Середа 08 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Перетворююча зустріч з Ісусом

1 Після того знову з'явився Ісус учням Своїм при Тиверіадському морі. З'явився так:

2 Були разом Симон Петро, ​​і Хома, званий Близнюк, і Натанаїл із Кани Галілейської, і сини Зеведеєві, і двоє інших учнів Його.

3 Симон Петро каже їм: Іду ловити рибу. Кажуть йому: Ідемо і ми з тобою. Пішли і зараз увійшли в човен, і не спіймали тієї ночі нічого.

4 Коли ж настав ранок, Ісус стояв на березі. але учні не дізналися, що то Ісус.

5 Ісус каже їм: Діти! чи є у вас якась їжа? Вони відповіли Йому: Ні.

6 Він же промовив до них: Закиньте сітку з правого боку човна, і спіймаєте. Вони закинули, і вже не могли витягти [мережі] від безлічі риби.

(Івана 21:1-6)

Тут Ісус з'явився учням, коли вони були біля моря. Два попередні рази Він був у домі, де вони зібралися. А цього разу зустрів їх біля моря. Він просто прийшов до них туди, де вони були.

І що учні робили біля моря? Те, що було для них звичайне і звичне: вони ловили рибу. І з їх настрою, не створюється враження те, що вони сильно прагнули щось зловити, але, здається, що вони знайшли, чим зайнятися (ст.3). Хоча, зважаючи на те, що на запитання Ісуса про наявність у них їжі, вони відповіли негативно, можна припустити, що зловити їм все-таки потрібно було хоч щось на обід (ст.5).

Отже, вони пішли собі ловити рибу — робити їхню звичайну справу, до якої вони звикли і яку вміли. Але їхні зусилля не мали успіху і цього разу. Можливо, Петро, ​​побачивши порожню мережу, згадав той момент, коли за словом Господа він наповнив обидва човни до відмови, і пошкодував про себе, що тепер з ним не було Ісуса. 

Але тут раптом з берега лунає голос, який питає: "Чи є у вас їжа?" - "Та ні," - перервався розумовий процес Петра. І тут у відповідь вони чують: "Закиньте сіті праворуч човна і спіймаєте!" - "О, щось знайоме", - могли подумати учні. Тому, вони тут же виконали пораду, і, диво, не могли витягнути мережу від тяжкості спійманої риби! І вже ні для кого не залишалося сумнівним те, що на березі стоїть Ісус.

З цього бачимо, яким чудовим чином Ісус зустрів Своїх учнів, які пішли ловити рибу. Він прийшов до них туди, де вони були. Цікаво ж, що Він не став чекати, поки вони повернуться додому, щоб знову до них прийти в дім, але ні: Він прийшов до них туди, де вони були, виконуючи свої звичайні справи. І поки Ісус не прийшов до них, справи у них були погані - той лов не увінчався успіхом, і вони вже пливли до берега з декларацією про невдачу з речовими доказами провалу операції у вигляді порожніх мереж та човна. Але Ісус прийшов і змінив їхній стан за одну мить, одним словом.

Це говорить мені про те, що Ісус може прийти до людини туди, де він знаходиться, і змінити його стан, його становище, справи та обставини за одну мить. Йдеться навіть не йдеться про певний відносно тривалий період часу, як день чи ніч. У 4Цар.7 жителі Самарії пережили повний переворот їхніх обставин за одну ніч. Але тут Ісус змінив умови учнів, в яких вони перебували, за одну мить. Одним словом у вигляді настанови: "Закиньте праворуч, і ви спіймаєте". Так що все, що їм потрібно було зробити, - це послухатися сказаного Ісусом, Його настанови, і вони отримали повний переворот з невдачі на успіх, з провалу на успіх, з порожнечі на повноту.

З цього бачимо, що Ісус може прийти і дати одне повчання, яке, якщо його послухаються і виконають ті, до кого воно адресується, отримають повний переворот у своїх справах, умовах та обставинах. І це надприродно.

Отже, нам потрібно, займаючись навіть нашими звичайними і звичними справами, чекати на Ісуса, бо тільки Він може їх наповнити так, що вони не залишаться безплідними. Без Нього на людей чекає невдача і порожнеча, і марність зусиль, як у учнів; але коли приходить Ісус, Він нічого не залишить безплідним, безрезультатним, але оберне все на благо. 

Тому нам потрібно бути готовими, дотримуючись духовної пильності, щоб почути слово-навчання від Ісуса, тому що коли Він прийде, то Він прийде з одним словом, яке матиме потенціал повністю змінити і перевернути, і перетворити все. І не за тривалий період, але швидко, але за одну мить. Так що нам потрібно лише Його послухатися, і слово виконає свою роботу, принісши благословення, перетворивши посередність на велич, порожнечу - на наповнення, безплідність - на велику плодючість, марність - на чудову результативність, невдачу - на успіх, і провал - У успіх. Алілуя! Слава Богу! 

Адже Ісус приходить, щоб виконати надії та здійснити очікування. Він прийшов на землю, щоб виконати надію людства на спасіння. Він прийшов до учнів, здійснивши їхнє очікування побачити Його знову. І Він прийде до нас, щоб виконати та здійснити наші надії, очікування та бажання серця. 

Слава Господу! Який добрий наш Господь! І це світле майбутнє у Богові, у Христі. Алілуя!

 

Встати та зібратися, піти та не повертатися

1 І сталося після цього свято юдейське, і прийшов Ісус до Єрусалиму.

2 Є в Єрусалимі біля Овечої брами купальня, що називається єврейською Віфезда, при якій було п'ять критих ходів.

3 У них лежало безліч хворих, сліпих, кульгавих, висохлих, що чекають руху води,

4 Бо Ангол Господній часом сходив у купальню й обурював воду.

5 Тут був чоловік, який перебував у хворобі тридцять вісім років.

6 Ісус, побачивши його лежачого і дізнавшись, що він лежить уже довгий час, каже йому: Чи хочеш бути здоровим?

7 Хворий відповів Йому: Так, Господи; але не маю людини, яка б опустила мене в купальню, коли обуриться вода; коли ж я приходжу, інший уже сходить до мене.

8 Ісус каже йому: Устань, візьми постіль твою і ходи.

9 І він одужав, і взяв ліжко своє, і пішов. Було ж це суботнього дня.

(Івана 5:1-9)

Тут Ісус наказав хворому з купальні Віфезда встати, взяти свою постіль та ходити. Цікаво, яким наказом було звільнено його зцілення. Ісус йому не сказав: "Зцілись! - або: - Будь здоровий! - або: Будь цілісним!" Нічого подібного, але слова Ісуса були спрямовані на конкретні дії і, таким чином, несли сенс: "Якщо хочеш бути здоровим, тоді роби, як здоровий: устань, візьми твою постіль і ходи!"

Що це означало? Що та людина отримала результат без того, щоб їй безпосередньо зійти у купальню. Він чекав на це 38 років. І тут прийшов Ісус і каже йому, щоб він устав і ходив просто зараз, більше не чекаючи руху води. Таким чином, Ісусові не знадобилася ні вода, ні Ангел, щоб створити чудо зцілення. Цікаво, що та людина, хоч і перебувала у стані очікування, але не перебувала у стані готовності, адже якби це було так, то вона б уже побувала в купальні за цей рядок. Однак він продовжував і продовжував лежати... Складається враження, що його становище вже почало влаштовувати. 

А можливо, не бачачи у своєму баченні виходу, він продовжував залишатися там, де й був, бо дивився на людину. Перше, що він відповів Ісусу, було те, що він не має нікого, хто б йому допоміг. І слова Ісуса мені схожі на звернення з підтекстом: "Допоможи собі сам!" Іншими словами, тобі ніхто не потрібен – ти можеш вирішити це безпосередньо з Богом безпосередньо. Тобі не треба чекати Ангела та руху води. Без цього вставай і ходи, як здорова людина. Таким чином, зцілення сила Божа створила в людині без жодного способу-посередника, а тому воно відбулося за межами того шляху, якого шукала і на яку дивилася та людина. І його бачення вже змістилося: він уже почав чекати на допомогу від людини, а не від Бога. І це залишало його в тому положенні 38 років. Але, дякувати Богові, до нього прийшов Ісус! І відразу все змінив для нього в його житті.

І тепер варто звернути увагу на те, що Ісус не просто навіть сказав йому встати та ходити. Ні, він сказав підвестися, зібрати свою постіль і потім іти. Навіщо було збирати ліжко? Чому це було так важливо? Якщо трохи подумати, відповідь стає очевидною. Адже що таке ліжко? Це місце для лежання. У випадку людини, це також було місце, де він "відбував" свою хворобу. Разом з цим, та постіль символізує і його місце в купальні як того, хто потребує зцілення. А тут Ісус каже йому згортати її! Таким чином, взяти постіль означало б, що місце тієї людини могло бути зайняте іншим, тому що ліжка, яке б тримало місце, він не мав залишати. Все це підводить до підсумку про те, що наказ Ісуса взяти постіль говорив про те, щоб він більше не очікував повернутися до колишнього стану.

Це те саме, коли і Вартимей скинув із себе плащ дорогою до Ісуса, адже він вірив у те, що отримавши своє диво, він більше ніколи не повернеться до колишнього способу життя. Тому Ісус, даючи наказ підвестися і ходити, ще акцентував увагу і на тому, що йому більше не доведеться повертатися на старе місце. Тим самим Він вказував тому людині на те, щоб у своєму баченні він покінчив з цією хворобою раз і назавжди, більше не очікуючи зустрітися з її симптомами знову. При цьому варто помітити і те, що Ісус сказав підвестися і взяти постіль, а вже потім ходити. Таким чином, складається враження, що взяти постіль було важливо для того, щоб почати ходити, адже усвідомлення близькості хвороби, тобто. побоювання можливості її повернення, не дозволила б йому ходити - вести повноцінний спосіб життя. Тому людині треба було зробити крок віри: встати, ще не побувавши в купальні, але вже зібрати свою постіль, і ходити - і піти звідти, більше не чекаючи туди повернутися! І він це і зробив, і пережив зцілення – найбільше диво у своєму житті.

Це говорить мені про те, що коли Господь нас рятує, тоді ми вже повинні не чекати зустрітися з цим знову. У своєму баченні і свідомості ми повинні відобразити той факт, що ми більше не повернемося до колишнього стану. Адже це означає, що ми пройшли б через Ісуса, що стоїть за нас у проломі як Ходатай, назад, але цього не може бути! Він назад нас не пропустить! Це, звичайно, образи, проте вони вжиті, щоб проілюструвати, що коли Господь творить диво, то це не для того, щоб ми, побоюючись, мали сподівання знову зіткнутися з тим, чого Господь визволив, знову повернутися в колишній стан. Господь визволив не для того, щоб повернутися назад туди! Коли Ізраїль вийшов із Єгипту, то він вийшов назавжди – шляху назад не було вже! Хоча їх постійно туди тягнуло... Цей Єгипет залишає відбиток у свідомості людини у вигляді досвіду, що пережив ним, який заважає рухатися далі і рухатися у свободі.

Але треба встати, зібрати свої манатки і ходити - і йти за Богом далі, більше не витрачаючи час на очікування руху води. Бог – наше Джерело, і Йому не потрібна ні вода, ні Ангел, ні людина! Він може вирішити все безпосередньо - особливо це стосується сфери зцілення, хоча, за великим рахунком, для Бога все одно, яка сфера. Він – Бог! Однак Він не може діяти за межами нашої здатності та готовності вмістити. Якщо людина побоюється, допускаючи можливість повернення до колишнього стану, тоді це заважатиме йому ходити - покинути те місце потреби, місце очікування руху води в той час, як Ісус стоїть поруч і каже: "Звертайся і йди звідси", - що означає : "Ти більше сюди не повернешся, так що не допускай такої можливості навіть. Збирайся і забирай все своє - відріж всі шляхи до відступу і покінчи з твоїм колишнім досвідом, і починай ходити в новому баченні та новому досвіді".

Однак, перш ніж Ісус це сказав, Він просив у того чоловіка, чи хоче він бути здоровим. Потрібно бажання встати, взяти постіль та ходити. Бажання більше не перекладати все на інших, не чекати зовнішніх проявів, не шукати власних рішень, але повністю довірившись Богу, зробити крок віри і вчинити на підставі Його слова без того, щоб мати якесь підтвердження в природному, особливо того, що з минулим негативним досвідом покінчено - тобто. без того, щоб пережити занурення у воду, побачити хвилюючий зовнішній прояв дива. Ні, диво до того чоловіка прийшло по ходу справи: коли він вирішив підвестися, тоді до нього прийшло і зцілення.

Тому, прямуючи за Ісусом, нам потрібно не чекати більше і навіть не допускати можливості повернутися в колишній стан на колишнє місце. Все, Бог визволив і повів далі - ми забираємо свої речі з собою: нас більше там немає, нічого з нашого не залишилося в тому місці потреби і сором'язливості, але ми ходимо, а для того, щоб ходити, потрібне велике місце! З цієї ж причини й Ізраїль при зникненні з Єгипту повинен був забрати все своє, таким чином покінчивши зі своїм минулим остаточно: вони вийшли і забрали все своє з тим, щоб більше ніколи туди не повертатися. 

Отже, коли ми йдемо за Богом, нам треба забрати все своє з минулого, перш за все, думки та очікування – і прямувати вперед, залишивши колишній досвід у минулому. У своїй свідомості ми повинні поставити крапку, і це рішення, за яким маємо наслідувати відповідні дії: зібрати постіль і йти. Якби той чоловік підвівся, але почав умовляти Ісуса допомогти йому підібратися до купальні ближче, це б не спрацювало, і він повернувся б назад. Тому про рішення свідчать відповідні дії, а якщо дії суперечать правильному рішенню, значить воно так і не було прийнято.

Отже, Господь закликає до Нього звертатися, щоб Він вирішив усе безпосередньо. І після того, як ми звернулися до Нього, ми більше не повинні шукати нічого і нікого іншого і не чекати зовнішнього руху води - не шукати інших зовнішніх способів, які можна було б задіяти для вирішення і виходу їхнього положення. Якщо з нами Ісус, значить, ми вже маємо вихід, і він полягає в тому, щоб нам, у своєму бажанні поринути до цілісності і до набуття її Божим шляхом, через Боже рішення, перестати покладатися на щось інше, перекладаючи відповідальність, звинувачуючи або скаржачись, але встати, піднятися на свої ноги, що означає покластися на Бога і перестати кульгати в тому, щоб шукати інших рішень за межами дії сили Божої, взяти постіль - усвідомити, що минуле - в минулому, і перестати допускати можливість повернення до колишнього стану і більше не чекати цього, і ходити - почати вести спосіб життя врятованого, якого Бог вивів на велике місце. 

І це вимагатиме зусиль віри та бойового настрою, який віра, втім, і приносить, адже віра і веде битву. І при цьому віра - як говориться в РПБ в Лк.18: 42, довіра і впевненість, що виходять від віри в Бога, принесуть цілісність, звільнивши Божу силу до дії. Тому, встанемо, зберемося і ходитимемо, адже у Бога для нас ще багато справ, так що ми більше не можемо витрачати час на очікування руху води... адже це й не потрібно, тому що у Бога відповідь готова вже зараз - все залежить від нашої готовності прийняти – встати і ходити. Алілуя! Слава Богу! Хай допоможе нам у цьому Господь!

 

16.10.2023

Найбільший скарб

Чим відрізняються вірні, тобто люди, які вірують у Божественність, Богосинівство Ісуса Христа, від людей світських? – Таким чи подібним запитанням задаються не тільки люди світські, тобто люди «світу цього», якщо висловлюватися біблійною термінологією (див. Ін. 8:23), але й самі вірні, які таким чином хочуть якось чи то відокремити себе від «світу цього», чи то зна...

Не віддавайте злом за зло і лайкою за лайку

Не віддайте злом за зло або лайкою за лайку; навпаки, благословляйте, знаючи, що ви покликані до того, щоб успадкувати благословення.
— 1 Петра 3:9

Одного разу, коли я вкотре летів літаком, я помітив, що жінка, яка сиділа поруч зі мною, здавалося, вся вирувала всередині. Я спитав її, чи все гаразд, і відразу вона вибухнула гнівом: — Я просто в люті на свого...

5 правил для успішного фізичного та духовного життя

1) Щоранку відводьте час на спілкування з Богом.

У Псалмі 5:4 Давид написав про своє рішення присвячувати Богові щоранку: «Господи! рано почуєш голос мій, — рано постану перед Тобою, і дивитимусь» (переклад з Біблії короля Якова).

Особливо хочу звернути Вашу увагу на ту частину вірша, яка виділена курсивом: «… і дивитимуся». Якщо ми не почина...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Духовні дари та покликання: Як визначити свої духовні дари та використовувати їх для служіння Богу та людям

Кожен людина народжується з духовними дарами, які допомагають їй відчувати своє призначення і місію в цьому світі. У релігійному контексті, духовні дари вважаються даром від Бога, і вони можуть бути використані для служіння Богу та іншим людям.

Ось деякі аспекти, які можна розглянути, щоб детальніше зрозуміти духовні дари та призвання:

  1. Що таке духовні дари і як вони прояв...

Що є віра з гірчичне зерно?

У людей часто виникають подібні запитання: «Що є віра з гірчичне зерно? І як зрозуміти: є вона в душі чи ні? Коли настає цей момент? І чи правда, якщо маєш віру з гірчичне зерно, то нічого неможливого не буває?»

Причиною подібних запитань став біблійний текст, який є каменем спотикання для багатьох людей, які вважають себе вірними. Цей текст – один з найулюбленіших у...

Поведінка дітей скаже багато про що

Добре керуючий домом своїм, дітей, що містить
у послуху з усією повагою.
— 1 Тимофію 3:4

Якось, під час чергового перельоту, я сидів по сусідству з жінкою, яка працювала у школі тридцять п'ять років. Ми розмовляли, і я запитав її: — Дивлячись на поведінку дитини в школі, що ви можете сказати про її сім'ю? - Всі! - відповіла вона. — Судя...

Чути голос Бога не так вже й складно

«А вівці йдуть за Ним, бо знають Його голос. За чужим (ні за що) не підуть».
– Євангеліє від Івана 10:4-5

Господь розмовляє з нами по-різному. Багато віруючих вважають, що не чують Бога, тому що шукають якихось знамень, але не знаходять їх, оскільки найчастіше Бог звертається до нас тихим, спокійним голосом, який звучить цілком природно, а не надприро...

В старанності не слабніть

Якось я зустрічався з людиною, яка працює в уряді однієї країни. Під час нашої розмови він мені сказав: «Не можу зрозуміти багатьох християн, з якими я знайомий. Таких лінивих людей я ще не зустрічав. Я просто дивуюсь, як вони можуть задовольнятися такими низькими стандартами? Невже всі християни такі?
Його слова збентежили мене. Мені хотілося вибачитись за в...

Простий план для вашого особистого часу з Господом

Чщоб з користю провести свій тихий час із Богом, як і для більшості інших справ, за які ви беретеся, потрібен план. Біблія вчить: “Думки старанного прагнуть достатку, а всякий квапливий зазнає позбавлення” (Приповісті 21:5).

Якщо у вас раніше не було практики особистого проведення часу з Господом, то, швидше за все, хорошого і простого плану – як його провести &ndash...