Четвер 09 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Бог виконає Свої обіцянки, але ви повинні навчитися чекати

Біблія повна історій про чоловіків і жінок, які все чекали і чекали на виконання Божих обіцянок. Авраам і Сара чекали на народження Ісаака 25 років. Анна роками терпіла безпліддя в очікуванні своєї дитини. Давид провів роки в пустелі, перш ніж став царем.

Бог закликає нас приєднатися до Нього в Його роботі, але досягти чогось духовного — наприклад, побудувати церкву, займатися місіонерською роботою або вплинути на світську культуру для Христа — неможливо за людськими мірками. Ми нічого не можемо досягти для Бога без віри.

Бог дає нам обіцянку – це те, що легко. Але віра також включає війну. Він кидає сумніви та перешкоди в наш бік. Існують битви і іноді жертви. І завжди, завжди затримки. І ось у такий болісний час очікування у нас буває найбільша спокуса все кинути.

Зоровавель та Ісус Навин почали відновлювати храм Бога, але вони почули знайомий голос, що шепотів їм: «Ви ніколи не закінчите. Бог залишить вас посеред цього проекту».

На щастя, коли ці двоє чоловіків уже збиралися все кинути, з'явився пророк Аггей з підбадьорливим повідомленням. Він сказав їм:

«Але підбадьорися нині... виконуйте роботи, бо Я з вами, говорить Господь Саваот» (Агей 2:4).

Господь також обіцяв, що Він побачить будівництво до кінця. Він сказав:

«Слава цього останнього храму буде більшою, ніж колишнього... і на цьому місці Я дам світ» (9 вірш).

Ці пророчі обіцянки підштовхнули Зоровавеля та Ісуса продовжувати відновлення. Ці слова надихнули їхню стомлену віру і загартували їхню рішучість. Їхній запал був підкріплений. Їхні руки знову набули сили і вони повернулися до роботи. Славний Божий дім повстав із купи попелу.

Це Божа обіцянка всім, хто покликаний працювати з Ним. Він не каже вам щось почати для того, щоб потім кинути вас посеред роботи.

Апостол Павло знав це, коли він написав: «будучи впевнений у тому, що той, хто почав у вас, добре діятиме його навіть до дня Ісуса Христа» (Фил. 1:6). У перекладі Message Bible говориться так:

«У мене ніколи не було й найменшого сумніву, що Бог, який почав у вас велику роботу, продовжить її і доведе її до успішного кінця в самий день появи Христа».

Сьогодні багато Божих служителів стомлено. Він зайнятий тим, щоб абортувати Божі обіцянки. Навіть цього тижня ви могли б спробувати подати у відставку. Але я хотів би підбадьорити вас словами Аггея: «Мужайтесь! Бог з вами!"

Яке б прохання ви не принесли перед Богом і незалежно від того, як багато разів ви нагадували Йому про нього, майте на увазі ці пункти в очікуванні Його відповіді:

1. Божа робота потребує часу

Більшість людей у ​​Біблії, які просили Бога про щось велике, довго чекали на відповідь. Авраам посивів, чекаючи свого обіцяного спадкоємця, а він названий батьком нашої віри. Молитва – не магія. Наше завдання просити, але не диктувати чи контролювати. Дайте Богові бути Богом. Дайте терпінню мати свою досконалу дію. У результаті ми пожнемо, якщо не станемо втомленими.

2. Справжня молитва включає святий процес

Молитва іноді порівнюється із народженням. Коли Бог дає вам обіцянку, то ви по суті стаєте вагітними. Якщо ви збираєтеся виносити цю обіцянку весь термін, то вам доведеться винести страждання. Молитва віри не завжди приводить у дію негайні відповіді. Хоча Бог, звичайно, може відповісти негайно, Він нас часто закликає виношувати обіцянку доти, доки ми не станемо зрілими для того, щоб впоратися з відповіддю.

3. У вас є Помічник, який молиться за вас

У цьому ви не одні. Святий Дух клопочеться за нас, як писав апостол Павло, «невимовними зітханнями» (Рим. 8:26). Він молиться досконалою волею Бога і запрошує нас погодитися з Ним. Така молитва, що вивертає навиворіт, може бути безладною; вона не буде формальною чи витонченою; коли ми дійсно молимося у Святому Дусі, ми відмовляємось від наших планів і дозволяємо Йому молитися через нас. І це приводить нас глибше до Бога.

Ісус сказав: «Бо кожен, хто просить, отримує, і той, хто шукає, знаходить, і той, хто стукає, відчинять» (Матв. 7:8). Використані тут дієслова грецькою мовою знаходяться зараз у наказовому способі, означаючи постійне прохання, пошук і стукіт. Переважна молитва вимагає наполегливості, але коли ми відчуваємо себе надто слабкими для того, щоб просуватися вперед у вірі, Дух надає нам додаткового поштовху.

Можливо, ви просите про порятунок заблудлої дитини, про фінанси для служіння, про примирення у відносинах, про відновлення бізнесу, про відродження церкви, що застояла, або зцілення хворого родича. Продовжуйте стукати. Не здавайтесь. Ви зараз ближче до прориву, ніж будь-коли.

17.10.2023

Ніколи більше не здавайтесь

Ви усвідомлюєте це чи ні, але ви є членами духовної царської сім'ї. Ви були поставлені у позицію влади над своїм життям та обставинами. Тому... ви є членами духовної царської родини.

Кожен народжений над віруючим є більшим, ніж переможцем. Це правда. Так каже Біблія. Але найсумніше - це те, що більшість віруючих програла стільки битв із гріхом, що вже звикло ...

10 біблійних віршів про Любов, Силу та Віру

У Святому Письмі, ми знаходимо нескінченну кількість віршів, які надихають та підбадьорюють нас у нашій вірі, нагадуючи про силу та незмірну любов, які можна знайти у наших відносинах з Богом. Чи ми стикаємося з викликами, відчуваємо сумніви, чи просто шукаємо духовне піднесення, Біблія надає нам керівництво та підтримку, необхідну для того, щоб упевнено та з надією подолати всі життєві труднощ...

Прощення гріха й вини

Коли відчуваємо провину, нас мучать докори сумління. Однак це ще не всі наслідки гріха. Вина також ранить нашу душу. Тому й кажуть, що той, хто грішить, завдає ран своєму сумлінню. Часом, зокрема й після висловлення жалю та примирення з Богом і людьми, залишається якесь дивне відчуття не до кінця чистого сумління, невпевнености й страху. Існує фальшиве почуття провини. Іноді воно сильніше від с...

Емоції під контролем

Всі люди мають емоції, і нам від них нікуди не подітися. Я впевнена, що для кожного віруючого досягнення емоційної стабільності має бути одним із першочергових завдань. Ми повинні навчитися з Божою допомогою керувати своїми емоціями, а не дозволяти їм керувати нами. У словнику Вебстера говориться, що емоції розбурхують людей і рухають їх вчинками. Уявіть, що ви пішли в магаз...

Віра і Біблія

«Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» Євр. 11:1

Першим кроком після проповіді Євангелії повинно бути: «покайся», а другим – «увіруй» (тобто «май віру»). Покаяння та віра є нерозривно поєднаними в Євангелії.

Для багатьох людей таке поняття, як «вірити», означає тільки пасивне виз...

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Радість та мир

Мені не забути, як один так званий брат у Христі намагався знищити наше служіння в одному місті. Коли я розкрив його підступний задум, то був приголомшений. Я не міг повірити, що диявол примудрився використати людину, якій я довіряв. Історія Іуди Іскаріота знову повторилася. Завдяки Святому Духу і пильності наших співробітників ми запідозрили недобре, простежили за цією люди...

Молитва – дорога до зцілення

ірю, шановний читачу, що у твоїй родині, серед сусідів, друзів чи товаришів є хтось, кому ти хотів би допомогти стати людянішим, духовно здоровим, тобто добрим, справедливим і чесним.

Можливо, ти переживаєш важку кризу через те, що не знаєш, як допомогти цій людині. Адже вже розмовляв з нею, робив їй зауваження, переконував її протистояти злу, навіть погрожував, але все марно.

...

У що ви вірите, то ви отримаєте!

Не можу порахувати, скільки разів люди казали мені: «Рік, ще ніхто не зміг зробити те, що ви намагаєтеся зробити в цій частині світу. Ми знаємо кількох людей, які раніше намагалися робити те саме, але не змогли. Усі їхні спроби закінчилися повною невдачею. Тож будьте обережні. Дуже малоймовірно, що вам вдасться те, чого не вдалось іншим».

Подібні песим...

Час із Богом

«Будьте сильними в Господі (сильними у союзі з Ним); отримуйте Його могутність (могутність, що виходить від Його безмежної могутності)».

– Послання до Ефесян 6:10

Коли я вперше спробувала присвятити час спілкуванню з Богом, мені було нелегко. Я почувала себе якось безглуздо і ніяково. Я сиділа і позіхала від нудьги, намагаючись не заснути.<...