Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Біблійні вірші про молитву – 25 потужних уривків зі Святого Письма

Біблійні вірші про молитву

Молитва в християнстві визнається надзвичайно важливою і навіть вирішальною складовою віри. Усі Біблійні тексти засвідчують молитву як засіб спілкування з Богом. Через молитву віруючі можуть висловлювати свою вдячність, просити про прощення, знаходити керівництво та підтримку, а також сповіщати Господу про свої потреби та бажання. Фактично, молитва настільки важлива в християнській вірі, що Сам Ісус навчав Своїх учнів молитися і дав нам відому молитву, яку ми знаємо як Господню молитву.

Цей список з 25 біблійних віршів про молитву надає коротку інсайтову можливість розуміти важливість та потужність молитви в житті християн. Ці вірші пропонують керівництво та надихають тих, хто бажає поглибити свої відносини з Богом через молитву. Вони нагадують нам, що Бог завжди відгукується на наші молитви, і ми повинні підходити до Нього із щирістю та вірою. Ці вірші також демонструють різні аспекти молитов, від подякових до благальних, від молитв про одужання до прохань про захист.

Загалом ці вірші нагадують нам, що молитва є невід'ємною частиною християнського життя і через неї ми можемо спілкуватися з Богом, знаходити утіху і напрямок, а також відчувати перетворюючу силу Його любові та милості.

Біблія вірші про молитву з версії Біблії NKJV:

  1. «Тоді ти покличеш Мене і підеш і помолись до Мене, а Я послухаю тебе». – Єремія 29:12
  2. "Моліться безперестанку.” – 1 Фессалонікійців 5:17
  3. «Не турбуйтеся ні про що, але в усьому нехай ваші бажання виявляються Богові молитвою й благанням з подякою». – Филип’ян 4:6
  4. «І все, чого ви попросите в молитві з вірою, одержите». – Матвій 21:22
  5. «Ти ж, коли молишся, увійди до кімнати своєї, і, замкнувши двері, помолися до Отця свого, що в тайні; і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно». – Матвій 6:6
  6. «Чувайте і моліться, щоб не впасти в спокусу. Дух бадьорий, але тіло слабке». – Марка 14:38
  7. «І коли молитеся, не повторюйте даремно, як це роблять язичники. Бо вони думають, що будуть почуті через багато слів». – Матвій 6:7
  8. «Господь близький до всіх, хто взиває до Нього, до всіх, хто взиває до Нього правдою». – Псалом 145:18
  9. «Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє. Прийде Царство Твоє. Нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні. І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не треба введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь». – Матвій 6:9-13
  10. “Таким же чином Дух також допомагає в наших слабкостях. Бо не знаємо, про що нам молитися, як належить, але Сам Дух заступається за нас зідханнями невимовними». – Римлянам 8:26
  11. «І чого тільки попросите в Ім’я Моє, те зроблю, щоб прославився Отець у Сині». – Іван 14:13
  12. «Благословен Бог, що не відвернув моєї молитви, ані Свого милосердя від мене!» – Псалом 66:20
  13. «Тоді він сказав мені: Не бійся, Даниїле, бо від першого дня, коли ти налаштував своє серце на розуміння та впокорення перед Богом своїм, слова твої були почуті; і я прийшов через слова Твої»» (Даниїла 10:12).
  14. «Вислухай мою молитву, Господи, і нехай мій зойк прийде до Тебе». – Псалом 102:1
  15. «Але нехай просить з вірою, без жодних сумнівів, бо той, хто сумнівається, подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер». – Якова 1:6
  16. «І, сказавши це, він став навколішки і помолився з усіма ними». – Дії 20:36
  17. «І моліться в Дусі в усіх випадках усією молитвою та проханням. Пам’ятаючи про це, будьте пильні і завжди продовжуйте молитися за всіх Господніх людей». – Ефесянам 6:18
  18. «Але я кажу тобі, любіть своїх ворогів Благословляйте тих, хто проклинає вас, робіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто зловживає вами та переслідує вас». – Матвій 5:44
  19. «Якщо ви перебуватимете в Мені, і слова Мої перебуватимуть у вас, просіть, чого бажаєте, і станеться вам». – Іван 15:7 20.
  20. «Тож приступаймо з відвагою до престолу благодаті, щоб отримати милість і знайти благодать для своєчасної допомоги». – Євреям 4:16
  21. «Господь далекий від нечестивих, але Він чує їх молитва праведних.” – Приповісті 15:29
  22. «Але Я кажу вам: не противтесь злій людині; а хто вдарить тебе по правій щоці, постав йому й другу». – Матвій 5:39
  23. «Радійте надією, терпіть у скорботі, перебувайте в молитві». – Римлянам 12:12
  24. «Признавайтеся один перед одним у прогріхах ваших і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Ефективна, палка молитва а праведник має користь багато». – Якова 5:16
  25. «Чи хтось із вас страждає? Нехай молиться. Хтось веселий? Хай співає псалми». – Якова 5:13

Висновок

Подивимося на ці 25 біблійних віршів про молитву, які надають нам глибоку мудрість та внутрішнє розуміння молитви. Вони нагадують нам, що молитва — це не просто обряд, а особистий розмова з Богом, в якій ми можемо відкривати перед Ним наші найсокровенніші думки та почуття, бо Він знає нас найкраще. Ці вірші акцентують важливість постійності у молитві, вірній вірі та довірі до мудрості та могутності Бога.

Роблячи молитву регулярною частиною нашого життя, ми можемо розвивати глибший духовний зв'язок та спрямованість. Ці вірші нам показують, що молитва — це не просто спосіб прохання про щось, але і засіб пошуку Божої волі для нашого життя та узгодження наших прагнень із Його планом. Коли ми молимося, ми відкриваємося для отримання благословінь та направлення від Святого Духа і стаємо посудиною Його любові та співчуття для світу навколо нас.

Зрештою, ці біблійні вірші про молитву нагадують нам, що молитва має силу та може бути інструментом для духовного росту та трансформації. Через молитву ми знаходимо силу в слабкості, зцілення в хворобах і надію в темряві. Продовжуючи досліджувати та поглиблювати наше розуміння молитви, ми розуміємо, що молитва — це не просто засіб досягнення мети, але і сама ціль, оскільки вона наближає нас до серця Бога.

09.10.2023

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Як досягти мети

Дан.1:17: «І дарував Бог чотирьом цим юнакам знання та розуміння всякої книги та мудрості, а Данилові ще дарував розуміти й усякі видіння та сни».

Тут говориться про те, що Бог дарував єврейським юнакам знання та мудрість. Так, вони здобували освіту, проте освіта ще не означає наявність знання та розуміння. Це все зусилля та індивідуальні здібності.

Я знайшла цік...

Залиш старе заради нового

«Ніхто не бачив, ніхто не чув, і ні в кого не було в думках того, що Бог приготував тим, хто любить Його».

– Перше послання до Коринтян 2:9

Напевно, ви хотіли б щось змінити у своєму житті, але боїтеся.

Хочу порадити вам не боятися змін. Навіть якщо ви помилитеся – це не кінець світу. Скористайтеся можливостями і почніть щось зм...

Молитва – найліпший відпочинок

І ось знову, шановний читачу, ти вирішив долучитися до моїх роздумів. Я хотів би, щоб вони збагатили тебе.

Добре молитися – означає добре жити. Хто добре молиться, той має змогу в будь-якій ситуації отримати Божу допомогу. Той, хто добре молиться, ніколи не почуватиметься самотнім або безпорадним.

Але як це – добре молитися?

Молитва – це розмова з...

Що таке молитва в Дусі?

Серед безлічі способів, якими ми спілкуємося з Богом, "молитва в Дусі" займає особливо важливе та потужне місце у духовному житті віруючих. Апостол Павло, зокрема, закликає нас до цієї практики в Єфесянам 6:18, коли він пише "моліться Духом у всіх випадках". Ця практика має глибоке значення для нашого духовного розвитку і може бути надзвичайно цінною.

Часто ми може...

Виробляйте терпіння, працюйте над характером і не втрачайте надії

«Більше того, радітимемо і тріумфуватимемо в нинішніх випробуваннях наших і веселимемося в стражданнях, знаючи, що скрутні обставини, скорботи і труднощі справляють терпіння і непохитну стійкість. А стійкість (мужність) виробляє зрілий характер (підтверджену віру, випробувану непорочність). (Подібний) характер виробляє (звичку) мати повну радості та впевненості надію».

Ворожнеча, сварки, суперництво та гнів

Ворожнеча, сварки,
суперництво та гнів
Справи плоті відомі; вони суть: перелюб, блуд, нечистота, непотребство, ідолослужіння, чари, ворожнеча, сварки, суперництво, гнів... —
Галатам 5:19–20, KJV
Одного разу я почув, як наш шестирічний син сказав своєму дев'ятирічному братові:
— Ненавиджу тебе!
Я підійшов до нього і спитав:

25 вдохновляючих біблійних віршів, які стосуються теми ЛЮБОВІ

Любов - це могутня та перетворююча сила, що існує вже з самого початку людської історії. Вона втілена в численних творах мистецтва, літературі та музиці, вшанована та відзначена у різних культурах та релігіях. Біблія, зокрема, багато говорить про любов і її незмінну силу, як для окремих осіб, так і для суспільства в цілому. У цій блозі ми підготували список з 25 біблійних віршів про кохання, ко...

Стережіться цих 7 гидотів, що ненавидить Господь

У всі гидоти породжують родові прокляття. Це речі, які настільки неприємні Богові, що Він називає їх огидними.

Ті з вас, хто читає ці рядки прямо зараз, можливо, ніколи не пов'язували ці сім гидотів із виникненням прокляття, але Писання ясно говорить: вони можуть і призводитимуть до прокляття. Потрібно покаяння, щоб побачити руйнацію цих родових прокльонів, і до них не слід ставит...

Непереможний дух віри

В якій би важкій ситуації ви сьогодні не перебували, Бог може її змінити!

Можливо, лікарі сказали вам, що немає жодної надії. Можливо, ваш банківський рахунок порожній і від вас не відстають ваші кредитори. Можливо, у вас є проблеми в сім'ї або на роботі. Можливо, ваші проблеми, навалившись одна на одну, утворили собою величезну гору, і вам здається, що ви ніколи не зм...