Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Палка молитва вірного може багато

Вітаю тебе, дорогий читачу, на початку чергового розділу моїх роздумів. Сьогодні я хотів би впровадити тебе в простори Церкви, де ти зможеш вилікувати свою душу й життя. Хвороба та гнів близької особи можуть більше обтяжувати тебе, ніж твоя власна недуга. Батьки часом кажуть, що блукання й вибрики їхнього сина чи доньки доведуть їх до гробу. Таких батьків можна вилікувати, лише вивівши дітей на правильну дорогу.

Але чи в змозі ми змусити когось іншого зійти з хибного шляху? Чи можемо когось навернути, звільнити від наркотичної чи алкогольної залежности, зробити так, щоб перестав клясти, зрікся нечистоти, цигарок, ненависти чи блукання манівцями?

Людина цього не може, однак на це спроможний Бог. Лише Бог бачить серце, і тільки Він може вилікувати його. Ісус переконує нас у цьому, коли каже, що прийшов лікувати зламані серця, звільнити з в’язниці тих, хто поневолений пристрастями, і розірвати кайдани, якими скувало людей зло.

Якби це міг зробити хто-небудь інший на світі, то Ісус, безперечно, не мусив би приходити на землю. Його прихід – це знак того, що Він потрібен нам, якщо хочемо скерувати інших на правильний шлях.

Як когось спрямувати на правильну дорогу? Як когось навернути, допомогти йому перестати чинити зло, ненавидіти, ранити інших, розривати шлюб, нищити родину, псувати власні нерви й отруювати життя людям навколо себе? Тільки за допомогою молитов за зцілення зламаних сердець.

Сьогодні ознайомимося з однією з них. Ці молитви подібні до духовних рецептів, духовних таблеток, духовних щеплень, потрібних для того, щоб вилікувати людину.

Щоб вилікуватися, таблетки приймаємо самі, а щеплення роблять нам інші. Так само й з неволі звільняємося як за допомогою власної молитви, так і за посередництвом молитов інших людей. Ми також своєю молитвою можемо звільняти з неволі інших.

Ось одна з таких духовних таблеток. Її взято з Послання св. Якова (5:16,19,20): «Бо дуже могутня ревна молитва праведного! […] Браття мої, коли хто з-поміж вас заблудить від правди, і його хто наверне, хай знає, що той, хто грішника навернув від його блудної дороги, той душу його спасає від смерти та безліч гріхів покриває!».

Почни ревно молитися за дитину, яка погано поводиться, за чоловіка чи дружину, що заблукали на життєвому шляху. Чи ти молишся за друга, що має схильність до алкоголізму, кляне на чім світ стоїть, чинить зло?..

Що означає ревно, або гаряче, молитися? Пригадай собі теплу, сильно напалену або розпечену піч. Отож, піч може бути літеплою, звичайної температури або ж розжареною майже до червоного кольору. Так само й молитва: може бути ледь теплою, звичайної інтенсивности або ж такою, від якої палатиме все твоє єство. Якщо прагнеш когось навернути, тоді треба молитися сильніше, ніж зазвичай. Це значить – молитися впродовж дня півгодини, годину або й більше.

Спочатку помолися так, щоб очиститися від гріхів, пробачити тому, за кого молишся, і тільки тоді звертайся до Бога з проханнями. Водночас дякуй Богові, бо Він добрий і, без сумніву, дасть тобі те, що ти хочеш від Нього отримати, те, про що просиш.

Якщо молитимешся так довше й інакше, ніж зазвичай, палкіше й ревніше, багатогранніше та природніше, від щирого серця, тоді передусім змінюватимешся сам, ставатимеш тим, хто випромінює щось схоже на тепло, яке йде від розжареної печі.

Тепло свого духу й благодать, яка зросла в тобі під впливом молитви, ти випромінюватимеш на того, за кого молишся, бажаючи, щоб він зійшов з хибного шляху. Ставатимеш подібним до запаленої лампи, яка освітлює темряву навколо людини, що поринула в зло.

Св. Яків каже: «Дуже могутня ревна молитва праведного».

А отже, ти маєш стати праведником, тобто людиною, що визнає свої гріхи й прощає іншим, живе згідно з власним сумлінням і Божими заповідями. Не сумнівайся в тому, що справді навернеш того, за кого молишся.

Почни робити це вже сьогодні. Вийди назустріч пригоді віри та справжньої молитви.

І нехай тебе на цьому шляху благословить Господь.

24.09.2023

Краса справжніх стосунків із Богом

З чим асоціюється слово «релігія»? з набором правил, розпоряджень та ритуалів або з живим Богом, з яким ви можете спілкуватися скрізь і завжди?

Для мене релігія асоціюється з Богом, з яким я можу спілкуватися через смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Бог дав певні правила, які ми повинні дотримуватися, але при цьому Його метою було вберегти нас від гріха, а...

Як упоратися зі своїми емоціями?

Господь створив кожного з нас на Свій образ. Під час читання Біблії ми зустрічаємо Писання, в яких видно, що у Бога є емоції. Це такі емоції, як гнів, радість, співчуття. Вони знайомі й нам. Насправді, немає нічого поганого в емоціях, поки вони знаходяться під нашим контролем.

«Гніваючись, не грішіть: сонце нехай не зайде у вашому гніві; і не давайте місце дияволов...

Дорога до Бога

Зло, страждання й морок борються в тобі проти добра, світла й життя. Страждання можуть затьмарити розум людини, зробити так, щоб вона вже не сподівалася побачити світла. Несправедливість здатна так сильно зранити людину, що вона перестане вірити в справедливість. Приниження завдає людині таких глибоких душевних ран, що їй після цього доволі важко відновити почуття власної гідности.

Не...

У що ви вірите, то ви отримаєте!

Не можу порахувати, скільки разів люди казали мені: «Рік, ще ніхто не зміг зробити те, що ви намагаєтеся зробити в цій частині світу. Ми знаємо кількох людей, які раніше намагалися робити те саме, але не змогли. Усі їхні спроби закінчилися повною невдачею. Тож будьте обережні. Дуже малоймовірно, що вам вдасться те, чого не вдалось іншим».

Подібні песим...

Ви можете змінити чиєсь життя

Чи знаєте ви людину, яка була віруючою, але відійшла від Бога? Тоді час діяти. Занепокоєння та переживання не допоможуть — допоможуть конкретні дії. Ви можете змінити життя іншої людини, тому написано: «І до одних будьте співчутливі, і це змінить їхнє життя». Співчуття – ключове слово у цьому вірші. Грецьке слово eleao - «співчувати»,...

Не віддавайте злом за зло і лайкою за лайку

Не віддайте злом за зло або лайкою за лайку; навпаки, благословляйте, знаючи, що ви покликані до того, щоб успадкувати благословення.
— 1 Петра 3:9

Одного разу, коли я вкотре летів літаком, я помітив, що жінка, яка сиділа поруч зі мною, здавалося, вся вирувала всередині. Я спитав її, чи все гаразд, і відразу вона вибухнула гнівом: — Я просто в люті на свого...

Простити = не гніватися?

«Бо якщо ви прощатимете людям провини їхні, то простить і вам Отець ваш Небесний. А коли не будете прощати людям провин їхніх, то і Отець ваш не простить вам провин ваших» (Мф. 6:14-15).

Ці слова про прощення ми чули стільки разів, що як би оглухнули до них. Але от варто лише на секунду вдуматися, вслухатися, струсити із себе внутрішню до них звичку, як вони знову...

Не поводьтеся як жертва!

Ми повинні враховувати той факт, що існують невидимі сили зла, які мають на меті вкрасти і зруйнувати все добре, що у нас є. У Біблії йдеться про те, що ці демонічні сили об'єднуються, щоб агресивно виступати проти віруючих, у тому числі й проти вас.

Ця істина ясно простежується в Новому Завіті, тому що Павло багато писав про духовну боротьбу, духовну всеозброєння і про те, як п...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Прощення як дар

Здається, ми якось не так обходимося з прощенням. Якесь воно не таке, яким мало бути, те прощення, про яке ми говоримо. А може, ми прощенням називаємо зовсім ніяке і не прощення? Наприклад, як треба прощати своїх кривдників: кожного окремо і всіх разом?

Адже часто як буває – образить хтось когось, а потім каже: «Винен. Простіть. Хто старе згадає… Ви повинні мене про...