Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Проповідуйте Євангеліє всьому світу

Отже, йдіть, навчіть усі народи… — Матвій 28:19

…Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всієї тварюки. — Марка 16:15

Сьогодні я хочу поговорити про доручення, яке Ісус дав усім віруючим: йти по всьому світу і проповідувати євангелію. Але чи мав на увазі, що для цього ми повинні залишити свою сім'ю, країну і вирушити на край світу?
Ми вивчимо грецькі слова, вжиті у наведених вище віршах, і з'ясуємо, куди ж ми повинні піти з проповіддю Євангелія. Перш за все, розглянемо слова народи і світ і побачимо, що нам не потрібно кидати дім і сім'ю, щоб виконати доручення Ісуса.
Грецьке слово ethnos — «народ» (від нього походить слово етнічний), перекладається язичницький народ, причому не тільки той, що живе далеко від нас, в інших містах та країнах, а й взагалі всі ті народи, які мають свою культуру та звичаї . А це означає, що благовістити потрібно людям будь-якої національності, культури, раси, кольору шкіри, тобто будь-якій етнічній групі.
Євангеліє повинні почути усі народи світу. Ось один із перекладів цього вірша: «Ідіть і навчіть усі етнічні групи, людей усіх рас, усіх кольорів шкіри, кожен народ, у якого своя культура та звичаї, — словом, йдіть у всьому світі». Мені подобається цей переклад, у ньому ясно говориться, що спасіння призначене всім людям.
Люди всіх національностей перемішалися, особливо за останні п'ятдесят років, тож не треба далеко ходити, щоб знайти людей різних національностей. Пройдіться сусідами, і ви, напевно, знайдете серед них людей різних національностей. Не уникайте їх, спілкуйтеся з ними, зміцнюйте з ними стосунки, щоб при нагоді розповісти їм про Христа.
Тепер розглянемо слово світ kosmos. Воно перекладається і як світовий порядок, упорядкованість, політична система, система, що склалася в суспільстві, воно також відноситься до кола друзів, місця проживання або роботи, місця частого відвідування.
Апостол Павло використовував це слово, коли писав, що сатана – «бог світу (kosmos) цього» (2 Коринтян 4:4, KJV). Він говорить не про земний простір, а про те, що сатана вторгся у світову систему, включаючи вищезгадані системи, і панує там. І Ісус наказав нам йти в ці системи (kosmos — коло друзів, сусіди, співробітники…) та проповідувати. Ці люди не врятовані, «бог віку цього засліпив їхні уми», і їм треба почути звістку про спасіння.
«Ідіть по всьому світу…» — отже, йдіть до своїх співробітників, яких ви бачите щодня, йдіть до тих, з якими часто спілкуєтеся, йдіть до друзів і розкажіть їм про Христа. У вас є свій kosmos - місце, де ви живете, працюєте, вчитеся, проводите час, коло друзів та знайомих. Щоб благовістити, вам не потрібно вирушати в невідомі краї. Ісус ніколи не закликав усіх віруючих кидати свої сім'ї та їхати проповідувати до іншої країни. Але Він закликає вас проповідувати людям іншої національності, які мешкають у вашому місті, можливо, навіть по сусідству з вами. Він очікує, що ви проповідуватимете людям, з якими працюєте та спілкуєтеся.
То де ваше місіонерське поприще? Воно прямо на вашій вулиці або на іншому кінці міста, але ніяк не на іншому кінці світу. А люди, які вас оточують, люди іншої національності, іншої культури, які живуть по сусідству з вами чи разом із якими ви працюєте, — це ваша аудиторія.
Отже, кому ви повинні проповідувати євангелію? Навколишнім людям. Ви раді, що вам не потрібно купувати квиток на літак і летіти благовістити за тридев'ять земель, щоб виконати доручення Господа?
Озирніться навколо - ви побачите багато людей, серця яких вже готові прийняти Христа. Ісус сказав учням: “Погляньте на ниви, як вони побіліли та встигли до жнив” (Івана 4:35). Те саме Він говорить зараз і вам. Навколишнім людям живеться нелегко, у них безліч проблем, і вони хотіли б, щоб хтось допоміг їм, вселив у них надію. Вони чекають на вас, чекають, коли ви розповісте їм про Христа, цього ж чекає від вас і Бог. Чому від вас? Тому що ви знаєте цих людей, вони знають вас, а значить, вони вас слухатимуть.
Зверніться сьогодні до Святого Духа і скажіть, що з Його допомогою ви згодні розповідати Благу звістку людям, які вас оточують.

Рік Ренер
З книги «Коштовні істини»


Моя молитва сьогодні.
Господи, я готовий розповідати про Ісуса людям, які мене оточують. Я думав, що проповідувати всьому світу означає вирушити в інші країни, і навіть не підозрював, що моя місіонерська територія — поряд зі мною. Тепер я знаю, що маю благовістити людям іншої національності, іншої культури, людям, з якими я щодня стикаюся, тому дай мені сміливість і мудрість їм проповідувати. Я хочу виконати Твоє доручення і визнаю, що Ти бачиш у мені місіонера для знайомих людей.
В ім'я Ісуса. Амінь.


Моє сповідання цього дня.
Моє місто — це моє місіонерське поле, а люди, з якими я стикаюся щодня, з якими я живу, працюю і проводжу час, — це і є ті, кому я маю розповідати про Христа. Господь очікує від мене цього, і я маю намір виправдати Його сподівання і виконати Його доручення.
З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.
1. Коли ви востаннє говорили про Христа людям іншої національності, іншої культури, іншого кольору шкіри? Чи ви говорили про Господа лише людям своєї національності?
2. Серед ваших знайомих є людина, яка ще не прийняла Христа? Можливо, це ваш перукар, сусід, вихователька в дитячому садку, друг, з яким ви часто проводите дозвілля, ваш однокурсник? Чи не час вам розповісти їм про Ісуса, адже Господь очікує від вас цього?
3. Напишіть імена п'яти чоловік, яким ви могли б розповісти про Христа. Потім моліться за цих людей і складіть план ім. Бог очікує, що ви будете місіонером для людей, які вас оточують.

13.05.2023

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

Дійсність молитви

У 1-й книзі Паралипоменон 4:9-10 читаємо: "9 Явіс був знаменитіший за своїх братів. Мати дала йому ім'я Явіс, сказавши: Я породила його з хворобою. 10 І закликав Явіс до Бога Ізраїлевого і сказав: о, якби Ти Ти благословив мене Твоїм благословенням, поширив межі мої, і рука Твоя була зі мною, охороняючи мене від зла, щоб я не журився!.. І Бог послав йому, чого він просив".

...

Вчитеся бути гостинним

Коли писав Новий Заповіт, багатьом християнам і лідерам церков доводилося часто переміщатися з одного місця в інше. Чому? По-перше, під час гонінь за віру багатьох виганяли із будинків. По-друге, християни, проповідуючи Євангеліє, можна сказати, поширювалися як вогонь по всій Римській імперії.

Першоапостольська церква була дуже мобільною, тому віруючим треба було навчи...

Подивіться, що вам дано як віруючому в Ісуса Христа

Завдяки Ісусу Христу нам дано дуже багато! У вас немає жодної поважної причини бути невдахою і не досягти у житті неймовірного успіху. Вам дано так багато, що ви можете уявити це собі. Сьогодні дозвольте мені розповісти вам лише про деякі дари, які ви отримали, прийнявши Ісуса Христа.

«А тим, що прийняли Його, віруючим в Його ім'я, дав владу бути чадами Божими&ra...

Що таке свобода від гріха?

Свобода від гріха – це коли ти так ненавидиш гріх, що краще помреш, ніж допустиш його до себе навіть у його початковій стадії, яка називається спокусою.

Це коли, дивлячись на сигарету, не відчуваєш нічого, окрім відрази до цього шляху повільного саморуйнування, коли в будь-якому алкогольному напої ти бачиш тільки бажання сатани оволодіти твоїм розумом з метою вивести тебе із спі...

Як боротися із заздрістю та ревнощами?

Я пам'ятаю, як зайшла до будинку своєї нової подруги. Я так раділа її запрошенню на групу з вивчення Біблії: після переїзду до нової країни та приєднання до нової церкви я не знала, з чого почати будувати стосунки. Але моя радість швидко змінилася болем: розглядаючи її будинок з високими стелями та гарним килимом, я згадала про мій скромний, маленький будиночок, у якому ще не було нормальни...

Зцілені, врятовані та живі для правди

У 1-му посл. Петра 2:24 написано: "Він гріхи наші Сам підніс тілом Своїм на дерево, щоб ми, позбавившись гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися". Це добре відоме у Тілі Христа місце Писання про зцілення. Однак воно говорить не лише про зцілення, а ще й про те, що передувало йому. Розберемо цей вірш частинами.

Спочатку йдеться про те, що Іс...

Життя – наче виноградна лоза, яку треба обрізати

Якщо прагнеш, шановний читачу, вирушити назустріч щасливому, приємному, сповненому сенсу життю, то не можеш уникнути зречення. Зректися – означає відмовитися від того, що тобі подобається, влаштовує тебе; покинути те, що тебе приваблює; розірвати зв’язки, які притягують тебе до чогось приємного, але водночас ведуть до прірви.

Саме собою зречення не має сенсу. Тому що все, ...

Віра веде до більшого

25 А четвертої варти ночі пішов до них Ісус, ідучи морем.

26 І побачили Його, побачивши Його, що йшов морем, стривожились і говорили: Це привид; і від страху закричали.

27 Але Ісус зараз говорив із ними і сказав: Підбадьоріться! це Я, не бійтеся.

28 Петро сказав Йому у відповідь: Господи! якщо це Ти, повели мені прийти до Тебе по воді.

29 Він же сказав: І...

Подолати самотність

«Бо я навчився бути задоволеним тим, що в мене є, умію жити і в злиднях, вмію жити і в достатку» (Флп. 4:11,12), – ділився життєвим досвідом апостол Павло з віруючими міста Филипи, а тепер – з нами.

Задоволення тим, що маєш – це явна ознака вдячності за все, що посилає Господь. Саме дивне, що навчитися цьому легше при браку чогось, ніж при його н...