Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Будьте попереджувальні один з одним

Коли наша сім'я лише переїхала до колишнього Радянського Союзу, Бог звів нас із кількома чудовими людьми. Хоча вони виросли в іншій культурі та інших умовах життя, вони стали частиною нашої родини. Особливо раділи цій дружбі наші сини, адже всі наші родичі були так далеко від нас. Відносини, що зав'язалися, був дуже радий і я, бо такої міцної дружби в мене ще не було ні з ким із віруючих. Звичайно, ніхто не замінить нам наших близьких і рідних, але ми дуже вдячні Богові за цих братів і сестер у Христі, які стали частиною нашої родини.
На жаль, серед віруючих не так часто зустрінеш таку дружбу. Прикро, що християни, відвідуючи церкву тиждень за тижнем, навряд чи знайомі з людьми, з якими постійно сидять разом на служінні. Ми маємо так багато своїх турбот, що часто ми не знаходимо часу для спілкування з іншими віруючими. Такий стан справ ніколи не входив до Божих планів. Бог присвятив церкві бути місцем, де люди могли б спілкуватися та допомагати один одному. Він хоче, щоб між нами були стосунки заповіту. Про такі стосунки говорить апостол Павло: «Будьте братолюбні один до одного з ніжністю; у пошані один одного попереджайте». Читаючи ці слова, я постійно думаю про тих братів у Христі, яких я люблю. Ми любимо їх і віддані їм, а вони люблять нас і віддані нам. Бути братолюбними один до одного з ніжністю — ось так ми маємо ставитися до інших віруючих. Грецьке слово philostorgos — «з ніжністю», описує справжнє, щире, ніжне кохання друзів. Це слово складене: phileo перекладається дружити, слово stergo описує ніжне кохання між членами сім'ї. Таким чином, слово philostorgos описує друзів, які люблять один одного так сильно і віддано, ніби вони члени однієї родини.

Якби Павло тільки сказав любити з ніжністю, то й цього було б достатньо, щоб показати: до членів церкви ми повинні ставитись як до членів своєї сім'ї. Але щоб посилити свої слова, він каже, що ми маємо бути братолюбними. Слово philadelphia - "братолюбство", теж складне: слово phileo перекладається дружити, любити, як друга, adelphos - брат. А цілком слово philadelphia передає сенс: любити ніжно, як брата.



Бути братолюбними з ніжністю означає ставитись один до одного, як до членів своєї сім'ї. Ми повинні любити одне одного, як рідні брати та сестри, і почитати одне одного. Про це Павло каже далі: «... попереджайте один одного» (Римлян 12:10). У грецькій мові слово шанобливість означає високо цінувати. Сенс цього слова такий: ви настільки сильно когось любите, цінуєте та поважаєте, що бажаєте йому успіху і всього найкращого навіть більше, ніж собі.

Слово proegeomai - "попереджати", ще перекладається поважати, почитати, рахуватися, дорожити. Людина так високо цінує свого друга, що від щирого серця бажає йому всього найкращого, якщо потрібно, навіть ціною власних благословень. Де є таке кохання, там немає заздрості та суперництва.

Послання до Римлян 12:10 можна пояснити так:

«Любіть один одного, як ви любите членів своєї сім'ї. Кохайте один одного, як рідні брати. Високо цінуйте один одного і бажайте, щоб той, кого ви любите, був успішний і багато чого досяг у житті, бажайте цього, навіть якщо він буде набагато успішнішим за вас».

А у вас є такі взаємини з кимось із віруючих? Чи дорожите ви кимось так само, як членами сім'ї? Якщо так, то ви благословенна людина, тому що деякі християни можуть сказати, що ставляться до когось, як до членів сім'ї. У вас є причина вкотре сказати цим людям, наскільки сильно ви їх любите.
Бог бажає, щоб між віруючими були стосунки заповіту. Якщо у вас є такі, цінуйте їх, як небесний дар. А якщо ні, попросіть Святого Духа звести вас з такими людьми, дружба з якими стане для вас благословенням.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я вдячний Тобі за таких чудових друзів, з якими Ти мене познайомив. Я дуже щасливий, що в мене є такі люблячі, вірні, справжні друзі. Дивлячись на самотніх людей, я сповнююсь подякою до Тебе за те, що Ти дарував мені прекрасних друзів. Господи, покажи мені тих, хто потребує любові, і я намагатимусь дарувати їм любов і тепло. І, Святий Дух, допоможи мені в цьому сьогодні.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Бог привів у моє життя чудових людей, і вони мені дорогі. Я щасливий, що маю такі щирі друзі, які люблять мене, як рідного, які ставляться до мене, як до брата, і, я впевнений, наша дружба триватиме довгі роки. Я не житиму ізольовано від усіх, не цуратимуся спілкування з віруючими, навпаки, прагнутиму ще міцніше дружити з ними. Бог дарував мені чудових друзів і вчить мене, як бути таким же добрим другом для оточуючих мене людей.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

У вас є настільки близькі та дорогі вам друзі, що ви ставитеся до них як до рідних?
Якщо так, чи ви їм говорили, наскільки сильно їх любите і як ними дорожите?
Що ви можете зробити, щоб стати ще найкращим другом?

Бог бажає, щоб між віруючими були стосунки заповіту. Якщо у вас є такі, цінуйте їх, як небесний дар. А якщо ні, попросіть Святого Духа звести вас з такими людьми, дружба з якими стане для вас благословенням.

Подолати самотність

«Бо я навчився бути задоволеним тим, що в мене є, умію жити і в злиднях, вмію жити і в достатку» (Флп. 4:11,12), – ділився життєвим досвідом апостол Павло з віруючими міста Филипи, а тепер – з нами.

Задоволення тим, що маєш – це явна ознака вдячності за все, що посилає Господь. Саме дивне, що навчитися цьому легше при браку чогось, ніж при його н...

Хто ми такі, щоби судити?

Біблія стверджує, що Бог є суддею для всіх. Бог має право судити, і Він праведний у Своєму суді. Бог не дивиться на зовнішній вигляд, а судить думки, наміри та мотиви серця.

А що Біблія говорить про нас щодо цього? Чи є у нас доручення чи дозвіл судити? Чи маємо ми такі повноваження чи доречно нам судити про дії чи мотиви інших?

З першого погляду багато людей скажуть, що це ...

Кроки до виконання Слова Божого

Єз.36:27: Вкладу всередину вас дух Мій і зроблю те, що ви будете ходити в заповідях Моїх, і устави Мої будете дотримуватися та виконувати.

Тут, і навіть у вірші вище, у ст.26, йдеться про епоху НЗ. Господь тут сповістив наперед про ту роботу, яку Він виконає щодо зміни та перетворення Свого народу. Він сказав, що вкладе нове серце, проте не тільки це. Цей вірш говорить про те, що Госп...

Вам не потрібно довго молитися, щоб привернути увагу Бога

Уюності в мене була спокуса повірити, що ефективна молитва має бути тривалою та інтенсивною. І я змушував себе. Навіть постив по 10 днів.

Але в міру духовного зростання я виявив, що іноді навіть на короткі молитви приходять швидкі відповіді. Якось я стояв у дворі свого будинку під час сильного шторму і просив Бога відвести торнадо. Я просто не мав часу молитися довго. Пізніше я дізнав...

25 вдохновляючих біблійних віршів, які стосуються теми ЛЮБОВІ

Любов - це могутня та перетворююча сила, що існує вже з самого початку людської історії. Вона втілена в численних творах мистецтва, літературі та музиці, вшанована та відзначена у різних культурах та релігіях. Біблія, зокрема, багато говорить про любов і її незмінну силу, як для окремих осіб, так і для суспільства в цілому. У цій блозі ми підготували список з 25 біблійних віршів про кохання, ко...

Радість та мир

Мені не забути, як один так званий брат у Христі намагався знищити наше служіння в одному місті. Коли я розкрив його підступний задум, то був приголомшений. Я не міг повірити, що диявол примудрився використати людину, якій я довіряв. Історія Іуди Іскаріота знову повторилася. Завдяки Святому Духу і пильності наших співробітників ми запідозрили недобре, простежили за цією люди...

Любов без лицемірства

Чи бувало з вами так: людина, яку ви вважали своїм другом, казала вам, що цінує вас і цінує вас, а сама обговорювала вас за очі, пліткувала про вас і вела себе. зовсім не як друг? Коли ви розмовляли з ним начистоту щодо його відносин і поведінки, чи визнавав він, що винен, і вибачався? Чи брехав, намагаючись прикрити свою провину? Чи було вам боляче дивитися, як він вдавав вашого...

Благословляйте людей, які навмисне роблять вам зло

Легко благословляти тих, хто благословляє вас і робить вас щасливим, але як поводитеся з людьми, які роблять з вами несправедливо і спеціально хочуть зробити вам боляче? «Благословляйте ваших гонителів» (Римлян 12:14).

Якось, багато років тому, мій помічник приніс мені одну популярну газету, і — о жах! - Просто на першій сторінці про мене надрукували розгр...

Прощення

Завжди приємно говорити про те, що добре для нас. Якщо ми з кимсь посварилися, і ми винні в цьому, то приємно, коли нас розуміють і прощають, і більше не згадують про наші помилки. Зазвичай ми захоплюємося людиною, яка великодушна і готова прощати інших. То наскільки ми маємо бути вдячні Богові за Його милість і прощення, яке Він дарував людям. Якщо люди грішать, порушуючи закон Господній, то ч...

ХТО Я У ХРИСТІ

Я маю повноту життя в Том, Хто стоїть вище за будь-яку владу і силу (Колоссянам 2:10).

Я жива завдяки жертві Христа (Ефесян 2:5).

Я вільна від закону гріха та смерті (Римлян 8:2).

Я вільна від пригніченості; страх не наближається до мене (Ісаї 54:14).

Я народжена від Бога, диявол не доторкнеться до мене (1 Івана 5:18).

Я свята і непоро...