Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ніколи більше не здавайтесь

Ви усвідомлюєте це чи ні, але ви є членами духовної царської сім'ї. Ви були поставлені у позицію влади над своїм життям та обставинами. Тому... ви є членами духовної царської родини.

Кожен народжений над віруючим є більшим, ніж переможцем. Це правда. Так каже Біблія. Але найсумніше - це те, що більшість віруючих програла стільки битв із гріхом, що вже звикло носити у себе в кишені білий прапор. Замість того, щоб розраховувати на перемогу, у них стало звичкою здаватися.

Як же сатані вдалося захопити цих солдатів Всемогутнього Бога і перетворити їх на духовних військовополонених? Переконавши їх у тому, що їм природніше грішити, ніж жити праведним життям. У якийсь момент він переконав їх у тому, що вони "просто старі грішники" (врятовані за благодаттю, звичайно, але грішники). І як би вони не намагалися змінитись, грішники завжди будуть грішити. Така вже їхня природа.

Але я хочу, щоб ви сьогодні дізналися - і ви повинні це дізнатися, якщо ви взагалі збираєтеся жити в перемозі над гріхом, а не бути його жертвою - таке: якщо ви вірою народилися в Боже Царство, то ви за природою вже більше не є грішником ! Ви – праведність Божа.

У Посланні до Римлян 5:17, 19 йдеться про це так: "Бо, якщо злочином одного смерть царювала через одного, то тим більше прийнятні велика кількість благодаті і дар праведності царюватимуть у житті за допомогою єдиного Ісуса Христа. Бо як непослухом однієї людини сталися багато грішних, так і послухом одного стануть праведними багато. Так, ви стали праведними!

Ми часто чули, як проповідувалося про те, що немає жодного праведного (Римлян 3:10). І народжені понад віруючі прийняли це твердження як обвинувальний висновок щодо них самих. Але це твердження було зроблено у перших трьох розділах Послання до Римлян, де апостол Павло описував природний стан людини без Христа. Він казав, що без Христа немає праведного жодного, що є чистою правдою!

Але потім Павло пояснює, що ми, відроджені Божі діти, є праведними! У нас є праведність, яку ми отримуємо не за Законом, а через віру в Ісуса Христа. Ця праведність "у всіх і на всіх віруючих" (Римлян 3:22).

Чим же є цей дар праведності, щодо якого сатана так відчайдушно намагався засліпити нас? Все дуже просто, це правильне становище перед Богом. Це здатність стояти в присутності святого Бога, не відчуваючи жодного почуття провини чи засудження.

Праведність – це не поведінка. Ми чомусь вважали, ніби праведність – це наші правильні чи неправильні вчинки. Ми думали, що якщо будемо досить довго досить добре поводитися, тоді Бог, можливо, оголосить нас праведними і буде з нами спілкуватися.

Насправді все якраз навпаки. Добра поведінка не призводить до праведності. Праведність приводить до доброї поведінки, тому що вона несе в собі всю владу і силу, необхідну вам, щоб перемогти гріх.

Саме тому Сатана так рішуче налаштований переконати вас у тому, що у вас її немає. Він знає, що як тільки ви прокинетеся до того факту, що ви вже стали праведними, він ніколи більше не зможе вас придушити!

Тепер знову подивіться на Послання до Римлян 5:17. Якщо ви зробили Ісуса Господом свого життя, то ви вже не "старий грішник". Ви прийняли велику кількість благодаті і дар праведності. Замість того, щоб бути рабами гріха, ви народилися в царську сім'ю і отримали право царювати в житті як царі!

Усвідомлюєте ви це чи ні, але ви були поставлені у позицію влади над своїм життям та обставинами. Ви є членами духовної царської родини.

Духовна царська сім'я багато в чому нагадує земну царську сім'ю. Спадкоємець царя має ті ж законні права і привілеї, що і сам цар. Навіть якщо спадкоємець поки лише дитина і ще навчається, він, тим не менш, є царем своєї країни. Він має всі права і владу, щоб керувати.

Якщо ви живете в поразці, то вам, можливо, буде важко повірити в той факт, що ви були зроблені царем. Вам може здаватися, що злидні, неміч чи гріх керують вашим життям. Але в такому разі ви повинні усвідомити, що насправді ви живете не в поразці, а в обмані! Осліпивши вас до тієї царської праведності, яку вклав у вас Бог, сатана обманом змусив вас відмовитися від вашої істинної влади.

Якщо ви живете в рабстві гріха та обставин, то проблема не в тому, що Богові потрібно зробити щось ще, щоб звільнити вас. Він уже зробив усе необхідне для того, щоб звільнити вас. Він уже дав вам усі права та привілеї, які мав Ісус, коли був на цій землі, включаючи силу Святого Духа.

Тепер Він чекає, коли ви станете у вірі і відстоюватимете ці права та привілеї. Він чекає, коли ви візьмете Його Слово та владу і покажете сатані, хто тут головний!

У природній сфері ми всі бачили приклади таких ситуацій. Взяти, наприклад, боротьбу чорношкірої людини за свободу тут, у Сполучених Штатах.

Документ, який проголошував їхнє звільнення, було прийнято ще наприкінці Громадянської війни. У ньому чітко заявлялося, що у цій країні всі люди мають свободу. Але минуло ще 100 років, перш ніж чорношкірі чоловіки і жінки, згуртувавшись, справді почали твердо стояти на своєму і говорити: "Ви більше не пригнічуватимете нас!" Коли вони це зробили, закон про свободу, який був виданий за багато років до цього, нарешті, набув чинності. І, дякувати Богу, він заробив. Коли на ньому наполягли, він заробив!

За законом чорношкірі чоловіки та жінки були вільні вже протягом 100 років! Але до того дня, коли вони, об'єднавшись, зажадали дотримання цього закону, який оголошував їх вільними, вони постійно крали їх свободу.

Те саме відбувається і в духовному світі. Доки ви не почнете твердо стояти на своєму і не зажадаєте своїх духовних прав в ім'я Ісуса, сатана витиратиме про вас ноги.

Це була одна з перших істин, якою мені довелося навчитися після того, як я народився згори. Сатана казав мені, що я не маю жодного права бути зціленим. Він стверджував, що я не маю жодного права справдитися Духом Святим. Він наполягав на тому, що я не маю права служити іншим людям! І варто мені відчути себе в той час хоч трохи гріховним, як я з ним погоджувався.

Потім я побачив у Слові Божому, що маю право на ці речі лише тому, що Ісус дав мені це право. Я усвідомив, що незалежно від того, чи я відчуваю себе праведним чи ні, я є праведним, бо Бог уже зробив мене праведним! Саме тоді я й почав отримувати результати, і не лише у своєму особистому житті, а й у своєму служінні.

Ваша перемога прийде через те саме одкровення. Павло сказав в оригіналі 1 Послання до Коринтян 15:34: "Пробудьтеся до праведності і не грішіть". Прокинутися до праведності означає усвідомити, що ви стали праведністю Божою в Христі Ісусі. Якщо ви повернулися спиною до гріховного життя і віддали себе Ісусу Христу, тоді ви були поставлені у правильне становище перед Богом через жертву Ісуса на Голгофі. Коли ви прокинетеся до цієї праведності, тоді який би гріх не намагався пристати до вас, йому доведеться вас залишити.

Доки сатані вдається переконувати вас у тому, що у вас немає жодного права на всі ці речі від Бога, він може тримати вас у себе під підбором, і гріх контролюватиме ваше життя. Але коли ви прокинетеся до праведності, ви усвідомлюєте, що сатана – це переможений ворог. І боротьба буде закінчена, тому що "... Той, хто у вас, більше того, хто у світі" (1 Івана 4:4).

Ви можете панувати над гріхом і сатаною, якими б не були обставини. Якщо є якась ситуація, яка швидше сама панує над вами, аніж ви над нею, тоді зверніться до Слова Божого. Проведіть час у молитві та роздумуйте над Словом Божим. Господь поведе вас через Своє Слово Своїм тихим, спокійним голосом, як Він обіцяв в Євангелії від Івана 10:27, сказавши: "Вівці Мої слухаються Мого голосу".

Ви дізнаєтесь через керівництво Духа Святого, як взяти свою проблему під контроль. Ісус сказав, що коли прийде Дух істини, Він візьме те, що від Бога, і відкриє нам це.

Ви зможете царювати в кожній сфері свого життя, якщо старанно робитимете наступне:

1. Дізнайтеся про волю Божу щодо своєї ситуації, молячись і розмірковуючи над Словом Божим.
2. Як тільки ви дізналися волю Божу, не радиться більше з тілом і кров'ю.
3. Виконайте свою роботу будь-що. Не дозволяйте нічому і нікому ставати на шляху Божої волі.

Однак перш ніж ви зможете зробити ці три кроки, ви спочатку повинні зажадати назад свій царський спадок ... і ніколи більше не здаватися, поступаючись його ворогові. Ви повинні бути готові наполегливо стояти на правах і привілеях, дарованих вам як дитя Царя. Не просто годину чи день, але все життя.

Чи готові ви це робити? Чудово! Тоді ви дуже скоро для себе відкриєте, що означає бути більшим, ніж переможцем. І, до речі, можете викинути зі своєї кишені цей білий прапор... він вам більше не знадобиться.

Дорога до Бога

Зло, страждання й морок борються в тобі проти добра, світла й життя. Страждання можуть затьмарити розум людини, зробити так, щоб вона вже не сподівалася побачити світла. Несправедливість здатна так сильно зранити людину, що вона перестане вірити в справедливість. Приниження завдає людині таких глибоких душевних ран, що їй після цього доволі важко відновити почуття власної гідности.

Не...

Струсіть із себе все непотрібне!

«Вирвемося ж із мереж чіпкого гріха, відкинемо всякий тягар (непотрібний тягар)... і з завзятістю (атлета) зробимо стрімкий забіг для досягнення поставленої перед нами мети».

– Послання до Євреїв 12:1

Одна з моїх найулюбленіших історій – історія про віслюка, який жив у одного фермера. Якось впав осел у висохлу криницю, де проревів багато годин....

Впевненість у невидимому

– Тато, а що таке віра? – запитає мене (неодмінно колись запитає!) один з моїх підростаючих синів. А в моїй голові зазвучить готове, завчене із семінарської лави визначення зі Священного Писання: «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр. 11:1). Але я прибережу його на потім, а доки витягну перед погляд допитливого хлопченяти старий добри...

Як подолати заздрість

Якби кілька місяців тому ви запитали мене, чи стикаюся я з проблемою заздрощів, я б, напевно, відповів «ні». З того часу моє невігластво було викрито книгою Гевіна Ортлунда «Смиренність: Радість самозабуття» . Ортлунд відкрив мені очі на те, як тонко може виявлятися заздрість і які біди за цим йдуть.

У Приповістях 14:30 говориться: «Коротке серце – ...

Випробування: Як подолати труднощі та випробування, зберігаючи віру та духовне зростання

Життя може бути складним та несправедливим, іноді нас потрібно проходити через різні випробування та труднощі. Такі ситуації можуть спричиняти розчарування, страх та втому, іноді навіть можуть викликати сумніви щодо нашої віри та духовного росту. Але як ми можемо пройти через ці складні моменти, зберігаючи свою віру та розвиваючи своє духовне життя? Перш за все, ми можемо почати з того, що зроз...

10 біблійних віршів про Любов, Силу та Віру

У Святому Письмі, ми знаходимо нескінченну кількість віршів, які надихають та підбадьорюють нас у нашій вірі, нагадуючи про силу та незмірну любов, які можна знайти у наших відносинах з Богом. Чи ми стикаємося з викликами, відчуваємо сумніви, чи просто шукаємо духовне піднесення, Біблія надає нам керівництво та підтримку, необхідну для того, щоб упевнено та з надією подолати всі життєві труднощ...

Що таке молитва в Дусі?

Серед безлічі способів, якими ми спілкуємося з Богом, "молитва в Дусі" займає особливо важливе та потужне місце у духовному житті віруючих. Апостол Павло, зокрема, закликає нас до цієї практики в Єфесянам 6:18, коли він пише "моліться Духом у всіх випадках". Ця практика має глибоке значення для нашого духовного розвитку і може бути надзвичайно цінною.

Часто ми може...

Палка молитва вірного може багато

Вітаю тебе, дорогий читачу, на початку чергового розділу моїх роздумів. Сьогодні я хотів би впровадити тебе в простори Церкви, де ти зможеш вилікувати свою душу й життя. Хвороба та гнів близької особи можуть більше обтяжувати тебе, ніж твоя власна недуга. Батьки часом кажуть, що блукання й вибрики їхнього сина чи доньки доведуть їх до гробу. Таких батьків можна вилікувати, лише вивівши дітей на...

Коли у вас немає бажання читати Біблію

Доколи в нашій домашній групі обговорювалася тема вивчення Біблії з маленькими дітьми, фраза "треба було" звучала неодноразово і всі згідно кивали. Молоді мами хотіли читати Біблію, але це відбувалося далеко не завжди. Знайома картина?

Це звичайні вагання віруючих. Ми знаємо, що читання Святого Письма корисне для нас – ми знаємо, що “повинні” – але як...

Краса справжніх стосунків із Богом

З чим асоціюється слово «релігія»? з набором правил, розпоряджень та ритуалів або з живим Богом, з яким ви можете спілкуватися скрізь і завжди?

Для мене релігія асоціюється з Богом, з яким я можу спілкуватися через смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Бог дав певні правила, які ми повинні дотримуватися, але при цьому Його метою було вберегти нас від гріха, а...