Неділя 08 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Доданки успіху

Сучасне суспільство вважає за краще дивитися на речі простіше, особливо не старатися і не турбувати себе. Ми хочемо негайних результатів. Ми хочемо отримувати бажане відразу. І завдяки стрімкому прогресу ми справді можемо багато чого отримати негайно. На Заході люди зосереджені на тому, щоб домагатися всього легко, швидко і без зусиль. Молоде покоління настільки звикло отримувати все бажане, що навіть не усвідомлює: справжній успіх коштує дорого. Подобається їм це чи ні, але успіх у житті не впаде на голову. Якщо хочеш досягти чогось значного, доведеться добряче попрацювати. Візьмемо, наприклад, апостола Павла. Нещодавно я прочитав, що, крім Ісуса, ніхто так не вплинув на розвиток західної культури, як апостол Павло. Він досяг неймовірних результатів: його послання вплинули і на хід світової історії. Те, що він здійснив у своєму житті, досі залишається неперевершеним. Давайте поміркуємо над життям цього відомого служителя:

* Як жив Павло?
* Наскільки серйозно він виконував своє покликання?
* Як йому вдавалося настільки сильно впливати на суспільство, в якому він жив?

Павло пише: «Отже, кожен повинен розуміти нас, як служителів Христових і домобудівників Божих таємниць» (1 Коринтян 4:1). Думаю, ці слова містять вичерпні відповіді на перелічені вище питання. Отже, Павло відносить себе до слуг. Грецьке слово huperetas — «служителів», говорить про те, яке має бути відношення до тієї чи іншої роботи, особливо роботи у служінні, щоб справлятися з нею успішно. Це слово також показує, яке відношення має бути у того, хто хоче досягти успіху.

Цікаво, що слово huperetes вживалося у Стародавній Греції у значенні закоренілий злочинець. Коли я тільки почав вивчати це слово, мені здавалося досить дивним, що Павло вжив його щодо себе. Я запитував себе:

* Чому Павло написав саме це слово?
* Можливо, цим Павло хотів сказати нам щось особливе?

Докладно вивчаючи це слово, я дізнався, чому Павло вибрав саме його. Він добре розумів, яких жертв варте успішне виконання поставленого завдання. І, мабуть, ніяке інше слово не описує так наочно, як слово huperetes. Як я вже казав, у Стародавній Греції цим словом називали затятих злочинців. Ці злочинці були настільки огидні, відразливі, неприємні, що суспільство не визнавало і не приймало їх, і вони ставали ізгоями. Багатьох із них довічно посилали на галери величезних кораблів. Праця на галерах була дуже важкою і виснажливою. Залишок свого життя вони проводили у темному трюмі, налягаючи на весла. Цих людей називали трюмними веслярами, бо вони мало залишали трюм корабля. День за днем вони гребли величезними, важкими веслами, рухаючи корабель.

Тепер Павло вживає те саме слово, щоб показати, як ми повинні виконувати своє покликання. Образно кажучи, Бог закликав нас зайняти своє місце у Його задумі, взятися за весло і служити Йому на ділі. Ми повинні грести, грести і грести, прямуючи до тієї мети, яку Він поставив перед нами.

Деякі вважають за краще просто спостерігати, як інші беруться за справу і роблять практично неможливе. Якщо ви хочете бути серед тих, хто досягає успіху, вам доведеться залишити ряди сторонніх спостерігачів і слухняно робити все, що Господь вам скаже. І врахуйте: ті веслярі були засуджені довічно, і нам потрібно звикнути до думки, що виконання покликання або здійснення потаємної мрії вимагатиме тривалого часу, а може, й усього життя. Прийде докласти чимало зусиль, щоб зробити в цьому житті щось велике. Я щиро раджу вам морально підготуватися до того, що на виконання того, до чого Бог покликав вас, піде не один рік наполегливої роботи. Прийде докласти неймовірних зусиль, щоб мрія стала реальністю. Так що сідайте на лаву, беріться за весло і гребуйте щосили. Кожен крок послуху наблизить вас до того дня,

Так, ми живемо у світі, де люди прагнуть домагатися бажаного відразу. Але щоб зробити щось справді значуще, досягти справжнього успіху, доведеться присвятити цьому чимало часу і серйозно налаштуватися робити все, що нам скаже Господь.

Нерозумно сподіватися, що одного чудового дня успіх обрушиться на вас просто так. Моя вам порада: беріться за справу, віддайте йому всі сили та увагу, тоді ви досягнете успіху. Здійснення вашої мрії вимагатиме від вас повної зосередженості та чималих зусиль.

Моя молитва сьогодні.

Господи, сьогодні я вирішую стрибнути в човен, взятися за весло і веслувати щосили. Докладаючи мінімум зусиль, я ніколи не досягну своєї мети, тому я докладу всіх сил, щоб виконати Твою волю і зробити все, що Ти скажеш. Допоможи мені не змінювати це рішення, завжди залишатися твердим, непохитним, з якими б труднощами я не зустрівся. Допоможи мені не здаватися і не нарікати, тому що в мене з'явиться дуже багато роботи. Я хочу простягатися вперед, докладаючи всіх сил, і тоді, вірю, мої мрії здійсняться.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Моя мрія обов'язково здійсниться, адже я старанно працюю, готовий робити все, що знадобиться, і, крім того, я не відступлюся від свого рішення виконати все, до чого Бог мене покликав. Це вимагатиме від мене неймовірних зусиль, але Ісус мене зміцнює, а отже, я впораюсь. Святий Дух допомагає мені йти до мети, і моя мрія здійсниться.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Якщо ви будете прагнути мети такими ж темпами, як зараз, чи вдасться вам коли-небудь її досягти?
2. Зізнайтеся, ви коли-небудь прагнули отримати щось, не докладаючи особливих зусиль? Вам це вдалося? Чи не подумуєте ви про те, щоб перестати прагнути наміченої мети і просто насолоджуватися земними благами?
3. Якщо ви продовжуватимете в тому ж дусі, чи вдасться вам вплинути на навколишній світ, як це вдалося апостолу Павлу? Якщо ні, то що вам потрібно змінити?

Через молитву до сили

Молитва наповнює життя віри важливим змістом. Завдяки молитві вірний отримує силу поборювати труднощі, зберігати вірність перед спокусами, перемагати зло та невдачі навколо себе, терпеливо зносити те, чого не можна подолати. Завдяки молитві вірний щораз більше наближається до Бога, чимраз сильніше переконується, що Він існує, та щораз виразніше відчуває свою єдність з Ним і своє зростання в жит...

Віра

Християнство прийнято вважати релігією. Але правильніше було б називати його вірою. Ми часто говоримо про християнську віру. Християнство – це віра, бо воно є системою знань, яку проголошують або в яку вірять його прибічники. Воно називається вірою також тому, що чеснота віри лежить в основі християнського розуміння спокутування.

Але що означає віра? У нашому суспільстві вірою ч...

РАСЧИСТИТЕ РУСЛО РЕКИ

У кожному з нас тече річка – річка життя. Ця річка – чудовий Божий дар, який оновлює та живить наше життя. Я впевнена, ви зустрічалися з людьми, які прожили важке, але щасливе життя, тому що незважаючи на всі труднощі, вони завжди дивилися на життя позитивно, а тому їхня «річка» була сильною.

А є люди, які постійно відчувають нездужання, перебувають у зневірі і н...

Вірші Біблії, які ми можемо використовувати в молитві за свою країну

Ми, як народ України, маємо обов'язок перед Богом молитися за нашу рідну країну, де ми народилися і живемо. З Божої великої любові і благодаті, Бог бажає врятувати не лише окремих людей, але і всю українську націю.

Біблія надає нам напутні вірші, які можна використовувати в молитвах за Україну. Замість слів "Єрусалим" і "Ізраїль," ми можемо вставляти назву нашо...

Досконала любов виганяє страх

Раніше я неправильно розуміла цей вірш. Я думала, у цьому вірші говориться, що якщо я зможу виявляти до людей досконале кохання, у моєму житті не буде місця страху. Я старанно намагалася любити інших, але мені нічого не виходило. Я навіть мало не могла любити їх, не кажучи про те, щоб любити зовсім!

У моєму житті було дуже багато страху – страху, який виявлявся у не...

ХТО Я У ХРИСТІ

Я маю повноту життя в Том, Хто стоїть вище за будь-яку владу і силу (Колоссянам 2:10).

Я жива завдяки жертві Христа (Ефесян 2:5).

Я вільна від закону гріха та смерті (Римлян 8:2).

Я вільна від пригніченості; страх не наближається до мене (Ісаї 54:14).

Я народжена від Бога, диявол не доторкнеться до мене (1 Івана 5:18).

Я свята і непоро...

Час із Богом

«Будьте сильними в Господі (сильними у союзі з Ним); отримуйте Його могутність (могутність, що виходить від Його безмежної могутності)».

– Послання до Ефесян 6:10

Коли я вперше спробувала присвятити час спілкуванню з Богом, мені було нелегко. Я почувала себе якось безглуздо і ніяково. Я сиділа і позіхала від нудьги, намагаючись не заснути.<...

Чому віра без діл мертва? Роздуми над Якова 2:14-17

«Яка користь, браття мої, коли хто говорить, що він має віру, а діл не має? Чи може ця віра спасти його? Якщо брат або сестра нагі і не мають денного прожитку, а хто-небудь з вас скаже їм: “Йдіть із миром, грійтесь і їжте,” – але не дасть їм потрібного для тіла, яка користь? Так само й віра – коли не має діл, сама по собі мертва» (Якова 2:14-17)

...

У що ви вірите, то ви отримаєте!

Не можу порахувати, скільки разів люди казали мені: «Рік, ще ніхто не зміг зробити те, що ви намагаєтеся зробити в цій частині світу. Ми знаємо кількох людей, які раніше намагалися робити те саме, але не змогли. Усі їхні спроби закінчилися повною невдачею. Тож будьте обережні. Дуже малоймовірно, що вам вдасться те, чого не вдалось іншим».

Подібні песим...

Божий потік надприродних одкровень

Пам'ятаю, кілька років тому одного січневого ранку я прокинувся дуже рано. Спочатку я подумав, що мені просто не спиться і спробував знову заснути. Але що довше я лежав у ліжку, то краще розумів, що це Святий Дух розбудив мене, бо хоче мені щось сказати.

Протягом кількох місяців до цього я шукав відповіді на запитання щодо служіння та напряму, в якому я маю рухатися. Д...