Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Вас зраджують, відкидають, кидають? Тоді радійте!

Вас колись відкидали, зраджували, кидали? Так? Знаєте, я ж вас чудово розумію. Колись я відчував себе найнегіднішою людиною, хоча для цього не було жодних підстав.

Пам'ятаю, якось навчаючись у школі, я серйозно захворів і довгий час не ходив на заняття. Я особливо переживав, що пропускав уроки математики. Весь клас пройшов багато важливих тем із цього предмета, а я через хворобу сильно відстав від своїх однокласників.

Коли вперше після хвороби я прийшов на урок алгебри, вчителька висміяла мене перед усім класом за те, що я не розумів основних правил математики, які розуміли майже все в класі. Я намагався виправдатися тим, що пропустив багато занять, але вона обізвала мене тупицею. І потім щодня, відзначаючи присутніх на уроці, вона питала: «Тупиця Реннер тут?», і я відповідав: «Тут».

Таке ставлення вчителя завдавало мені болю. Учні сміялися з мене, їм подобалося дражнити мене тупицею. Вони називали мене і під час уроків, і після уроків. Зрештою це прізвисько до мене прилипло. Майже всі почали звертатися до мене: «Гей, глухий кут». І це прізвисько сформувало в мені почуття неповноцінності, від якого я страждав кілька років.

Напевно, кожен відчував нікчемність та знедоленість. Деякі зцілилися від цих душевних ран, інші страждають від цих спогадів все життя. Вони опинилися у полоні своїх переживань. Ці люди ніколи не відчували себе бажаними та значущими, вони навіть не сподівалися сподобатися іншим.

Може, те, про що я щойно сказав, колись випробовували і ви? Може, зовсім недавно з вами сталося щось подібне та спогади про це ще свіжі? Щодо мене, наслідки поганого ставлення не були надто тривалими. Зараз мені навіть смішно, коли я згадую про все це. Але я знаю кількох людей, яких відкидання поранило так сильно, що вони досі живуть із ранами в душі.



І потім мене неодноразово відкидали. Наприклад, переїхавши всією сім'єю до колишнього Радянського Союзу, ми цілком присвятили себе служінню тут. Ми віддавали всі свої сили, час, гроші творенню церков, проповіді Божого Слова по телебаченню, спасіння людей у цій частині світу. Але раз у раз у газетах з'являлися статті, які звинувачують мене та співробітників мого служіння в тому, що ми злочинці, лідери якогось культу, небезпечна секта тощо.

У житті кожного з нас бувають труднощі та неприємності, тому краще заздалегідь вирішити, як поводитися, якщо тебе відкинуть, зрадять, покинуть. Коли мене ігнорують оточуючі, віруючі або навіть друзі, я звертаюся до 1-го послання до Коринтян 1:28: «І незнане світу і принижене і нічого не важливе обрав Бог…». Цей вірш завжди допомагав мені підбадьоритися.

Павло писав це послання християнам у Коринті в той час, коли невіруючі жителі цього міста вважали їх дурнями та влаштовували на них переслідування. Вони визнавали християнську віру, та й прагнули зрозуміти її. Вони просто вирішили, що всі християни дурні, а тому не можуть бути частиною суспільства. Вони зневажали і принижували віруючих.

Слово exoutheneo - "принижувати", також перекладається ставитися недбало, зневажати, ігнорувати, нехтувати. Слово описує людину, яку інші вважають огидним, відразливим, неприємним, нестерпним. Він настільки низький в очах оточуючих, що вважають його негідним своєї уваги. Вони ігнорують його, вдають, ніби його взагалі не існує. Але фраза закінчується підбадьорюючим твердженням, що саме тих людей, яких відкидає світ, Бог обирає.

Перше послання до Коринтян 1:28 можна перекласти так:

«Бог вибирає людей, над якими сміються, і через них бентежить тих, хто думає про себе високо і вважає себе дуже значущим. Людей незначних, посередніх, звичайних, простих, пересічних, настільки принижених у очах невіруючого світу, що світ вважає їх недостойними уваги, — цих людей обирає Бог…» Ви помічали, що й досі невіруючий світ зневажливо ставиться до християн чи ігнорує їх

? Що ж, так завжди було. Думка світу про християн як була невисокою, так і залишилася.

Біблія пояснює, чому невіруючі зневажають християн: тому що «…весь світ лежить у злі» (1 Івана 5:19). Поки світ лежить у злі, ми можемо не сумніватися, що він висміюватиме нас, як би ми не намагалися змінити його думку про нас. Невіруючі не мають наміру змінювати своє ставлення до нас. Але нехай думка людей не впливає на вашу самооцінку. Утвердіться в тому, ким ви є віруючим в Ісуса Христа і розправте плечі. У вас немає підстав бентежитися або соромитися. Невіруючий світ завжди висміював християн, колов сарказмами, принижував. Подібним ставлення світу до віруючих завжди було.

Диявол може використати ваших друзів, сім'ю, колег, шкільних вчителів, щоб висміяти вас, знищити морально, але ви можете засмутити ці плани диявола. Просто пам'ятайте, що Ісус теж був «нехтований і принижений перед людьми» (Ісая 53:3). Так що ви у чудовій компанії разом з Ісусом! Якщо світ ставиться до вас із зневагою чи зневагою, якщо він ігнорує вас, ні в що не ставить і не помічає, підбадьоріться: ви саме та людина, яку обирає Бог для Своєї роботи. Він збирається явити через вас Свою могутню силу вашим друзям, сім'ї, колегам та решті невіруючого світу.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я вдячний Тобі, що Ти обрав мене. Хоча диявол намагався переконати мене, що я ніколи нічого не означатиму, я значущий для Тебе. Думка світу про мене – брехня. Головне, що Ти сильно любиш мене і ніколи від мене не відвернешся. Як мені ще подякувати Тобі, Господи? Можу тільки сказати: «Спасибі, Ісусе!»

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Завдяки Ісусу Христу я не можу соромитися того, хто я є. Думка людей не вплине на мою самооцінку та впевненість у собі. Я знаю, ким є, будучи віруючим у Христа Ісуса, тому я не соромитимусь і нікому не дозволю переконати себе, що я нічого не вартий і нічого собою не уявляю. Я саме та людина, яку вибрав Бог. Він має намір зробити у моєму житті великі справи.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Вас колись відкидали чи зневажали? Ви простили кривдника: того, хто змусив вас почуватися незначним, небажаним, знедоленим?
2. Чи було для вас втішним дізнатися, що Бог не тільки може звільнити вас від почуття відкидання і гіркоти, якщо ви вибачите свого кривдника, але Він також підніс вас і вшанував тим, що вибрав вас для виконання Своєї роботи?
3. Що ви відчуваєте, усвідомлюючи, що людей, яких оточуючі зневажають і принижують, як колись Ісуса, обирає Бог, щоб явити цьому світові Свою силу та славу?

Якщо світ ставиться до вас із зневагою чи зневагою, якщо він ігнорує вас, ні в що не ставить і не помічає, підбадьоріться: ви саме та людина, яку обирає Бог для Своєї роботи. Він збирається явити через вас Свою могутню силу вашим друзям, сім'ї, колегам та решті невіруючого світу.

Виробляйте терпіння, працюйте над характером і не втрачайте надії

«Більше того, радітимемо і тріумфуватимемо в нинішніх випробуваннях наших і веселимемося в стражданнях, знаючи, що скрутні обставини, скорботи і труднощі справляють терпіння і непохитну стійкість. А стійкість (мужність) виробляє зрілий характер (підтверджену віру, випробувану непорочність). (Подібний) характер виробляє (звичку) мати повну радості та впевненості надію».

Божа сила належить вам — то черпайте її!

Нарешті, браття мої, зміцнюйтесь Господом
і могутністю Його сили.
— Ефесян 6:10

Багато років тому я проповідував кілька служінь поспіль на тему про силу Святого Духа. Наприкінці одного зі служінь бажаючих отримати хрещення Святим Духом попросили вийти вперед. Вийшло близько сотні людей. Вони опустилися навколішки, схилили голову і приготувалися просити ...

Прощення як дар

Здається, ми якось не так обходимося з прощенням. Якесь воно не таке, яким мало бути, те прощення, про яке ми говоримо. А може, ми прощенням називаємо зовсім ніяке і не прощення? Наприклад, як треба прощати своїх кривдників: кожного окремо і всіх разом?

Адже часто як буває – образить хтось когось, а потім каже: «Винен. Простіть. Хто старе згадає… Ви повинні мене про...

Досконала любов виганяє страх

Раніше я неправильно розуміла цей вірш. Я думала, у цьому вірші говориться, що якщо я зможу виявляти до людей досконале кохання, у моєму житті не буде місця страху. Я старанно намагалася любити інших, але мені нічого не виходило. Я навіть мало не могла любити їх, не кажучи про те, щоб любити зовсім!

У моєму житті було дуже багато страху – страху, який виявлявся у не...

Живучи щодня у досконалій волі Божій

Я вірю, що зазвичай християни, думаючи про волю Божу для свого життя, уявляють щось велике: Куди я маю йти вчитися? Де я маю працювати? З ким я маю одружитися? Їхнє ставлення до незначних подій повсякденного життя таке: що буде, те й буде.

Але істина в тому, що Бог розробив Свій досконалий план для нашого повсякденного життя, навіть у дрібницях, як і Він розробив його ...

Хіба ми маємо зупинятися лише тому, що диявол став на шляху?

І тому ми, я Павло, і раз і два хотіли прийти до вас,
але перешкодив нам сатана.
— 1 Солунянам 2:18

Якщо ви збираєтеся зробити щось значне для Царства Божого, ви повинні заздалегідь знати, що сатана від цього не в захваті. Він обов'язково намагатиметься вас зупинити, засмутити ваші плани, переконати братися за справу. Він зовсім не хоче, щоб ви почали викону...

Духовний вимір людини

Твоє життя минає під впливом двох полюсів енергії – добра і зла. Добро – це те, що чинить тебе щасливим, людяним, здоровим, вічним, робить людиною з майбутнім. А зло – те, що прагне знищити твоє життя, завдати тобі болю й страждань, зробити тебе невдоволеним і нещасним, заподіяти тобі смерть.

Через те, що людина є духовно-матеріяльною істотою, добро в ній теж має і д...

5 причин насолоджуватися богослов'ям

Роберт Дженсон якось сказав, що богослов'я – це певний вид “граматики”. Можна сказати, що церква, як громада, говорить “християнською мовою”, а богослов'я формулює синтаксис та семантику цієї мови.

Слово "теологія", що складається з двох грецьких слів Теос (Бог) і Логос (слово), буквально означає "слово про Бога" або "бесі...

Чому нам потрібно говорити про послух

Второе ім'я моєї дочки - Грейс (у пер. з англ. благодать ), і я також знаю далеко не одну сім'ю, в якій дитину назвали Мерсі (у пер. з англ. милість ). Благодать і милість — поняття, які є стовпами Євангелія, поняття досить гарні, щоб назвати на честь них дитину. Але за всі свої дні я жодного разу не зустрічав людину на ім'я Послух.

Колись давно це ім'я використо...

Простити чи не простити?

Простити чи не простити? Бог дає нам можливість зробити вибір, і ми маємо жити з наслідками свого вибору. Ми можемо не прощати нікому, ображатися, закриватися – і бути нещасними або ж можемо вибрати прощення – і насолоджуватися перевагами свободи, яку воно приносить. От тільки тут є ще один момент: якщо ви завжди думали, що простити чи ні – це тільки справа власного вибору, то...