Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Час говорити про себе гарне!

Що ви говорите про себе? Ви відгукуєтесь про себе добре чи надмірно критичні до своєї зовнішності, ваги, розуму, здібностей — словом, до всього, що до вас належить? Я був настільки прискіпливий до себе, що одного дня Святий Дух сказав мені: “Як ти смієш постійно говорити про себе так погано, коли Я вклав у тебе стільки доброго? Хіба ти не знаєш, як чудово Я створив тебе в Ісусі Христі? Припини так погано говорити про себе і почни усвідомлювати все те, що є в тобі».

Я навіть не помічав, наскільки негативними були мої слова про себе, доки Святий Дух не звернув на це мою увагу. І після цього я почав помічати кожне погане слово, що говорив про себе. Я був здивований, як часто відгукувався про себе у негативних виразах. Мені було боляче визнати, що моя власна мова стала моїм найгіршим ворогом. За допомогою Святого Духа я вирішив перестати говорити про себе погано і почати говорити про те, що говорить про мене Боже Слово.

Павло сказав, що ми маємо говорити про себе добре. У Посланні до Філімона 1:6 він написав: «Щоб спілкування віри твоєї виявилося діяльним у пізнанні всякого у вас добра в Христі Ісусі». Сьогодні я хочу звернути вашу увагу на другу частину вірша. Бог так багато зробив у вас і для вас, приготував вам таке чудове майбутнє, але тільки від вас залежить, чи все це стане реальністю у вашому житті. Тому Павло і написав: «Щоб спілкування віри твоєї виявилося діяльним…»

Від грецького слова energeo — «бути діяльним», відбулося слово енергія, але в цьому вірші воно передає такий зміст: раптово щось почало активно діяти. Слова Павла тут можна перекласти так: «Щоб спілкування вашої віри стало активно дієвим…»

Дозвольте навести приклад, щоб допомогти вам зрозуміти значення energeo в контексті цього вірша. Уявіть, що ви вирушаєте в довгий шлях, тому бак автомобіля заповнили вщерть. Але машина не поїде доти, доки ви не вставите ключ і не заведете її. Коли ви повернули ключ, свічка запалювання дала іскру і мотор завівся. А коли двигун завівся, машина готова їхати, витрачаючи той бензин, що ви в неї залили. Ваша машина завжди мала здатність їздити, але вона не рушила з місця, поки ви її не завели. Неважливо, скільки в баку бензину або скільки в ній кінських сил - від неї не буде користі, якщо її не завести. Тепер давайте застосуємо до вас цей вірш. Апостол Павло пише, що Ісус Христос дарував вам «будь-яке добро». Подумайте самі: Він врятував вас, зцілив, викупив, захистив. Він дав вам розсудливість, дав вам розум Христів, наділив вас дарами та здібностями, приготував для вас чудове майбутнє. Він вклав у вас феноменальний потенціал, який тільки того й чекає, щоб ви почали його реалізовувати.

Ви можете сказати: «Так, я знаю, що Біблія каже, що мені дано всяке добро, але я не відчуваю, що це так і є насправді. Я почуваюся повним невдахою. Боже Слово каже, що я зцілений, але я відчуваю себе хворим. Боже Слово говорить, що я здорово мислю, але я постійно ловлю себе на тому, що не контролюю своїх думок. Біблія каже, що Бог благословив мене дарами й талантами, але я відчуваю себе козиркою, яка нічого не може запропонувати цьому світу. Існує величезна прірва між тим, що Біблія говорить про мене, і тим, що я думаю про себе». Що ж, друже мій, тоді ви як той автомобіль, у якого повний бак бензину і маса кінських сил, але щоб ваш потенціал став реалізовуватися, вам потрібен правильний ключ.

Причому просто мати ключ недостатньо. Для того, щоб ваш прихований потенціал «завівся і запрацював», вам потрібно вставити ключ у замок запалювання та повернути його.

* Отже, що це за ключ, який «запалює» все те добре, що Бог вклав у вас?
* Що це за ключ, який відчиняє двері всьому тому, що Бог сказав про вас?
Отже, що це за ключ, який «запалює» все те, що Бог вклав у вас?
* Як повернути «ключ запалювання», щоб усе, вкладене у вас Богом, запрацювало?

Знову звернемося до нашого вірша: «Щоб спілкування віри твоєї виявилося діяльним у пізнанні всякого у вас добра у Христі Ісусі». У слові «пізнання» міститься відповідь на ці питання. Грецьке слово epignosis - "пізнання", описує досконале, глибоке знання фактів. Воно відноситься до людини, яка знає якісь факти на професійному рівні. Він настільки впевнений у цій інформації, що говорить про це з великою впевненістю та сміливістю. Він не боїться, що його можуть звинуватити у некоректності, бо добре поінформований та знає факти докладно. Але як йому вдалося їх так добре впізнати? Ніхто не стає таким обізнаним випадково. Наприклад, подивіться на книгу, яку зараз тримаєте у руках. Все, що в ній написано, всі ці знання не з'явились у мене, поки я спав. Це результат багаторічних досліджень та копіткої праці.

Щоб отримати ґрунтовні знання у будь-якому питанні, потрібно вчитися, розмірковувати, заглиблюватися в істини та всебічно вивчати факти. В результаті такої роботи людина отримує вичерпні знання досліджуваного питання та абсолютно впевнена в їхній істинності. Щодо мене, я цілком упевнений у тому, що написав у цій книзі, бо дуже довго це вивчав. Можна сказати, у мене є епігнозі цієї інформації.

Ось що Павло мав на увазі, коли писав, що ми повинні мати пізнання всього того доброго, що дарував нам Ісус Христос. І, звичайно, це означає, що ми повинні говорити про себе істину, але перш за все ми повинні дізнатися про цю істину. Вживши слово epignosis (досконале, глибоке знання фактів), Павло тим самим каже, що вам необхідно:

* розуміти, ким саме ви є у Христі Ісусі,
* знати, що Ісус дарував вам разом із викупленням,
* знати все, що Бог вклав у вас,
* розуміти всі ці непохитні істини, бути в них впевненим настільки, що ніхто вас не переконає.

Якщо ви не знаєте, хто ви в Христі, то вам час серйозно заглибитися в Біблію і вивчати цю тему, поки ви не знатимете її досконало. Істина про те, хто ви у Христі Ісусі, є ключем до вашої перемоги. Ви повинні вивчати, читати, слухати все, що може дати вам ці знання. Вивчайте, що Слово Боже говорить про те, що вам було даровано Ісусом Христом. Ці знання є ключем, який дарує вам свободу. Але володіння цим ключем не приведе в дію Божі благословення. Вам доведеться вставити ключ, повернути його, і тоді ці істини «заведуться» і почнуть діяти у вашому житті.

Від ключа запалювання немає сенсу, якщо його не повернути. Так і істина не принесе користі, якщо її не застосовувати. У той момент, коли ви починаєте говорити про себе так, як говорить про вас Слово Боже, встановлюється зв'язок між вашою вірою і всім тим, що Ісус вклав у вас. У цей момент дари, які Бог помістив у вас, почнуть діяти. Сповідання ваших вуст – ваше визнання істини – «запалює» ці благословення і приводить їх у дію.

Багато віруючих знають істину, але, на жаль, вона їм не приносить користі, тому що вони не говорять про себе відповідно до цієї істини. Замість того, щоб говорити про себе те, що про них говорить Бог, вони висміюють себе, принижують та відгукуються про себе негативно. Бог наділив їх неймовірним потенціалом, але вони його не реалізовують, не приводять його в дію своїми словами, тому не бачать у своєму житті повноти Божих благословень. Щоб те, чим наділив вас Бог, виявилося у вашому житті, вам потрібно «вставити та повернути ключ запалення».

* Ключ - це Боже Слово.
* Запалювання - це ваші вуста.
* "Повернути ключ запалення" означає говорити про себе істину з Божого Слова.
* Все те, що Бог вклав у вас, «будь-яке добро», почне виявлятися, коли ви говорите про себе те, що про вас говорить Боже Слово.
* Щоб Божі благословення стали виявлятися у вашому житті, потрібно добре пізнати їх, ґрунтовно вивчаючи Боже Слово, і говорити ці істини.

Ось так ви і вставляєте "ключ запалювання і заводите" ці істини, щоб вони стали для вас дієвими. Перестаньте говорити про себе погано. Говоріть про те, ким ви є у Христі Ісусі і чим маєте. Так ви розкриєте стільки Божої сили, що вона змінить все ваше життя. Усвідомлення тих духовних скарбів, що знаходяться всередині вас, натхнить вас, підніме та призведе до бажаної перемоги. Досить негативно відгукуватися про себе! Нехай ваші слова не розходяться про те, що говорить про вас Бог.

* Боже Слово говорить, що ви зцілені, тому кажете, що ви зцілені.
* Боже Слово говорить, що у вас розум Христів, значить, кажіть, що у вас розум Христів.
* Боже Слово говорить, що ви благословенні, тому так і кажете, що ви благословенні.

Лише почавши говорити про себе те, що говорить про вас Слово Боже, ви і «повернете ключ запалення». І тоді почне реалізовуватись і ваш потенціал.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я знаю, що погано відгукуюсь про себе. Я починаю розуміти, що говорити про себе так зневажливо – це неправильно. Ти проробив у мені величезну роботу, а я зв'язав себе власними словами. Вибач мені за всі неправильні слова про себе і за те, що я сам себе тримав у в'язниці поразки. Я каюсь у цих діях і прошу Тебе пробачити мені і допомогти мені змінити свою поведінку. Святий Дух, я можу це зробити тільки з Твоєю допомогою та Твоєю силою, тому очікую, що Ти допоможеш мені змінити свої слова та поведінку.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я говоритиму про себе тільки добре. Я не більше битиму себе негативними словами. Я погоджуюсь з усім, що Боже Слово говорить про мене, і говорю те саме. З кожним днем я стаю все більш позитивним, тому що говорю те, що говорить про мене Бог. В результаті я стаю кращою, вільнішою і сміливо прямую назустріч майбутньому, уготованому мені Богом.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Ви добре говорите про себе або лише критикуєте та постійно вказуєте на власні недоліки? Якби ви запитали друзів про те, що вони чують від вас про вас, сказали б вони, що ви про себе хорошої думки?
2. Як часто ви думаєте про те, хто ви у Христі Ісусі? Ви регулярно читаєте та сповідуєте те, що говорить про вас Боже Слово?
3. Що потрібно змінити, щоб змінилися і ваші слова? Що для цього вам потрібно робити у повсякденному житті не так, як раніше?

Віра береже тебе, як мати

Вірити в Бога – означає бути людиною, яка довіряє життю. Дитина перебуває під опікою батьків і повністю довіряє їм. Доросла людина, не роздумуючи, йде до людей, бо вірить, що її ніхто не вб’є. Сім’я з довірою спить разом в одному помешканні, не боячись, що хтось із близьких заподіє комусь іншому кривду. Ти заходиш до трамвая, маючи певність, що довезе тебе до мети. Сідаєш у лі...

Віддаляйтесь від брата, що надходить безчинно

Багато років тому в нашому служінні працювала одна дуже обдарована в музиці людина, яка, до того ж, буквально заряджала весь зал. Але в його особистому житті не було жодного порядку. Він лише постійно приймав явно неправильні рішення щодо себе, але ці рішення погано позначалися й інших людей. Як пастори ми бачили, що робив цей чоловік і як його поведінка позначалося на оточуючих....

Духовна практика молитви: Як навчитися молитися та знаходити внутрішній спокій

Молитва - це один з найважливіших елементів духовного розвитку Християнина. Це засіб звернутися до Бога, висловити свої думки та побажання, знайти спокій та внутрішню рівновагу. Проте, багато людей можуть мати проблеми з молитвою - вони не знають, як почати, що казати або як знайти покой під час молитви. Отже, як налагодити свою духовну практику молитви та знайти внутрішній покій?

Перш ...

Прощення

Завжди приємно говорити про те, що добре для нас. Якщо ми з кимсь посварилися, і ми винні в цьому, то приємно, коли нас розуміють і прощають, і більше не згадують про наші помилки. Зазвичай ми захоплюємося людиною, яка великодушна і готова прощати інших. То наскільки ми маємо бути вдячні Богові за Його милість і прощення, яке Він дарував людям. Якщо люди грішать, порушуючи закон Господній, то ч...

7 способів жити звитяжним життям

Устраху є сила паралізувати людей, не даючи їм жити повноцінним життям. Сатана приходить, щоб вкрасти, вбити і занапастити, і він щодня бажає позбавити вас миру та спокою.

Як віруючі ми знаємо, що Ісус прийшов дати нам життя та життя з надлишком. Ваше життя рухається у напрямку найсильніших ваших думок, тому ваш розум і ваше мислення повинні залишатися сфокусованими на Господі, якщо в...

РАСЧИСТИТЕ РУСЛО РЕКИ

У кожному з нас тече річка – річка життя. Ця річка – чудовий Божий дар, який оновлює та живить наше життя. Я впевнена, ви зустрічалися з людьми, які прожили важке, але щасливе життя, тому що незважаючи на всі труднощі, вони завжди дивилися на життя позитивно, а тому їхня «річка» була сильною.

А є люди, які постійно відчувають нездужання, перебувають у зневірі і н...

Молитва – найліпший відпочинок

І ось знову, шановний читачу, ти вирішив долучитися до моїх роздумів. Я хотів би, щоб вони збагатили тебе.

Добре молитися – означає добре жити. Хто добре молиться, той має змогу в будь-якій ситуації отримати Божу допомогу. Той, хто добре молиться, ніколи не почуватиметься самотнім або безпорадним.

Але як це – добре молитися?

Молитва – це розмова з...

До свободи від страждань

«Більше того, (радітимемо нині) будемо пишатися і тріумфувати в нинішніх випробуваннях наших, тріумфувати в стражданнях, знаючи, що в скорботі, у скрутних обставинах і в тяготах народжується непохитна стійкість».

– Послання до Римлян 5:3

Бог не хоче, щоб ми страждали, і бажає позбавити нас ситуацій, які змушують нас страждати. Іти дорогою, що веде до...

Як віруючі в Ісуса можуть подолати сумніви: 4 способи

Сумнів може потопити вас. Але ви також можете потопити сумніви. Великі люди віри, такі як Авраам, Захарія, Пилип, Петро і Хома, переживали моменти сумнівів на своєму шляху віри. Деколи сумніви виникають тоді, коли очікуване нами не відбувається, а те, чого ми не чекаємо — трапляється.

Важливо знати різницю між сумнівом та зневірою. Сумнів не є зневірою, але може призвести до ньо...

Господь, як і раніше, має владу над вітром і хвилями

Щоразу, коли ви будете на передовій лінії битви, роблячи щось значне для Царства Божого, атаки сатани проти вас будуть посилюватися. Я не хочу налякати вас, просто вам необхідно знати це, щоб його нападки не застигли вас зненацька. Дуже важливо бути готовим до духовної битви. Коли ви знаєте тактику диявола, тоді його наміри не стануть для вас несподіванкою. Розуміючи, що від...