Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

5 правил для успішного фізичного та духовного життя

1) Щоранку відводьте час на спілкування з Богом.

У Псалмі 5:4 Давид написав про своє рішення присвячувати Богові щоранку: «Господи! рано почуєш голос мій, — рано постану перед Тобою, і дивитимусь» (переклад з Біблії короля Якова).

Особливо хочу звернути Вашу увагу на ту частину вірша, яка виділена курсивом: «… і дивитимуся». Якщо ми не починаємо свій день з того, щоб піднімати свій погляд до Бога, то ми почнемо свій день з погляду потупленого. Після того як Ви прочитаєте все повідомлення на мобільному телефоні, перегляньте пошту, відповісте на дзвінки, прослухаєте ранкові новини або просто обміркуєте список справ на наступний день, з дому Ви вийдіть з опущеною головою.

Давид розумів, як важливо дивитися на Бога. Він був оточений ворогами за стінами свого будинку, вороги були серед членів його сім'ї. Він знав, що щоранку йому треба починати з молитви, щоб дивитися на Бога, щоб не дати розпачу заволодіти ним. Так само і Вам потрібно розпочинати свій день.

Що означає «поглядати на Бога»? Це означає щоранку читати Боже Слово і хоча б кілька хвилин приділяти молитві.

Ранковий час, відведений Богові та Його Слову, стане для Вас каналом, яким до Вас надходитимуть життєві сили. А якщо ігноруватимете цей важливий елемент Вашого духовного життя, то перетворитеся на людину нервову, постійно чимось стурбовану і позбавлену духовної сили. Зробіть молитву і читання Божого Слова своєю щоденною звичкою — і житимете Ви у світі, з почуттям впевненості та силою вирішувати щоденні проблеми. Можливо, для цього Вам доведеться раніше прокидатися або раніше лягати, але це варте того, оскільки кардинально змінить Ваше життя.

Я починаю свій день саме так, як я пропоную вам це робити: з читання Біблії та молитви. Я прокидаюся, наливаю чашку кави, беру Біблію, сідаю в крісло і починаю наповнювати Божим Словом серце і душу. Воно підживлює мене, допомагає залишатися тим шляхом, яким я маю йти, і допомагає моєму серцю залишатися чуйним до Бога.

Один день без Божого Слова – ось і все, що потрібно для того, щоб ваше серце стало черствіти. Оберігайте своє серце з усією ретельністю, тому що з нього течуть джерела життя. Ось чому в книзі Приповістей 4:20-23 ми читаємо: «Сину мій! Слухай мої слова, і до моїх речей прихили вухо твоє; нехай не відходять вони від очей твоїх; бережи їх усередині серця твого: тому що вони життя для того, хто знайшов їх, та здоров'я для всього тіла його».

І якщо Ви сидите з Біблією в руках, то чому б відразу і не помолитися? Послання до Филип'ян 4:6 свідчить: «Не дбайте ні про що, але завжди в молитві та проханні з подякою відкривайте свої бажання перед Богом».

Ось мої поради:

моліться, перш ніж читати Біблію, і попросіть Святого Духа наставляти Вас;

· моліться, коли читаєте Біблію, і попросіть Святого Духа вкоренити у Вашому серці прочитане;

· Моліться хоча б кілька хвилин на день разом зі своїм чоловіком (дружиною);

· Моліться зі своїми дітьми, перш ніж вони вийдуть з дому;

· моліться перед поїздкою на автомобілі або будь-якому іншому транспортному засобі.

Я й сам так роблю, і це надає мені духовних сил.

У Першому посланні до Фесалонікійців 5:17 ми читаємо таку настанову Павла: «Безперестанно моліться». Єдиний спосіб наслідувати це — зробити молитву невід'ємною частиною свого життя. Молитва рано вранці — найкращий початок дня. Потім Ви можете помолитися протягом дня.

2) Щодня живіть свій дух з інших християнських джерел.

Павло, перебуваючи у тюремному ув'язненні, написав Тимофію: «Коли підеш... принеси... книги...» (2 Тимофія 4:13).

Павло попросив Тимофія принести йому книги, читання яких могло б зміцнити його дух в очікуванні на виконання смертного вироку. Павло отримав безліч одкровень, і Господа він знав краще, ніж будь-хто з нас, і, проте, він жадав читати і духовно рости навіть перед смертю, що наближається. Він міг би сказати: «Забудь про книги, все одно я скоро вирушу на Небеса». Але він розумів: доки живий, він повинен мати свій дух.

Той, хто хоче рости, має читати. Якщо людина застигла у своєму зростанні і розвитку в будь-якому аспекті свого життя, значить, вона не читає. Адже читання - це все одно, що добриво для рослин. Чим більше ви читаєте хороших, гідних книг, тим більше розширюються межі вашого розуму і духу.

Ми з Деніс читаємо щодня. Ми читаємо щось і разом, і окремо. Не минає й дня, щоб хоча б кілька хвилин ми не шанували якусь повчальну книгу.

Необов'язково читати годинами. Можна читати всього на чолі в день із книги, яка змушує вас копати глибше і стимулює Ваше духовне зростання.

Якщо Ви більше віддаєте перевагу слухати, ніж читати, то Ви можете слухати аудіовчення або аудіокнигу, поки Ви за кермом або поки займаєтеся домашніми справами. Нещодавно мій син Джоел показав мені цілий стос дисків, які він прослухав в автомобілі. Мене це вразило. Чому б не використовувати дорогоцінний час, який Ви проводите в автомобілі, щоб живити та зміцнювати свій дух?

Те, чим Ви наповнюєте свій розум, визначає Ваші думки, Ваші вірування та переконання і, зрештою, події Вашого життя. Цей принцип працює у двох напрямках: негативному та позитивному. Застосовуйте його таким чином, щоб він працював для Вас у позитивному напрямку і приносив Вам користь: наповнюйте свій розум тим, що буде робити Ваш дух сильнішим і змінювати Ваші життєві обставини так, щоб вони відповідали Божій волі. Ви скажете, що у Вас на це немає часу. У такому разі я пропоную Вам не витрачати час на перегляд марних телевізійних програм хоча б протягом цього тижня – ось побачите, скільки часу з'явиться у Вас. Розпорядіться їм розумніше: живіть свій дух читанням добротних християнських книг.


3) Щодня проводьте деякий час у повній тиші.

«Як у воді обличчя до лиця, так серце людини до людини» (Приповісті 27:19). Як Ви бачите своє відображення, коли дивитеся у воду, так Ви можете бачити і чути своє серце, якщо посидите у тиші та прислухаєтеся до нього. Я переконаний, одна з причин, через яку у людей така плутанина в житті, полягає в тому, що вони не можуть, не хочуть або не знаходять часу відсторонитися від усіх справ і посидіти в тиші та спокої. Вони постійно настільки зайняті, що їм не до себе: ні до того, у що вони вірять, ні до того, чого вони потребують, ні до того, що вони відчувають. Замість зупинитися і прислухатися до себе, вони йдуть далі життям як роботи. Але бувати в тиші і слухати своє серце — це те, що необхідно всім нам, щоб залишатися на зв'язку зі своїм серцем. Можливо,

У Псалмі 36:4 Давид написав: «Втішайся Господом, і Він сповнить бажання серця твого». Але як ми дізнаємося про бажання свого серця, якщо ми до нього не прислухаємося? Надмірна повсякденна активність без пауз веде до духовної млявості, застою та плутанини. Вам неодмінно потрібно виділяти хоча б кілька хвилин на день, щоб відсторонитися від усіх справ і посидіти в тиші.

Де Вам знайти місце для того, щоб побути в тиші і роздумати? Якщо у Вас це не виходить зробити вдома, то як щодо того, щоб:

· вирушити на прогулянку, щоб таким чином на якийсь час позбутися домашньої суєти і побути наодинці з собою;

· прокидатися раніше за інших домочадців, і, поки вони сплять, наповнити свою душу світом; усамітнитися у ванній.

Кілька хвилин тиші стали нероздільною частиною мого життя. Для мене важливо прислухатися до свого серця та бажань свого духу. Це допомагає мені проганяти внутрішні тривоги та наповнювати свій розум Божим світом.

Псалом 45:11 каже: «Зупиніться і пізнайте, що Я Бог...» Бог наказує нам зупинитися і заспокоїтися, тому що Він знає, як сильно ми цього потребуємо для здоров'я нашого духу і душі. Для початку відводьте для цього хоч би п'ять хвилин на день.


4) Щодня проводьте час із тими, хто зміцнює вас.

У Посланні до Євреїв 10:25 ми читаємо: «Не залишатимемо зборів своїх, як у деяких звичаїв; але будемо умовляти [один одного]…» Більшість віруючих вважає, що в цьому вірші йдеться про відвідування церкви. І це так. Вам необхідно ходити до церкви, адже Ви є частиною Тіла Христового. Ваша церковна сім'я потребує Вас, а Ви потребуєте її. Під час спілкування між членами Тіла Христа відбувається взаємний обмін силою, тому ми так потребуємо одне одного.

Щодо мене, то мені недостатньо одного служіння на тиждень. Спільне поклоніння Богові, звичайно ж, дуже важливе, але я також маю потребу в тому, щоб люди говорили мені слова підтримки; якщо треба, то й у чомусь виправляли мене. Спілкуватися можна телефоном, електронною поштою, скайпом або ж призначати для цього зустрічі.

У моєму житті є шість чоловік, слова яких і спілкування з якими для мене особливо важливі. І я спілкуюся хоча б з одним із них щодня та з усіма ними хоча б раз на тиждень. Я майже всього себе віддаю людям, тому дуже потребую того, щоб хтось ділився чимось і зі мною, підтримував мене. Це допомагає мені залишатися сильним та здоровим. Цю життєво важливу роль у моєму житті грають насамперед моя дорога дружина Деніс і ще п'ять чоловік.

І ці п'ятеро людей нагадують мені про Божу вірність. Вони нагадують мені не зводити очей з Ісуса і надихають мене і далі виконувати те, до чого покликав мене Ісус. Так, я міг би, мабуть, робити це і без них, але я їм так вдячний за те, що все ж таки мені не доводиться це робити самому. Я цілеспрямовано завжди залишаюся на зв'язку із цими людьми. Я не чекаю, коли вони зателефонують мені. Я сам активно підтримую ці відносини, тому що знаю: я потребую їх і Бог зміцнює мене через них.

А чи у Вас є такі люди? Якщо так, то обов'язково підтримуйте та розвивайте з ними стосунки, бо вони будуть робити Вас духовно сильнішими та міцнішими.


5) Щодня робіть перерву у справах, щоб вшанувати Бога.

У Псалмі 118:164 ми читаємо такі слова: «Семіразово я прославляю Тебе за суди правди Твоєї». Це те, що Вам слід робити кілька разів на день, тим більше це не вимагатиме від Вас майже жодних зусиль. Але я обіцяю Вам, що прославлення Бога значно змінить Ваше життя.

Я кілька разів на день роблю перерву у своїх справах, щоби вшанувати присутність Бога у своєму житті. Мій син Павло встановив у мій мобільний пристрій програму, яка періодично протягом дня видає дзвін церковних дзвонів, і коли я чую цей дзвін, то незалежно від того, де я і чим займаюся, я роблю паузу у справах, щоб вшанувати і подякувати Богові .

Коли у Вас так багато справ, що за всім і не встежиш, то корисно робити перерву і висловити Богові вдячність за те, що Він царює на престолі і правда у всіх Його судах, незважаючи на те, що Ви бачите та відчуваєте, незважаючи на те , Що інші роблять або, навпаки, не роблять. Це буде давати Вам заряд бадьорості і допомагати бути на зв'язку з вічно живим.

Немає нічого важливішого за стосунки з Богом, тому, будь ласка, дотримуйтесь цих п'яти порад. Це змінило нас з Деніс, це змінить та зміцнить і Вас теж.

Любимо Вас та дякуємо за Вас Богу!

Чию віру ви наслідуєте?

Щоб ви не полінувалися, але наслідували тих,
які вірою і довготерпінням успадковують обітниці.
— Євреїв 6:12

Дозвольте запитати: який духовний лідер має найбільший авторитет? До якого лідера ви ставитеся з найбільшою повагою і прагнете бути схожим на нього? У житті якогось лідера ви бачите ті плоди, які хотіли б бачити і у своєму?

«А чи прав...

Молитва – джерело здорового суспільства

Я хотів би розповісти тобі, шановний читачу, як можеш стати духовно здоровим.

Ісус Христос прийшов, щоб вилікувати зламані серця. Зламане серце – це таке, яке не може спілкуватися не лише з Богом, а й з людьми. Воно нагадує пошкоджену телефонну лінію. Тому треба знову налагодити зв’язок і вилікувати зламане серце. Люди не в змозі зробити цього, але це під силу Богові.

...

Життя – наче виноградна лоза, яку треба обрізати

Якщо прагнеш, шановний читачу, вирушити назустріч щасливому, приємному, сповненому сенсу життю, то не можеш уникнути зречення. Зректися – означає відмовитися від того, що тобі подобається, влаштовує тебе; покинути те, що тебе приваблює; розірвати зв’язки, які притягують тебе до чогось приємного, але водночас ведуть до прірви.

Саме собою зречення не має сенсу. Тому що все, ...

Відпочиньте від життєвих негараздів

А вам, що ображаються (відплатити), відпочинком разом з нами…— 2 Фессалонікійцям 1:7, KJV

Останнім часом ви відчуваєте стрес, тиск, занепокоєння? Тоді слова Павла у 2-му посланні до Фессалонікійців звернені саме до вас. Читайте уважно: ви відчуєте себе бадьоріше, а поради допоможуть вам знайти світ, незважаючи на труднощі.

Павло писав 2-ге послання д...

СИЛА ПРАВИЛЬНОЇ ПОЗИЦІЇ

Дуже важливо мати правильну позицію. Позиція – це наше обдумане життя, вивернуте навкруги всім на огляд. Те, про що ви у своєму серці думаємо потай, зрештою виходить назовні у вигляді наших слів, виразів обличчя та у вигляді нашого відношення.
Коли ізраїльтяни готувалися увійти до Обіцяної землі, вони послали дванадцять шпигунів, і лише двоє з них повернулися з гарною новин...

Що включає молитва

Будь-якою молитвою та проханням моліться у будь-який час духом, і намагайтеся про це саме з усякою постійністю та молінням за всіх святих. - Ефесянам 6:18 Найчастіше слово «молитва», що зустрічається в Новому Завіті, є грецьким словом proseuche. Воно та його форми вживаються у Новому Завіті приблизно 127 разів. Його Павло вжив і в Посланні до Ефесян 6:18: «Всякою молитвою і проханням молітьс...

Як упоратися зі своїми емоціями?

Господь створив кожного з нас на Свій образ. Під час читання Біблії ми зустрічаємо Писання, в яких видно, що у Бога є емоції. Це такі емоції, як гнів, радість, співчуття. Вони знайомі й нам. Насправді, немає нічого поганого в емоціях, поки вони знаходяться під нашим контролем.

«Гніваючись, не грішіть: сонце нехай не зайде у вашому гніві; і не давайте місце дияволов...

Вам не потрібно довго молитися, щоб привернути увагу Бога

Уюності в мене була спокуса повірити, що ефективна молитва має бути тривалою та інтенсивною. І я змушував себе. Навіть постив по 10 днів.

Але в міру духовного зростання я виявив, що іноді навіть на короткі молитви приходять швидкі відповіді. Якось я стояв у дворі свого будинку під час сильного шторму і просив Бога відвести торнадо. Я просто не мав часу молитися довго. Пізніше я дізнав...

Зцілені, врятовані та живі для правди

У 1-му посл. Петра 2:24 написано: "Він гріхи наші Сам підніс тілом Своїм на дерево, щоб ми, позбавившись гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися". Це добре відоме у Тілі Христа місце Писання про зцілення. Однак воно говорить не лише про зцілення, а ще й про те, що передувало йому. Розберемо цей вірш частинами.

Спочатку йдеться про те, що Іс...

Бог виконає Свої обіцянки, але ви повинні навчитися чекати

Біблія повна історій про чоловіків і жінок, які все чекали і чекали на виконання Божих обіцянок. Авраам і Сара чекали на народження Ісаака 25 років. Анна роками терпіла безпліддя в очікуванні своєї дитини. Давид провів роки в пустелі, перш ніж став царем.

Бог закликає нас приєднатися до Нього в Його роботі, але досягти чогось духовного — наприклад, побудувати церкву, займатися м...