Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

У що ви вірите, то ви отримаєте!

Не можу порахувати, скільки разів люди казали мені: «Рік, ще ніхто не зміг зробити те, що ви намагаєтеся зробити в цій частині світу. Ми знаємо кількох людей, які раніше намагалися робити те саме, але не змогли. Усі їхні спроби закінчилися повною невдачею. Тож будьте обережні. Дуже малоймовірно, що вам вдасться те, чого не вдалось іншим».

Подібні песимістичні прогнози давали нам протягом багатьох років безліч разів. Нам казали, що здійснити все, що ми запланували, неможливо. Вони запевняли, наприклад, що неможливо проповідувати Боже Слово на телебаченні в цій частині світу, але ми робимо це. Нас запевняли, що іноземець ніколи не матиме тут впливу на пасторів та церкви, але ми маємо величезний вплив на тисячі пасторів та церков. Коли ми відкривали церкви в деяких містах, нас попереджали: «Нікому ще не вдалося заснувати велику церкву у цих містах. Не під силу це буде і вам». Але з Божою допомогою ми зробили це, і сьогодні у цих містах є великі, сильні, успішні церкви.

Коли Бог сказав нам заснувати церкву в Москві, звідки не візьмися, з'явилися люди, які твердили нам: «У Москві засилля бісівських сил, і цей демонійний вплив настільки потужний, що ще ніхто не зміг прорватися крізь нього і заснувати церкву прямо в центрі міста. Ми просто хочемо попередити вас про це, щоб потім, коли і у вас нічого не вийде, ви не дуже засмучувалися».

Чуючи таке, я голосно сміявся. Ісус сказав: «...якщо можеш вірити, все можливо віруючому» (Марка 9:23). На мою думку, Ісус висловився дуже ясно: якщо ми віримо, нам все буде можливо!

Грецьке слово dunata - "можливо" - форма слова dunatos - сильний, здатний, вміє. Слово dunatos однокореневе зі словом dunamis – сила. А це говорить про те, що є якась сила, яка робить людину здатною впоратися з будь-яким завданням. Коли ця сила починає діяти в житті людини, тоді вже не має жодного значення, наскільки невідповідною чи нездатною вона була раніше — ця сила робить її здатною впоратися з будь-яким завданням.

Але хто ж ця людина, яка може зробити неможливе? Ісус сказав, що все можливе віруючому! Слово pisteuonti – «віруючому» – форма слова pistis – віра. Pisteuonti описує людину, яка вірить. Йдеться не про людину, яка вірила колись, а про людину, яка вірить зараз. Він віруючий зараз. Його віра стрімко простягається вперед, щоб міцно схопитися за Божу обітницю. Його віра постійно, безперервно, непохитно, рішуче прямує вперед і чіпко тримається за бажане, за ту мету, яку він бачить перед собою.

Віра - це іскра, яка спалахує неможливе і робить його можливим. Своєю дією вона рухає надприродну силу, що наділяє людину здатністю робити те, що сама вона не змогла б зробити ніколи. Тому Ісус сказав: «...якщо можеш вірити, все можливо віруючому». Коли віра починає діяти і продовжує діяти, у людини з'являється така сила і здібності, що вона може зробити все, що Бог їй не скаже. Ця людина може зробити навіть неможливе!

Коли Бог дає мені нове доручення, каже взятися за якусь нову для мене справу, я не дозволяю страху та сумнівам наповнити мій розум. Навпаки, я починаю вірити, що зможу зробити все, що Бог сказав. Якщо Він каже мені зробити щось, навіть якщо це завдання здається мені занадто великим чи неможливим, я говорю собі, що зможу це зробити. Адже якщо розібратися, якби це було неможливо, Господь не сказав би нам це зробити.

Прийміть як факт: із Богом можливо все! Мені ж і членам моєї команди потрібно постійно оновлювати своє мислення Божим Словом. І коли я піднімаю свою віру на той рівень, на якому вона має бути, щоб мені впоратися з новим завданням, я відчуваю надприродний приплив сил, і тоді неможливе стає можливим.

Ісус ясно сказав, що ми отримуємо те, у що віримо. Якщо я вірю, що зможу зробити неможливе, то я зможу. Якщо я вірю, що не зможу зробити неможливе, то я не зможу. Більшість із тих, хто намагався переконати мене, що я беруся за справу, з якою ніколи не впораюся і яка мені під силу, не зробили в цьому житті нічого значного. Іншими словами, вони отримали саме те, у що вірили. Але оскільки ми наважилися вірити, на сьогоднішній день ми зробили багато того, що інші вважали за неможливе. Вони помилялися.

Ніколи не зменшуйте силу віри. Завжди думайте правильно і вірте правильно — адже у що ви вірите, ви й отримаєте.

Моя молитва сьогодні.

Господи, оскільки Твоє Слово каже, що все можливо віруючому, я прошу Тебе допомогти мені утвердитися в думці, що я можу зробити все, що Ти кажеш мені. Допоможи мені до кінця усвідомити, що для мене немає абсолютно нічого неможливого, якщо я вірю в це. Я так шкодую, що колись сумнівався і не вірив, тому перестав прагнути тих великих перемог, які Ти мені приготував. Святий Дух допомагає мені ігнорувати голос зневіри. З сьогоднішнього дня я вірю, що зможу зробити все, що ти скажеш.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я зможу зробити все, що скаже Господь. Для мене немає нічого неможливого, тому що все можливе віруючому. Я вірю Слову Божому. Я вірю, що впораюся з усіма справами, які Бог мені доручить. Я досягну мети, поставленої Богом, оскільки вірю, що можу зробити неможливе.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Чи було у вашому житті таке: Господь вклав у ваше серце мрію, а хтось казав вам, що здійснити її неможливо? Але ви твердо вірили, що це можливо, і не піддалися голосу зневіри? Ця мрія вже здійснилася?
2. Що у вас зараз склалося б інакше, якби ви не вірили тоді, що це можливо, і не схопилися б за Божу обітницю?
3. А чи є у вашому серці мрія, і ви знаєте, що її дав вам Бог? Вона здається вам нездійсненною? Але віруючому все можливе. Чи готові ви вірити, що ця мрія, яка здається вам неможливою, обов'язково здійсниться?

25 дуже вдохновляючих Біблійних віршів про надію

Надія виявляється потужним і суттєвим аспектом віри християн. Ця концепція є фундаментом для осмисленого та багатогранного життя, надаючи нам утіху та заохочення під час найважчих часів. Біблія пропонує численні вірші, які не лише пропонують нам надію, але і надають вказівки, як берегти цю надію в нашому житті. Ці вірші слугують свідченням про тверду та нескоромну природу надії та її здатності ...

Християнські цитати та вислови українською: про любов, життя та Слово Боже

Слово обдароване великою потужністю. Порою вчасне чи вдумливо сказана фраза може надихнути, допомогти вирішити складні завдання чи прийняти важке рішення. І саме християнські цитати, що стосуються найважливіших аспектів життя, можуть бути найкращою допомогою у цьому!

Ми підготували обширну колекцію цінних християнських висловлювань, завжди актуальних. Читайте, перечитуйте, залишайте в...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Що означає мати здоровий глузд?

Коли ви відчуваєте стрес, ви пригнічені, вас долає страх або ви настільки виснажені, що не можете розумно міркувати, — чи запитуєте ви: «Що відбувається? Мені здається, я божеволію!»

Якщо таке траплялося з вами раніше або ви зараз відчуваєте подібне, хочу запевнити вас: ви не збожеволієте. Боже Слово говорить, що вам дано здоровий глузд, який не підведе на...

Як боротися із заздрістю та ревнощами?

Я пам'ятаю, як зайшла до будинку своєї нової подруги. Я так раділа її запрошенню на групу з вивчення Біблії: після переїзду до нової країни та приєднання до нової церкви я не знала, з чого почати будувати стосунки. Але моя радість швидко змінилася болем: розглядаючи її будинок з високими стелями та гарним килимом, я згадала про мій скромний, маленький будиночок, у якому ще не було нормальни...

Будьте милостиві до інших — милостиві будуть і до вас

Ви коли-небудь були здивовані тим, що знайома вам людина поводилася зовсім не так, як ви того очікували? Чи поставилися ви до нього з любов'ю, чи вибачили його? Я вже давно зрозумів, що в основному люди кривдять когось ненароком, ненавмисно. Досить часто своїм ненавмисним вчинком вони справляють на оточуючих неприємне враження, ображають інших і завдають їм болю, навіть не усвідо...

Віра і Біблія

«Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» Євр. 11:1

Першим кроком після проповіді Євангелії повинно бути: «покайся», а другим – «увіруй» (тобто «май віру»). Покаяння та віра є нерозривно поєднаними в Євангелії.

Для багатьох людей таке поняття, як «вірити», означає тільки пасивне виз...

Проповідуйте Євангеліє всьому світу

Отже, йдіть, навчіть усі народи… — Матвій 28:19

…Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всієї тварюки. — Марка 16:15

Сьогодні я хочу поговорити про доручення, яке Ісус дав усім віруючим: йти по всьому світу і проповідувати євангелію. Але чи мав на увазі, що для цього ми повинні залишити свою сім'ю, країну і вирушити н...

5 правил для успішного фізичного та духовного життя

1) Щоранку відводьте час на спілкування з Богом.

У Псалмі 5:4 Давид написав про своє рішення присвячувати Богові щоранку: «Господи! рано почуєш голос мій, — рано постану перед Тобою, і дивитимусь» (переклад з Біблії короля Якова).

Особливо хочу звернути Вашу увагу на ту частину вірша, яка виділена курсивом: «… і дивитимуся». Якщо ми не почина...

Бог виконає Свої обіцянки, але ви повинні навчитися чекати

Біблія повна історій про чоловіків і жінок, які все чекали і чекали на виконання Божих обіцянок. Авраам і Сара чекали на народження Ісаака 25 років. Анна роками терпіла безпліддя в очікуванні своєї дитини. Давид провів роки в пустелі, перш ніж став царем.

Бог закликає нас приєднатися до Нього в Його роботі, але досягти чогось духовного — наприклад, побудувати церкву, займатися м...