П'ятниця 03 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Різдво Ісуса Христа

Щоб краще зрозуміти зміст Різдва, я розповім вам історію, яка сталася в одній родині.

Наближалося свято Різдва Христового. З вікон долинали Різдвяні гімни, і все місто осявало сяйво різнобарвних вогнів. На вулицях можна було бачити усміхнених людей, які несли гарно обгорнуті подарунки, щоб за традицією подарувати їх на Різдво рідним та близьким.

У родині Діми також готувалися до цього свята. Діма та його молодша сестра Олена вбирали різдвяну ялинку. А старша сестра Іра допомагала бабусі наводити лад у будинку. Коли все було зроблено, діти разом із бабусею зібралися навколо ялинки, радіючи, як гарно вони її прикрасили.

Дивлячись на ялинку, Діма багатозначно сказав: "Тепер у нас буде справжнє Різдво, адже у нас є така ошатна ялинка!" Олена та Іра заплескали в долоні і радісно вигукнули: «Ура! Ура! У нас буде справжнє Різдво! Щоправда, бабусю? «Звичайно, дітки, – дивлячись на щасливих дітей, сказала бабуся і додала, – А хочете, щоб я вам розповіла про Різдво щось дуже важливе? "Хочемо, хочемо!" – в один голос закричали діти.

Бабуся запропонувала їм сісти в гурток, і коли діти затишно розташувалися біля каміна, бабуся почала розмову:

- Скажіть, онука, що таке Різдво? - Запитала бабуся.

– Різдво – це Різдвяна ялинка, яку ми сьогодні так гарно прикрасили, – сказав Діма.

– Різдво – це довгоочікувані подарунки, які приносить Санта-Клаус! - Висловила свою думку Олена.

– Різдво – це виконання бажань та радісний настрій, – додала Іра.

Бабуся з любов'ю подивилася на дітей і ласкаво промовила:

– А тепер, мої дорогі онуки, я вам розповім, що таке Різдво насправді.

– Діти здивовано переглянулись і з цікавістю подивилися на бабусю.

- Так, так не дивуйтеся, - серйозно сказала бабуся. – Все те, що ви назвали – це традиції, придумані людьми. Насправді Різдво – це не просто свято, це День народження нашого Господа та Спасителя Ісуса Христа.

– Різдво – це День народження? День народження Ісуса Христа! – здивовано вигукнули хлопці.

– Так, мої дорогі, – продовжувала бабуся. – Цього дня багато років тому на землю прийшов Господь Бог, народившись у наш світ в образі людини, щоб врятувати всіх людей від гріха та смерті.

Діма уважно вислухав бабусю і несподівано спитав:

– Якщо Різдво – це День народження Ісуса Христа, то тоді ми повинні Йому щось подарувати на день народження!

– А що ж ми можемо подарувати Ісусу? – здивовано спитала Іра. – Адже Він же – Бог, а Бог ніколи ні чого не потребує!

– Найкращий подарунок, який ви можете подарувати Ісусу – це ваші серця, які люблять і слухняні Господу, – з посмішкою відповіла бабуся.

Розмова з бабусею ще тривала, як раптом у кімнату зайшли батьки. Побачивши тата та маму, хлопці радісно закричали:

- Тату, мамо, ми сьогодні дізналися від бабусі, що таке Різдво!

– Правда? І що таке Різдво? - Запитали батьки.

– Різдво – це День народження нашого Бога і Спасителя Ісуса Христа, який народився в тілі, щоб врятувати нас усіх від гріха та смерті, – дружно відповіли діти. Вони були дуже раді, що дізналися справжнє значення цього свята.

Хлопці, а ви раді, що дізналися про те, що Різдво є День народження Господа Ісуса Христа?

Давайте звернемося до Господа в молитві і подякуємо Йому за те, що Він прийшов на землю в образі людини, щоб врятувати нас від гріха та смерті. Давайте також попросимо Його дати нам люблячі та слухняні серця.

17.10.2023

Дівчинка зі сірниками

Морозило, йшов сніг, на вулиці ставало все темнішим і темнішим. Це було якраз під Новий рік. В цей холод і темряву вулицями пробиралася дівчинка з непокритою головою і боса. Вона вийшла з дому в туфлях, але куди вони годилися! Величезні-величезні! Останньою їх носила мати дівчинки, і вони злетіли у малюка з ніг, коли вона перебігала через вулицю, злякавшись двох карет, що мчали. Однієї туфлі во...

Різдво Христове

Різдво Христове і святий Великдень — свята, переважно, дитячі, і в них начебто виконується сила слів Христових: «Якщо не будете як діти, не матимете внести в царство Боже». Інші свята не настільк...

Христовий подарунок

I

- Мама! А що, мені Христос конячку принесе?!

Мати ласкаво глянула на хлопця:

— Подивимося, Сереженько, якщо ти будеш молодцем і пайкою — може, й принесе.

В очах хлопчика світилася радість.

— Мамо, і пряник теж принесе?

— Так, і пряник, тільки тепер ти піди свою конячку спати поклади і не заважай мамі працювати...

Різдво прийшло до нас


Матуся покликала дівчинку до вікна:
– Дивися, доцю, перша зірка зійшла!
Маленька вже добре знала, що це означало: можна було б сідати вечеряти. Тим більше, що на столі вже давно красувалась макітра з кутьою, яку вони ще зранку вдвох з мамою почали готувати.
І хоча Іринці було всього чотири рочки, дівчинка старанно перебирала горіхи і намагалась розтерти мак.

Різдвяний настрій

Посередині просторої зали стояла висока ялинка. Прикрашена різнобарвними кульками, гірляндами та сніжинками, вона була як справжня королева у святкових шатах. Розкинувши довге віття, ялинка заплющила очі від задоволення. І раптом вона почула голоси… Це розмовляли ялинкові прикраси.

— Як мені подобається Різдво! — захоплено вигукнула синя блискуча Куля. — У мен...

Я не люблю зиму, але...

Я не люблю зиму, бо холодно та слизько. Холодні руки, ноги, ніс...
І все-таки грудень мене приваблює таїнством Різдва, а надто ввечері напередодні.
Свята Вечеря! У колі найближчих та рідних, на столі лише пісні страви, ані краплі спиртного.
Запах свіжої хвої...Горять свічки, дванадцять страв...
Онуки та діти постійно перераховують чи все гаразд. Нарешті таємнича мить...

РІЗДВЯНЕ ПРОЩЕННЯ

Це сталося у п'ятницю, був страшенно метушливий день, за шість днів - Різдво, йшов 1958 рік. Я був у електроремонтній майстерні. Багато працював, щоб провести святкові дні у спокої разом з моєю родиною Раптом задзвонив телефон, і голос на другому кінці дроту повідомив, що на мого п'ятирічного сина Крейга наїхала машина. Навколо нього товпилися люди, та коли я з'явився, вони розступилися. Крейг ...

Пісня тихої ночі…

Усім нам доводилося чути пісню «Тиха ніч». Сьогодні жодне Різдво не обходиться без цієї тихої пасторальної оповіді про прихід Спасителя у світ. І називають її по-різному: колядка, псалом, гімн, різдвяна пісня. Та й виконують її по-різному: патетично хором чи класично під фортепіано, у супроводі гучного органу чи камерно під гітару перед жарким каміном. Ця пісня настільки увійшла в н...

Дві ялинки

У густому борі стоїть гарна, пишна, молода ялинка... Сусідки-подруги із заздрістю поглядають на неї: «У кого така красуня вродила?..» Подруги не помічають, що біля самого кореня ялинки виріс огидний, потворний сук, який дуже псує. ошатну молоду ялинку. Але сама ялинка знає про цей сук, більше того — вона ненавидить його і всіляко журиться і нарікає на долю: за що вона нагороди...

Різдвяне свято

Далека Різдвяна Святвечір. Морозний день. З вікон видно, як білий пухнастий сніг покрив вулиці, дахи будинків та дерева. Ранні сутінки. Небо синіє.