Четвер 09 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Стережіться цих 7 гидотів, що ненавидить Господь

У всі гидоти породжують родові прокляття. Це речі, які настільки неприємні Богові, що Він називає їх огидними.

Ті з вас, хто читає ці рядки прямо зараз, можливо, ніколи не пов'язували ці сім гидотів із виникненням прокляття, але Писання ясно говорить: вони можуть і призводитимуть до прокляття. Потрібно покаяння, щоб побачити руйнацію цих родових прокльонів, і до них не слід ставитись легковажно, оскільки вони мають серйозні наслідки, які можуть впливати на кілька поколінь.

Ось чому так важливо зруйнувати ці прокляття, і я говорю про це в фільмі « Come Out in Jesus Name » , що нещодавно вийшов . А поки давайте заглибимося і розглянемо сім гидотів, які несуть родові прокляття.

«Ось шість, що ненавидить Господь, навіть сім, що гидоту душі Його: очі горді, язик брехливий і руки, що проливають кров невинну, серце, що кує злі задуми, ноги, що швидко біжать до злодійства, лжесвідок, що намовляє брехню і сіє розбрат між (Приповісті 6:16-19).

1. Горді очі.

У наведеному вище уривку термін "горді очі" означає погляд на людей зверхньо. Єврейське слово, перекладене тут як «гордий» означає: зарозумілий, пихатий, пихатий . Отже, мати горді очі — означає вважати себе кращим за інших. Це може мати місце з багатьох причин: фінанси, походження, освіта і т. д. Де людина почувається краще, ніж хтось інший.

2. Брехлива мова.

Брехня про себе. Зазвичай вона спрямована на введення інших в оману щодо самого себе. Всі люди брешуть, і зазвичай якась частина брехні може бути ідентифікована як брехня, і слухачі не поспішають їй вірити. Але є й така брехня, яку говорять окремі люди, і навколо них та їх брехні побудовано цілі культури та системи.

3. Пролиття невинної крові.

Пролиття невинної крові виходить за рамки самих лише абортів. Хоча аборт відповідає вищезгаданому гріху і породжує родове прокляття (аборт — це вбивство), це набагато більше. Історія показує, що вбивства безневинних людей вже давно мають місце. Можна згадати вбивство Урії Хеттеянина (коли Давид убив його, щоб прикрити свій гріх перелюбу з його дружиною) або вбивство Навутея, коли Єзавель найняла наклепників, щоб убити його і забрати його виноградник, щоб передати його своєму чоловікові, царю Ахаву.

Це конкретне вбивство настільки сколихнуло небеса, що Богові це набридло, і Він почав готувати план ліквідації Єзавелі. Того дня, коли цар Ахав пішов заявити права на свій виноградник, Господь сказав Ахаву через пророка Іллю, що Ахав та його дружина Єзавель будуть убиті (3 Царств 21:1-25). Протягом усієї людської історії ми бачимо пролиття невинної крові, навіть починаючи з Каїна та Авеля. До речі, саме гріх Каїна, який пролив безневинну кров свого брата, змусив Господа проклясти Каїна.

4. Злі задуми.

Цей конкретний гріх змінює свою форму, оскільки є скоріше стратегічним планом для майбутньої вигоди. Деякі задуми можуть розтягнутися на десятиліття, перш ніж вони здійсняться. Існують злі державні режими та уряди, які будують плани для того, щоб у майбутньому стати їх єдиними бенефіціарами. Цілі країни перебувають під владою таких підступних планів. Таким чином створюються багато поколінь бідності. Моліться і просіть Святого Духа розкрити будь-які прокляття, в рамках яких діяли злі задуми у вашому роді, і розпочати процес їхнього руйнування.

5. Втеча до лиходійства.

Сьогоднішнє суспільство схильне до того, щоб швидко, без розбору, бігти творити зло. Люди в соціальних мережах поспішають перебивати, критикувати та паплюжити один одного, не замислюючись, що це може на когось вплинути. Якщо ви людина, схильна пліткувати проти інших, чи негайно приєднуватиметеся до розмови, яка не угодна Богу? Чи відчуваєте ви незрозуміле задоволення, спостерігаючи за смертю оточуючих вас людей, чи може історія вашої родини демонструє саме таку модель поведінки ваших родичів?

Небеса вимагають від нас думати про те, що істинно, що чесно, що тільки чеснота і похвала.

6. Лжесвідчення.

Слово, перекладене як "лжесвідчення", на івриті означає навмисну ​​фальсифікацію або обман. Воно передбачає навмисне бажання ввести в оману або спотворити інформацію, імовірно, заради власної корисливої ​​вигоди.

Будь-яке лжесвідчення є брехнею, але не всяка брехня є лжесвідченням у тому сенсі, що не всяка брехня впливає на репутацію інших людей і судження про цю людину в очах інших людей.

Лжесвідчення – величезний гріх у залі небесного суду. Це гидота! Воно впливає не тільки на людину, проти якої виступає лжесвідок, а й на всіх, хто з ним пов'язаний. Хвиля наслідків лжесвідчення проти будь-кого може продовжувати впливати на його родичів навіть після його смерті.

7. Сіяння розбрату.

Цей конкретний злочин говорить сам за себе. Я не на цьому надовго зупинятимуся, бо ми всі знаємо, наскільки небесам ненависні розбрат між братами. Мені не вистачить слів, щоб описати, наскільки огидні розбрати. Біблія каже, що коли брати перебувають у єдності, це призводить до обіцяного благословення.

Правильне і зворотне.

Коли в сім'ї, подружніх парах, церкві, країні і т. д. виникають розбрат, тоді благословення припиняється! Бог не може благословити те, що не єднано. Але горе тій людині, яка викликає такий розлад. Жоден інший гріх у цьому списку гріхів небес не більше ненавидить, ніж цей. Чому? Тому що першим ініціатором розбрату був сатана. Повстання Люцифера призвело до того, що третина небесних ангелів приєдналася до нього і була вигнана.

У той час як більшість церкви шукає очевидних гріхів, мало хто згадує про ці конкретні гріхи, які Біблія називає «гидотою». Я щиро вірю, що більшість віруючих або нині чинять один або кілька з цих семи гріхів, або через незнання робили це в минулому.

17.10.2023

Випромінюйте Боже світло

«І говорив Господь до Мойсея, і сказав: Скажи Ааронові та синам його: Так благословляйте Ізраїлевих синів, говорячи їм: Нехай благословить тебе Господь, і нехай збереже тебе; Нехай гляне на тебе Господь світлим обличчям Своїм і помилує тебе; Нехай Господь наверне своє обличчя на тебе і дасть тобі мир!

– Книга Чисел 6:22-26

Чи знаєте ви, що таке обличч...

Молитва – дорога до зцілення

ірю, шановний читачу, що у твоїй родині, серед сусідів, друзів чи товаришів є хтось, кому ти хотів би допомогти стати людянішим, духовно здоровим, тобто добрим, справедливим і чесним.

Можливо, ти переживаєш важку кризу через те, що не знаєш, як допомогти цій людині. Адже вже розмовляв з нею, робив їй зауваження, переконував її протистояти злу, навіть погрожував, але все марно.

...

Залиш старе заради нового

«Ніхто не бачив, ніхто не чув, і ні в кого не було в думках того, що Бог приготував тим, хто любить Його».

– Перше послання до Коринтян 2:9

Напевно, ви хотіли б щось змінити у своєму житті, але боїтеся.

Хочу порадити вам не боятися змін. Навіть якщо ви помилитеся – це не кінець світу. Скористайтеся можливостями і почніть щось зм...

Вірші Біблії, які ми можемо використовувати в молитві за свою країну

Ми, як народ України, маємо обов'язок перед Богом молитися за нашу рідну країну, де ми народилися і живемо. З Божої великої любові і благодаті, Бог бажає врятувати не лише окремих людей, але і всю українську націю.

Біблія надає нам напутні вірші, які можна використовувати в молитвах за Україну. Замість слів "Єрусалим" і "Ізраїль," ми можемо вставляти назву нашо...

Зцілення та освіження на шляху

У книзі Приповістей 3:7-8 написано: "Не будь мудрим в очах твоїх, бійся Господа і віддаляйся від зла: це буде здоров'ям для тіла твого та харчуванням для костей твоїх".

Цікаво, що Писання говорить про страх Божий, який є Його шануванням, що виражається в слухняності та покорі Йому, і про віддалення від зла як про те, що несе здоров'я тілу та харчування кісткам. При ц...

5 причин насолоджуватися богослов'ям

Роберт Дженсон якось сказав, що богослов'я – це певний вид “граматики”. Можна сказати, що церква, як громада, говорить “християнською мовою”, а богослов'я формулює синтаксис та семантику цієї мови.

Слово "теологія", що складається з двох грецьких слів Теос (Бог) і Логос (слово), буквально означає "слово про Бога" або "бесі...

Дорога до Бога

Зло, страждання й морок борються в тобі проти добра, світла й життя. Страждання можуть затьмарити розум людини, зробити так, щоб вона вже не сподівалася побачити світла. Несправедливість здатна так сильно зранити людину, що вона перестане вірити в справедливість. Приниження завдає людині таких глибоких душевних ран, що їй після цього доволі важко відновити почуття власної гідности.

Не...

Як досягти мети

Дан.1:17: «І дарував Бог чотирьом цим юнакам знання та розуміння всякої книги та мудрості, а Данилові ще дарував розуміти й усякі видіння та сни».

Тут говориться про те, що Бог дарував єврейським юнакам знання та мудрість. Так, вони здобували освіту, проте освіта ще не означає наявність знання та розуміння. Це все зусилля та індивідуальні здібності.

Я знайшла цік...

Слабкі не вміють прощати

Ганді говорив: «Вміння прощати – ознака сильних. Слабкі не вміють прощати». Слово Боже сьогодні нагадує нам чесноту прощення: «Бо якщо ви прощатимете людям провини їхні, то простить і вам Отець ваш Небесний. А коли не будете прощати людям провин їхніх, то і Отець ваш не простить вам провин ваших» (Мф. 6:14,15).

Щоб краще зрозуміти грані прощення,...

Ви подобається собі?

Багато людей не подобаються самим собі. Протягом багатьох років я намагаюся допомагати людям зцілитися не лише фізично, а й душевно. Я зрозуміла: більшість людей собі не подобається. Вони навіть не підозрюють, що в цьому полягає корінь більшості їхніх проблем. Корінь багатьох наших проблем, у тому числі у взаєминах з людьми, — це самовідданість і ненависть до себе.&nbs...