Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Божа сила належить вам — то черпайте її!

Нарешті, браття мої, зміцнюйтесь Господом
і могутністю Його сили.
— Ефесян 6:10

Багато років тому я проповідував кілька служінь поспіль на тему про силу Святого Духа. Наприкінці одного зі служінь бажаючих отримати хрещення Святим Духом попросили вийти вперед. Вийшло близько сотні людей. Вони опустилися навколішки, схилили голову і приготувалися просити Господа хрестити їх Святим Духом, а деякі, вже хрещені Святим Духом віруючі, хотіли просити, щоб Господь вилив на них свіжий потік сили.

Я спустився зі сцени, щоб молитися за людей, але пастор цієї церкви сказав, що молитиметься він. Я відійшов убік, поступившись йому місцем, і незабаром пошкодував про це: пастор почав походжати вздовж людей, що вишикувалися в ряд, поплескуючи їх по плечу і кажучи: «Молися голосніше. А ти молися старанніше. Ну, а тобі треба Бога благати, якщо хочеш здійснитися Святого Духа. А ти почекай ще трохи».

За лічені хвилини атмосфера у залі змінилася. Зажурившись, ці люди почали волати до Бога, благати Його про те, що Він Сам охоче бажає їм дати. Лише кілька людей того дня отримали хрещення Святим Духом.

Пізніше я поцікавився цього пастора, як довго ці люди моляться про виконання Святим Духом. «Одні моляться за це двадцять років, — відповів він, — інші років п'ятнадцять. Ну а деякі лише рік чи два». Я вразився. Навіщо так довго молитися за виконання силою Святого Духа, коли ця сила дарована кожному віруючому?

Наповнитися Божою силою так само просто та природно, як зробити вдих. Бог присвятив нам бути судинами Його сили (див. розділ «12 січня»), тому Він Сам хоче, щоб ми її прийняли. Він знає, що нам потрібна Його сила, щоб здобувати перемогу за перемогою в повсякденному житті і руйнувати задуми диявола. Але звідки нам черпати цю надприродну силу? Ось відповідь: «Нарешті, браття мої, зміцнюйтеся Господом і могутністю Його сили» (Ефесян 6:10). Джерело цієї надприродної сили – Господь. Цей факт дуже важливий: він говорить про те, що силу може дати лише Ісус Христос і більше ніхто. Ви не отримаєте цієї сили, читаючи книги або слухаючи касети з навчанням. Книги та касети можуть направити вас до джерела цієї сили, але отримати її ви зможете лише в результаті особистих взаємин із Господом Ісусом Христом, тому що вона знаходиться в Господі.

Тепер я хочу пояснити, чому насправді так легко знову виповнитися Божою силою. У 1-му розділі Послання до Ефесян дев'ять разів йдеться про те, що ми навіки приховані в Ісусі Христі: ми в Ньому, у Христі, у Якому, у Улюбленому (див. вірші 3, 4, 6, 7, 10, 11, 13). Павло вживає ці фрази в прийменниковому відмінку, підкреслюючи, що тепер ми перебуваємо в Ісусі.

У вас є фізична адреса, але у вас є й духовна адреса. Ви знали про це? Ви живете в Божому Сині – ось ваше постійне місце проживання. Він ваш дім, з якого ви ніколи не переїдете, тому що ви приховані в Ньому навіки. Це розкриває причину того, чому зовсім не складно отримати надприродну Божу силу, якої ми так потребуємо. А причина в тому, що і ми, і ця сила приховані в тому самому місці. Сила в Господі, і ми в Господі. Самі того не підозрюючи, ми день у день впритул дотикаємося до цієї сили.

Поясню це на такому прикладі: рибки і вода — різні субстанції, але вони знаходяться в тому самому місці — в акваріумі. Акваріум є домом, у стінах якого мешкають разом ці дві субстанції. Так що рибкам не потрібно щосили намагатися потрапити вводу - вони вже знаходяться в ній.

Той факт, що ми приховані в Господі разом із надприродною силою Святого Духа, означає, що ми завжди знаходимося в безпосередній близькості від потоку цієї сили, готової ринути в наш дух. Поринути у свіжу хвилю Божої сили так само просто, як зробити свій наступний вдих. Нам так само природно та легко отримати нове наповнення Святим Духом, як рибкам плавати в акваріумі. Більше того, Бог влаштував так, щоб нам, навпаки, було б важко не набувати цієї надприродної сили. Нам необхідно її мати, тому вона завжди тече до нас, знаходиться поруч із нами, а нам потрібно лише попросити Бога наповнити нас нею і потім її прийняти вірою. Щоб отримати цю силу, немає потреби благати Бога, волати до Нього, роками молитися, переконуючи, який ви добрий. Ви приховані у Христі, і Божа сила постійно поряд з вами. Вам так само легко отримувати її,

Прямо зараз ви оточені Божою силою. Зараз ви занурені в Божу силу. Надприродна Божа сила і здібності належать вам, так прийміть їх вірою!

Моя молитва сьогодні.

Господи, мені не вистачає слів, щоб віддячити Тобі за даровану мені надприродну силу Святого Духа. Вона мені дуже потрібна, і я вдячний Тобі, що можу її легко отримати. І зараз я прошу Тебе: вилий на мене новий потік сили Святого Духа.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Надприродна сила Святого Духа завжди поряд зі мною. Поринути у новий потік цієї сили можна так само швидко, як зробити черговий ковток повітря. Мені так само легко черпати цю силу, як плавати рибі. Більше того, мені важко не набувати цієї надприродної сили. Я прагну цієї сили, прошу Бога наповнити мене нею і вірою приймаю її зараз.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Коли ви востаннє виконувались силою Святого Духа?
2. Ви легко і вільно черпаєте Божу силу чи вважаєте, що маєте благати Бога, просити Його зміцнити вас?
3. Сьогоднішній розділ змінив ваше ставлення до цього питання?

Маємо молитися одні за одних

Церква називає атеїзм своєрідним безсиллям людини й суспільства. Ідеться, власне, про те, що атеїст не спроможний помітити, що Бог існує, не здатний вірити й повірити Ісусові Христові. Атеїст схожий на людину, яка не бачить, не чує й не має жодних органів чуття, за допомогою котрих могла б пізнати реальність Бога.

Щоб людина позбулася атеїзму, її треба не переконувати, дискутуючи й ро...

Простити = не гніватися?

«Бо якщо ви прощатимете людям провини їхні, то простить і вам Отець ваш Небесний. А коли не будете прощати людям провин їхніх, то і Отець ваш не простить вам провин ваших» (Мф. 6:14-15).

Ці слова про прощення ми чули стільки разів, що як би оглухнули до них. Але от варто лише на секунду вдуматися, вслухатися, струсити із себе внутрішню до них звичку, як вони знову...

Дії, а не балачки

Часом диву даєшся: як деколи люди легко розмірковують про віру, причому чужу. Ніби ця річ, яку легко виміряти лінійкою, зважити, відчути на дотик. От, наприклад, історія двох сліпців, яких зцілив Христос і про яких ми дізнаємося з Євангелія від Матфея (Мф. 9:27-31). «За вірою вашою нехай буде вам» (Мф. 9:29), – каже до них Христос і зціляє. Тут багато коментаторів поч...

Божий потік надприродних одкровень

Пам'ятаю, кілька років тому одного січневого ранку я прокинувся дуже рано. Спочатку я подумав, що мені просто не спиться і спробував знову заснути. Але що довше я лежав у ліжку, то краще розумів, що це Святий Дух розбудив мене, бо хоче мені щось сказати.

Протягом кількох місяців до цього я шукав відповіді на запитання щодо служіння та напряму, в якому я маю рухатися. Д...

Краса справжніх стосунків із Богом

З чим асоціюється слово «релігія»? з набором правил, розпоряджень та ритуалів або з живим Богом, з яким ви можете спілкуватися скрізь і завжди?

Для мене релігія асоціюється з Богом, з яким я можу спілкуватися через смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Бог дав певні правила, які ми повинні дотримуватися, але при цьому Його метою було вберегти нас від гріха, а...

5 способів використовувати свій телефон на славу Божу

Ні один пристрій в історії не вплинув на наше життя так сильно, як смартфон. Більшість людей хапаються за свої смартфони кожні 12 хвилин. Телефони змінили спосіб нашого спілкування один з одним, здійснення покупок, розваг, подорожей та багато іншого.

Вам не потрібно бути культурним критиком, щоб розуміти, що деякі з цих змін не ведуть до добра. Я писав про багато з цих небезпек у моїй...

Що б не сталося, не відступайте від Бога

Япочув цю зворушливу історію з перших вуст улітку 1983 року на великих християнських зборах. Спікером був всесвітньо відомий вчитель Біблії, а його аудиторія складалася з християн, які вірили, що Бог добрий, що Він і сьогодні зцілює і творить чудеса, і Його чудесний захист, який Він обіцяв Своїм дітям. Зрештою, хіба в Писанні не говориться, що “Ангел Господній повстає навколо тих, хто бої...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

Християнські цитати та вислови українською: про любов, життя та Слово Боже

Слово обдароване великою потужністю. Порою вчасне чи вдумливо сказана фраза може надихнути, допомогти вирішити складні завдання чи прийняти важке рішення. І саме християнські цитати, що стосуються найважливіших аспектів життя, можуть бути найкращою допомогою у цьому!

Ми підготували обширну колекцію цінних християнських висловлювань, завжди актуальних. Читайте, перечитуйте, залишайте в...

Шануй кожну з десяти заповідей

Вірити в Бога – означає бути багатогранною, духовно багатою людиною, яка все може й здатна будь-куди дістатися. Для того, щоб я зміг поїхати до Австралії, мені потрібна інформація про те, як туди долетіти. Щоб ці відомості були для мене корисними й практичними, мушу вірити людині, яка їх надає мені. Якщо хтось розповість мені про авіакомпанію, літаки котрої туди літають, повідомить, де мо...