Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Віра береже тебе, як мати

Вірити в Бога – означає бути людиною, яка довіряє життю. Дитина перебуває під опікою батьків і повністю довіряє їм. Доросла людина, не роздумуючи, йде до людей, бо вірить, що її ніхто не вб’є. Сім’я з довірою спить разом в одному помешканні, не боячись, що хтось із близьких заподіє комусь іншому кривду. Ти заходиш до трамвая, маючи певність, що довезе тебе до мети. Сідаєш у літак, вірячи, що той не розіб’ється. З довірою лягаєш увечері в ліжко, бо інтуїтивно впевнений у тому, що вранці прокинешся. У ресторані з довірою споживаєш страви, вірячи, що не отруїшся. Заходиш до храму, до великої крамниці чи будинку з незбагненною внутрішньою впевненістю, що дах не завалиться тобі на голову. Проходиш під вікнами споруд і дахами, маючи переконання, що жоден предмет, жодна черепиця не впаде тобі на голову. З довірою приходиш до лікаря, дозволяєш йому себе оперувати та віриш, що ліки, які він тобі виписав, допоможуть. Гуляєш парком чи лісом, вірячи, що ніхто на тебе не нападе. Заходиш у воду й плаваєш, маючи впевненість, що жодна морська потвора не затягне тебе в глибочінь.

Віра – основна рушійна сила людини. Віра – це довіра до життя й до людей, довіра до невидимої, хоча й усюдисущої, присутности Бога. Цю довіру неможливо ні довести, ні просто наділити нею людину, використовуючи наукові методи. Жодні наукові знання не можуть дати мені впевнености в тому, що завтра вранці я прокинуся, що вночі ніхто не заподіє мені кривди, що в морі на мене не нападе хижа риба, що мені на голову не впаде черепиця, а трамвай, яким їхатиму, не потрапить в аварію. Віра – це впевненість у невпевненості. А отже, це впевненість духу та невпевненість розуму. Це впевненість серця і невпевненість знання. Віра – це тканина нашого життя. У цій непевній упевненості ми й існуємо: пристосовуємося до неї, рухаємося в ній і – завдяки тому, що вона є, – можемо жити й бути радісними.

Найважчі травми, рани, зокрема й хвороби, з’являються тоді, коли ми не можемо вірити. Якщо дитина в ранньому віці досвідчила брак довіри, якщо пережила шок або жорстокість і грубість батьків, якщо до неї ставилися суворо, а не делікатно, то в її серці не з’явиться чутливости до віри, відчуття віри, а пануватиме лише брак довіри. Вона немовби почне духовно, психічно й навіть тілесно в’янути.

Якби в людини виник сумнів у тому, що вона завтра прокинеться, то навіть не змогла б лягти ввечері. Якщо людина почне вірити, що їй на голову впаде черепиця з даху, то більше не зможе ходити під будинками. Якщо хтось знищить її довіру до людей, їй буде важко з’являтися серед них. Якщо хтось прищепить їй сумнів у тому, що їжа в ресторані здорова, людина більше не зможе там їсти.

А отже, віра – це спроможність, здоров’я й динамізм, які дають людині силу. Тому Ісус каже: «…Хто вірує, все можливе» (Мр. 9:23). Він також мовить: «Твоя віра спасла тебе, іди з миром собі!» (Лк. 7:50). А ще Ісус закликає апостолів і людей навколо Себе: «Не лякайсь, тільки віруй!» (Мр. 5:36). Страх є ознакою того, що людина не вірить.

Вірити в Бога – це довіряти Божій десниці, яка тебе підтримує, вірити в те, що Він провадить тебе в житті, у Його любов, яка делікатно нахилилася над тобою.

Вірити в Бога – означає бути переконаним у тому, що Бог усемогутній і що саме тому жодна сила не може завадити тобі добре пройти свій земний шлях.

Вірити в Бога – означає бути вільним, вільно простувати цілим світом, іти життям, не боячись, що воно може не вдатися.

Вірити в Бога – означає ніколи не бути самому, завжди знати, що тебе підтримує Його рука, і постійно відчувати на собі Його батьківський погляд.

Вірити – це те саме, що жити. Віра є дорогою якоїсь чудесної – невидимої, але водночас відчутної – сили; вона – наче мати, що схилилася над дитиною, як добра німфа, що супроводжує і підтримує нас, дбаючи про те, щоб ми не впали.

Віра – це довіра до життя й природи, до Всесвіту. Вірити – означає бути впевненим, що, проходячи крізь смерть, ми входимо в життя. З вірою ми можемо бачити крізь стіну життя, заглянути за видноколи смерти. З вірою я можу підійти до будь-якої людини, що завгодно досліджувати в природі, стати другом кожного каменя, рослини чи зірки. З вірою я здатний узятися за кожну справу й успішно здійснити будь-який задум.

Чи ти є тим, у що віриш?

24.09.2023

Молитва – найліпший відпочинок

І ось знову, шановний читачу, ти вирішив долучитися до моїх роздумів. Я хотів би, щоб вони збагатили тебе.

Добре молитися – означає добре жити. Хто добре молиться, той має змогу в будь-якій ситуації отримати Божу допомогу. Той, хто добре молиться, ніколи не почуватиметься самотнім або безпорадним.

Але як це – добре молитися?

Молитва – це розмова з...

Поведінка дітей скаже багато про що

Добре керуючий домом своїм, дітей, що містить
у послуху з усією повагою.
— 1 Тимофію 3:4

Якось, під час чергового перельоту, я сидів по сусідству з жінкою, яка працювала у школі тридцять п'ять років. Ми розмовляли, і я запитав її: — Дивлячись на поведінку дитини в школі, що ви можете сказати про її сім'ю? - Всі! - відповіла вона. — Судя...

Зустріч з Біблією: Як читати Писання і застосовувати його вчення у повсякденному житті

Біблія - це одна з найважливіших книг для християн, але не завжди легко знайти в ній той зміст, який необхідний для нашого духовного розвитку. Якщо ви хочете краще зрозуміти Біблію і застосувати її учення у повсякденному житті, розглянемо деякі практичні поради.

  1. Розуміння Біблії: Почніть з базових знань про Біблію та її історію. Досліджуйте культурні та історичні контексти, ...

ХТО Я У ХРИСТІ

Я маю повноту життя в Том, Хто стоїть вище за будь-яку владу і силу (Колоссянам 2:10).

Я жива завдяки жертві Христа (Ефесян 2:5).

Я вільна від закону гріха та смерті (Римлян 8:2).

Я вільна від пригніченості; страх не наближається до мене (Ісаї 54:14).

Я народжена від Бога, диявол не доторкнеться до мене (1 Івана 5:18).

Я свята і непоро...

Простити чи не простити?

Простити чи не простити? Бог дає нам можливість зробити вибір, і ми маємо жити з наслідками свого вибору. Ми можемо не прощати нікому, ображатися, закриватися – і бути нещасними або ж можемо вибрати прощення – і насолоджуватися перевагами свободи, яку воно приносить. От тільки тут є ще один момент: якщо ви завжди думали, що простити чи ні – це тільки справа власного вибору, то...

Уроки прощення

Проте, попри всі кривди та образи ми повинні прощати: «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як і Бог у Христі простив вам» (Еф. 4:32).

Усі ми грішимо, і всі ми боржниками перед Богом, бо своїми гріхами порушуємо Його святі заповіді – Богом даний закон. І лише за умови прощення гріхів, провин ближнім, якщо вони в чомусь завинили ...

7 способів жити звитяжним життям

Устраху є сила паралізувати людей, не даючи їм жити повноцінним життям. Сатана приходить, щоб вкрасти, вбити і занапастити, і він щодня бажає позбавити вас миру та спокою.

Як віруючі ми знаємо, що Ісус прийшов дати нам життя та життя з надлишком. Ваше життя рухається у напрямку найсильніших ваших думок, тому ваш розум і ваше мислення повинні залишатися сфокусованими на Господі, якщо в...

Час із Богом

«Будьте сильними в Господі (сильними у союзі з Ним); отримуйте Його могутність (могутність, що виходить від Його безмежної могутності)».

– Послання до Ефесян 6:10

Коли я вперше спробувала присвятити час спілкуванню з Богом, мені було нелегко. Я почувала себе якось безглуздо і ніяково. Я сиділа і позіхала від нудьги, намагаючись не заснути.<...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

БУДЬТЕ МИЛОСЕРДНІ, ЯК І ОТЕЦЬ ВАШ МИЛОСЕРДНИЙ

«Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6:36).

Це слово Ісуса – правдивий виклик: і справді, як можна уявити, що ми можемо бути милосердні до інших, як Бог Отець милосердний до нас?

ЧИ БОГ СПРАВДІ МИЛОСЕРДНИЙ?

Багатьом людям важко повірити в те, що Бог милосердний. Це випливає з нашого образу Бога: судді, нещадного поборника ...