Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Бути людиною молитви

У житті, шановний читачу, неможливо уникнути болю. Батьки, які намагаються захистити своїх дітей від болю, покарань, різких слів, є нещирими, несправедливими й поганими.

Їхні діти зростатимуть дезорієнтованими й не звиклими до болю та труднощів, через що в майбутньому, найімовірніше, страждатимуть на депресію, постійно відчуватимуть неміч і не могтимуть докладати ані найменших зусиль, щоб упоратися із завданнями, виконання яких від них очікуватимуть.

Однак будь-яке надмірне акцентування уваги на болю, боротьбі й зусиллях так само небезпечне. Якщо дітям постійно робити зауваження, якщо когось весь час остерігати перед небезпеками, якщо надто часто лякати його невтішними наслідками того, що може трапитися; якщо перебільшувати страх перед болем, війною, зусиллями чи вигнанням; якщо дуже похмуро змальовувати жахіття якого-небудь випадку, важкої операції, хвороби, то, врешті-решт, зробимо людину нездатною долати життєві проблеми.

Це правда, що в житті нерідко настають кризові моменти, що воно сповнене болю й вимагає від нас неабияких зусиль, але саме завдяки цим випробуванням стаємо сильнішими, відважнішими та енергійнішими, а отже – здатними переборювати будь-які труднощі. Чим більшими є зусилля й біль, тим більше зростає твоя сила. Чим глибше падіння, тим більші зусилля й енергія потрібні для того, щоб підвестися!

Неймовірним є те, на які надлюдські зусилля здатна людина в певних ситуаціях. Людські можливості в спорті, наприклад, не мають меж. Те саме стосується й науки, культури, мистецтва, політики.

Однак, водночас з пришвидшенням розвитку, нарощенням сили й величі зростає й кількість турбот, хвороб і труднощів. Навчившись використовувати атомну енергію, ми отримали більше електричного світла, та водночас опинилися в більшій небезпеці. Чим більше з’являється нових автомобілів, тим швидше ми долаємо великі відстані, але водночас зростає й небезпека аварій на дорогах та забруднення повітря і навколишнього середовища. Чим більше маємо електричної енергії, тим стаємо багатшими, бо користуємося електричними приладами й допоміжними засобами, але водночас збільшується й небезпека того, що можемо постраждати від них.

Життя постійно розвивається по спіралі. Ісус каже: «Хто душу свою зберігає, той погубить її, хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її» (Мт. 10:39).

А отже, кожне наше падіння – це не трагедія, а нагода кардинально змінити життя та почати зростати. Адже останнє слово завжди за творенням, а не за руйнуванням.

А тому зловісні пророки, які віщують занепад і кінець світу внаслідок розвитку науки й техніки, не мають рації або, точніше кажучи, знають лише половину правди. Другою половиною володіють ті, які вірять, що людина може бути ліпшою, що завдяки приязні з Богом ми отримуємо силу, котра вбереже нас від тих небезпечних енергій, які ми відкрили.

Чим більше у світі стає небезпек, тим гостріше ми потребуємо захисту. І ми звертатимемося до Бога, волатимемо до Нього, бо лише Він, як Отець, може захистити нас від тих численних небезпек, які ми самі створили.

І, можливо, насправді нам тільки цього й бракує. Маємо науковців, які відкривають нові джерела енергії, та небезпеки, що з’являються у зв’язку з цим; маємо людей, котрі застерігають від украй негативних наслідків екологічного забруднення навколишнього середовища; маємо тих, які працюють, щоб пристосувати наукові досягнення до нашого життя й побуту; але найменше маємо тих, які волали б до Отця, прохаючи Його захистити нас від нас самих. Мало є тих, які просили б, щоб кожне падіння нашого покоління перетворювалося на новий, якісніший рух уперед. Занадто мало є тих, що моляться. А вони нам нині найбільше потрібні, бо молитва – це простір, у якому Бог може прийти нам на допомогу.

Землю тримають ті, що моляться. Тому що, як казав Альберт Айнштайн, «лабораторії потребують ораторій».

Щоб одного дня не полетіти стрімголов у створені власними руками провалля, науковці й техніки потребують людей молитви.

О, якби й ти став на своєму місці людиною молитви!

24.09.2023

БУДЬТЕ МИЛОСЕРДНІ, ЯК І ОТЕЦЬ ВАШ МИЛОСЕРДНИЙ

«Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6:36).

Це слово Ісуса – правдивий виклик: і справді, як можна уявити, що ми можемо бути милосердні до інших, як Бог Отець милосердний до нас?

ЧИ БОГ СПРАВДІ МИЛОСЕРДНИЙ?

Багатьом людям важко повірити в те, що Бог милосердний. Це випливає з нашого образу Бога: судді, нещадного поборника ...

Любов без лицемірства

Чи бувало з вами так: людина, яку ви вважали своїм другом, казала вам, що цінує вас і цінує вас, а сама обговорювала вас за очі, пліткувала про вас і вела себе. зовсім не як друг? Коли ви розмовляли з ним начистоту щодо його відносин і поведінки, чи визнавав він, що винен, і вибачався? Чи брехав, намагаючись прикрити свою провину? Чи було вам боляче дивитися, як він вдавав вашого...

СИЛА ПРАВИЛЬНОЇ ПОЗИЦІЇ

Дуже важливо мати правильну позицію. Позиція – це наше обдумане життя, вивернуте навкруги всім на огляд. Те, про що ви у своєму серці думаємо потай, зрештою виходить назовні у вигляді наших слів, виразів обличчя та у вигляді нашого відношення.
Коли ізраїльтяни готувалися увійти до Обіцяної землі, вони послали дванадцять шпигунів, і лише двоє з них повернулися з гарною новин...

Ви подобається собі?

Багато людей не подобаються самим собі. Протягом багатьох років я намагаюся допомагати людям зцілитися не лише фізично, а й душевно. Я зрозуміла: більшість людей собі не подобається. Вони навіть не підозрюють, що в цьому полягає корінь більшості їхніх проблем. Корінь багатьох наших проблем, у тому числі у взаєминах з людьми, — це самовідданість і ненависть до себе.&nbs...

Віра і Біблія

«Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» Євр. 11:1

Першим кроком після проповіді Євангелії повинно бути: «покайся», а другим – «увіруй» (тобто «май віру»). Покаяння та віра є нерозривно поєднаними в Євангелії.

Для багатьох людей таке поняття, як «вірити», означає тільки пасивне виз...

Внутрішня Гармонія: Духовний Розвиток у Сучасному Світі

Сучасний світ часто відзначається стрімким темпом, технологічними вибухами і безперервними викликами. В цьому суцільному потоці подій і інформації, розвиток духовності може бути важливим інструментом для досягнення гармонії та особистого зростання. У цій статті ми розглянемо, як розвивати свій духовний бік в сучасному світі та досягати внутрішньої гармонії.

1. Пошук Внутрішньо...

Благословляйте людей, які навмисне роблять вам зло

Легко благословляти тих, хто благословляє вас і робить вас щасливим, але як поводитеся з людьми, які роблять з вами несправедливо і спеціально хочуть зробити вам боляче? «Благословляйте ваших гонителів» (Римлян 12:14).

Якось, багато років тому, мій помічник приніс мені одну популярну газету, і — о жах! - Просто на першій сторінці про мене надрукували розгр...

Чи необхідно нам щоденно займатися читанням Біблії?

Як навчитися читати Біблію, щоб отримати від неї користь, не опинитися далеко від Бога і уникнути духовних небезпек?

  • Згідно з Псалмами, той, хто розмірковує про Закон Господа вдень і вночі, є щасливим. Однак, якщо ми розглядаємо Боже слово як нагороду за наші роздуми, то знання може виявитися небезпечним, якщо ми не знаємо, що робити з отриманими знаннями. Для того, щоб уникнути ...

Перетворююча зустріч з Ісусом

1 Після того знову з'явився Ісус учням Своїм при Тиверіадському морі. З'явився так:

Покладіться на Бога

Єроваал, він же й Гедеон, встав рано вранці й увесь народ, що був з ним, і таборували біля джерела Харода; А Мадіамський табір був від нього на північ від пагорба Море в долині. І сказав Господь Гедеонові: «Народа з тобою надто багато, не можу Я віддати Мадіанітян у їхні руки, щоб не запишався Ізраїль передо Мною і не сказав: “Моя рука врятувала мене”; тож прого...