Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Необхідні якості для досягнення успіху

Отже, брати мої любі,
будьте тверді, непохитні,
завжди процвітайте в Господній справі…
— 1 Коринтянам 15:58

Сьогодні я хочу поговорити про те, які риси характеру необхідно мати, щоб досягти успіху. Зауважте, люди, які досягли успіху в житті і залишили слід в історії, мали сильний характер. Я хочу зупинитися на кількох важливих якостях, які обов'язково повинні бути у кожного, хто хоче досягти багато чого в житті. Ось вони: «Отож, брати мої любі, будьте твердими, непохитними, завжди робіть успіх у Господній справі…» (1 Коринтян 15:58). Слово «тверді» ми розглядали у розділі «12 березня», а сьогодні розберемо слово «непохитні». Це, мабуть, найважливіша якість з усіх, кому потрібно володіти, щоб догоджати Богу і зробити щось істотне в житті.

Грецьке слово ametakinetos - «непохитний», має кілька значень:

* Постійний, стабільний;
* описує те, що важко схвилювати, потрясти, торкнутися;
* відноситься до міцних кам'яних споруд і людей з непохитним характером.

Слово описує тверду, незламну людину, яку важко схвилювати, потрясти, торкнутися; його відрізняють сталість, стабільність, стійкість, надійність. Це не вітряна, непостійна людина, яка має сім п'ятниць на тижні. Навпаки, ця людина вірна і надійна. Отже, враховуючи значення слова ametakinetos, людину можна охарактеризувати так:

завзятий,
постійний,
стійкий,
ґрунтовний,
міцний,
надійний,
незмінний,
вірний,
стабільний.

Приймаючись за щось нове або роблячи крок віри, ви обов'язково натрапите на перешкоди. І якщо ви заздалегідь не налаштувалися подолати кожну з них, то незабаром здатеся. Тому важливо бути непохитним і не відступати, доки здійсните задумане. Кожен, хто хоче чогось досягти в житті, повинен бути постійним, стабільним, надійним, непохитним, непохитним, твердим, які б труднощі не виникали. Ось, власне, коротка характеристика успішних людей.

Перше послання до Коринтян 15:58 можна перекласти так:

“Будьте постійним, стабільним, стійким, надійним, така людина завжди досягне успіху у Господній справі”.

Якщо Бог закликав вас зробити щось, розвивайте в собі твердість і непохитність характеру, тому що сатана не раз спробує загнати вас у глухий кут. Можете не сумніватися: він не дає спокою нікому, хто покликаний Богом. Диявол заважатиме вам через людей та їх негативні слова, він буде створювати вам матеріальні труднощі та несприятливі обставини, всіляко придушувати вас, а також використовувати інші способи перешкодити вам досягти мети. Тому ваше рішення виконати завдання, яке Бог вам довірив, має бути твердим, незмінним, стабільним, ґрунтовним, непохитним. Врахуйте і те, що оточуючі спостерігають за вами. Їм хочеться побачити, що таке справжнє посвята, особливо сьогодні, коли так поширене байдуже до всього ставлення.

Твердо і непохитно виконуйте те, чого Господь вас покликав. Рішуче налаштуйтеся непохитно дотримуватися свого покликання, чого б вам це не варте.

Моя молитва сьогодні.

Господь, я знаю, що кожного разу, роблячи крок віри, я зустрічатиму перешкоди на своєму шляху. Тому прошу, допоможи мені долати кожне з них, допоможи не відступати, доки моя мрія не здійсниться. Я хочу робити для Тебе великі справи, і тому я повинен бути постійним, стабільним, надійним, непохитним, непохитним, які б труднощі не виникали. І з Твоєю допомогою я зможу розвинути ці якості.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я стану твердим і непохитним. Я рішуче налаштований зробити те, до чого Бог мене покликав. Я обов'язково виконаю все, що Він мені визначив, і виявлю в цьому завзятість, стійкість, твердість, вірність, постійність. Я не зупинюся, не здамся та не піддамся труднощам. Я маю намір стояти до кінця.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Якої думки про вас оточуючі: ви вітряна і непостійна людина? Чи стабільний, надійний і постійний?
2. Якби вам була потрібна людина для виконання важливої роботи, вибрали б ви когось, схожого на вас?
3. Якщо вам властива непостійність, то як ви могли б позбутися цього недоліку?

Палка молитва вірного може багато

Вітаю тебе, дорогий читачу, на початку чергового розділу моїх роздумів. Сьогодні я хотів би впровадити тебе в простори Церкви, де ти зможеш вилікувати свою душу й життя. Хвороба та гнів близької особи можуть більше обтяжувати тебе, ніж твоя власна недуга. Батьки часом кажуть, що блукання й вибрики їхнього сина чи доньки доведуть їх до гробу. Таких батьків можна вилікувати, лише вивівши дітей на...

Перетворююча зустріч з Ісусом

1 Після того знову з'явився Ісус учням Своїм при Тиверіадському морі. З'явився так:

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Чи не час наслідувати Бога?

Отже, наслідуйте Бога, як діти кохані.
— Ефесянам 5:1

Ви коли-небудь опинялися в такій неприємній ситуації, що ви хотіли втекти, але ви не могли цього зробити? Як ви поводилися тоді: дратувалися, обурювалися, показували своє невдоволення? Чи, взявши себе в руки, не давали волю емоціям? А може, ви стиснули зуби чи натягнуто посміхалися, намагаючись усім вигля...

Випромінюйте Боже світло

«І говорив Господь до Мойсея, і сказав: Скажи Ааронові та синам його: Так благословляйте Ізраїлевих синів, говорячи їм: Нехай благословить тебе Господь, і нехай збереже тебе; Нехай гляне на тебе Господь світлим обличчям Своїм і помилує тебе; Нехай Господь наверне своє обличчя на тебе і дасть тобі мир!

– Книга Чисел 6:22-26

Чи знаєте ви, що таке обличч...

Християнські цитати та вислови українською: про любов, життя та Слово Боже

Слово обдароване великою потужністю. Порою вчасне чи вдумливо сказана фраза може надихнути, допомогти вирішити складні завдання чи прийняти важке рішення. І саме християнські цитати, що стосуються найважливіших аспектів життя, можуть бути найкращою допомогою у цьому!

Ми підготували обширну колекцію цінних християнських висловлювань, завжди актуальних. Читайте, перечитуйте, залишайте в...

Основа віри

А без віри догодити Богові неможливо, бо треба, щоб той, хто приходить до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його, дає винагороду” (Євр. 11:6).

Віра християнина будується на підставі існування Бога і знання про те, що Він ставиться до тих, хто шукає Його інакше, ніж до тих, хто не шукає Його. Якщо ми дійсно віримо в це, то догоджаємо Богові, бо шукаємо Йог...

Найбільший скарб

Чим відрізняються вірні, тобто люди, які вірують у Божественність, Богосинівство Ісуса Христа, від людей світських? – Таким чи подібним запитанням задаються не тільки люди світські, тобто люди «світу цього», якщо висловлюватися біблійною термінологією (див. Ін. 8:23), але й самі вірні, які таким чином хочуть якось чи то відокремити себе від «світу цього», чи то зна...

Що означає мати здоровий глузд?

Коли ви відчуваєте стрес, ви пригнічені, вас долає страх або ви настільки виснажені, що не можете розумно міркувати, — чи запитуєте ви: «Що відбувається? Мені здається, я божеволію!»

Якщо таке траплялося з вами раніше або ви зараз відчуваєте подібне, хочу запевнити вас: ви не збожеволієте. Боже Слово говорить, що вам дано здоровий глузд, який не підведе на...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...