо занадто багато часу, дивлячись на екрани. Але можливе й протилежне. Наші смартфони можуть допомогти нам будувати стосунки, якщо ми правильно ними користуємось.

Соціальні мережі — чудовий приклад. Вам не знадобиться багато часу у соціальних мережах, щоб побачити, як люди руйнують один одного. Але 1-ма Фессалонікійцям 5:11 дає нам інший спосіб реакції: «Умовляйте один одного і будуйте один одного» . Проводячи час у соціальних мережах, ми маємо підбадьорювати інших, а не принижувати.

По суті, найкращий час для підтримки інших у соцмережах за допомогою текстових повідомлень або будь-яким іншим способом, це коли ви самі розчаровані. Бог помножить те, що ви даєте іншим, тому, коли ви підбадьорюєте інших, ви будете надихнуті у відповідь.

3. Ми можемо використовувати телефони, щоб допомогти собі зростати духовно.

Ви можете знайти сотні програм для телефону, які допоможуть вам духовно зростати, включаючи Біблію, Біблійні уроки, проповіді і т.д. Ви можете використовувати будь-яку з таких програм, щоб зростати «в благодаті та пізнанні Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа» (2 Петра 3:18).

Я постійно розмовляю з людьми, які зазнають труднощів у духовному зростанні, тому що не роблять це своїм повсякденним пріоритетом. Я впевнений, що ви також із такими людьми спілкувалися. Ви не можете розвиватись фізично, харчуючись один раз на тиждень, і ви не можете рости духовно, звертаючись до Слова лише раз на тиждень.

Бог дав нам такі інструменти, як програми для смартфонів, які можуть допомогти нам внести Боже Слово у повсякденне життя. Ми можемо вивчати Біблію під час наших повсякденних поїздок на роботу. Ми можемо читати Біблію, коли стоїмо у черзі в магазині.

4. Ми можемо використовувати телефони для розширення можливостей нашого служіння.

Нам потрібно подивитися на наші смартфони як місце, де ми можемо служити іншим людям.

Подумайте про те, як часто ми заходимо до соціальних мереж, щоб щось з них витягти. Наступного разу, коли хтось захоче посперечатися з вами в соцмережах, не сперечайтеся з ним; натомість моліться за людину. Запитайте себе: «Як я можу послужити цій людині?».

У Давида в його часи не було соціальних мереж, але він запитував себе: «Що віддам Господу за всі благодіяння Його до мене?» (Псалми 115:3). Подумайте про все, що дав вам Бог. Завдяки соцмережам у вас є ширші можливості для молитви та служіння іншим, якщо ви скористаєтеся ними.

5. Ми можемо використовувати телефони, щоб розширити своє свідоцтво.

Коли Ісус сказав Своїм послідовникам у Дії 1:8 бути Його свідками по всьому світу, вони не мали можливості якось полегшити це завдання. Сьогодні вам не потрібно виходити з дому, щоб свідчити про Христа. Ви можете сидіти в піжамі у своєму зручному кріслі і ділитися Благою Звісткою про Господа, і вона може досягти всіх на земній кулі.

Це може зробити кожен прихожанин вашої громади. У своїх кишенях ми носимо інструмент із глобальним охопленням. У жодного іншого покоління віруючих в історії не було такої можливості.

Давайте навчати наші збори використовувати технології, щоб робити учнів, а не розділяти віруючих.

17.10.2023

Чому нам потрібно говорити про послух

Второе ім'я моєї дочки - Грейс (у пер. з англ. благодать ), і я також знаю далеко не одну сім'ю, в якій дитину назвали Мерсі (у пер. з англ. милість ). Благодать і милість — поняття, які є стовпами Євангелія, поняття досить гарні, щоб назвати на честь них дитину. Але за всі свої дні я жодного разу не зустрічав людину на ім'я Послух.

Колись давно це ім'я використо...

Що б не сталося, не відступайте від Бога

Япочув цю зворушливу історію з перших вуст улітку 1983 року на великих християнських зборах. Спікером був всесвітньо відомий вчитель Біблії, а його аудиторія складалася з християн, які вірили, що Бог добрий, що Він і сьогодні зцілює і творить чудеса, і Його чудесний захист, який Він обіцяв Своїм дітям. Зрештою, хіба в Писанні не говориться, що “Ангел Господній повстає навколо тих, хто бої...

ВІДБУДУВАТИ ДІМ ГОСПОДНІЙ

«У другий рік царя Дарія, у шостий місяць, у перший день місяця, було слово Господнє через Аггея пророка до Зоровавеля, сина Салафиїлового, правителя Юдеї, і до Ісуса, сина Іоседекового, великого ієрея: так сказав Господь Саваоф: народ цей говорить: “не прийшов ще час, не час будувати дім Господній”.

І було слово Господнє через Аггея пророка: а вам самим...

Покаяння

Можна до поїзда запізнитися... Не встигнути на корабель до відплиття... Заповіт не дописати... Злягти в ліжко на порозі відкриття. Чи не встигнути доопрацювати вірші. Не впоратися до терміну із завданням — це, по суті, все дрібниці… Не дай Боже, запізнитися з покаянням….
Покаяння має велику силу. Воно вугілля перетворює на діаманти, вовка — на ягня, люту людину ...

Вірити – означає знати

Вірити – це також означає знати. Робота шкіл базується не тільки на передаванні знань, а й на вірі. Учень вірить учителеві, що Земля кругла, що на планеті є п’ять континентів, існує Тихий океан, Гренландія і джунглі, а також Китай, Японія та Африка. Студент вірить викладачеві, що Н20 – це справді хімічна формула води. Він також разом з професорами вірить історичним ...

Непереможний дух віри

В якій би важкій ситуації ви сьогодні не перебували, Бог може її змінити!

Можливо, лікарі сказали вам, що немає жодної надії. Можливо, ваш банківський рахунок порожній і від вас не відстають ваші кредитори. Можливо, у вас є проблеми в сім'ї або на роботі. Можливо, ваші проблеми, навалившись одна на одну, утворили собою величезну гору, і вам здається, що ви ніколи не зм...

Що включає молитва

Будь-якою молитвою та проханням моліться у будь-який час духом, і намагайтеся про це саме з усякою постійністю та молінням за всіх святих. - Ефесянам 6:18 Найчастіше слово «молитва», що зустрічається в Новому Завіті, є грецьким словом proseuche. Воно та його форми вживаються у Новому Завіті приблизно 127 разів. Його Павло вжив і в Посланні до Ефесян 6:18: «Всякою молитвою і проханням молітьс...

Ви подобається собі?

Багато людей не подобаються самим собі. Протягом багатьох років я намагаюся допомагати людям зцілитися не лише фізично, а й душевно. Я зрозуміла: більшість людей собі не подобається. Вони навіть не підозрюють, що в цьому полягає корінь більшості їхніх проблем. Корінь багатьох наших проблем, у тому числі у взаєминах з людьми, — це самовідданість і ненависть до себе.&nbs...

Перше місце – Богу

«Шукайте (націлюйтеся, прагнете отримати) насамперед Царство Боже, Його праведність (старайтеся жити праведно), і тоді все інше буде дано вам на додачу».

– Євангеліє від Матвія 6:33

Найчастіше ми не замислюємось над своїми пріоритетами і щось другорядне ставимо на перше місце. А на першому місці у нас має бути Бог, якщо ми хочемо, щоб наше життя було...

Ніколи не відмовляйтесь від мрії!

Триматимемося сповідання надії неухильно,
бо вірний Обіцяв.
— Євреїв 10:23

Що, на вашу думку, Бог повинен зробити у вашому житті? Які мрії не дають вам спати ночами і переслідують щодня? Ви мрієте про те, ким хотіли б стати чи чого досягти в майбутньому? А чи не спадало вам на думку, що ці мрії насправді можуть бути Божою волею для вас, що саме Бог коли...