Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

5 способів використовувати свій телефон на славу Божу

Ні один пристрій в історії не вплинув на наше життя так сильно, як смартфон. Більшість людей хапаються за свої смартфони кожні 12 хвилин. Телефони змінили спосіб нашого спілкування один з одним, здійснення покупок, розваг, подорожей та багато іншого.

Вам не потрібно бути культурним критиком, щоб розуміти, що деякі з цих змін не ведуть до добра. Я писав про багато з цих небезпек у моїй попередній статті . Смартфони можуть убивати час. Вони можуть спокусити нас прийняти систему цінностей світу.

Однак, пасторе, не пропустіть таке: ваш смартфон також може бути інструментом для Божих цілей. Бути учнем у сучасному цифровому світі не означає ігнорувати технології, але навчитися використовувати їх на благо.

Ось п'ять способів використовувати свої смартфони для досягнення Божої мети, яким ви можете навчити свою громаду.

1. Ми можемо використовувати телефони, щоб висловити своє поклоніння.

Бог сказав нам, як поклонятися Йому. Ми повинні робити це «у дусі та в правді» (Івана 4:24). Але Він не сказав нам, де Йому поклонятися. Ми можемо і повинні поклонятися Йому всюди.

Смартфони можуть нам допомогти. Ми можемо слухати музику поклоніння у наших автомобілях, в офісах та у спортзалі.

Звичайно, поклоніння — це набагато більше, ніж музика. Будь-яку дію можна перетворити на акт поклоніння, якщо ви робите це для хвали, слави та задоволення Бога. Коли парафіяни роблять пожертвування своєї церкви через смартфони, вони висловлюють поклоніння Богові. Це такий самий акт поклоніння, як і кидання готівки в ящик для пожертвувань.

2. Ми можемо використовувати телефони для спілкування з іншими віруючими.

Зазвичай ми думаємо про смартфони як щось, що розриває зв'язок між людьми, тому що ми проводимо занадто багато часу, дивлячись на екрани. Але можливе й протилежне. Наші смартфони можуть допомогти нам будувати стосунки, якщо ми правильно ними користуємось.

Соціальні мережі — чудовий приклад. Вам не знадобиться багато часу у соціальних мережах, щоб побачити, як люди руйнують один одного. Але 1-ма Фессалонікійцям 5:11 дає нам інший спосіб реакції: «Умовляйте один одного і будуйте один одного» . Проводячи час у соціальних мережах, ми маємо підбадьорювати інших, а не принижувати.

По суті, найкращий час для підтримки інших у соцмережах за допомогою текстових повідомлень або будь-яким іншим способом, це коли ви самі розчаровані. Бог помножить те, що ви даєте іншим, тому, коли ви підбадьорюєте інших, ви будете надихнуті у відповідь.

3. Ми можемо використовувати телефони, щоб допомогти собі зростати духовно.

Ви можете знайти сотні програм для телефону, які допоможуть вам духовно зростати, включаючи Біблію, Біблійні уроки, проповіді і т.д. Ви можете використовувати будь-яку з таких програм, щоб зростати «в благодаті та пізнанні Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа» (2 Петра 3:18).

Я постійно розмовляю з людьми, які зазнають труднощів у духовному зростанні, тому що не роблять це своїм повсякденним пріоритетом. Я впевнений, що ви також із такими людьми спілкувалися. Ви не можете розвиватись фізично, харчуючись один раз на тиждень, і ви не можете рости духовно, звертаючись до Слова лише раз на тиждень.

Бог дав нам такі інструменти, як програми для смартфонів, які можуть допомогти нам внести Боже Слово у повсякденне життя. Ми можемо вивчати Біблію під час наших повсякденних поїздок на роботу. Ми можемо читати Біблію, коли стоїмо у черзі в магазині.

4. Ми можемо використовувати телефони для розширення можливостей нашого служіння.

Нам потрібно подивитися на наші смартфони як місце, де ми можемо служити іншим людям.

Подумайте про те, як часто ми заходимо до соціальних мереж, щоб щось з них витягти. Наступного разу, коли хтось захоче посперечатися з вами в соцмережах, не сперечайтеся з ним; натомість моліться за людину. Запитайте себе: «Як я можу послужити цій людині?».

У Давида в його часи не було соціальних мереж, але він запитував себе: «Що віддам Господу за всі благодіяння Його до мене?» (Псалми 115:3). Подумайте про все, що дав вам Бог. Завдяки соцмережам у вас є ширші можливості для молитви та служіння іншим, якщо ви скористаєтеся ними.

5. Ми можемо використовувати телефони, щоб розширити своє свідоцтво.

Коли Ісус сказав Своїм послідовникам у Дії 1:8 бути Його свідками по всьому світу, вони не мали можливості якось полегшити це завдання. Сьогодні вам не потрібно виходити з дому, щоб свідчити про Христа. Ви можете сидіти в піжамі у своєму зручному кріслі і ділитися Благою Звісткою про Господа, і вона може досягти всіх на земній кулі.

Це може зробити кожен прихожанин вашої громади. У своїх кишенях ми носимо інструмент із глобальним охопленням. У жодного іншого покоління віруючих в історії не було такої можливості.

Давайте навчати наші збори використовувати технології, щоб робити учнів, а не розділяти віруючих.

17.10.2023

Впевненість у невидимому

Написано: «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр.11:1). Сьогодні я хотів би поговорити про те, наскільки важливо мати розплющені духовні очі і впевненість у невидимому.

Біблія розповідає нам про Агар, яка опинилася разом зі своїм сином у відчайдушних обставинах: «Вона пішла, і заблукала у пустелі Вирсавії; і не стало води в міх...

5 правил для успішного фізичного та духовного життя

1) Щоранку відводьте час на спілкування з Богом.

У Псалмі 5:4 Давид написав про своє рішення присвячувати Богові щоранку: «Господи! рано почуєш голос мій, — рано постану перед Тобою, і дивитимусь» (переклад з Біблії короля Якова).

Особливо хочу звернути Вашу увагу на ту частину вірша, яка виділена курсивом: «… і дивитимуся». Якщо ми не почина...

Віра веде до більшого

25 А четвертої варти ночі пішов до них Ісус, ідучи морем.

26 І побачили Його, побачивши Його, що йшов морем, стривожились і говорили: Це привид; і від страху закричали.

27 Але Ісус зараз говорив із ними і сказав: Підбадьоріться! це Я, не бійтеся.

28 Петро сказав Йому у відповідь: Господи! якщо це Ти, повели мені прийти до Тебе по воді.

29 Він же сказав: І...

Духовна практика молитви: Як навчитися молитися та знаходити внутрішній спокій

Молитва - це один з найважливіших елементів духовного розвитку Християнина. Це засіб звернутися до Бога, висловити свої думки та побажання, знайти спокій та внутрішню рівновагу. Проте, багато людей можуть мати проблеми з молитвою - вони не знають, як почати, що казати або як знайти покой під час молитви. Отже, як налагодити свою духовну практику молитви та знайти внутрішній покій?

Перш ...

Зцілені, врятовані та живі для правди

У 1-му посл. Петра 2:24 написано: "Він гріхи наші Сам підніс тілом Своїм на дерево, щоб ми, позбавившись гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися". Це добре відоме у Тілі Христа місце Писання про зцілення. Однак воно говорить не лише про зцілення, а ще й про те, що передувало йому. Розберемо цей вірш частинами.

Спочатку йдеться про те, що Іс...

25 дуже вдохновляючих Біблійних віршів про надію

Надія виявляється потужним і суттєвим аспектом віри християн. Ця концепція є фундаментом для осмисленого та багатогранного життя, надаючи нам утіху та заохочення під час найважчих часів. Біблія пропонує численні вірші, які не лише пропонують нам надію, але і надають вказівки, як берегти цю надію в нашому житті. Ці вірші слугують свідченням про тверду та нескоромну природу надії та її здатності ...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

Ніколи більше не здавайтесь

Ви усвідомлюєте це чи ні, але ви є членами духовної царської сім'ї. Ви були поставлені у позицію влади над своїм життям та обставинами. Тому... ви є членами духовної царської родини.

Кожен народжений над віруючим є більшим, ніж переможцем. Це правда. Так каже Біблія. Але найсумніше - це те, що більшість віруючих програла стільки битв із гріхом, що вже звикло ...

Молитва – джерело здорового суспільства

Я хотів би розповісти тобі, шановний читачу, як можеш стати духовно здоровим.

Ісус Христос прийшов, щоб вилікувати зламані серця. Зламане серце – це таке, яке не може спілкуватися не лише з Богом, а й з людьми. Воно нагадує пошкоджену телефонну лінію. Тому треба знову налагодити зв’язок і вилікувати зламане серце. Люди не в змозі зробити цього, але це під силу Богові.

...

Дії, а не балачки

Часом диву даєшся: як деколи люди легко розмірковують про віру, причому чужу. Ніби ця річ, яку легко виміряти лінійкою, зважити, відчути на дотик. От, наприклад, історія двох сліпців, яких зцілив Христос і про яких ми дізнаємося з Євангелія від Матфея (Мф. 9:27-31). «За вірою вашою нехай буде вам» (Мф. 9:29), – каже до них Христос і зціляє. Тут багато коментаторів поч...