Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

СИЛА ПРАВИЛЬНОЇ ПОЗИЦІЇ

Дуже важливо мати правильну позицію. Позиція – це наше обдумане життя, вивернуте навкруги всім на огляд. Те, про що ви у своєму серці думаємо потай, зрештою виходить назовні у вигляді наших слів, виразів обличчя та у вигляді нашого відношення.
Коли ізраїльтяни готувалися увійти до Обіцяної землі, вони послали дванадцять шпигунів, і лише двоє з них повернулися з гарною новиною. Тільки двоє шпигунів мали правильну позицію.
Наявність правильної позиції визначить чи ти будеш жити в обітованій землі або блукати в пустелі своєї душі. Правильна позиція – це один із найкращих захистів від ворога. Через те, що Ісус Навін і Хальов мали правильну позицію, вони мали віру і могли перемогти своїх ворогів.
Біблія у посланні до Філіпійців 2:5 каже, що в нас має бути така сама позиція, що й у Христа Ісуса (Новий Інтернаціональний Переклад). Ісус не перебував у позиції сумніву та невдячності, Він довіряв Батькові. Правильна позиція, така як довіра та послух, утримає нас від проведення років у пустелі.
Наша позиція – це провісник нашого майбутнього. І нам більше потрібно дбати про просування вперед, ніж про щось інше. Наша позиція визначить, чи будуть люди стікатися до нас чи сахатися від нас – вони можуть стати нашими найкращими друзями чи нашими гіршими ворогами. Ми можемо мати кращі таланти та здібності, але якщо наша позиція неправильна, у нас не буде успіху. Я б воліла працювати з людиною, яка має правильну позицію, навіть якби ця людина не мала жодного з необхідних талантів. Якщо твоя позиція правильна, ти можеш навчитися всього, що потрібно.
Ісус помер, щоб ми насолоджувалися життям. Якщо ми не можемо бути щасливими серед наших проблем, то ми ніколи не будемо щасливими, тому що життя сповнене проблем. Протистояння дає можливість використовувати свою віру.
Позиція – це наша думка, вивернута життям навкруги. Правильна позиція, в якій знаходилися Ісус Навин і Халев щодо завоювання землі, розкрила їхні думки про Бога. Вони знали, що Він більший за їхніх ворогів. Вони вірили, що Бог допоможе їм перемогти. Вони не думали про те, наскільки вони налякані, як решта десятка шпигунів. Яке уявлення про життя люди побачать, дивлячись на твою позицію?
Неправильна позиція призвела багатьох ізраїльтян до втрати того, що Бог передбачав для їхнього життя. Те саме стосується і нас. Коли ми зустрічаємося з гігантами в нашій обіцяній землі, наша позиція може потребувати пильної уваги, але ви зрозумієте, що коли ви тримаєтеся Божих обітниць, жодне ваше зусилля не буде марним.
З усього, що ми «одягаємо», найважливішою є наша позиція. Хтось постійно стежить за нашим життям. Наша позиція проявляється через вираз нашої особи та мовою жестів, які ми використовуємо. Вони більш ніж будь-що інше, відображають те, що відбувається з нами. Той негативний досвід, який я пережила у підлітковому віці, не був тим, що контролювало моє життя. Моє життя контролювало моє ставлення до того, що зі мною тоді сталося.

Налаштуйте свою позицію
Цікаво, що літак має прилад, який називається «індикатор відносини». Цей прилад показує позицію літака щодо горизонту. Коли літак піднімається в небі, індикатор показує відношення кирпатого носа (ніс літака вище лінії горизонту).
Коли літак падає або опускається, прилад показує ставлення опущеного носа (ніс літака нижче за лінію горизонту). Позиція літака у час може бути змінена пілотом. Якщо він дивиться на свої прилади і бачить, що ніс літака опускається під лінію горизонту, все, що йому необхідно, це внести зміну і підняти позицію над лінією горизонту.
Я вірю, що це добре ілюструє позицію нашого життя. Наприклад, уявімо, що горизонт уявляє «середнє» в житті. Тому, якщо наша позиція завищена, ми очікуємо від життя «вище за середнє», і якщо наша позиція занижена, ми очікуємо від життя «нижчого за середнє». Коли ми бачимо, що наша позиція падає або «вішає ніс» у негативізм, все, що він нам потрібний, це попросити Бога сили внести зміну у своє ставлення. Все зводиться до нашого вибору.
Ефесянам 4:23 каже, щоб ми оновилися духом нашого розуму (маючи свіжу розумову і духовну позицію). Ми освіжаємо наші розумові та духовні стосунки через перебування в Слові та час у Божій присутності. Це дає нам можливість уважно стежити за нашою повсякденною позицією. І тоді, коли ми виявляємо себе у небажаній для нас ситуації чи бажаємо уникнути її, ми можемо внести необхідні зміни.
Філіпійцям 2:5 каже: У вас має бути та сама позиція і ціль і (покірний) розум, що й у Христі Ісусі... Коли б ми не потрапили у скрутну ситуацію, все, що нам треба, це запитати себе: «Яку? б позицію зайняв Ісус у цій ситуації?» У більшості випадків ми відразу розпізнаємо чи правильна у нас позиція чи ні.

Підтримуй замість того, щоб знову набувати
Коли ти відчуваєш, що твоя позиція починає втрачати висоту, попроси Бога дати тобі сили, щоб внести зміни. Підтримувати правильну позицію легше, ніж повертатися до правильної позиції після її втрати. Ми повинні протистояти атакам ворога, який посилає нам спокуси мати неправильне ставлення (1 Петра 5:9). По-друге, ми повинні усвідомити, що погана погода, яку ми переживаємо, не триватиме вічно. Як мовиться протягом усього Писання: «І це минеться». Якщо це не впливає на вічність, не надто переживайте за це.
І третє, не приймайте важливих рішень під час шторму, якщо цього немає необхідності. Це хороший захист від здійснення вчинків, про які ви згодом шкодуватимете, а також уникнення подальшого погіршення ситуації та розчарування. Під час випробувань у наших головах часто програються такі думки «а що якщо це станеться... а якщо цього не станеться...» Наші емоції мають тенденцію розгорятися за часів метушні. Тому, якщо вам потрібно ухвалити рішення, дозвольте своїм емоціям вщухнути, а потім вирішуйте.
По-четверте, тримайте контакт із «контрольно-диспетчерським пунктом». Іншими словами, для того, щоб творити хороше здорове ставлення, регулярно та ефективно проводьте час із Богом. Одне слово від Господа може підняти вас над прірвою розчарування, розпачу та негативізму та помістити вас на вершину гори. Час, проведений у присутності Бога, і Його Слово освіжать і пробудять вас, як ніщо інше.
Наступне, майте правильні цінності. Істина полягає в тому, що у кожного в житті є те, що йому не подобається, і якби ми почули розповіді про те, через що проходять деякі з оточуючих нас людей, ми б побачили, що можливо наша ситуація не така вже й важка, як та, з якою зіткнулися деякі з них.
Я закликаю вас розглядати перешкоди у вашому житті як можливості для чогось екстраординарного. Деякі з наших найбільших тріумфів були народжені у серці наших найбільших випробувань. Мартін Лютер переклав Біблію під час ув'язнення у Варбурзькій фортеці. Бетховен написав свою велику симфонію під час майже повної глухоти, убитий горем. Апостол Павло написав кілька книг Нового Завіту, сидячи у в'язниці. Якщо людина воістину велика, її велич завжди виявляється під час кризи.
«Успішна людина – це той, хто здатний покласти тверду основу з цегли, кинутою в неї іншими людьми»
Давид Брінклей – телевізійний журналіст

Проведи Інвентаризацію
Псалом 95:1 каже, що ми маємо оспівати Господу нову пісню. Деякі люди протягом усього свого життя співають одну і ту ж стару пісню, а потім дивуються, чому нічого не змінюється ... все продовжує виглядати сумно і депресивно. Час оспівати нову пісню у своєму серці.
Благодаттю Божою ти можеш подивитись на свою ситуацію і побачити її такою, якою вона є, без перебільшення поганого. Диявол не може перемогти нас з тобою, коли ми тримаємося правильної позиції – позитивного ставлення, довірчого стосунку, стосунку відповідальності, смиренного стосунку, мирного та люблячого стосунку. Володіння тим самим складом розуму і позицією, яка була у Христа Ісуса, означає мати відношення слуги – того, хто упокорюється і прагне давати, а не отримувати.
Я закликаю вас самих взятися за Слово та вивчити питання позиції. Добре місце для старту – це Матвія 5, Нагірна проповідь Христа. Кожне слово тут говорить про позицію, яку ми повинні шукати, щоб розвивати та творити. Якщо ми будемо так чинити, то будемо блаженні, що в оригіналі означає «щасливими, щасливими, предметами заздрощів та духовно процвітаючими – незалежно від зовнішніх обставин». Якщо ми хочемо бути щасливими, ми повинні бачити правильне ставлення незалежно від того, що пропонує нам життя.
Наше ставлення впливає на рівень нашого щастя. Щастя – це не придбання нової машини, роботи чи будинку. Це не укладення шлюбу та поява дітей. Не зрозумійте мене неправильно; у правильний час із Божим благословенням усе це може бути чудовим. Але для того, щоб мати справжнє, тривале внутрішнє щастя та радість, ми маємо розвивати здорове ставлення.
Чи бажаєте ви такого щастя? Не дозволяйте поганому відношенню утримувати вас від Божих обітниць. Наважтеся сьогодні змінити своє примхливе, негативне ставлення, ставлення «це дуже важко», ставлення «я не можу цього зробити» на ставлення Христа «Можу». Ісус був чутливий, але Він також був воїном. Наслідуючи Його приклад, ми можемо вчитися мислити і говорити: «Мене не хвилює те, наскільки це важко. Христос у мені і я можу робити все, що Він бажає, щоб я робив, укріплений силою, яку Він дає мені».
З упевненістю ви можете вчитися мислити і говорити: «Все спрацює на благо, тому що я люблю Бога і покликаний до Його мети. Те, що ворог передбачав для руйнування, Бог уживе на благо» (Римлян 8:28; Буття 50:20). З правильним ставленням та правильним розумінням цих двох місць Писання, ви можете пройти через будь-які болючі обставини та стати переможцем.

Покаяння

Можна до поїзда запізнитися... Не встигнути на корабель до відплиття... Заповіт не дописати... Злягти в ліжко на порозі відкриття. Чи не встигнути доопрацювати вірші. Не впоратися до терміну із завданням — це, по суті, все дрібниці… Не дай Боже, запізнитися з покаянням….
Покаяння має велику силу. Воно вугілля перетворює на діаманти, вовка — на ягня, люту людину ...

Божий потік надприродних одкровень

Пам'ятаю, кілька років тому одного січневого ранку я прокинувся дуже рано. Спочатку я подумав, що мені просто не спиться і спробував знову заснути. Але що довше я лежав у ліжку, то краще розумів, що це Святий Дух розбудив мене, бо хоче мені щось сказати.

Протягом кількох місяців до цього я шукав відповіді на запитання щодо служіння та напряму, в якому я маю рухатися. Д...

Коли у вас немає бажання читати Біблію

Доколи в нашій домашній групі обговорювалася тема вивчення Біблії з маленькими дітьми, фраза "треба було" звучала неодноразово і всі згідно кивали. Молоді мами хотіли читати Біблію, але це відбувалося далеко не завжди. Знайома картина?

Це звичайні вагання віруючих. Ми знаємо, що читання Святого Письма корисне для нас – ми знаємо, що “повинні” – але як...

Вас зраджують, відкидають, кидають? Тоді радійте!

Вас колись відкидали, зраджували, кидали? Так? Знаєте, я ж вас чудово розумію. Колись я відчував себе найнегіднішою людиною, хоча для цього не було жодних підстав.

Пам'ятаю, якось навчаючись у школі, я серйозно захворів і довгий час не ходив на заняття. Я особливо переживав, що пропускав уроки математики. Весь клас пройшов багато важливих тем із цього предмет...

Бог обов'язково винагородить вас за віру!

У Бога є безліч способів винагородити вас за те, що ви продовжуєте вірити Йому і робити те, до чого Він вас покликав. А вищезгаданий вірш це підтверджує.

Розглянемо значення грецького слова misthapodosia - «відплата». Слово mistha переказує гроші, зарплата, винагорода. Здебільшого, це слово вживалося працівниками промислових підприємств та комерсантами та о...

Бог виконає Свої обіцянки, але ви повинні навчитися чекати

Біблія повна історій про чоловіків і жінок, які все чекали і чекали на виконання Божих обіцянок. Авраам і Сара чекали на народження Ісаака 25 років. Анна роками терпіла безпліддя в очікуванні своєї дитини. Давид провів роки в пустелі, перш ніж став царем.

Бог закликає нас приєднатися до Нього в Його роботі, але досягти чогось духовного — наприклад, побудувати церкву, займатися м...

Подолаємо смуток та самотність

Кажуть, що в сучасному світі горе та самотність – це проблеми, з якими люди стикаються найчастіше. Люди втрачають близьких і, на жаль, не можуть після цього оговтатися. Коли відбувається трагедія і біль втрати здається нестерпним, сатана намагається скористатися ситуацією, щоб назавжди поневолити людину чи всю сім'ю.

Смерть близьких, розлучення чи розрив стосунків із ...

Впевненість у невидимому

– Тато, а що таке віра? – запитає мене (неодмінно колись запитає!) один з моїх підростаючих синів. А в моїй голові зазвучить готове, завчене із семінарської лави визначення зі Священного Писання: «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр. 11:1). Але я прибережу його на потім, а доки витягну перед погляд допитливого хлопченяти старий добри...

Стережіться цих 7 гидотів, що ненавидить Господь

У всі гидоти породжують родові прокляття. Це речі, які настільки неприємні Богові, що Він називає їх огидними.

Ті з вас, хто читає ці рядки прямо зараз, можливо, ніколи не пов'язували ці сім гидотів із виникненням прокляття, але Писання ясно говорить: вони можуть і призводитимуть до прокляття. Потрібно покаяння, щоб побачити руйнацію цих родових прокльонів, і до них не слід ставит...

Віра

Християнство прийнято вважати релігією. Але правильніше було б називати його вірою. Ми часто говоримо про християнську віру. Християнство – це віра, бо воно є системою знань, яку проголошують або в яку вірять його прибічники. Воно називається вірою також тому, що чеснота віри лежить в основі християнського розуміння спокутування.

Але що означає віра? У нашому суспільстві вірою ч...