Четвер 28 Березень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Не поводьтеся як жертва!

Ми повинні враховувати той факт, що існують невидимі сили зла, які мають на меті вкрасти і зруйнувати все добре, що у нас є. У Біблії йдеться про те, що ці демонічні сили об'єднуються, щоб агресивно виступати проти віруючих, у тому числі й проти вас.

Ця істина ясно простежується в Новому Завіті, тому що Павло багато писав про духовну боротьбу, духовну всеозброєння і про те, як протистояти невидимим бісівським силам. І дуже важливо підходити до цього питання із правильним ставленням.

Ісус помер на хресті і воскрес із мертвих, тому всі сили пекла вже переможені. Ми не слабенькі віруючі, які щосили намагаються хоч якось витримати нападки диявола. Ми не намагаємося навчитися абияк зводити кінці з кінцями. Смерть Ісуса та Його воскресіння дали нам повне право тримати сатану під своїми ногами, тому в цій духовній війні нам треба завжди вважати себе переможцями, а не жертвами.

Давайте детальніше розглянемо Послання до Колосян 2:15, щоб зрозуміти повніше, яку велику і славну перемогу здобув заради нас Ісус, померши на хресті та воскреснувши. Ісус «відкрито піддав їх ганьбі». Грецьке слово parresia - «відкрите», вживається у всіх книгах Нового Завіту у значенні сміливість чи впевненість.

Вживши слово parresia, Павло заявив, що перемога, яку Ісус здобув над сатаною, не була тихою та непомітною. Не. Ісус сміливо, впевнено, приголомшливо розгромив ворога і поставив його напоказ перед усіма небесами. Так-так, не сумнівайтесь! Коли Ісус «відкрито піддав їх ганьбі», це було ціле уявлення!



«…Восторіювавши над ними Собою», по області вживання слово triambeuo — «торжествувати», особливе. Воно описує генерала чи імператора, який здобув повну перемогу біля ворога і тріумфально повертається додому.

Імператор в'їжджав у місто, сидячи на гарному, сильному, бойовому коні, у супроводі вірних воїнів, які теж відзначилися і прославилися в цій битві, що завершилася блискучим тріумфом. Хода рухалася вулицями міста, а вся зброя, трофеї та багатства, захоплені у ворога, були виставлені на загальний огляд. Кульмінаційним моментом усієї тріумфальної процесії був сам полонений ватажок. Його побили, уклали в ланцюги і змусили йти перед натовпами народу, що прийшли порадіти його поразці і подивитися на колись могутнього, а нині остаточно враженого супротивника. Він відчував глибокий сором, збентеження, приниження. Це була повна ганьба та безчестя.

Отже, Павло, написавши, що Ісус переміг над силами зла, тим самим сказав, що Він остаточно розгромив ворога і повністю «забрав сили у начальств і влади». Коли Ісус покінчив із цими демонічними силами, у них не залишилося нічого, чим можна було б помститися.

Враховуючи значення слів parresia та triumbeuo, Послання до Колосян 2:15 можна перекласти так:

«…Він велично ступив на небеса, щоб святкувати перемогу над сатаною та його військом. У ході своєї тріумфальної процесії Він виставив напоказ трофеї, захоплені у ворога. Але кульмінацією всього стало те, що сам ворог був виставлений на загальний огляд, пов'язаний, зганьблений, побитий, вражений і принижений ... »

Перемога Ісуса над сатаною була колосальною. Він повертався на небо абсолютним переможцем. Небеса влаштували грандіозне святкування перемоги Ісуса! Усі жителі небес прийшли святкувати тріумф Ісуса та скинення, крах сатани. На очах у всіх Він виставив диявола та його когорту, щоб усі знали: ворог не має більше законного права та необхідних засобів, щоб продовжувати своє терористичне правління.

Не треба намагатися вразити сатану — він уже вражений. І сатана знає про це найкраще. Але лише деякі віруючі вміють застосовувати владу, дану Богом, щоб успішно протистояти сатані, тому він продовжує незаконно діяти і завдавати віруючим шкоди.

Неважливо, з чим сьогодні виступає проти вас сатана або скільки демонів озброїлося на вас, ви ніколи не зазнаєте поразки. Ісус Своїм воскресінням із мертвих повністю розгромив ворога, тому дивіться на себе як на переможця. У вас уже є влада і сила тримати сатану під своїми ногами там його місце. Ви не жертва – ви переможець!

Моя молитва сьогодні.

Господи, дякую Тобі за перемогу, яку Ти здобув Своєю смертю та воскресінням з мертвих. Ніхто більше не може зробити те, що зробив заради нас Ти. Тільки Ти вторгся в пекло, розбив бісівські сили, захопив їхню артилерію і зв'язав диявола. Твоя перемога принесла нам волю. Ти наш славний переможець, великий завойовник і Господь панівних. Дякую Тобі за те, що Ти омив мене кров'ю Своєю і дарував мені честь бути Божим сином і Твоїм співспадкоємцем.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Мені немає потреби вражати сатану, бо він уже вражений. Я застосовую владу, дану мені Богом, щоб протистояти йому, і він тікає від мене. Неважливо, з чим сьогодні диявол виступає проти мене чи скільки злих духів повстало проти мене, я ніколи не зазнаю поразки. Я дивлюся на себе, як на переможця. Я маю силу й владу тримати диявола під своїми ногами — там його законне місце.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Ви поводитеся і живете як переможець чи як жертва?
2. Ви швидко здаєтеся чи завзято відмовляєтеся зазнавати поразки?
3. Як вам потрібно змінити свої думки, слова та ставлення, щоб поводитися як переможець?

Життя, повне надій, одкровень та прагнень

Чи знаєте ви про те, що у Бога пов'язано з вами багато надій та очікувань? Це дійсно так. Той факт, що Він пожертвував життям Свого Сина, щоб звільнити вас, показує, наскільки ви Йому дорогі. Бог вірить у вас більше, ніж ви самі!

Раніше я думала, що Бог розчаровується в мені щоразу, коли я роблю помилки. Але Він знає про кожну нашу помилку, навіть про ту, яку ми ще не зробили, і все одн...

Умови набуття плоду віри

11 Бо Писання каже: Кожен, хто вірує в Нього, не посоромиться.

ДЕРЕВО, ПОСАДЖЕНЕ НАД ВОДОЮ

«Благословенна людина, яка надіється на Господа, і уповання якої – Господь. Бо вона буде як дерево, посаджене біля вод, яке пускає коріння своє біля потоку; не знає воно, коли приходить спека; лист його зелений, і в час засухи воно не боїться і не перестає приносити плід» (Єр. 17:7-8).

Чи, властиво, єдине і справжнє питання для всіх нас полягає не в тому, що...

ВІДБУДУВАТИ ДІМ ГОСПОДНІЙ

«У другий рік царя Дарія, у шостий місяць, у перший день місяця, було слово Господнє через Аггея пророка до Зоровавеля, сина Салафиїлового, правителя Юдеї, і до Ісуса, сина Іоседекового, великого ієрея: так сказав Господь Саваоф: народ цей говорить: “не прийшов ще час, не час будувати дім Господній”.

І було слово Господнє через Аггея пророка: а вам самим...

Зцілені, врятовані та живі для правди

У 1-му посл. Петра 2:24 написано: "Він гріхи наші Сам підніс тілом Своїм на дерево, щоб ми, позбавившись гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися". Це добре відоме у Тілі Христа місце Писання про зцілення. Однак воно говорить не лише про зцілення, а ще й про те, що передувало йому. Розберемо цей вірш частинами.

Спочатку йдеться про те, що Іс...

Любов має виявлятися у ставленні до людей

Ми живемо останнім часом. Зараз у світі відбувається багато подій, про які згадується в Біблії, як про ознаки кінця часів, і ми не можемо нехтувати ними. У другому посланні до Тимофія 3:1-5 написано: «Знай же, що в останні дні настануть (настануть) часи тяжкі, напружені і тяжкі (коли буде важко дуже важко). Бо люди будуть самолюбні, вкрай егоїстичні, сріблолюбні, вони будут...

7 способів жити звитяжним життям

Устраху є сила паралізувати людей, не даючи їм жити повноцінним життям. Сатана приходить, щоб вкрасти, вбити і занапастити, і він щодня бажає позбавити вас миру та спокою.

Як віруючі ми знаємо, що Ісус прийшов дати нам життя та життя з надлишком. Ваше життя рухається у напрямку найсильніших ваших думок, тому ваш розум і ваше мислення повинні залишатися сфокусованими на Господі, якщо в...

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Молитва – дорога до зцілення

ірю, шановний читачу, що у твоїй родині, серед сусідів, друзів чи товаришів є хтось, кому ти хотів би допомогти стати людянішим, духовно здоровим, тобто добрим, справедливим і чесним.

Можливо, ти переживаєш важку кризу через те, що не знаєш, як допомогти цій людині. Адже вже розмовляв з нею, робив їй зауваження, переконував її протистояти злу, навіть погрожував, але все марно.

...

Основи Божественного захисту

Безпека. Можливо, саме її зрештою і шукає в наші дні цей світ. Усі хочуть почуватися безпечніше.

Тим не менш, з кожним днем все стає небезпечнішим. Лиха, які лише кілька років тому здавалися б немислимими, зараз стали дуже можливими. Ядерна зброя в руках відщепенців-терористів... біологічна зброя, яка загрожує цілим містам колись переможеними хворобами, такими як ...