Неділя 08 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ваш чоловік повинен вас доповнювати: що означає стати одним цілим

Коли ми як християни думаємо про ідеальний шлюб, ми не повинні виходити лише з романтичних комедій. Але одне ми можемо взяти точно: ми повинні мати можливість подивитися дружину у вічі і сказати: « Ти доповнюєш мене ».

Якщо ви мені не вірите, послухаймо Жана Кальвіна. Розповідаючи про перший шлюб на землі, він сказав:

« У Адама було щось взято для того, щоб він міг з великим вподобанням прийняти частину самого себе... Тепер він побачив себе, який до цього був лише наполовину завершеним, цілим у своїй дружині» (Коментар до книги Буття 2:21 ).

Ця повнота чоловіка й дружини є причиною, чому апостол Павло міг сказати, що любити свого чоловіка означає любити самого себе (Ефесян 5:28). Насправді двоє стають одним, а це означає набагато більше, ніж прояв романтичних почуттів. Це означає, що вони стають одним тілом.

Жити разом як одне ціле
Павло пише:

« Так повинні чоловіки любити своїх дружин, як свої тіла: той, хто любить свою дружину, любить самого себе. Бо ніхто не мав ненависті до свого тіла, але живить і гріє її, як і Господь Церква, тому що ми члени тіла Його, від плоті Його та від кісток Його. Тому залишить чоловік батька свого та матір, і приліпиться до жінки своєї, і будуть двоє одне тіло. Таємниця ця велика; я говорю стосовно Христа і Церкви » (Ефесян 5:28–32).

Що означає жити, як одне ціле? Ось деякі наслідки того, що чоловік та дружина є одним тілом.

ОДНЕ ТІЛО

Щоб зрозуміти цю єдність, ми повинні побачити, як вона простежується ще з Буття 2:21–24. Єдність одного тіла . Спочатку Бог створив Адама, але Адамові чогось не вистачало: " Не добре бути людині одній ". Навіть серед тварин « не знайшлося йому помічника » (Буття 2:18, 20). Отже, Бог створив відповідного помічника для Адама, і взяв це з тіла самого Адама (1 Коринтян 11:8).

Коли Адам побачив Єву, він сказав: « Кістка від моїх кісток і тіло від мого тіла » (Буття 2:23). Отже, у Святому Письмі говориться, що саме з цієї причини « залишить людина батька свого та матір свою і приліпиться до дружини своєї; і будуть одне тіло » (Буття 2:23–24; Ефесян 5:31). Оскільки вони одне тіло, вони мають стати одним тілом.

ОДНА МІСІЯ

Єдність у шлюбі створює єдність у покликанні. Адамові було дано початкове покликання — розмножуватися і плодитися, наповнювати землю і панувати над нею, і це те, що він не зміг зробити поодинці (Буття 1:28; 2:18). Тому для чоловіка була створена жінка (1 Коринтян 11:9). На відміну від уже існуючих творінь, тільки жінка була підходящою помічницею для цієї роботи (Буття 2:20).

ОДНА СПІЛКА

Біблійна єдність вимагає, щоб людина вийшла з інших спілок, зокрема відліпилася від батьків. Псалом 44 пояснює це так, що має бути приєднання до нового дому: « Чуй, дочко, і дивись, і прихили вухо твоє, і забудь народ твій та дім батька твого. І захоче Цар краси твоєї » (Псалом 44:11–12). Це говорить про те, що шлюбний союз відрізняється від розширених родових громад чи спільнот. Починаються нові стосунки між головою та тілом. Таким чином, подружня сім'я є основним цивільним інститутом. Це одне тіло.

ОДНА ОБІТКА

Третє значення біблійної єдності — сталість. Сам Ісус встановлює цей зв'язок: « Отже вони вже не двоє, але одне тіло. Отже, що Бог поєднав, того нехай людина не розлучає » (Матвія 19:6). Навіть для християн і церков, які визнають певні підстави для розлучення, розлучення – це завжди трагедія, бо вона розриває тіло. Як і смерть, розлучення поділяє дві частини, що належать одна одній. Отже, християни одружуються з обітницею на все життя і роблять все можливе, щоб шлюб продовжився до кінця.

ОДНА ЛЮБОВ

Останнім наслідком того, що шлюб – це союз однієї плоті, є логіка кохання. Як Павло говорить в Ефесян 5:28, любити чоловіка—це любити себе. Коли чоловік любить свою дружину, він любить своє тіло, а коли дружина любить свого чоловіка, вона любить свою голову. Ось чому так трагічно ненавидіти свого чоловіка. Насправді, це форма ненависті до себе. Жорстоке поводження з дружиною – це насильство над собою. Зневажати чоловіка - значить зневажати себе.

Проблеми, з якими стикаються пари, що живуть як одне тіло
Я думаю, багато хто, якщо не більшість, християн сказали б, що біблійна картина шлюбу справді приваблива. Це надихає і навіть надихає. Але чому це так складно?

Перша відповідь – це, звісно, ​​гріх. Єдині кандидати на одруження — грішники, і у них буде додатковий недолік у тому, що вони житимуть поряд з іншими грішниками, працюватимуть на інших грішників і дружитимуть із ними. До того ж, гріховні та злі сили будуть турбувати і завдавати страждань, а також нападати на них протягом усього життя. Життя на землі – це війна (Іов 7:1), а наші шлюби існують лише на землі.

Є певні та передбачувані проблеми, пов'язані з життям пари як єдиного цілого. Всі хороші консультанти з питань шлюбу знають, що треба говорити про проблеми, пов'язані з грошима та розширеною сім'єю . Вони попереджають про небезпеку надто багато працювати або про те, щоб не проводити надто багато часу з друзями чи займаючись хобі. Це передбачувана небезпека, і вони цілком реальні. Але кожна з них насправді повертається до питання ідентичності: як ми собі уявляємо, що таке шлюб, і хто , як ми думаємо, ми такі.

БАТЬКІВСЬКИЙ ВПЛИВ

Вплив батьків, безумовно, зберігається після того, як пара одружується, але біблійне вчення про єдність шлюбу ясно говорить про те, що влада батьків має закінчитися, коли чоловік і жінка одружуються. Чоловік і дружина повинні продовжувати шанувати батьків і родичів, але вони також повинні відокремитися від них. Розширена сім'я не повинна ставити себе між чоловіком та дружиною чи намагатися налаштовувати їх один проти одного. Така порада легше дати, ніж застосувати, але все починається з розуміння одиничності шлюбу. Чоловік та дружина – це окрема сім'я.

ГРОШІ

Те, як ми дивимося на гроші, залежить від нашого мислення. У шлюбі відбувається поділ, коли один партнер починає витрачати гроші, не звертаючи уваги на потреби іншого, і це відбувається тому, що вони все ще думають про гроші, як про щось «мого» та «твого». Але насправді гроші та речі тепер стали «їхні» — все в сім'ї тепер спільне.

Батько церкви четвертого століття Іван Златоуст сказав про це так:

« Передусім, виженіть таку виставу з її душі, як «моє» і «твоє». Якщо вона скаже слово моє, скажіть їй: Що ти називаєш своїм? Правду кажучи, я не знаю; У мене, зі свого боку, немає нічого свого. Як же тоді ти говориш про «моє», коли все стало «вашим»? » (Повчання 20 Ефесянам)

РОБОТА

Щось подібне відбувається і із зобов'язаннями по роботі. У сучасному світі, особливо з порушенням чітких кордонів між робочим та неробочим часом, люди працюють довше, ніж будь-коли раніше. Завдяки своїм смартфонам вони все ще працюють, навіть коли їдять, гуляють у парку та коли мають спати. Але такий стиль роботи руйнує шлюб.

Біблійна єдність шлюбу означає, що шлюб понад усе. Християни повинні розуміти свою «роботу» як розширення та застосування культурних повноважень сім'ї, як один із способів спільного множення, наповнення землі та заволодіння нею. Фактично це означає, що наша робота має підтримувати основну (і більш важливу) роботу нашого шлюбу та сім'ї. Якщо наша робота шкодить сім'ї, вона шкодить нашому власному тілу.

ДРУЗІ

Зрештою, поговоримо про друзів. Хоча у чоловіків і жінок, природно, будуть свої власні друзі, і, як правило, вони сильно відрізнятимуться, кордони все ж таки потрібно прокреслити чіткіше. Ми ніколи не залишаємось «одні» з друзями, але завжди є частиною нашого тіла. Таким чином, чим ми займаємося з друзями і скільки ми приділяємо цьому часу, має бути корисним і для нашого чоловіка, добре як для голови, так і для тіла.

Шлюб, якого ми всі бажаємо
Чому саме таке розуміння шлюбу християнське?

Таке розуміння шлюбу є християнським, тому що воно виходить зі Слова Божого, і навіть більше, воно християнське, тому що свідчить про Христа. У ньому живе самовіддана любов, яку Христос виявив до церкви (Ефесян 5:25–27). Одружитися як християни — значить вступити в життя вмирання для себе. Подружжя не може ставити власні бажання на перше місце. Вони повинні служити іншому і навчитися знаходити радість у радостях свого коханого. Насправді, вони повинні розуміти, що процвітатимуть і процвітатимуть тільки остільки, оскільки їх чоловік буде процвітати і процвітати. Вони здобудуть славу від слави своєї другої половини.

Християнський шлюб також свідчить про спілкування віруючих із Христом. Всі благословення Христа тепер належать нам через союз із Ним (1 Коринтян 3:21–23; Ефесян 1:3). Ми настільки тісно ототожнені з Христом, що можемо сказати: « Не живу вже я, а Христос живе в мені » (Галатам 2:20). Коли чоловік любить свою дружину, як Христос полюбив церкву, і коли дружина підкоряється чоловікові як Господу, тоді вони жива ілюстрація всього Христа.

Зрештою, такий шлюб вказує на той великий шлюб наприкінці історії, коли святе місто спуститься з небес, « приготоване, як наречена, прикрашена для свого чоловіка » (Об'явлення 21:2). Це вказує на великий шлюб, у якому всі ми, обмиті і без жодної плями та пороку, постанемо перед нашим вічним чоловіком у пишноті.

Це і є той шлюб, який знаходиться за межами навіть кращих земних шлюбів, якого ми так хочемо.

21.10.2023

Страхи через шлюб

Якщо яка епідемія (чи більш модне нині – пандемія) вразила світ, так це епідемія розлучень. Згідно статистики, не менше половини зареєстрованих шлюбів, як в Україні, так і в країнах Заходу закінчуються розлученнями. Варто уточнити, саме зареєстрованих, адже багато людей надають перевагу не реєструвати свої стосунки, жити, так би мовити, у цивільному «шлюбі», хоча таке співжитт...

Правила, які повинні добре запам'ятати одружені

Ці правила складені з урахуванням поширених причин образ та нерозуміння між подружжям.

Принципові правила сімейного життя

Немає неважливих проблем. Якщо одного щось хвилює, це вже важливо. Якщо проблеми чи непорозуміння ігнорувати, вони не зникнуть. Вони тільки зростатимуть як снігова куля.
Подружжя має говорити не лише про повсякденні справи, а й про все, що їм цік...

Якою має бути християнська сім'я?

Християнська сім'я — це сім'я, принципи якої поєднуються з Біблією. Це сім'я, де кожен член розуміє і виконує свою Богом задану роль. Сім'я – не розроблене людиною поняття. Вона була створена Богом на благо людини, і чоловікові було доручено її керувати. Базова сім'я складається з одного чоловіка, однієї жінки та їх нащадків чи усиновлених дітей. Розширена сім...

Діти в домі

Ось і діти – насліддя від Господа; нагорода від Нього – плід утроби” (Псалом 126:3). Найбільш хвилююче видовище – новонароджене немовля, яке довірив вам Бог. Цей обов’язок, що вселяє трепет, Бог доручив вам як чоловіку і дружині. Цю людину ви учитимете і формуватимете на власному прикладі. Немає нічого прекраснішого, ніж чути, як діти сміються, спів...

Шануймо батьків похилого віку

«Слухай батька свого, він тебе породив, і не гордуй, як постаріла мати твоя», – радив мудрий чоловік давнини (Пр. 23:22). «Я б ніколи цього не зробив!» – можливо, скажете ви. Замість гордувати матір’ю чи батьком, більшість з нас відчуває до них глибоку любов. Ми усвідомлюємо, що є у великому боргу перед ними. По-перше, батьки дали нам життя. Хо...

У чому чоловік відрізняється від Христа

Кілька тижнів тому я почав читати улюблену з дитинства книгу своїм синам п'яти та трьох років. Перший розділ книги називається «Дні на фермі з Аннетт і Самуїлом», і кожен вечір мій старший син терпляче чекає, поки я закінчу розділ, щоб він міг розглянути простий малюнок олівцем, що супроводжує кожну історію.

Першого вечора він відірвався від фотографії, на якій Аннетт ...

Які причини виникнення конфліктів в сім'ї і як їх можна вирішити?

Основа конфліктів та їх причина

У Бутті 1:26-28 Біблії зазначено, що Бог створив людину з власною волею та свободою вибору. Коли Бог займає перше місце і Його авторитет стоїть понад усім, конфлікти не виникають. Однак коли людина згрішить, Бог відступає на другий план і між людьми починаються проблеми. Конфлікти виникають через різні волі, вибори, освіту, виховання та мислення, що призв...

Кохання робить чоловіка чоловіком

Найдивовижніші чоловіки, які живуть сьогодні або взагалі жили протягом історії, — це чоловіки неослабної любові. У світі чоловіки досягають багато чого з різних причин — з гордості, грошей, слави та честі через владу. Від чоловіків очікують, що вони багато працюватимуть, ризикуватимуть і приноситимуть певні жертви заради себе . Однак, деякі дивні чоловіки роблять все це з кохання . ...

Як дізнатися про волю Божу про супутника життя?

Весілля було пишним, веселим і багатолюдним. Усміхнена, щаслива молода пара, багато молоді, музичні колективи, хори, рясне частування - все говорило про те, що все гаразд і чудово. Піднесений настрій усіх присутніх відображав благословення Бога на нареченому та нареченій.
Відомий і всіма шанований проповідник благословив їх від імені Бога і церкви в той урочистий момент, коли м...

Християнська сім'я в Бозі

Християнська сім'я, як і будь-яка інша, зі своїми радощами і викликами, є основою християнського життя і гармонійних відносин. Ось декілька рис і цінностей, які визначають значення стійкої християнської сім'ї:

  1. Віра в Господа: Головним принципом християнської сім'ї є спільна віра в Ісуса Христа та послухання Біблійним принципам. Віра є фундаментом, на якому бу...