Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Подивіться, що вам дано як віруючому в Ісуса Христа

Завдяки Ісусу Христу нам дано дуже багато! У вас немає жодної поважної причини бути невдахою і не досягти у житті неймовірного успіху. Вам дано так багато, що ви можете уявити це собі. Сьогодні дозвольте мені розповісти вам лише про деякі дари, які ви отримали, прийнявши Ісуса Христа.

«А тим, що прийняли Його, віруючим в Його ім'я, дав владу бути чадами Божими» (Івана 1:12). Цей вірш показує, що, ставши Божим сином або дочкою, ви прийняли силу Божу. Грецьке слово dunamis — «сила», що описує вибухову, динамічну силу, що володіє необмеженими можливостями. Ось яка сила мешкає всередині вас з того дня, як ви повірили в Ісуса.

Замість скаржитися на свою слабкість і пересічність, настав час пред'явити права на те, що вже знаходиться всередині вас. Ви маєте вибухові, динамічні та феноменальні здібності. Ви – справжня динамо-машина! І цього вже цілком достатньо, але 2-е послання до Коринтян 5:17 заявляє: «Отже, хто в Христі, той новий творіння; давнє минуло, тепер все нове». Прийнявши Христа, ви стали новим творінням. Грецьке слово kainos - "новий", описує щось абсолютно нове. Слово вживається й у значенні бути найвищої якості.

Все це говорить про те, що коли Ісус прийшов у ваше життя, ви стали абсолютно новою людиною. І новий ви — набагато кращий за колишній. Те, що ви стали абсолютно новою людиною, підкреслює слово «твір».

Грецьке слово ktisis - "творіння", вживається при описі створення світу. Творячи світ, Бог не використовував матеріали, що вже існували — весь витвір відбувався вперше. І тепер це слово описує, що сталося з вами в день спасіння. Ви стали новим! Ви не виправлена чи покращена версія того, ким були раніше. Ви зовсім нове творіння. Ви не маєте жодного відношення до тієї людини, якою були колись.

У Псалмі 102:12 говориться, наскільки віддалені від вас ваші колишні шляхи: «Як далеко схід від заходу, так Він відійшов від нас наші беззаконня». Увійшовши у ваше життя, Ісус Христос звільнив вас від минулого, позбавив негативного впливу вашої родини, від усіх ваших колишніх переживань — одним словом, зробив вас новим творінням. Тому перестаньте посилатися на спадкові проблеми своєї сім'ї, вроджені хвороби, розлади, переживання, прокляття і все те негативне, що було у вашому житті до Христа. Цієї людини з минулого більше не існує — вона померла. Тепер ви абсолютно нова особистість.

Але ж хвилинку! Ви отримали не тільки це, але ще багато чого. Наприклад, у Посланні до Ефесян 2:10 говориться: “Бо ми є Його творіння, створені у Христі Ісусі на добрі діла, які Бог присвятив нам виконувати”. Початок цього вірша свідчить, що ми Боже творіння. Слово poiema - "творіння", описує щось зроблене дуже майстерно. Від цього слова походить слово poietes — «поет», що говорить про людину, що володіє видатними здібностями в галузі літератури.

Слово poiema пояснює, що сталося в момент вашого народження згори, а саме: Бог доклав усі Свої творчі сили, щоб зробити вас новою людиною. А коли роботу було завершено, ви перетворилися на вміло і майстерно створений шедевр. У вас немає дешевого. Творячи вас, Бог використав Свій творчий, мистецький та інтелектуальний геній.

Подивіться, скільки вам дано! То чи не час перестати скаржитися, що ви дурні, некрасиві чи менш талановиті порівняно з іншими людьми? Це брехня. Дещо з перерахованого, можливо, і було правдою до вашого народження згори, але ніщо з цього не має більше до вас жодного відношення після того, як ви прийняли Христа. Бог перетворив вас на чудове творіння — ось хто ви тепер.

Завжди пам'ятайте про свою нову сутність. Змініть свої слова так, щоб вони відображали, хто ви зараз є насправді.

Моя молитва сьогодні.

Господи, пробач мені негативне ставлення до себе та погані відгуки про себе після того, як Ти дав мені так багато. У мене немає виправдань зазнавати поразки і мати низьку самооцінку, тому що Ти зробив мене абсолютно новою людиною. Допоможи мені змінити мислення в цьому питанні і стежити за своїми словами, щоб більше не говорити про себе нічого поганого, але щоб мої слова виражали мою нову сутність в Ісусі Христі.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

У момент свого народження я отримав динамічну, вибухову Божу силу. Ця сила видалила з мене колишню природу і зробила мене новим творінням. Від колишнього мене не залишилося нічого, і тепер я абсолютно нова людина. Творячи мене, Бог доклав усю Свою творчу силу, і зараз я – шедевр Його благодаті. Бог перетворив мене на чудове творіння.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. У чому ви змінилися відразу після того, як прийняли Ісуса Христа своїм Господом?
2. Ви усвідомлюєте, ким стали, прийнявши Христа, чи все ще дивіться на себе очима невідродженої людини? Ви визнаєте, що Ісус зробив у вас, чи чіпляєтеся до себе по дрібницях?
3. Коли ви востаннє говорили про те, що написано про вашу нову природу в Новому Завіті? Дуже корисно говорити про себе істину. Протягом наступних двох тижнів щоранку говоріть собі про те, ким ви тепер є завдяки Ісусу Христу.

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Ви хотіли б завжди бути в Дусі?

Ви хотіли б «ходити в Дусі» щодня? Вам це здається неможливим? Чи ви все ж таки вірите, що цьому можна навчитися? Щоб з'ясувати це, давайте докладніше досліджуємо слова Павла: «Я кажу: ходіть у Дусі, і ви не будете виконувати бажання плоті».
Грецьке слово peripateo - "ходити", зустрічається в Новому Завіті 95 разів. Воно складаєть...

Жінка у Вірі: Надія, Сила та Покликання

Жінки відіграють важливу роль в християнському світі і в Церкві. Вони є носіями віри, надії та любові. В цій статті ми розглянемо, як жінки можуть розвивати свою віру, знаходячи в ній надію та силу, і як вони можуть відповісти на своє покликання у Божому плані.

1. Віра як Джерело Надії

Віра в Бога є найпотужнішим джерелом надії. Жінки можуть покладатися на Б...

Простити чи не простити?

Простити чи не простити? Бог дає нам можливість зробити вибір, і ми маємо жити з наслідками свого вибору. Ми можемо не прощати нікому, ображатися, закриватися – і бути нещасними або ж можемо вибрати прощення – і насолоджуватися перевагами свободи, яку воно приносить. От тільки тут є ще один момент: якщо ви завжди думали, що простити чи ні – це тільки справа власного вибору, то...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

Не поводьтеся як жертва!

Ми повинні враховувати той факт, що існують невидимі сили зла, які мають на меті вкрасти і зруйнувати все добре, що у нас є. У Біблії йдеться про те, що ці демонічні сили об'єднуються, щоб агресивно виступати проти віруючих, у тому числі й проти вас.

Ця істина ясно простежується в Новому Завіті, тому що Павло багато писав про духовну боротьбу, духовну всеозброєння і про те, як п...

Уміння прощати і просити прощення

«Пильнуйте за собою. Якщо ж согрішить проти тебе брат твій, докори йому; і коли покається, прости йому; і коли сім разів на день згрішить проти тебе і сім разів на день звернеться і скаже: каюсь, – прости йому» (Луки 17:3,4).

Коли я була підлітком, мене вразила історія однієї голлівудської актриси, котра одного разу ввечері вирушила до себе додому, а наступн...

Шукаючи Бога: Як розвивати своє духовне життя та зміцнювати віру в Христа

В цій статті можна розглянути різні аспекти розвитку духовності і зміцнення віри в Христа. Наприклад, важливість регулярної молитви і читання Святого Письма, а також розуміння біблійних принципів і цінностей.

Можна також поговорити про важливість духовного спілкування зі співвірними, розвиток християнських духовних практик, які допоможуть у зміцненні віри, і про здійснення духовного рос...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Бог обов'язково винагородить вас за віру!

У Бога є безліч способів винагородити вас за те, що ви продовжуєте вірити Йому і робити те, до чого Він вас покликав. А вищезгаданий вірш це підтверджує.

Розглянемо значення грецького слова misthapodosia - «відплата». Слово mistha переказує гроші, зарплата, винагорода. Здебільшого, це слово вживалося працівниками промислових підприємств та комерсантами та о...