Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Молитва – джерело здорового суспільства

Я хотів би розповісти тобі, шановний читачу, як можеш стати духовно здоровим.

Ісус Христос прийшов, щоб вилікувати зламані серця. Зламане серце – це таке, яке не може спілкуватися не лише з Богом, а й з людьми. Воно нагадує пошкоджену телефонну лінію. Тому треба знову налагодити зв’язок і вилікувати зламане серце. Люди не в змозі зробити цього, але це під силу Богові.

Бог дав світові інституцію, у якій можемо лікувати зламані серця. Адже саме Він заснував Церкву, в якій зцілює кожну людину, а навіть ціле людство.

З того скарбу, який Ісус залишив Церкві та яким невпинно обдаровує нас за її посередництвом, можна черпати по-різному: беручи участь у церковних таїнствах, слухаючи в церкві проповіді та, врешті-решт, молячись. Усе це, щоправда, об’єднує в собі віра. І, загалом кажучи, саме завдяки вірі ми приходимо до Церкви як до інституції, бо впевнені, що отримаємо там те, чого шукаємо.

Молитва – це один зі способів, за допомогою якого ми можемо черпати Христову силу, щоб вилікувати себе й суспільство.

Молитва – це спілкування з Богом. Водночас молитва – це простір, у якому до нас приходить Бог, щоб допомогти нам. А отже, через молитву ми отримуємо доступ до цілющих джерел Церкви.

Щоб молитва справді оздоровлювала нас, насамперед треба виконати кілька основних умов доброї молитви. Ці умови окреслив Ісус Христос у молитві «Отче наш»:

Перша умова полягає в тому, щоб зосередитися та усвідомити, що Бог є тут, перед тобою. Вже саме усвідомлення Його присутности відновлює зв’язок з Ним.

Друга умова – це відкинути гріх, визнати гріх і попросити, щоб тобі його було прощено.

Третя умова вимагає пробачити тим, хто тебе зранив. Кожна непрощена кривда наповнює твоє серце мороком і ненавистю, тож у такому стані не можеш розмовляти з Богом, Який є любов’ю.

Четверта умова полягає в тому, щоб зректися всього, що заважає тобі розмовляти з Богом. Бог повинен бути у твоєму житті на першому місці. Якщо віддаси це місце комусь іншому, присутність Бога стане фікцією, а отже, образиш Його, бо замість Нього поставиш створіння.

П’ята умова – це прийняти Божу волю, зокрема й те, що є важким для тебе, як вияв Божої любови та власної впевнености в тому, що все закінчиться добре. Коли так віритимеш Богові – перемагатимеш зло та постійно перебуватимеш в єдності з Ним.

Будь-яка добра молитва потребує виконання цих п’яти умов. Як телефонна розмова вимагає дотримання певних умов, так і молитва. Якщо хочеш говорити телефоном, мусиш підняти слухавку й почути гудок, який означає, що лінія вільна. Хоча це ще не значить, що зможеш поговорити з тим, до кого хочеш зателефонувати.

Так само й з «Отче наш». Якщо промовляєш «Отче наш» – це означає лише, що лінія вільна, що Бог присутній, але аж ніяк не те, що можеш спілкуватися з Ним і що зцілююча й спасенна сила наповнить тебе. Цьому заважають перепони, які є в тобі.

Подібна ситуація виникає й під час здійснення телефонного дзвінка: мусиш вибрати кілька цифр і щойно тоді відбудеться повне з’єднання зі співрозмовником.

Молитва, як і телефонний дзвінок, вимагає виконання саме цих п’яти умов:

  • по-перше, зосередитися;
  • по-друге, визнати гріхи;
  • по-третє, пробачити іншим;
  • по-четверте, зректися всього;
  • по-п’яте, прийняти Божу волю як свій життєвий хрест.

І тоді молитва «Отче наш» завдяки своїй важливій суті допоможе тобі стати здоровішим. Промовляючи її, поступово звільнятимешся від усього, що тебе поневолювало, дихатимеш щораз спокійніше й врешті помітиш, що все навколо сприяє тобі. А тоді відчуєш, що твій організм став вільним і здоровим.

Спробуй проказувати молитву «Отче наш», не лише промовляючи її повністю, але й, відповідно до ситуації, суттєві елементи цієї молитви. Спробуй у певному сенсі зателефонувати до Бога.

Після того, як повністю виконаєш п’ять згаданих умов – тобто зосередишся, визнаєш гріхи, пробачиш іншим, зречешся всього та приймеш Божу волю й хрест, – спробуй попросити, щоб прийшло Царство Боже, щоб запанувала воля Його та щоб Господь заопікувався тобою й звільнив тебе від усякого зла.

Нехай Бог допоможе тобі налагодити тісний зв’язок із Ним.

24.09.2023

Вам не потрібно довго молитися, щоб привернути увагу Бога

Уюності в мене була спокуса повірити, що ефективна молитва має бути тривалою та інтенсивною. І я змушував себе. Навіть постив по 10 днів.

Але в міру духовного зростання я виявив, що іноді навіть на короткі молитви приходять швидкі відповіді. Якось я стояв у дворі свого будинку під час сильного шторму і просив Бога відвести торнадо. Я просто не мав часу молитися довго. Пізніше я дізнав...

Вчитеся бути гостинним

Коли писав Новий Заповіт, багатьом християнам і лідерам церков доводилося часто переміщатися з одного місця в інше. Чому? По-перше, під час гонінь за віру багатьох виганяли із будинків. По-друге, християни, проповідуючи Євангеліє, можна сказати, поширювалися як вогонь по всій Римській імперії.

Першоапостольська церква була дуже мобільною, тому віруючим треба було навчи...

Основи Божественного захисту

Безпека. Можливо, саме її зрештою і шукає в наші дні цей світ. Усі хочуть почуватися безпечніше.

Тим не менш, з кожним днем все стає небезпечнішим. Лиха, які лише кілька років тому здавалися б немислимими, зараз стали дуже можливими. Ядерна зброя в руках відщепенців-терористів... біологічна зброя, яка загрожує цілим містам колись переможеними хворобами, такими як ...

Що б не сталося, не відступайте від Бога

Япочув цю зворушливу історію з перших вуст улітку 1983 року на великих християнських зборах. Спікером був всесвітньо відомий вчитель Біблії, а його аудиторія складалася з християн, які вірили, що Бог добрий, що Він і сьогодні зцілює і творить чудеса, і Його чудесний захист, який Він обіцяв Своїм дітям. Зрештою, хіба в Писанні не говориться, що “Ангел Господній повстає навколо тих, хто бої...

ДЕРЕВО, ПОСАДЖЕНЕ НАД ВОДОЮ

«Благословенна людина, яка надіється на Господа, і уповання якої – Господь. Бо вона буде як дерево, посаджене біля вод, яке пускає коріння своє біля потоку; не знає воно, коли приходить спека; лист його зелений, і в час засухи воно не боїться і не перестає приносити плід» (Єр. 17:7-8).

Чи, властиво, єдине і справжнє питання для всіх нас полягає не в тому, що...

Що таке прощення?

Прощення грає дуже важливу роль у житті християнина. Не навчившись прощати, нам дуже важко створити творчі взаємини один з одним. Річ у тім, що в процесі нашої взаємодії з людьми, ми постійно стикаємося з обставинами, коли хтось поводиться з нами неправильно. Ці невірні дії обов’язково є у всіх людей.

  • Хтось робить їх через незрілість, недогляд, або недосвідченість, абсол...

Що таке свобода від гріха?

Свобода від гріха – це коли ти так ненавидиш гріх, що краще помреш, ніж допустиш його до себе навіть у його початковій стадії, яка називається спокусою.

Це коли, дивлячись на сигарету, не відчуваєш нічого, окрім відрази до цього шляху повільного саморуйнування, коли в будь-якому алкогольному напої ти бачиш тільки бажання сатани оволодіти твоїм розумом з метою вивести тебе із спі...

Вірші Біблії, які ми можемо використовувати в молитві за свою країну

Ми, як народ України, маємо обов'язок перед Богом молитися за нашу рідну країну, де ми народилися і живемо. З Божої великої любові і благодаті, Бог бажає врятувати не лише окремих людей, але і всю українську націю.

Біблія надає нам напутні вірші, які можна використовувати в молитвах за Україну. Замість слів "Єрусалим" і "Ізраїль," ми можемо вставляти назву нашо...

Що є віра з гірчичне зерно?

У людей часто виникають подібні запитання: «Що є віра з гірчичне зерно? І як зрозуміти: є вона в душі чи ні? Коли настає цей момент? І чи правда, якщо маєш віру з гірчичне зерно, то нічого неможливого не буває?»

Причиною подібних запитань став біблійний текст, який є каменем спотикання для багатьох людей, які вважають себе вірними. Цей текст – один з найулюбленіших у...

Чому віра без діл мертва? Роздуми над Якова 2:14-17

«Яка користь, браття мої, коли хто говорить, що він має віру, а діл не має? Чи може ця віра спасти його? Якщо брат або сестра нагі і не мають денного прожитку, а хто-небудь з вас скаже їм: “Йдіть із миром, грійтесь і їжте,” – але не дасть їм потрібного для тіла, яка користь? Так само й віра – коли не має діл, сама по собі мертва» (Якова 2:14-17)

...