Вівторок 07 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Жива любов

Усім нам знайомий термін "любов", і ми часто вважаємо, що ми знаємо і розуміємо, як проявляється це почуття. Проте, чи можливо, що наша ідея про любов є не повністю живою?

Жива любов, це справжня і вічна божественна любов, яка походить від Бога і охоплює всю створену ним реальність. Апостол Павло залишив нам відомий гімн любові, який допомагає зрозуміти, яким чином жива любов виявляється:

"Любов довго терпить, виявляє милосердя, не завидує, не пишається, не поводиться безладно, не шукає лише своєї користі, не легковажить, не провокує до гніву, не думає лихого, не справджує радість в неправді, але співчуває правді, виносить все, вірить у все, сподівається на все і ніколи не зникає." (Перше послання Павла до коринтян, 13:4-8).

Чи існує у нашому житті жива любов?

Зазвичай у світі переважає інший вид "любові", який ґрунтується на задоволенні, розвагах та пристрастях, де люди шукають фізичний комфорт, а не духовну глибину. У контексті такої "любові" ми задовольняємо свої бажання, сприяємо своєму благополуччю та приємностям, замість того, щоб бути готовими жертвувати собою для щастя інших.

Як відомо, багато з нас вже були в ситуаціях, коли нас охоплювали почуття до когось, але з часом ці почуття зникали, і ми казали, що розлюбили цю людину. Така "любов" не може бути вважана живою.

Світські мудреці часто нагадують нам: "Все проходить, все минає, все забувається, але любов лишається вічною..."

Тільки через з'єднання з Богом людина може познайомитися і отримати благодатний дар живої любові.

"Улюблені, давайте любити один одного, оскільки сама любов походить від Бога, і кожен, хто проявляє любов, є нащадком Бога і пізнає Бога. Той, хто не виявляє любові, не знає Бога, оскільки Бог є любов'ю. Божа любов проявилася до нас тим, що Бог віддав Свого Єдинородного Сина у світ, щоб ми могли жити через Нього." (Перше соборне послання Івана 4:7)

Коли людина пізнає Бога, її уявлення про любов змінюється. Ця Божа любов вбирає гріхи, променюється на ближніх, і освітлює наші серця божественним світлом.

Жива любов вносить зміни в наше життя, відкриває нові можливості для спасіння і викликає нас відмовлятися від пристрастей та гріхів, які обслуговують сатану і його слуг.

Святі Отці вчать, що коли ми отримуємо цей благодатний дар від Бога і живемо з божественною любов'ю до Нього та до наших співлюдей, сили диявола стають безсильними. Любов надолужує будь-яке зло.

Отже, ми всі повинні благати Бога, щоб отримати благодать і зростати в цій живій, Христовій любові. Давайте спільно звертатися до Бога у молитвах, щоб отримати цей надзвичайний дар.

Господи Милосердний, ми поклоняємося перед Тобою та прошуємо прощення за наші гріхи і несовершенства. Святий Господи, освіти наші серця світлом Твоєї живої любові. Даруй нам ласку любити Тебе та наших ближніх протягом всього нашого життя. Ми вдячні Тобі, Владико Неба і Землі. Амінь. Слава Отцю, і Сину, і Святому Дусі, нині і завжди і на віки віків. Амінь.

21.10.2023

Добродушність

Ми постійно говоримо дітям:
-Будь добрим, проявляй добродушність до оточуючих людей.
Але як виявляти добродушність? Що для цього потрібно робити?
У книзі Лазарєва С.М. я прочитала: В основі добродушності лежить любов до людей. У добродушності не людська природа, вона виходить із Божественної любові.
Прикладом добродушності завжди для мене є моя прабабу...

Зцілення спогадів

«Ось, Я прикладу йому пластир і цілющі засоби, і лікую
їх, і відкрию їм велику кількість світу та істини» (Єр. 33:6).
За те, що я служу пастором, я вислухав більше життєвих історій, ніж хотів би. Часто я бував зворушений до сліз, бачачи страждання дівчини чи хлопця, що в такому ніжному віці вже несуть на своїх плечах непосильну ношу похмурого досвіду, який не мав би ї...

Щаслива людина

Було в одного багатія все, що бажають люди. Мільйони грошей, і розібраний палац, і красуня дружина, і сотні слуг, і розкішні обіди, і всякі закуски, і вина, і повна стайня дорогих коней. І все це так набридло йому, що він цілий день сидів у своїх багатих палатах, зітхав і скаржився на нудьгу.
Тільки йому й була справа та радість – їжа. Прокидався він - чекав на снідано...

СВОЄЧАСНА ВДЯЧНІСТЬ

«І будьте вдячні!» (Кол. 3:15, РБО).
Моцарт був музичним генієм. Він почав грати на скрипці в п'ять років, під керівництвом батька, став найвідомішим музикантом свого часу, написав неймовірну кількість творів, які й донині виконуються в різних інтерпретаціях.
Проте майно, залишене ним після смерті, складалося лише зі старої скрипки, яка мало що коштувала. На...

Молитва – це розмова з Богом

Молитва – це наша спільність з Богом, спосіб спілкування та вираз нашої віри та залежності від Нього. Вона є необхідною для нас, подібно до того, як повітря і їжа важливі для нашого існування. Ми розуміємо, що усе, що ми маємо, надходить від Бога, включаючи життя, таланти, здоров'я і навіть наші щоденні потреби.

Молитва не обмежена часом проведення в храмі або формальними об...

Позитивна позиція

Зигмунд Фрейд з 28-річного віку намагався позбутися душевних мук за допомогою кокаїну і вважав, що почуття щастя важко зазнати і що постійне відчуття «нещасливості» – доля більшості людей. Він писав: «Що хорошого для нас у довгому житті, якщо воно важке і позбавлене радостей і якщо в ньому так багато нещасть, то ми можемо лише вітати смерть як рятівницю?»

КРОКІСТЬ, АЛЕ НЕ ПАСИВНІСТЬ

«Рятуй взятих на смерть, і невже відмовишся від приречених
на вбивство? Чи скажеш: ось, ми не знали цього?
А випробувач серця хіба не знає? Хто спостерігає
за твоєю душею, знає це і віддасть людині за ділами
його» (Прип. 24:11,12).
Бачачи несправедливість, ми можемо або виявити байдужість, або втрутитися. Третього не дано. Той, хто тримається осторонь, коли з кимось пов...

Не дивлячись на обставини

«Він встановив це на свідчення Йосипові, коли
він вийшов із єгипетської землі» (Пс. 80:6).
Як пастор я багато працював із молоддю з самого початку мого служіння, багато років пропрацював в освітніх закладах. Я бачив тисячі юнаків і дівчат, які виходили з найважчих ситуацій, і я зрозумів, що одним із факторів, що забезпечують успіх, є труднощі, а не їхня відсутність, я...

ПРИТЧІ ІСУСА ХРИСТА

Світ, в якому ми живемо, дуже складний. На шляху кожної людини раз по раз трапляються спокуси чинити недобре іншому, зневіритися в успіхові справи, за яку взявся, зазнати поганого впливу, потрапити під владу шкідливих звичок.

Що може допомогти людині розібратися у проблемах навколишнього світу і в тому, що непокоїть її саму? Як їй навчитися долати спокуси? Як їй добром перемагати зло?...

ПОДАРУНКИ від нашого доброго пастиря

«Господь - Пастир мій; я ні в чому не потребуватиму: Він спочиває мене на злачних пажитях і водить мене до тихих вод» (Пс. 22:1, 2).
Я дуже люблю 22-й псалом з Псалтиря - псалом пастиря. Старіючи, я все більше помічаю красу цього уривка. Один коментатор цього псалма припустив, що ми можемо розглядати все, що приносить нам полегшення від щоденного тиску і відроджу...