Четвер 09 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Коли у вас немає бажання читати Біблію

Доколи в нашій домашній групі обговорювалася тема вивчення Біблії з маленькими дітьми, фраза "треба було" звучала неодноразово і всі згідно кивали. Молоді мами хотіли читати Біблію, але це відбувалося далеко не завжди. Знайома картина?

Це звичайні вагання віруючих. Ми знаємо, що читання Святого Письма корисне для нас – ми знаємо, що “повинні” – але якщо читаємо через силу, без задоволення або взагалі віддаємо перевагу іншим заняттям, то відчуваємо почуття провини та розчарування.

Лише пізніше до мене дійшла іронія тієї бесіди в групі: віруючі, що нарікають на труднощі вивчення Писання, чинили саме так. Саме тоді. Разом .

Вина: справжня чи уявна?

Звідки береться це почуття провини? Вам знайомі такі думки: Мені хотілося б читати Біблію. Мені слід частіше читати Біблію. Я маю отримувати з цього більше користі. І хоча деякі з цих міркувань хороші і корисні, пробуджуючи в нас прагнення пізнавати волю Бога, окремі позиви можуть бути викликані помилковим почуттям провини.

У західній християнській культурі ми дотримуємося певних традицій читання Біблії. Самотність. Тиша. Година або два читання, вивчення, роздуми та молитви. Гарна кава у вишуканій чашці. Можливо, із тихою духовною музикою на задньому плані. Але це не біблійні умови для вивчення Слова Божого, і не всі вони є. (Як у мами з дитячим гомоном навколо.)

Коли ми відчуваємо себе погано через таку увагу до Святого Письма, справжньої причини, зумовленої Божою волею, цього може і не бути. Чому? Тому що в Біблії немає наказу про щоденний час спокою в тому сенсі, до якого ми звикли.

Поза тихим часом

Справді, індивідуально ми не зростатимемо в нашому прагненні до Бога, якщо не будемо знати Його особисто і любити Його Слово. Нам слід регулярно приділяти час вивченню Святого Письма. Але наше обмеження лише форматом “тихого часу” – навіть неусвідомлено – веде не лише до виникнення хибного почуття провини та розчарування, але також упускає багато творчих (і біблійних) способів харчування наших душ Божим Словом. Ось два з них.

1. Насолоджуйтесь Словом зі своєю церквою

Перший та основний спосіб вивчення Біблії віруючими – це участь у щотижневому спільному богослужінні своєї церковної сім'ї. Це наша головна духовна страва. Я стверджую це на підставі того, чим є Біблія: Словом Божим, зверненим до Божого народу. Біблія була написана насамперед не для окремих людей, а для Церкви – зборів Божого народу.

Коли ви думаєте про вивчення Біблії, чи маєте ви на увазі і відвідування щотижневого богослужіння? Здорова церква приділяє пріоритетну увагу поклонінню, в центрі якого є Слово Боже. Її члени разом насолоджуються Писанням і щотижня зміцнюють один одного в Христовому Слові, оспівуючи Слово, молячись Словом, читаючи Слово і слухаючи проповідь Слова.

Нема ідеальної церкви. Але якщо ви відірвані від церкви або якщо ваша церква не звертається до Святого Письма на своїх щотижневих зборах, ви залишаєтеся без їжі, життєво необхідної для вашого духовного здоров'я. Ніколи не пізно приєднатися або змінити усталений порядок.

2. Знайдіть новий метод

Роками я читала Біблію за тим самим планом, і він був хороший. Але згодом мені це набридло, і моя Біблія також. Щось треба було міняти.

Якось увечері на уроці мого старшого пастора на тему “свіжого, різноманітного та оригінального ходіння з Богом” я почула те, що здалося мені свободою.

Він сказав приблизно таке: “Писання не дає єдиного “правильного” способу зустрітися з Господом. Отже, якщо вам набридне певний план дій, змініть його”. Це був мудрий поштовх, якого я потребувала, щоб зважитися на зміни. Мій пастор виступав за творчість , а не за стандартний підхід до ідеї тихого часу.

Якщо ви змушені примушувати себе читати Біблію і не знаєте чому, якщо ви втомилися (як і я) слідувати одному й тому ж плану або якщо вам важко позбутися почуття провини перед обов'язком, змінюйте! Слухайте аудіо Біблію. Спробуйте новий план читання. Читайте разом з другом або навчайте вірші разом із дітьми. Співайте пісні, засновані на Святому Письмі. Приєднуйтесь до групи з вивчення Біблії. Увімкніть проповідь, поки їдете на роботу або забираєтеся в будинку. Є багато способів пізнати Писання.

Незалежно від того, чи ми насолоджуємося Писанням у своїй церкві або шукаємо нові способи спілкування з Богом самостійно, ми хочемо, щоб наші душі знайшли задоволення в Господі. Ми хочемо постійно прагнути Христа і прагнути Його слів. Залишивши нудьгу і апатію у пошуку натхнення та бажання, ми хочемо харчуватися найкращою їжею, яка тільки існує – живим Словом живого Бога.

17.10.2023

Радість та мир

Мені не забути, як один так званий брат у Христі намагався знищити наше служіння в одному місті. Коли я розкрив його підступний задум, то був приголомшений. Я не міг повірити, що диявол примудрився використати людину, якій я довіряв. Історія Іуди Іскаріота знову повторилася. Завдяки Святому Духу і пильності наших співробітників ми запідозрили недобре, простежили за цією люди...

5 правил для успішного фізичного та духовного життя

1) Щоранку відводьте час на спілкування з Богом.

У Псалмі 5:4 Давид написав про своє рішення присвячувати Богові щоранку: «Господи! рано почуєш голос мій, — рано постану перед Тобою, і дивитимусь» (переклад з Біблії короля Якова).

Особливо хочу звернути Вашу увагу на ту частину вірша, яка виділена курсивом: «… і дивитимуся». Якщо ми не почина...

Ніколи більше не здавайтесь

Ви усвідомлюєте це чи ні, але ви є членами духовної царської сім'ї. Ви були поставлені у позицію влади над своїм життям та обставинами. Тому... ви є членами духовної царської родини.

Кожен народжений над віруючим є більшим, ніж переможцем. Це правда. Так каже Біблія. Але найсумніше - це те, що більшість віруючих програла стільки битв із гріхом, що вже звикло ...

Дійсність молитви

У 1-й книзі Паралипоменон 4:9-10 читаємо: "9 Явіс був знаменитіший за своїх братів. Мати дала йому ім'я Явіс, сказавши: Я породила його з хворобою. 10 І закликав Явіс до Бога Ізраїлевого і сказав: о, якби Ти Ти благословив мене Твоїм благословенням, поширив межі мої, і рука Твоя була зі мною, охороняючи мене від зла, щоб я не журився!.. І Бог послав йому, чого він просив".

...

РАСЧИСТИТЕ РУСЛО РЕКИ

У кожному з нас тече річка – річка життя. Ця річка – чудовий Божий дар, який оновлює та живить наше життя. Я впевнена, ви зустрічалися з людьми, які прожили важке, але щасливе життя, тому що незважаючи на всі труднощі, вони завжди дивилися на життя позитивно, а тому їхня «річка» була сильною.

А є люди, які постійно відчувають нездужання, перебувають у зневірі і н...

Шлях до впевненості, спокою, сили в оточенні проблем

Чи хочеш бути впевненим, що Бог керує твоєю дорогою, твоїм життям, що Він спрямовує, стимулює твої рішення і готовий вирішити твої проблеми?

Ці слова із кн. Притч є ключем до такої впевненості. «У всіх твоїх шляхах визнавай Його», Господа. Кожну паузу, на кожному перехресті, будь-якої миті, коли ти можеш розслабитися і перевести дух. Коли на тебе не тис...

Життя, повне надій, одкровень та прагнень

Чи знаєте ви про те, що у Бога пов'язано з вами багато надій та очікувань? Це дійсно так. Той факт, що Він пожертвував життям Свого Сина, щоб звільнити вас, показує, наскільки ви Йому дорогі. Бог вірить у вас більше, ніж ви самі!

Раніше я думала, що Бог розчаровується в мені щоразу, коли я роблю помилки. Але Він знає про кожну нашу помилку, навіть про ту, яку ми ще не зробили, і все одн...

Любов має виявлятися у ставленні до людей

Ми живемо останнім часом. Зараз у світі відбувається багато подій, про які згадується в Біблії, як про ознаки кінця часів, і ми не можемо нехтувати ними. У другому посланні до Тимофія 3:1-5 написано: «Знай же, що в останні дні настануть (настануть) часи тяжкі, напружені і тяжкі (коли буде важко дуже важко). Бо люди будуть самолюбні, вкрай егоїстичні, сріблолюбні, вони будут...

В старанності не слабніть

Якось я зустрічався з людиною, яка працює в уряді однієї країни. Під час нашої розмови він мені сказав: «Не можу зрозуміти багатьох християн, з якими я знайомий. Таких лінивих людей я ще не зустрічав. Я просто дивуюсь, як вони можуть задовольнятися такими низькими стандартами? Невже всі християни такі?
Його слова збентежили мене. Мені хотілося вибачитись за в...

Умови набуття плоду віри

11 Бо Писання каже: Кожен, хто вірує в Нього, не посоромиться.