Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Живучи щодня у досконалій волі Божій

Я вірю, що зазвичай християни, думаючи про волю Божу для свого життя, уявляють щось велике: Куди я маю йти вчитися? Де я маю працювати? З ким я маю одружитися? Їхнє ставлення до незначних подій повсякденного життя таке: що буде, те й буде.

Але істина в тому, що Бог розробив Свій досконалий план для нашого повсякденного життя, навіть у дрібницях, як і Він розробив його і для великих подій нашого життя. Фактично, я виявила, що коли ми постійно слухаємо Бога і слухняні Йому в життєвих дрібницях, ми розташовуємо себе до того, щоб дізнатися Його волю про щось значне.

Бог має план і мету для нас як у великих речах, так і в маленьких. Він знає, що слід робити, куди йти і з якими людьми зустрічатися. І через кожен вчинок та поєднання наше життя стає плодоносним та продуктивним. Ми змінюємо наш світ, і Його воля сповнюється!

Дрібниці в нашому житті ведуть нас до того великого, що є для нас для Бога. Це Його план, і Він буде працювати для нас, коли ми просто слухатимемо Його, чинитимемо на підставі почутого і отримуватимемо результати, які Він приготував для кожного з нас.

Наше християнське життя стає дивовижною пригодою віри, коли ми просто наважуємося зробити крок і ходити відповідно до того, що Бог говорить нам як у Своєму Слові, так і в нашому серці Своїм Духом Святим!

Хороше місце для старту

Я знайшла чудове місце в Біблії, яке може послужити для кожного з нас чудовим стартовим майданчиком для того, щоб ходити в Його волі кожен день нашого життя!

Всі ми знаємо, що Писання повне вказівок та напрямів для нашого християнського життя. Від Буття до Одкровення ви знайдете напрямки як для великих, так і для незначних подій свого життя.

У ці невірні часи ми можемо бути впевнені в одному: Бог над усе бажає, щоб ми з вами знали Його мету для свого життя і щоб ми жили сповна благословенним життям, яке Він приготував для нас.

12-й розділ Послання до Римлян дає нам кілька важливих ключів до того, як щодня жити відповідно до досконалої волі Божої. Коли ми дотримуємося цих вказівок, поміщених апостолом Павлом у Послання до Римлян, ми ставимо себе в досконале становище для того, щоб чути від Бога і знати, що робити, як цілеспрямовано робити кожен крок і йти далі силою Святого Духа.

Коли ми вхопимося за ці ключі, Церква загалом житиме щодня в перемозі і буде всім, чим Бог присвятив нам бути – Тілом Христа сьогодні на землі, говорячи те, що Він говорить, роблячи те, що Він робить, змінюючи світ скрізь, куди ступлять стопи наших ніг, і все це на славу нашого Бога Отця!

Присвятіть своє тіло

Отже, давайте розглянемо записане у 12-му розділі Послання до Римлян. Я використатиму Розширений переклад Біблії, оскільки мені подобається, як він розширює наше розуміння і дає нам ясну картину записаного в Слові Божому.

Послання до Римлян 12:1: "Тому я кличу до вас, браття, і благаю вас у світлі [цієї] милості Божої здійснити усвідомлене посвячення ваших тіл [представляючи всі ваші члени і частини тіла] як живу жертву, святу (посвячену, відокремлену)" і угодну Богу, що є вашим здоровим (раціональним, інтелігентним) служінням та духовним поклонінням”.

Присвятіть свої тіла! Що це означає? Все дуже просто: ми вирішуємо у своєму серці робити те, що Бог каже нам робити. Коли ми приймаємо це рішення в нашій внутрішній людині, тобто в нашому дусі, наша зовнішня людина, тобто наше тіло, піде за ним. Ми знаходимо в Слові Божому те, що Він говорить, і просто погоджуємося з усім, що знайшли.

Коли ми прийняли Ісуса своїм Господом і Духа Святого як нашого наставника і вчителя, все почало змінюватись у нашому житті. Ми стали живими у Богові. Згідно з записаним у 2-му Посланні до Коринтян 5:17, ми стали новими творіннями у Христі Ісусі. Все старе минуло і все стало в нашому житті новим. Ми народилися заново, і ми стали вільними, щоб жити постійно у своєму новому житті.

Отже, ми присвячуємо наші тіла для того, щоб показати те нове життя, яке ми прийняли. Ми вирішуємо говорити те, що чуємо від нашого Батька, і робити те, що бачимо в Нього. І ми постійно влаштовуємо наш дух на Слові Божому в послуху Йому, ми живемо щодня, як жив Ісус – люблячи людей і служачи їм.

Посвячуючи свої тіла, ми стаємо живими жертвами. Бог робить нас здатними бути живими прикладами та підтвердженням того, що Він перебуває на землі. Як Він виявляв Себе через повсякденне життя Ісуса, Він бажає робити це через вас і мене!

Ми є живим доказом того, що Ісус Христос, жертва Божа, віддана за спасіння всього світу, живої на землі сьогодні, і Він, як і раніше, живе сильно через нас з вами! Слава Богу!

Оновіть свій розум

Послання до Римлян 12:2: "Не погоджуйтеся з цим світом (цею віком), [сформованим своїми зовнішніми поверхневими звичаями та адаптованим до них], але перетворюйтесь (змінюйтесь) [повним] оновленням вашого розуму [його новими ідеалами та його новим ставленням] , щоб ви могли пізнавати [для себе], що є добра, угодна і досконала воля Божа і те, що є добрим, угодним і досконалим [в очах Його для вас]".

Міст між нашим тілом, нашою фізичною істотою і нашим духом (нашою внутрішньою істотою), це чудова частина нашої істоти, яка називається нашою душею. Наша душа складається з нашого розуму, нашої волі та наших емоцій. У Посланні до Римлян 12:2 апостол Павло говорить про наш розум, ту частину нас, яка приймає рішення, розуміє, розмірковує та приводить до певних висновків чи міркувань. Розум є частиною нашої душі, яка має здатність розрізняти духовні істини.

Наш розум приймає вказівку та спрямовує наше тіло. А вказівки приходять до нас щохвилини кожного дня з нашої внутрішньої людини.

Апостол Павло дає ясний напрямок Тілу Христа - не дозволяти собі узгоджуватися з цим світом та його зовнішніми впливами та не піддаватися їм. Ми повинні змінюватися в нашу нову форму і перетворюватися на оновлення нашого розуму Словом Божим, відкритим нам Його Духом.

Оскільки ми нове творіння, нам не потрібно залишатися на шляху старого життя. Ми досить ходили цією дорогою, дозволяючи нашому розуму перебувати під впливом всього, що кидає на нас цей світ. Нам не потрібно продовжувати отримувати інформацію та направлення з навколишнього світу.

Зараз ми маємо здатність змінювати своє мислення, розвивати нове ставлення, повністю перетворити наш розум через Дух Божий і Його Слово. Щоразу, коли ми звертаємося до Слова Божого, ми повинні очікувати, що Дух Божий буде особисто спілкуватися з нами і навчати нас усьому, що нам необхідно для перетворення (Івана 14:26). Слово Боже і Дух Святий змінять наш розум і приберуть світський вплив, якщо ми відкриємо себе до цієї зміни. Якщо ми проводимо час із Духом Святим у Слові Божому щодня, ми змінюватимемося і наші тіла будуть радіти, що вони стали святою жертвою!

Коли ми щодня змінюємося, Божа досконала воля стає очевидною для нас і для оточуючих нас. Ми житимемо, як нове творіння, яким ми і є, повністю зміненими на образ Божого улюбленого Сина! Наше ставлення прийде у відповідність до Духа Святого і Слова Божого, і наші дії будуть відображати Боже серце любові. Все, що ми робимо в дрібницях, приведе нас до чогось більшого в нашому житті, і ми станемо живим доказом того, що Божа воля сповнюється в нашому житті і в нашому світі!

Пильнуйте

Послання до Римлян 12:3: "За благодаттю (незаслуженим благоволенням Божим), даним мені, я попереджаю кожного з вас не переоцінювати себе і не думати про себе вище, ніж потрібно [не мати перебільшену думку про свою власну важливість], але оцінювати свої здібності здорово, кожен відповідно до того рівня віри, який Бог приділив йому".

Ми ніколи не маємо переоцінювати себе. Так, ми народилися згори, і ми діти Божі. Так, ми сповнені Духом живого Бога. Так, ми перетворені на оновлення розуму. Так, ми повинні жити щодня у досконалій волі Божій.

Цього достатньо, щоб хтось міг подумати надто високо. Ми повинні пам'ятати, що Той, Хто в нас, більший за того, хто у світі.

Ми не можемо подивитися на себе з гордістю і сказати: "Я справді розумний. Знаєте, я справді духовний. Я на вершині всього. Я Божа людина у наш час". Кожен з нас був узятий з дуже низького місця туди, де ми зараз, Духом Святим і посаджений з Христом Ісусом на небесах (Ефесян 2:6). Дяка Богу, Він не залишив нас там, де знайшов нас!

І так, Він дав кожному з нас особливі дари та здібності. Ніхто з нас не врятований безцільно, і Бог оснастив кожного з нас виконати Його досконалу волю. Метою всіх наших дарів є виконання того, що Він покликав нас робити, і того, ким Він покликав нас бути.

Так само як Ісус служив великій кількості людей і окремим людям – рятуючи, зцілюючи та звільняючи, – ми робимо те саме сьогодні, тому що Бог дав нам Своїм Духом здатності робити те, що робив Ісус. Все, ким ми сьогодні є і що ми сьогодні маємо, це дар від нашого Небесного Батька. І все, що нам необхідно зробити, щоб отримати все, що має для нас, це просто прийняти це вірою. Дізнатися, що говорить Слово Боже і Святий Дух, і робити це!

Навіть наша віра – це дар Божий. Своїм Словом Він забезпечив нас всією вірою, яка нам потреба жити відповідно до Його волі кожен день. І Його мета буде виконуватися для кожного з нас, коли ми ходимо разом, ділимося дарами з людьми, яких Він приводить у наше життя. Ось чому бути в партнерстві з Тілом Христа настільки важливим. Бог розробив Свій план, який включає всіх нас, які працюють разом, з'єднаних у малому та великому, щоб виконати Його волю для нашого життя та для всього світу!

Бог повністю присвячений кожному з нас індивідуально та всім нам загалом. Ми одне тіло! Саме життя Духа Святого перебуває у всіх нас! Ніхто з нас не може виконати Його досконалу волю для Тіла Христа самотужки.

У нашому особистому житті кожна дрібниця, яку ми робимо у волі Божій, впливає на все Тіло Христа. І всі дрібниці, які з'єднують нас і роблять нас славним Тілом Христа, що ходить по землі сьогодні, зрештою приведуть нас до того великого, що є для Церкви.

Знайдіть, що Слово Боже і Дух Святий говорять про досконалу Божу волю для вас. Дізнайтеся, якою великою пригодою Бог бажає бачити ваше життя, і пориньте в нього!

Дії, а не балачки

Часом диву даєшся: як деколи люди легко розмірковують про віру, причому чужу. Ніби ця річ, яку легко виміряти лінійкою, зважити, відчути на дотик. От, наприклад, історія двох сліпців, яких зцілив Христос і про яких ми дізнаємося з Євангелія від Матфея (Мф. 9:27-31). «За вірою вашою нехай буде вам» (Мф. 9:29), – каже до них Христос і зціляє. Тут багато коментаторів поч...

Ніколи не відмовляйтесь від мрії!

Триматимемося сповідання надії неухильно,
бо вірний Обіцяв.
— Євреїв 10:23

Що, на вашу думку, Бог повинен зробити у вашому житті? Які мрії не дають вам спати ночами і переслідують щодня? Ви мрієте про те, ким хотіли б стати чи чого досягти в майбутньому? А чи не спадало вам на думку, що ці мрії насправді можуть бути Божою волею для вас, що саме Бог коли...

Час говорити про себе гарне!

Що ви говорите про себе? Ви відгукуєтесь про себе добре чи надмірно критичні до своєї зовнішності, ваги, розуму, здібностей — словом, до всього, що до вас належить? Я був настільки прискіпливий до себе, що одного дня Святий Дух сказав мені: “Як ти смієш постійно говорити про себе так погано, коли Я вклав у тебе стільки доброго? Хіба ти не знаєш, як чудово Я створив те...

Вірші Біблії, які ми можемо використовувати в молитві за свою країну

Ми, як народ України, маємо обов'язок перед Богом молитися за нашу рідну країну, де ми народилися і живемо. З Божої великої любові і благодаті, Бог бажає врятувати не лише окремих людей, але і всю українську націю.

Біблія надає нам напутні вірші, які можна використовувати в молитвах за Україну. Замість слів "Єрусалим" і "Ізраїль," ми можемо вставляти назву нашо...

Віра

Християнство прийнято вважати релігією. Але правильніше було б називати його вірою. Ми часто говоримо про християнську віру. Християнство – це віра, бо воно є системою знань, яку проголошують або в яку вірять його прибічники. Воно називається вірою також тому, що чеснота віри лежить в основі християнського розуміння спокутування.

Але що означає віра? У нашому суспільстві вірою ч...

Маємо молитися одні за одних

Церква називає атеїзм своєрідним безсиллям людини й суспільства. Ідеться, власне, про те, що атеїст не спроможний помітити, що Бог існує, не здатний вірити й повірити Ісусові Христові. Атеїст схожий на людину, яка не бачить, не чує й не має жодних органів чуття, за допомогою котрих могла б пізнати реальність Бога.

Щоб людина позбулася атеїзму, її треба не переконувати, дискутуючи й ро...

Любов без лицемірства

Чи бувало з вами так: людина, яку ви вважали своїм другом, казала вам, що цінує вас і цінує вас, а сама обговорювала вас за очі, пліткувала про вас і вела себе. зовсім не як друг? Коли ви розмовляли з ним начистоту щодо його відносин і поведінки, чи визнавав він, що винен, і вибачався? Чи брехав, намагаючись прикрити свою провину? Чи було вам боляче дивитися, як він вдавав вашого...

Шукаючи Бога: Як розвивати своє духовне життя та зміцнювати віру в Христа

В цій статті можна розглянути різні аспекти розвитку духовності і зміцнення віри в Христа. Наприклад, важливість регулярної молитви і читання Святого Письма, а також розуміння біблійних принципів і цінностей.

Можна також поговорити про важливість духовного спілкування зі співвірними, розвиток християнських духовних практик, які допоможуть у зміцненні віри, і про здійснення духовного рос...

Хіба ми маємо зупинятися лише тому, що диявол став на шляху?

І тому ми, я Павло, і раз і два хотіли прийти до вас,
але перешкодив нам сатана.
— 1 Солунянам 2:18

Якщо ви збираєтеся зробити щось значне для Царства Божого, ви повинні заздалегідь знати, що сатана від цього не в захваті. Він обов'язково намагатиметься вас зупинити, засмутити ваші плани, переконати братися за справу. Він зовсім не хоче, щоб ви почали викону...

Ви можете змінити чиєсь життя

Чи знаєте ви людину, яка була віруючою, але відійшла від Бога? Тоді час діяти. Занепокоєння та переживання не допоможуть — допоможуть конкретні дії. Ви можете змінити життя іншої людини, тому написано: «І до одних будьте співчутливі, і це змінить їхнє життя». Співчуття – ключове слово у цьому вірші. Грецьке слово eleao - «співчувати»,...