Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Божий потік надприродних одкровень

Пам'ятаю, кілька років тому одного січневого ранку я прокинувся дуже рано. Спочатку я подумав, що мені просто не спиться і спробував знову заснути. Але що довше я лежав у ліжку, то краще розумів, що це Святий Дух розбудив мене, бо хоче мені щось сказати.

Протягом кількох місяців до цього я шукав відповіді на запитання щодо служіння та напряму, в якому я маю рухатися. Днями безперервно я розмірковував над цими питаннями. Не порахувати, скільки сторінок я списав, і все одно не знаходив відповіді на запитання, які не виходили з мене. Я багато про це молився, але так і не отримував відповіді. І ось того січневого ранку відповідь нарешті прийшла!

Я ходив по кімнаті туди-сюди і молився. Потім пішов у їдальню і почав молитися ще старанніше. Я запитав: «Святий Дух, що Ти хочеш мені відкрити зараз? Що Ти хочеш повідомити мене?». Зовсім несподівано в мене з'явилося таке почуття, ніби відкрилася духовна сфера і на мене почав виливатися потік інформації. Я отримав відповіді на всі запитання. Я відразу побачив рішення, яке так довго не знаходив. Святий Дух сказав: «Я хочу зняти покривало з твого розуму, щоб ти зрозумів усе, що хочеш зрозуміти. Я приберу покривало незнання, яке заважало тобі побачити відповіді, і ти все зрозумієш».

Подібне відбувалося зі мною не вперше. Протягом багатьох років Святий Дух відкривав мені багато, і я знаю, що до кінця мого життя Він, як і раніше, буде для мене невичерпним джерелом Божих одкровень. Він відкриватиме Божу волю кожному, хто бажає її знати. Віруючі можуть сміливо розраховувати на те, що Святий Дух даватиме їм одкровення про Божу волю у їхньому житті.

Про одкровення, яке дає Святий Дух, апостол Павло писав: «Але, як написано: не бачив того очей, не чуло вухо, і не приходило на серце людині, що приготував Бог тим, хто любить Його. А нам Бог відкрив [це] Духом Своїм; бо Дух все проникає, і глибини Божі» (1 Коринтян 2:9–10).

Павло пише, що людина не здатна осягнути Божі глибини розумом. Першу частину вірша можна було б перекласти так: «Ніколи не приходило щось на серце людині, ніколи вона не мріяла про це і навіть не уявляла, що Бог приготував тим, хто любить Його». Людина навіть із найбагатшою уявою не може уявити, що Бог приготував Своїм дітям. Але як тоді дізнатися про це? Павло відповідає на це запитання: «А нам Бог відкрив [це] Духом Своїм…». Геть незнання! Святий Дух з нами, і тепер ми можемо дізнатися про все, що приготував нам Бог.

Слово apokalupto - "відкривати", означає знімати покривало, виявляти. Воно малює образ того, що було заховано під покривалом, приховано від очей. Але раптом покривало спало, і нарешті виявилося те, що було приховано під ним. Так сталося і зі мною того ранку.

Коли Святий Дух відкриває вам Боже призначення, тоді раптом вам стають зрозумілими ті істини, яких ви раніше не розуміли. Це і є одкровення. В одну мить все стає цілком зрозумілим, ви отримуєте відповіді на всі свої питання та напрямок, який шукали, можливо, вже досить довго.

Слово apokalupsis вносить такий зміст
у перше послання до Коринтян 2:9–10:

«…Бог скинув покривало, яке не давало вам побачити наміри Бога щодо вас. Святий Дух відкрив вам те, що раніше було приховано від вас».

Щоб зрозуміти деякі духовні істини, одного інтелекту недостатньо. І якщо ви намагаєтеся зрозуміти щось, але вам ніяк це не вдається, зверніться до невичерпного джерела Божих одкровень — до Святого Духа, Він відкриє все, що вам потрібно знати. Він має відповіді на всі ваші запитання.

Моя молитва сьогодні.

Господи, тепер я розумію, що намагався знайти відповіді, які можеш дати лише Ти. Я прошу Тебе, скинь покривало, що ховає від мене істини, які мені треба зрозуміти. І коли пелена спаде з моїх очей, незнання розвіється. Будь ласка, відкрий мені те, що потрібно знати.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Святий Дух допомагає мені ясно бачити і добре розуміти все, що мені потрібно знати. Незнання розсіюється, тому що Святий Дух відкриває мені, які блага Ісус мені дарував. Тепер я починаю розуміти ті істини, які раніше ніяк не міг зрозуміти. Я вдячний, що Святий Дух дає мені одкровення і що я більше ніколи не перебуватиму в невіданні.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Чи зверталися ви до Бога по допомогу, якщо самі не могли знайти відповіді на свої запитання?
2. Складіть перелік питань, відповіді на які ви шукаєте.
3. Ви просили Бога відповісти на ваші запитання? А потім терпляче чекали від Нього відповіді?

Вірити – означає знати

Вірити – це також означає знати. Робота шкіл базується не тільки на передаванні знань, а й на вірі. Учень вірить учителеві, що Земля кругла, що на планеті є п’ять континентів, існує Тихий океан, Гренландія і джунглі, а також Китай, Японія та Африка. Студент вірить викладачеві, що Н20 – це справді хімічна формула води. Він також разом з професорами вірить історичним ...

Вас зраджують, відкидають, кидають? Тоді радійте!

Вас колись відкидали, зраджували, кидали? Так? Знаєте, я ж вас чудово розумію. Колись я відчував себе найнегіднішою людиною, хоча для цього не було жодних підстав.

Пам'ятаю, якось навчаючись у школі, я серйозно захворів і довгий час не ходив на заняття. Я особливо переживав, що пропускав уроки математики. Весь клас пройшов багато важливих тем із цього предмет...

Як досягти мети

Дан.1:17: «І дарував Бог чотирьом цим юнакам знання та розуміння всякої книги та мудрості, а Данилові ще дарував розуміти й усякі видіння та сни».

Тут говориться про те, що Бог дарував єврейським юнакам знання та мудрість. Так, вони здобували освіту, проте освіта ще не означає наявність знання та розуміння. Це все зусилля та індивідуальні здібності.

Я знайшла цік...

Бог обов'язково винагородить вас за віру!

У Бога є безліч способів винагородити вас за те, що ви продовжуєте вірити Йому і робити те, до чого Він вас покликав. А вищезгаданий вірш це підтверджує.

Розглянемо значення грецького слова misthapodosia - «відплата». Слово mistha переказує гроші, зарплата, винагорода. Здебільшого, це слово вживалося працівниками промислових підприємств та комерсантами та о...

Живучи щодня у досконалій волі Божій

Я вірю, що зазвичай християни, думаючи про волю Божу для свого життя, уявляють щось велике: Куди я маю йти вчитися? Де я маю працювати? З ким я маю одружитися? Їхнє ставлення до незначних подій повсякденного життя таке: що буде, те й буде.

Але істина в тому, що Бог розробив Свій досконалий план для нашого повсякденного життя, навіть у дрібницях, як і Він розробив його ...

Будьте попереджувальні один з одним

Коли наша сім'я лише переїхала до колишнього Радянського Союзу, Бог звів нас із кількома чудовими людьми. Хоча вони виросли в іншій культурі та інших умовах життя, вони стали частиною нашої родини. Особливо раділи цій дружбі наші сини, адже всі наші родичі були так далеко від нас. Відносини, що зав'язалися, був дуже радий і я, бо такої міцної дружби в мене ще не було ні з ким із ...

Духовна практика молитви: Як навчитися молитися та знаходити внутрішній спокій

Молитва - це один з найважливіших елементів духовного розвитку Християнина. Це засіб звернутися до Бога, висловити свої думки та побажання, знайти спокій та внутрішню рівновагу. Проте, багато людей можуть мати проблеми з молитвою - вони не знають, як почати, що казати або як знайти покой під час молитви. Отже, як налагодити свою духовну практику молитви та знайти внутрішній покій?

Перш ...

Хто ми такі, щоби судити?

Біблія стверджує, що Бог є суддею для всіх. Бог має право судити, і Він праведний у Своєму суді. Бог не дивиться на зовнішній вигляд, а судить думки, наміри та мотиви серця.

А що Біблія говорить про нас щодо цього? Чи є у нас доручення чи дозвіл судити? Чи маємо ми такі повноваження чи доречно нам судити про дії чи мотиви інших?

З першого погляду багато людей скажуть, що це ...

Простити = не гніватися?

«Бо якщо ви прощатимете людям провини їхні, то простить і вам Отець ваш Небесний. А коли не будете прощати людям провин їхніх, то і Отець ваш не простить вам провин ваших» (Мф. 6:14-15).

Ці слова про прощення ми чули стільки разів, що як би оглухнули до них. Але от варто лише на секунду вдуматися, вслухатися, струсити із себе внутрішню до них звичку, як вони знову...

Про силу покаяння та благості Божої

Про силу покаяння старець говорить так: "Одна людина все грішила і каялася-і так все життя. Нарешті покаявся і помер. Злий дух прийшов за його душею і говорить: "Він мій". "Та хоч і каявся, знову грішав", - продовжував диявол. як він, згрішивши, знову звертався до Мене з покаянням? Ти забуваєш, що ти злий, а Я-благ".

Для істинного покаяння потрібні не роки і не дні, а одну мить.

...