Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Біблійні засади щодо збереження та зміцнення подружнього союзу

Християнська сім'я є основою християнського життя та громади. Біблія дає нам багато настанов та принципів, які допомагають зберегти та зміцнити подружній союз. Ось деякі з них:

  1. Взаємна повага та любов: "Хто любить дружину свою, любить себе самого" (Ефесянам 5:28). Біблія закликає чоловіка любити свою дружину так, як Христос полюбив Церкву і жертвував за неї. Також закликається дружина поважати та любити свого чоловіка.

  2. Взаємна підтримка: "Любіт братерство, бійтеся Бога, поважайте царя" (1 Петра 2:17). Біблія закликає християн допомагати один одному, бути підтримкою та прагнути до згоди та миру.

  3. Взаємне прощення: "І коли сто раз в день грішити буде проти тебе, і сто раз прийти й скіпитися тобі, то прости йому" (Луки 17:4). Біблія закликає нас прощати один одному, як Христос прощає наші гріхи.

  4. Спільна молитва та духовний розвиток: "Але якщо кому бракує мудрости, нехай просить у Бога, що дає всім просто та без лайки, і буде йому дано" (Якова 1:5). Біблія закликає подружжя молитися разом та прагнути до духовного розвитку.

  5. Взаємне служіння та піклування: "Якщо хто не дбає про своїх ближніх, а тим більше про своє домашнє, то він зрівнюється з не віруючими та гіршими за них" (1 Тимофію 5:8).

Для збереження та зміцнення подружнього союзу, Біблія надає кілька важливих засад.

Перша засада полягає у тому, щоб усвідомлювати, що подружжя є Божим задумом. Бог створив жінку та чоловіка, щоб вони стали одним тілом і жили разом віддано. Цей задум Бога повинен бути основою для будь-якої сім'ї, яка вважає себе християнською. Для збереження і зміцнення подружнього союзу необхідно усвідомлювати цей Божий задум та дотримуватись його.

Друга засада полягає у взаємній повазі та любові. Біблія закликає чоловіків любити своїх дружин і поважати їх, а жінок поважати своїх чоловіків та слухати їхні поради. Це важливо для того, щоб у подружньому союзі не було конфліктів та непорозумінь.

Третя засада полягає у взаємному прощенні. Біблія закликає до прощення один одного, як Бог прощає наші гріхи. Усі ми є людьми і ми помиляємося. Але, якщо ми будемо вміти прощати один одного, то наш подружній союз буде зміцнюватися і рости в любові.

Четверта засада полягає у взаємному служінні. Біблія закликає чоловіків та жінок служити один одному і бути підтримкою для свого партнера. Взаємне служіння допомагає подружньому союзу зберігатися від дистанціювання один від одного.

П'ята засада збереження та зміцнення подружнього союзу - це збереження відкритості та чесності у взаєминах між подружжям. Біблія закликає бути щирими один з одним, не приховувати своїх почуттів, думок та бажань.

У Псалмах сказано"Той, що ходить невинно, творить правду, та мовить правду в серці своєму". Це означає, що подружжя повинні вести своє життя з чесністю, не обманювати один одного та виконувати свої обітниці. Біблія вчить, що шлюб має бути нерозривним і побудованим на взаємному довірі.

У Коринтянам сказано, що Любов не радиться з неправди, а з радістю вітається з правдою. Все витримує, вірить у все, сподівається на все, все терпить. Це показує, що подружжя повинні довіряти один одному та бути відкритими у взаєминах.

Також, Біблія нагадує про важливість прощення один одному. У Єфесянам сказано: Будьте один до одного добрі, милосерді та прощайте один одному, як і Бог у Христі пробачив вам. Прощення допомагає подружжям вирішувати конфлікти та відновлювати взаємини.

Отже, збереження відкритості та чесності у взаєминах, довіра, прощення та виконання обітниць - це важливі засади збереження та зміцнення подружнього союзу, які випливають з біблійних принципів.

Чоловік і покора жінки

Багато християнських чоловіків добре знають і пам’ятають, що у Святому Письмі написано: «Жінки, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік є голова жінки, як і Христос глава Церкви, і Він же Спаситель тіла. Але як Церква підкоряється Христу, так і жінки своїм чоловікам у всьому» (Еф. 5:22-24), але дуже скоро перескакують, наче не помічаючи: «Чоловіки...

Християнський шлюб: краще не женитися?

«Краще не женитись» – вигукують апостоли після розповіді Христа про обов’язки чоловіка і дружини. Вчення Христове про «абсолютну моногамію» сприймається – не кимсь, а Його учнями! – як щось абсолютно нездійсненне. Так вважають самі апостоли.

«Але що неможливе людині можливе Богові». Щоб союз чоловіка і дружини був та...

Управління емоціями в християнській сім'ї: Роль віри та мудрості

Управління емоціями у християнській сім'ї є важливим аспектом збереження міцних та здорових відносин. Ось кілька порад, як управляти емоціями у християнській сім'ї:

  1. Молитва: Молитва є потужним інструментом для управління емоціями. Регулярна молитва окрім особистого спілкування з Богом також може включати спільні молитви чоловіка і дружини. Молитв...

У чому чоловік відрізняється від Христа

Кілька тижнів тому я почав читати улюблену з дитинства книгу своїм синам п'яти та трьох років. Перший розділ книги називається «Дні на фермі з Аннетт і Самуїлом», і кожен вечір мій старший син терпляче чекає, поки я закінчу розділ, щоб він міг розглянути простий малюнок олівцем, що супроводжує кожну історію.

Першого вечора він відірвався від фотографії, на якій Аннетт ...

Христианська сім'я: Заснована на вірі та коханні

Вступ: Христианська сім'я є однією з найважливіших складових християнського життя. Вона базується на принципах віри та кохання і відображає відносини між Христом та Церквою. В цій статті ми розглянемо, як християнська віра впливає на сімейне життя та чому вона є фундаментом духовних відносин в сім'ї.

Віра як фундамент: У християнській сім'...

Молитва та Божа благодать як основні чинники, які допомагають сім'ї пройти через будь-які життєві труднощі та зберегти подружній союз

Сім'я - це одна з найважливіших інституцій в житті кожної людини. Саме в сім'ї ми вчимося любити, ділитися, проявляти милосердя та згуртовуватися в складні моменти. Проте, життя в сім'ї може бути не завжди простим і легким, іноді труднощі та перешкоди накладаються на нас, і ми не можемо впоратися з ними самостійно. У такі моменти важливо звернутися до Бога за допомогою та зв'язок з Ним зможуть ...

Забезпечуйте вічне майбутнє для своєї сім’ї

Коли Господь поєднав Адама і Єву подружніми узами, Адам виразив свою радість: «Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого» (Бут. 2:22,23). Творець мав на думці не тільки задоволення людей – Своїх дітей. Він хотів, щоб подружні пари і сім’ї виконували Його волю. Він сказав першій парі: «Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, овол...

Відкритий лист чоловікам сьогоднішнім і майбутнім

Дорогі мої друзі, браття мої в Христі, сьогодні мені хочеться поговорити з вами по душах. Я дуже люблю вас, дорожу кожним окремо, щиро дякую Господу, що ви в мене є, що разом працюємо в одній церкві, разом йдемо до вічної небесної Батьківщини.

Ви знаєте, мене іноді “тягне на подвиги”, от і сьогодні я хочу поговорити з вами на одну вкрай важку тему: “Правильне ставлен...

Християнська сім'я: дружина – серце сім'ї

Якщо цей розділ книги відкрила жінка, яка бажає зрозуміти свою роль у шлюбі, зупиніться, візьміть Біблію і відкрийте 31 розділ книги Приповістей (прочитайте вірші з 10-31 і поміркуйте над ними); ц...

Чоловіки, використовуйте свою силу, щоб благословляти

Легко побачити силу, яку чоловіки привносять у подружні стосунки. Як правило, вони фізично більші і міцніші, що, на думку більшості коментаторів, має на увазі Петро у вірші 7, коли називає жінок «найпотужнішою судиною». Він каже, що жінки неповноцінні; він нагадує людям про фізичну реальність.

Також варто пам'ятати, що у Стародавньому Римі жінки також були слабшими у с...