Неділя 08 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Досконала любов виганяє страх

Раніше я неправильно розуміла цей вірш. Я думала, у цьому вірші говориться, що якщо я зможу виявляти до людей досконале кохання, у моєму житті не буде місця страху. Я старанно намагалася любити інших, але мені нічого не виходило. Я навіть мало не могла любити їх, не кажучи про те, щоб любити зовсім!

У моєму житті було дуже багато страху – страху, який виявлявся у невпевненості у собі та різних сумнівах. Людина, що боїться, хвилюється і переживає багато про що: про минуле, про майбутнє, про гроші, про думку інших людей і т.д. Ці думки постійно переслідують людину, мучивши і позбавляючи сил. У 1 Івана 4:18 так і написано: «У страху є мука».

Існує безліч нечистих духів, яких сатана використовує для того, щоб позбавляти людей щастя, і я думаю, що страх є найголовнішим з них. Страх є коренем більшості проблем, які позбавляють нас радості. Наприклад, якщо ми незатишно почуваємось з якимись людьми, то зазвичай це викликано страхом, що ці люди про нас думають. Якщо ми намагаємося зберігати контроль над ситуацією і заради цього вступаємо в суперництво, то, швидше за все, це викликано тим, що ми побоюємося стати вразливими, якщо не контролюватимемо все, що відбувається з нами.

Хто керує?

Багато хто прагне керувати людьми, обставинами і навіть Богом. Але це неможливо. Через страх я протягом багатьох років прагнула контролювати все і всіх. Я боялася виявитися вразливою, тому що в минулому мене дуже ображали. Я ще не знала, що досконале кохання виганяє страх. Я намагалася керувати всім, що відбувається: бути великим диригентом оркестру свого життя. Дух Святий бажає керувати та керувати нами. Якщо ми дозволимо Йому, Він поведе нас до великих благословень. Ми повинні дозволити Святому Духу керувати нашим життям, і ми повинні зрозуміти, що в жодному разі не можна намагатися керувати іншими людьми. Сатана маніпулює людьми, щоб досягти свого, але для дітей Божих маніпуляції – неприйнятний метод.

Ми повинні покладатися на Бога, молитися про те, чого бажаємо, і вірити, що Він дасть нам найкраще у відповідний час. Цьому важко навчитися через те, що досвід стосунків із людьми привчив нас нікому не довіряти. Ми повинні зрозуміти, що Бог не такий, як люди. Люди недосконалі, і навіть ті, хто намагається нікому не завдавати болю, іноді стають причиною чиїхось страждань. Як недосконалі люди можуть любити нас досконалою любов'ю? Якби вони дійсно могли любити нас досконалою любов'ю, у нас не було б страху. Ми б більше не боялися, що люди можуть завдати нам болю та страждань.

Душевні страждання, викликані відкиданням, зрадою, критикою тощо, реальні, вони приносять серйозні проблеми, і ми всіма силами намагаємося їх уникнути. Мені здається, що всіх людей можна розділити на дві категорії: це ті, хто від страху закривається у собі і живе самотнім життям, уникаючи близьких стосунків; і ті, хто чинить так, як колись робила я. Такі люди хочуть мати з людьми здорові, добрі стосунки, але не можуть налагодити їх через свої страхи.

Такі люди прагнуть контролювати, маніпулювати і часто злиться. Загалом, у їхньому житті мало радості, але вони навіть не здогадуються, чому в них нічого не виходить. У своїх вчинках вони більше керуються досвідом минулих страждань, ніж істиною Слова Божого.

Ліки для невпевнених у собі

Невпевненість у собі поширюється в сучасному суспільстві подібно до епідемії. Є дуже багато невпевнених у собі людей, які намагаються розвивати взаємини з іншими людьми, які також страждають на невпевненість у собі. Такі взаємини називають дисфункціональними, тобто. вони не працюють нормально, не приносять користі, і, отже, безглузді.

Більшість дітей виховувалися у дисфункціональних сім'ях. Ці діти виросли, але продовжують дисфункціонувати, і кожне нове покоління лише додає проблем, отже дисфункціональність суспільства продовжує зростати. Але є той, хто може вирішити цю проблему. Його ім'я – Ісус Христос.

Коли Ісус сказав: «Я дорога» (див. Івана 14:6), Він не мав на увазі тільки те, що Він – шлях до Батька і на небеса. Я вважаю, Він мав на увазі, що Він – шлях із будь-яких заплутаних та складних ситуацій.

Запросіть Ісуса у своє життя, і Він оздоровить його, відновить та відновить ваші стосунки з людьми. Ісус викуповує і примиряє. Через Ісуса Христа наш Небесний Батько бажає відновити все, що було зруйноване в нашому житті.

Коли ми каємося, Він рятує нас від провини за минуле і повністю відшкодовує нам біль минулих страждань. Так, Ісус є єдиним шляхом.

Чому Ісус допомагає нам у цьому? Тому що Він є любов'ю. Він любить нас. Він є даром Божої любові до нас. Ісус є виявом досконалої любові. Тільки досконале кохання може вигнати страх. Ми повинні прагнути знайти одкровення про Його любов до нас.

Лише небагато людей мають глибоке одкровення про Божу любов. Бог спонукає мене зараз сказати вам про те, що Він дуже любить вас. Ці слова можуть здатися дуже простими, але немає нічого сильнішого, у що ви могли б повірити. Коли ми не маємо сумнівів у Його досконалій любові, страх втрачає владу над нами.

Навчіться перебувати в Божій любові

Слово "перебувати" означає жити, а не "гостювати". Я не ходжу до себе в гості додому, я живу вдома. Ми повинні навчитися жити у Божій любові. У 1-му посланні Івана 4:16 говориться, що ми повинні пізнати і усвідомити любов, якою любить нас Бог. Знання про Його любов до нас не повинно бути просто розумінням біблійного факту, а реальністю, в якій ми перебуваємо щодня.

«І ми пізнали любов, яку має до нас Бог, і повірили в неї. Бог є любов, і той, хто перебуває в любові, перебуває в Богові, і Бог у ньому» (1 Івана 4:16).

Я так відчайдушно прагнула знайти одкровення про Божу любов, що кілька років тому почала записувати все, що Бог зробив у моєму житті і що я вважала виявом Його любові. Я записувала все до дрібниць, і це допомогло мені краще усвідомлювати Його любов. Мені потрібно було перебувати в Його любові, тому що я потребувала зцілення в багатьох сферах мого життя. Я була не впевнена в собі, боязка, і я зрозуміла: Божа любов – це найкращі ліки для невпевнених у собі людей.

Я записувала, коли люди робили мені подарунки. Я записувала, коли я відчувала прихильність до себе. Я записувала, коли Бог відповів на мої молитви. Багато з того, що я записала, може здатися комусь незначним, але це допомогло мені стати такою людиною, якою, як говорив Ісус, повинен стати кожен з нас – довірливим, люблячим і смиренним.

Я вірю, що Бог показує нам Свою любов кожен день у різний спосіб, але тому, що ми не навчилися усвідомлювати Його любов, ми не помічаємо Його справ. І хоча Його любов ніколи не залишає нас, ми не відчуваємо її реальності. І через це вона не приносить нам стільки користі, скільки могла б.

Молитва Павла про церкву, яка записана у Посланні до Ефесян, вказує на важливість глибокого одкровення про Божу любов до нас. Павло міг би молитися за будь-що. Він міг би молитися, щоб вони мали більше сили, більше чудес, більше влади над дияволом, але Павло молився, щоб церква була глибше вкорінена в Божій любові.

Павло знав, що з цього починається і на цьому ґрунтується все інше. Сила, чудеса, перемога та влада засновані на нашій впевненості у Божій любові до нас.

«(Нехай дасть Бог вам) вірою вселитися Христові в ваші серця, щоб ви, укорінені і затверджені в любові, могли осягнути з усіма святими, що широта і довгота, і глибина і висота, і зрозуміти більшу розуміння любові Христової, щоб вам виповнитися всією повнотою Божою” (Ефесян 3:17–19).

Цей уривок Святого Письма чітко говорить про те, що нам потрібно пережити Його любов – мати не тільки інтелектуальне знання, але глибоке одкровення. Ми повинні бути вкорінені у Його любові.

Страх перед бідністю

Існує безліч страхів, але один із найболючіших страхів, який вражає багатьох людей, – це страх перед бідністю. Люди бояться, що їхні потреби не будуть заповнені, що не прийде Бог на допомогу вчасно.

У Посланні до Євреїв 13:5–6 ми знаходимо велику втіху для таких ситуацій. «Майте вдачу несріблолюбну, задовольняючись тим, що є. Бо Сам сказав: Не залишу тебе і не покину тебе, так що ми сміливо говоримо: Господь мені помічник, і не лякаюся: що зробить мені людина?

Можливо, зараз ви опинилися у ситуації, з якою ніколи раніше не стикалися. Можливо, на вас лежать обов'язки, з якими вам ніколи раніше не доводилося справлятися. Можливо, у вас є потреби, на які не вистачає ваших ресурсів, і дух страху атакує вас думкою, що вам не вибратися з цього. Ви можете почуватися самотніми в цій ситуації, вам може здаватися, що нікому до вас немає справи, але пам'ятайте – Бог дбає про вас!

Бог каже, що ми повинні бути задоволені своїми справжніми обставинами, але це не означає, що ми не повинні бажати змін. Ми повинні бути задоволені тим, що Ісус пам'ятає про нас, Він чує наші молитви і ніколи не підведе нас. Ми повинні навчитися насолоджуватися своїм життям із Господом.

Бог завжди рухається вперед. Він ніколи не стоїть на місці. Навіть коли здається, що нічого не відбувається в нашому житті, Бог продовжує діяти за лаштунками і працює над тим, що виявиться у відповідний момент. Бог є життям, а життя завжди наповнене рухом. Ми повинні розвиватися, інакше наше життя починає нагадувати «болото».

Улюблені, у Бога є план для вашого життя, і Він виявить Себе вчасно. Не бійтеся, Бог з вами і Він ніколи не залишить і не покине вас. Він не залишить вас без підтримки! Якщо ви потребуватимете фінансової підтримки, Він дасть вам її. Якщо ви потребуватимете фізичної підтримки, Він підкріплюватиме вас доти, доки ви не відчуєте приплив сил. Якщо вам знадобиться емоційна підтримка, Він втішить вас так, як може втішити лише Святий Дух. Він живитиме і підкріплюватиме вас у всіх сферах вашого життя. Бог за вас, Він не проти вас. Сатана проти вас, а Бог – за вас. І Бог сильніший за сатану!

Нехай ніщо не відокремить вас від Божої любові

У Посланні до Римлян 8:35–39 йдеться про труднощі і про те, як важливо завжди перебувати в Божій любові. За довгі роки християнського життя я виявила, що Божа любов підтримує мене за часів сильних випробувань та стресу. У важкі часи сатана з усіх намагається переконати вас, що Бог не любить вас, адже якби Він дійсно любив вас, то цих труднощів не було б, або Він би відразу ж визволив нас від них.

Коли мене лякає страх, я вголос проголошую істину про Божу любов до мене. Раджу вам кілька разів на день говорити: Бог любить мене! Не дозволяйте дияволу послабити вашу впевненість у цій істині.

Під час атак диявола ми повинні одягатися в духовну всезброю (Ефесян 6). Один із елементів цього озброєння – пояс істини. У Розширеному перекладі Біблії йдеться про те, що ми повинні затягнути пояс істини під час нападу. Це означає, що під час випробувань ми маємо міцніше триматися за істини Божого Слова.

Я хочу завершити цю статтю словами з Послання до Римлян 8:35–39, молюся, щоб вони втішили вас зараз. «Хто відлучить нас від Божої любові: скорбота, чи тіснота, чи гоніння, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч? як написано: за Тебе вбивали нас щодня, вважають нас за овець, приречених на заклання. Але все це долаємо силою Того, Хто полюбив нас. Бо я впевнений, що ні смерть, ні життя, ні Ангели, ні Початку, ні Сили, ні сьогодення, ні майбутнє, ні висота, ні глибина, ні інше якесь створіння не може відлучити нас від любові Божої в Христі Ісусі, Господі нашому». .

Ви переможете, якщо не допустите, щоб щось відокремило вас від Божої любові.

Вірте у Боже благовоління до вас

«Але Господь був із Йосипом; і простяг йому милість, і дарував йому благовоління в очах начальника в'язниці».

– Буття 39-21

З Біблії ми дізнаємося про багатьох людей, яким Господь благоволив. Оскільки Бог є безстороннім (див. Дії 10:34), ми можемо бути впевнені в тому, що Він щодня проявляє до нас Своє прихильність. У 39-му розділі книги Бу...

Простити і виклопотати прощення

Як часто – практично в усіх неприємностях з ближніми – нам чомусь здається, що самі ми ні при чому і ніскільки не винні. Вже в біблійному описі гріхопадіння перших людей ми читаємо, як Адам виправдовувався перед Богом: ні, це не я винен, а дружина, яку Ти дав мені. У свою чергу дружина каже: це не я, а змій (див.: Бут. 3:11-13). А змію, виходить, і подітися нікуди, хоча він, як твор...

Залиш старе заради нового

«Ніхто не бачив, ніхто не чув, і ні в кого не було в думках того, що Бог приготував тим, хто любить Його».

– Перше послання до Коринтян 2:9

Напевно, ви хотіли б щось змінити у своєму житті, але боїтеся.

Хочу порадити вам не боятися змін. Навіть якщо ви помилитеся – це не кінець світу. Скористайтеся можливостями і почніть щось зм...

Що таке прощення?

Прощення грає дуже важливу роль у житті християнина. Не навчившись прощати, нам дуже важко створити творчі взаємини один з одним. Річ у тім, що в процесі нашої взаємодії з людьми, ми постійно стикаємося з обставинами, коли хтось поводиться з нами неправильно. Ці невірні дії обов’язково є у всіх людей.

  • Хтось робить їх через незрілість, недогляд, або недосвідченість, абсол...

Про силу покаяння та благості Божої

Про силу покаяння старець говорить так: "Одна людина все грішила і каялася-і так все життя. Нарешті покаявся і помер. Злий дух прийшов за його душею і говорить: "Він мій". "Та хоч і каявся, знову грішав", - продовжував диявол. як він, згрішивши, знову звертався до Мене з покаянням? Ти забуваєш, що ти злий, а Я-благ".

Для істинного покаяння потрібні не роки і не дні, а одну мить.

...

Дорога до Бога

Зло, страждання й морок борються в тобі проти добра, світла й життя. Страждання можуть затьмарити розум людини, зробити так, щоб вона вже не сподівалася побачити світла. Несправедливість здатна так сильно зранити людину, що вона перестане вірити в справедливість. Приниження завдає людині таких глибоких душевних ран, що їй після цього доволі важко відновити почуття власної гідности.

Не...

ДЕРЕВО, ПОСАДЖЕНЕ НАД ВОДОЮ

«Благословенна людина, яка надіється на Господа, і уповання якої – Господь. Бо вона буде як дерево, посаджене біля вод, яке пускає коріння своє біля потоку; не знає воно, коли приходить спека; лист його зелений, і в час засухи воно не боїться і не перестає приносити плід» (Єр. 17:7-8).

Чи, властиво, єдине і справжнє питання для всіх нас полягає не в тому, що...

Ви можете змінити чиєсь життя

Чи знаєте ви людину, яка була віруючою, але відійшла від Бога? Тоді час діяти. Занепокоєння та переживання не допоможуть — допоможуть конкретні дії. Ви можете змінити життя іншої людини, тому написано: «І до одних будьте співчутливі, і це змінить їхнє життя». Співчуття – ключове слово у цьому вірші. Грецьке слово eleao - «співчувати»,...

Зцілення та освіження на шляху

У книзі Приповістей 3:7-8 написано: "Не будь мудрим в очах твоїх, бійся Господа і віддаляйся від зла: це буде здоров'ям для тіла твого та харчуванням для костей твоїх".

Цікаво, що Писання говорить про страх Божий, який є Його шануванням, що виражається в слухняності та покорі Йому, і про віддалення від зла як про те, що несе здоров'я тілу та харчування кісткам. При ц...

Що таке молитва в Дусі?

Серед безлічі способів, якими ми спілкуємося з Богом, "молитва в Дусі" займає особливо важливе та потужне місце у духовному житті віруючих. Апостол Павло, зокрема, закликає нас до цієї практики в Єфесянам 6:18, коли він пише "моліться Духом у всіх випадках". Ця практика має глибоке значення для нашого духовного розвитку і може бути надзвичайно цінною.

Часто ми може...