Середа 08 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Що б не сталося, не відступайте від Бога

Япочув цю зворушливу історію з перших вуст улітку 1983 року на великих християнських зборах. Спікером був всесвітньо відомий вчитель Біблії, а його аудиторія складалася з християн, які вірили, що Бог добрий, що Він і сьогодні зцілює і творить чудеса, і Його чудесний захист, який Він обіцяв Своїм дітям. Зрештою, хіба в Писанні не говориться, що “Ангел Господній повстає навколо тих, хто боїться Його, і рятує їх” (Псалом 33:8)? Саме це зробило всю цю історію ще глибшою. І порушив звичний перебіг зборів.

Розповівши про божественний заклик до міжнародного служіння своєї співочої групи, християнський лідер потім розповів про її успішну діяльність в Африці, Європі і особливо за залізною завісою. Ця робота тривала кілька років, аж до осені 1982 року. Тоді, під час служіння в Англії, він отримав трагічну звістку: його кохана дружина загинула в автокатастрофі в Штатах, і він залишився вдівцем із трьома дітьми.

Звичайно, він був пригнічений цим повідомленням і повернувся додому зовсім розтрощеним. Як таке могло статися, що, коли він повністю віддав себе Господній справі, в його сім'ї сталося щось подібне?

“Не відступайте від Бога”

Зі своїм горем він прийшов до найвидатнішого вчителя віри того часу, від якого і почув ці дорогоцінні слова: “Сину, є те, що зрозуміти не в наших силах, і відповіді на це ми не знаємо”. Але потім він додав: "Не відступи від Бога".

Так, є речі, на які ми не маємо відповідей, які здаються безглуздими, “ порушують правила ” , які, здається, навіть суперечать Святому Письму. Але хоч би що трапилося і скільки б розчарувань ми не пережили, тільки одне має вирішальне значення. Ми не можемо відступити від Бога. Ми повинні стояти в Господі щосили.

“Але, – скажете ви, – у цьому вся проблема. Я гадав, що знаю Бога. Я думав, що довіряю Йому. Я думав, що розумію Його. Але тепер я не впевнений ні в чому, включаючи Його. У мене таке почуття, ніби хапаюся за соломинку”.

Так, у цьому суть проблеми, але я не закликаю вас ховати голову в пісок або вимкнути розум. Навпаки. Я говорю про те, що єдине, що залишається незмінним, щоб ми не відчували і не відчували, це те, що Бог існує і що Він благ – вічно і незмінно благ.

На строго інтелектуальному рівні аргументи свідчать про Бога!

Свідоцтва про Бога

Наука досі неспроможна пояснити ні походження Всесвіту, ні унікальну збалансованість її законів.

Наука досі не може пояснити походження життя, не кажучи вже про унікальний код ДНК, який відтворюється в наших клітинах з моменту зачаття. (Для довідки: щоб прочитати вголос код своєї власної ДНК зі швидкістю одна літера на секунду вам знадобиться майже 100 років. Цей код записаний у кожній із 37 трильйонів клітин!)

Отже, повторюся, на строго інтелектуальному рівні переживання трагедії, втрати чи розчарування не змінює реальності існування Бога.

Але це не головне, що хочу сказати.

Бог обіцяє нам труднощі та страждання

Натомість я хочу тут наголосити, що той же Бог, який дає нам у Біблії безліч чудесних обіцянок, також попереджає про труднощі. І біль. І проблем. І скорботи. І випробування.

Той же Бог, який обіцяє зцілення та захист, також надихнув написання такої книги Біблії, як Іов, про праведника, який пройшов через випробування, на які ніяк не чекав.

І той самий Бог надихнув включити у Святе Письмо вірші:

“ Сховане належить Господу Богові нашому, а відкрите – нам і синам нашим до віку, щоб ми виконували всі слова цього закону ” (Второзаконня 29:29).

Перед Своїм розп'яттям Ісус саме про це сказав Своїм найближчим учням:

Це сказав Я вам, щоб ви мали в Мені мир. У світі матимете скорботу; але мужіться: Я переміг світ” . (Івана 16:33).

Наприкінці ми побачимо вірність Бога

У цьому світі ми матимемо проблеми, деякі з яких ми пояснити не зможемо – принаймні зараз, враховуючи обмеженість наявної у нас інформації.

Але згодом ми побачимо вірність Бога. Ми зрозуміємо, що найбільші перешкоди на нашому життєвому шляху насправді є найбільшими можливостями для зростання у вірі, і що те, чим мир, обставини чи сатана мали намір знищити нас – це може зробити нас сильними.

Люди нас розчарують . Церква нас розчарує . Ми розчаруємо інших і себе. Але Бог ніколи не розчарує нас. Ніколи!

Головне, щоб у найпохмуріший момент, коли ми втратили віру у всіх і на все, ми не втрачали віри в Нього – не відступали від Господа.

Минуть роки, і ви побачите Його вірність до вас. Ви побачите, як Він зцілює рани. Ви побачите, як Він здобуває життя зі смерті та красу з попелу. Ви це побачите - якщо не відступите і не здатеся.

Плач може тривати всю ніч - іноді дуже довгу - але вранці прийде радість. (Псалом 29:6). Це так само правильно, як те, що сонце сховається і знову піде.

Бог бачить нас наскрізь

Це не слова розуму, що розгубився. Це не голос заперечення.

Це свідчить досвід – у моєму випадку – понад півстоліття у вірі , і, у ширшому сенсі – голос мільйонів свідків упродовж тисячоліть.

Бог вірний .

Спирайтеся на цю непохитну, непорушну істину. Будуйте на цьому своє життя. Поставте себе у абсолютну залежність від цього. Тримайтеся за це так, як за рятувальне коло посеред шторму.

І коли ваша віра ослабне, і впевненість тане як дим, просто скажіть від щирого серця: “Батьку, далі я сам йти не можу!”. І Він понесе вас!

І в темні та грізні часи, коли все навколо вас покриває морок, згадайте все, що Він зробив для вас у минулому. Він сьогодні той самий, і Він доведе вас до кінця.

17.10.2023

Необхідні якості для досягнення успіху

Отже, брати мої любі,
будьте тверді, непохитні,
завжди процвітайте в Господній справі…
— 1 Коринтянам 15:58

Сьогодні я хочу поговорити про те, які риси характеру необхідно мати, щоб досягти успіху. Зауважте, люди, які досягли успіху в житті і залишили слід в історії, мали сильний характер. Я хочу зупинитися на кількох важливих якостях, які обов'я...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Бачачи здійснення своєї мрії

Якщо Бог дав вам мрію – мрію зробити щось настільки грандіозне та дивовижне, що це здається практично неможливим – то ця стаття для вас.

Я пишу цю статтю якраз для того, щоб підбадьорити вас схопитися за цю мрію і нагадати про те, що якими б маленькими ви себе зараз не відчували і якою б великою не здавалася ваша мрія, Бог досить сильний, щоб здійснити її.

...

Проповідуйте Євангеліє всьому світу

Отже, йдіть, навчіть усі народи… — Матвій 28:19

…Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всієї тварюки. — Марка 16:15

Сьогодні я хочу поговорити про доручення, яке Ісус дав усім віруючим: йти по всьому світу і проповідувати євангелію. Але чи мав на увазі, що для цього ми повинні залишити свою сім'ю, країну і вирушити н...

Ви подобається собі?

Багато людей не подобаються самим собі. Протягом багатьох років я намагаюся допомагати людям зцілитися не лише фізично, а й душевно. Я зрозуміла: більшість людей собі не подобається. Вони навіть не підозрюють, що в цьому полягає корінь більшості їхніх проблем. Корінь багатьох наших проблем, у тому числі у взаєминах з людьми, — це самовідданість і ненависть до себе.&nbs...

Дійсність молитви

У 1-й книзі Паралипоменон 4:9-10 читаємо: "9 Явіс був знаменитіший за своїх братів. Мати дала йому ім'я Явіс, сказавши: Я породила його з хворобою. 10 І закликав Явіс до Бога Ізраїлевого і сказав: о, якби Ти Ти благословив мене Твоїм благословенням, поширив межі мої, і рука Твоя була зі мною, охороняючи мене від зла, щоб я не журився!.. І Бог послав йому, чого він просив".

...

Віра береже тебе, як мати

Вірити в Бога – означає бути людиною, яка довіряє життю. Дитина перебуває під опікою батьків і повністю довіряє їм. Доросла людина, не роздумуючи, йде до людей, бо вірить, що її ніхто не вб’є. Сім’я з довірою спить разом в одному помешканні, не боячись, що хтось із близьких заподіє комусь іншому кривду. Ти заходиш до трамвая, маючи певність, що довезе тебе до мети. Сідаєш у лі...

Християнські цитати та вислови українською: про любов, життя та Слово Боже

Слово обдароване великою потужністю. Порою вчасне чи вдумливо сказана фраза може надихнути, допомогти вирішити складні завдання чи прийняти важке рішення. І саме християнські цитати, що стосуються найважливіших аспектів життя, можуть бути найкращою допомогою у цьому!

Ми підготували обширну колекцію цінних християнських висловлювань, завжди актуальних. Читайте, перечитуйте, залишайте в...

Простий план для вашого особистого часу з Господом

Чщоб з користю провести свій тихий час із Богом, як і для більшості інших справ, за які ви беретеся, потрібен план. Біблія вчить: “Думки старанного прагнуть достатку, а всякий квапливий зазнає позбавлення” (Приповісті 21:5).

Якщо у вас раніше не було практики особистого проведення часу з Господом, то, швидше за все, хорошого і простого плану – як його провести &ndash...

Перше місце – Богу

«Шукайте (націлюйтеся, прагнете отримати) насамперед Царство Боже, Його праведність (старайтеся жити праведно), і тоді все інше буде дано вам на додачу».

– Євангеліє від Матвія 6:33

Найчастіше ми не замислюємось над своїми пріоритетами і щось другорядне ставимо на перше місце. А на першому місці у нас має бути Бог, якщо ми хочемо, щоб наше життя було...