Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Господи, допоможи мені любити моїх батьків

Розмовляючи з іншими, подібними мені, дітьми, що подорослішали, я помітила одну конкретну фразу, яка мелькає все частіше.

«Я люблю своїх батьків, але фізична дистанція між нами серйозно позначилася на наших відносинах».

«Я люблю своїх батьків, але не знаю, як з ними розмовляти, коли ми надто сильно розходимося у думках».

«Я люблю своїх батьків, але я так утомився, що зараз у мене просто немає сил, щоб вкладатися в наші стосунки».

«Я люблю своїх батьків, але…»  — можливо, ви також так говорили.


Можливість молитися

Коли мені було близько 20 років, у мене був такий самий момент: « Я люблю своїх батьків, але не знаю, як їх поважати у світлі їхнього недавнього розлучення» . Після цього Бог навчив мене, що моїх батьків можна любити і поважати, бо Христос спершу полюбив мене (1 Ів. 4:19).

Він багато в чому змінив моє серце через молитву. На власному прикладі я переконалася, що Бог може використовувати молитву, щоб пом'якшити наші серця стосовно наших батьків і допомогти нам побачити їх Його очима, особливо коли ми користуємося Його Словом як керівництво.

Я пропоную нам передати Господу наші “я люблю своїх батьків, але...” . Давайте скористаємося цією нагодою, щоб помолитися всім серцем за наших батьків — постати перед Богом, визнати свою слабкість і попросити Його допомогти нам любити їх краще.

Навіть якщо поведінка ваших батьків має на увазі, що ви більше не можете безпечно підтримувати з ними близькі стосунки, ви все одно можете клопотатися за них перед Богом. Молитва – це безпечний перший крок слухняності, що дозволяє шанувати своїх батьків на відстані.

Пропоную вашій увазі п'ять нагадувань, заснованих на 12-му розділі Послання до Римлян, які допоможуть нам підносити рясні, навмисні молитви за наших батьків, будь вони біологічними чи прийомними, дбайливими чи неуважними, люблячими чи холодними, немічні або у добрій формі, віруючими або невіруючими. Яким би не було їхнє положення чи позиція щодо нас, якщо ми хочемо любити їх як слід, нам потрібно молитися.


П'ять речей, про які потрібно молитися

Боже, ми хочемо як слід любити своїх батьків. Пішли нам благодать, щоб ми могли:

1. Почитати їх
« У пошані один одного попередьте …» (Рим. 12:10)

У Старому Завіті слово “почитати” означає “надавати значення”. Просіть Бога допомогти вам почитати своїх батьків, наділяючи їх належною значущістю у вашому житті та у вашому серці. Моліться, щоб ви були відображенням нашого милосердного Спасителя, який вшанував нас, посадивши нас на небесах з Христом, незважаючи на нашу гріховність (Еф. 2:5–6).

2. Молитися за них
« Втішайтеся надією; у скорботі будьте терплячі, у молитві — постійні ...» (Рим. 12:12)

Ви можете бути одним із найсильніших молитовних захисників для своїх батьків. Просіть Бога допомогти вам любити своїх батьків через безперервне клопотання за них перед престолом благодаті. В яких галузях вашим батькам потрібна ваша вірна молитва? Принесіть зараз ці прохання Богові і віддайте Йому хвалу за те, що Він почув вас.

3. Бути гостинними
« Ревнуйте про дивовижність » (Рим. 12:13)

Славте Бога за те, що Він запросив вас до Своєї родини, запропонував сісти за Його стіл. Попросіть Його показати вам, як ви можете запросити батьків у своє життя та у свій дім. Моліться, щоб ви були готові пожертвувати своїм часом, ресурсами та зручностями з любові до Бога та своїх батьків.


4. Благословляти їх
«Благословляйте гонителів ваших; благословляйте, а не проклинайте» (Рим. 12:14)

Незалежно від того, чи прекрасні у вас стосунки з батьками чи проблемні, моліться, щоб Бог благословив їх. Просіть Господа навернути Його світло на них і дарувати їм благодать і мир. Славте Бога за ваших батьків — і за інших старших родичів у вашому житті — згадуючи конкретні ситуації, через які Бог використав їхнє покоління вам на допомогу.

5. Жити у мирі з ними
«Якщо можливо з вашого боку, будьте в мирі з усіма людьми» (Рим. 12:18)

Як християни, ми покликані наслідувати приклад Христа і жити в мирі з усіма, включаючи родичів, наскільки це можливо з нашого боку. І нам не потрібно намагатися досягти миру власними зусиллями. Господь надає нам можливість досягати миру з іншими. Попросіть Його дарувати вам світ сьогодні.

Сила молитви

Біблія говорить нам, що " багато може посилена молитва праведного " (Як. 5:16) - і ця ж сила допомагає нам як слід любити своїх батьків. Коли ми в смиренні приходимо до Бога з нашими проханнями, Він, будучи вірним, дасть нам все необхідне для пошанування батьків, запрошення їх у своє життя, благословення, молитви за них та перебування з ними у мирних стосунках.

Господь бажає благословляти всіх тих, хто присвячує себе молитві і прагне любити і поважати своїх матерів та батьків. Нехай ви й ваша сім'я пожняте врожай цих благословень, роблячи до вподоби Йому.

19.10.2023

Сімейне життя в Господі

 

Виховання дітей

Ми вже познайомилися з вченням пророка Малахії, що стосується шлюбу. Пророк каже, що головна мета шлюбу – виховання богобоязливих дітей; давайте розглянемо цю тему глибше. Спершу наведемо дві притчі:

  1. Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від неї, коли і постаріє” (22:6);

Наш досвід сімейної молитви та вивчення Біблії

Явірю в сімейну молитву та вивчення Біблії – як, гадаю, і більшість із вас. Але коли я розмовляю з іншими християнами – особливо з чоловіками – виявляю, що ця проста сімейна традиція є джерелом великих жалю і розчарувань. Багато віруючих відчувають знайоме почуття провини щоразу, коли зупиняються серед суєтної гармидеру і починають думати про це серйозно. Якою б елементарною н...

Кращий приклад

Кажуть, що сьогодні сім’я перебуває в кризі. З цим легко погодитися, зважаючи на кількість розлучень, а також на те, як живе багато сімей, в яких панує не мир і злагода, а дух суперництва і боротьби. Тобто такі сім’ї являють собою не затишний сховок, де людина може дійсно по-справжньому відпочити, а справжню арену боїв без правил, де кожен намагається довести свою правоту і вирвати ...

Що каже Біблія про роль жінки в шлюбі?

Помічник за подобою чоловіка

Після того, як Бог у 1 розділі книги Буття в загальному розповідає про шість днів творіння, у другому розділі Він описує детальніше творіння чоловіка і жінки. Бог створив чоловіка з пороху земного, помістив його в Едемському саду і дав відповідальність працювати і охороняти цей сад.

І сказав Господь Бог: не добре бути ч...

5 біблійних принципів щасливого подружжя

Принцип перший: «Як свої тіла»

Перший принцип стосується чоловіків. Слово Боже каже: «Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву і віддав Себе за неї… Так повинні чоловіки любити своїх жінок, як свої тіла: хто любить свою жінку, любить самого себе… Отже, кожен із вас нехай любить свою жінку, як самого себ...

Що таке християнська родина?

Шлюб – це задум Божий

Давайте разом поміркуємо, що таке подружні стосунки, і що ж таке шлюб? Шлюб був задуманий і створений Богом. У чому ж різниця між стосунками людей і християнським шлюбом, що означає християнська родина? Що означає бути одруженим з Божого погляду? Що каже Біблія про обов’язки і права кожного члена сім’ї? Що повинне робити подружжя, щоб підтриму...

Як підвести дружину: навчаючись подружжю у поганого чоловіка

Ми можемо сприймати шлюб перших людей як надто чудовий і винятковий, щоб бути практично корисним для нас зараз. Як може звичайний грішний чоловік чи дружина сьогодні ставитися до тих справді безневинних молодят, з їх ідеальним будинком у бездоганному раю? Вони насолоджувалися повнотою миру, безпекою та близькістю, які тепер чужі землі, яку ми знаємо.

Однак навіть для Адама та Єви медо...

Божий задум про створення сім'ї та її роль у житті людини

Християнська сім'я є одним з найважливіших елементів християнського життя. Біблія розповідає про Божий задум створення людини на своє подобу та про те, як він створив сім'ю як місце, де люди можуть жити разом в любові, згоді та співпраці. Сім'я має велике значення у формуванні моральних та духовних цінностей, а також у вихованні наступного покоління.

Згідно з Біблією, Бог створив чолові...

Як любити свою дружину

100 коротких порад для покращення подружніх стосунків.

1. Виконуйте роль і вчителя, і учня у своєму подружжі. У повноцінному подружжі чоловік і дружина навчають одне одного і вчаться одне в одного.

2. Не змагайтесь зі своєю дружиною – будьте її другом. Бажаючи їй успіху та з ентузіазмом ставтеся до її досягнень. Хваліться нею!
...

10 фраз, які підтримують стосунки та зміцнюють родину

1. Слова, які висловлюють бажання партнера помиритися: «Давай спробуємо одне одного зрозуміти, знайдемо спільне рішення!», «Я дуже хочу помиритися і бути з тобою!».

2. Слова – вибачення за принесену партнеру біль, насильство, образи: «Пробач я був не прав(а), що даремно звинуватив тебе!», «Вибач за те, що образив тебе!».