Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Хіба ми маємо зупинятися лише тому, що диявол став на шляху?

І тому ми, я Павло, і раз і два хотіли прийти до вас,
але перешкодив нам сатана.
— 1 Солунянам 2:18

Якщо ви збираєтеся зробити щось значне для Царства Божого, ви повинні заздалегідь знати, що сатана від цього не в захваті. Він обов'язково намагатиметься вас зупинити, засмутити ваші плани, переконати братися за справу. Він зовсім не хоче, щоб ви почали виконувати Божу волю, тому що знає: коли ви виконуватимете Божу волю, ви сильно нашкодите царству темряви. Ось він і докладе всіх сил, щоб вам перешкодити.

У розділі «17 січня» ми вже розбирали ключове слово вищенаведеного вірша, і сьогодні мені хотілося б знову звернутися до цього Писання. Тут Павло говорить про те, як Сатана намагався заважати йому виконувати служіння. Він пише: «І тому ми, я Павло, і раз і два хотіли прийти до вас; але перешкодив нам сатана» (1 Солунянам 2:18).

Грецьке слово egkopto - "перешкодити", описувало бігуна, якого збив з дистанції його суперник. Також воно означало перекрити дорогу з метою зробити її непрохідною для мандрівників. Перешкода не давала мандрівникові можливість прийти вчасно до місця призначення. В результаті подорож затримувалась або тимчасово відкладалася. Мандрівник міг би вибрати інший маршрут, але він був незручний, зажадав би додаткових витрат і забрав би багато дорогоцінного часу, який можна було використати для інших справ.

Вживши це слово, Павло повідомляє нам, що сатана неодноразово завдавав йому незручностей, намагався зупинити поширення Євангелія, майстерно створював несподівані проблеми, щоб завадити Павлу виконувати завдання, яке доручив йому Бог. Але хіба Павло впадав у відчай, якщо все відбувалося не так, як він того очікував? Чи викидав він білий прапор і здавався? Нізащо! Апостол Павло ніколи не зупинявся лише тому, що йому заважав диявол. Жодні перешкоди не могли його зупинити. Незважаючи на незручності, він був готовий виконати Божу волю, скільки б часу, зусиль та витрат на це не пішло. Він був такий наполегливий, виконуючи своє покликання, що завжди знаходив спосіб його здійснити. Прикладом сказаного може бути історія про те, як Павло залишив Ефес, тому що його життя опинилося в небезпеці (див. Дії, гл. 19 і 20). Апостол присвятив три роки свого життя віруючим у Ефесі. Залишаючи місто, він міг би розплакатися: «Я не можу зрозуміти, чому Господь допустив це. Адже він знає, як я люблю цю церкву». Він міг би сумувати: «Я більше ніколи не побачу ефеських віруючих. Він назавжди зачинив переді мною двері до цього міста».

Однак Павло добре знав, що ні плач, ні стогнання нічого не змінять, тому вирішив подумати і знайшов спосіб виконати Божу волю: він спустився до узбережжя до міста Міліт і покликав туди старійшин ефеської церкви (Дії 20:17). Павло подумав і вирішив: якщо він сам не може потрапити до Ефесу, то чому б не запросити пресвітерів з Ефесу до нього в Міліт?

А хіба ми маємо зупинятися лише тому, що диявол опинився у нас на шляху? Якби це було досить вагомою причиною, нам варто було б взагалі припинити робити щось для Господа. Диявол завжди буде заважати нам виконувати Божу волю, тому ми повинні рішуче продовжувати справу, до якої покликані, навіть якщо він намагається зачинити двері прямо перед нами.

Ну, а що було робити Павлові, коли диявол зачинив перед ним двері до Ефесу? Він почав шукати відчинене вікно. Так Міліт став для Павла «відчиненим вікном». Він покликав туди пресвітерів, зустрівся з ними і точно виконав Боже доручення. Завдання було виконане.

Павло мав міцну хватку і ніколи не здавався. Який би опір йому не чинився, він уже заздалегідь вирішив не відступати і знайти спосіб здійснити те, чого Бог його закликав.

Ви також можете виконати все, що вам скаже Бог. Настройтесь не дозволити сатані вас зупинити, розладнати ваші плани або переконати вас виконувати те, до чого Бог вас покликав. Бог хоче, щоб ви робили великі справи. Тому диявол влаштовує таку метушку: він дуже боїться того, що відбуватиметься, коли ви почнете виконувати Боже доручення.

Вирішіть твердо ніколи не здаватися, ніколи не відступати, а продовжувати рухатися вперед. Диявол намагатиметься поставити перепону на вашому шляху, але це ще не означає, що все скінчено. Якщо ви попросите Святого Духа, Він покаже вам інший шлях до місця призначення. Святий Дух потребує вірної, серйозної, відданої людини, то чому б вам не бути таким? Вирішіть простягатися вперед, незважаючи на протистояння, і Святий Дух дасть вам сили долати всі перешкоди. Він покаже вам найкращий шлях. І, зрештою, він пошкодує, що зв'язався з вами!

Моя молитва сьогодні.

Господи, допоможи мені серйозно, рішуче налаштуватись виконувати все, що Ти мені говориш. Пробач, що я виявляв слабкість і скаржився, коли мені потрібно було зібратися з силами і попрямувати вперед. Я каюсь у тому, що мирився з поразкою. Сьогодні я приймаю рішення йти вперед і точно виконувати те, що Ти мені сказав. Святий Дух, якщо диявол буде чинити мені перепони, покажи мені інший шлях, підійшовши яким, я здійсню своє покликання.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я водимо Святого Духа, і Він показує мені, як обійти будь-яку перешкоду диявола на моєму шляху. Жодна перешкода не зможе завадити мені досягти мети, яку Ісус поставив переді мною. Я не відступлю і не піддамся спокусі все покинути. Всемогутній Святий Дух зміцнює мене, і я впораюся з усім, що Бог скаже мені зробити.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. На вашому шляху до виконання Божої волі колись виникала перешкода? Як ви на неї відреагували?
2. Якщо ви послухалися Святого Духа і знайшли інший шлях до виконання того, що Бог вам сказав, ви зраділи тому, що Він знає, як обійти будь-яку перешкоду? Чого ви навчилися, коли, наслідуючи керівництво Святого Духа, відмовилися зневірятися і відступати?
3. Чи знаєте ви людей, які перестали робити те, що Бог їм сказав? Чи не могли б ви підбадьорити їхньою розповіддю про те, як Бог вам допомагав, коли на вашому шляху теж стали перепони?

Вірте у Боже благовоління до вас

«Але Господь був із Йосипом; і простяг йому милість, і дарував йому благовоління в очах начальника в'язниці».

– Буття 39-21

З Біблії ми дізнаємося про багатьох людей, яким Господь благоволив. Оскільки Бог є безстороннім (див. Дії 10:34), ми можемо бути впевнені в тому, що Він щодня проявляє до нас Своє прихильність. У 39-му розділі книги Бу...

ДЕРЕВО, ПОСАДЖЕНЕ НАД ВОДОЮ

«Благословенна людина, яка надіється на Господа, і уповання якої – Господь. Бо вона буде як дерево, посаджене біля вод, яке пускає коріння своє біля потоку; не знає воно, коли приходить спека; лист його зелений, і в час засухи воно не боїться і не перестає приносити плід» (Єр. 17:7-8).

Чи, властиво, єдине і справжнє питання для всіх нас полягає не в тому, що...

Вам не потрібно довго молитися, щоб привернути увагу Бога

Уюності в мене була спокуса повірити, що ефективна молитва має бути тривалою та інтенсивною. І я змушував себе. Навіть постив по 10 днів.

Але в міру духовного зростання я виявив, що іноді навіть на короткі молитви приходять швидкі відповіді. Якось я стояв у дворі свого будинку під час сильного шторму і просив Бога відвести торнадо. Я просто не мав часу молитися довго. Пізніше я дізнав...

7 способів жити звитяжним життям

Устраху є сила паралізувати людей, не даючи їм жити повноцінним життям. Сатана приходить, щоб вкрасти, вбити і занапастити, і він щодня бажає позбавити вас миру та спокою.

Як віруючі ми знаємо, що Ісус прийшов дати нам життя та життя з надлишком. Ваше життя рухається у напрямку найсильніших ваших думок, тому ваш розум і ваше мислення повинні залишатися сфокусованими на Господі, якщо в...

Вірити – означає знати

Вірити – це також означає знати. Робота шкіл базується не тільки на передаванні знань, а й на вірі. Учень вірить учителеві, що Земля кругла, що на планеті є п’ять континентів, існує Тихий океан, Гренландія і джунглі, а також Китай, Японія та Африка. Студент вірить викладачеві, що Н20 – це справді хімічна формула води. Він також разом з професорами вірить історичним ...

Зустріч з Біблією: Як читати Писання і застосовувати його вчення у повсякденному житті

Біблія - це одна з найважливіших книг для християн, але не завжди легко знайти в ній той зміст, який необхідний для нашого духовного розвитку. Якщо ви хочете краще зрозуміти Біблію і застосувати її учення у повсякденному житті, розглянемо деякі практичні поради.

  1. Розуміння Біблії: Почніть з базових знань про Біблію та її історію. Досліджуйте культурні та історичні контексти, ...

Струсіть із себе все непотрібне!

«Вирвемося ж із мереж чіпкого гріха, відкинемо всякий тягар (непотрібний тягар)... і з завзятістю (атлета) зробимо стрімкий забіг для досягнення поставленої перед нами мети».

– Послання до Євреїв 12:1

Одна з моїх найулюбленіших історій – історія про віслюка, який жив у одного фермера. Якось впав осел у висохлу криницю, де проревів багато годин....

Покладіться на Бога

Єроваал, він же й Гедеон, встав рано вранці й увесь народ, що був з ним, і таборували біля джерела Харода; А Мадіамський табір був від нього на північ від пагорба Море в долині. І сказав Господь Гедеонові: «Народа з тобою надто багато, не можу Я віддати Мадіанітян у їхні руки, щоб не запишався Ізраїль передо Мною і не сказав: “Моя рука врятувала мене”; тож прого...

Жінка у Вірі: Надія, Сила та Покликання

Жінки відіграють важливу роль в християнському світі і в Церкві. Вони є носіями віри, надії та любові. В цій статті ми розглянемо, як жінки можуть розвивати свою віру, знаходячи в ній надію та силу, і як вони можуть відповісти на своє покликання у Божому плані.

1. Віра як Джерело Надії

Віра в Бога є найпотужнішим джерелом надії. Жінки можуть покладатися на Б...

Що означає мати здоровий глузд?

Коли ви відчуваєте стрес, ви пригнічені, вас долає страх або ви настільки виснажені, що не можете розумно міркувати, — чи запитуєте ви: «Що відбувається? Мені здається, я божеволію!»

Якщо таке траплялося з вами раніше або ви зараз відчуваєте подібне, хочу запевнити вас: ви не збожеволієте. Боже Слово говорить, що вам дано здоровий глузд, який не підведе на...