Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Будьте милостиві до інших — милостиві будуть і до вас

Ви коли-небудь були здивовані тим, що знайома вам людина поводилася зовсім не так, як ви того очікували? Чи поставилися ви до нього з любов'ю, чи вибачили його? Я вже давно зрозумів, що в основному люди кривдять когось ненароком, ненавмисно. Досить часто своїм ненавмисним вчинком вони справляють на оточуючих неприємне враження, ображають інших і завдають їм болю, навіть не усвідомлюючи цього.

Подумайте, чи траплялося, що ваші дії сприймалися оточуючими неправильно? Вас колись розуміли неправильно? Колись сумнівалися у ваших мотивах? Чи було вам повною несподіванкою дізнатися, що люди думають про вас, особливо коли ваші наміри були добрими? Ви мали на увазі одне, а люди все зрозуміли інакше. Дізнавшись, що хтось зрозумів вас, чи не хотілося вам, щоб він був про вас кращої думки, а не починав тут же вас засуджувати і ганити за те, що вам і на думку не спадало?

Якщо ви хочете, щоб інші думали про вас добре, то й самі думайте про інших добре. Скажіть: якщо вас хтось образив, ви засуджуєте цю людину чи припускаєте, що вона ніколи не зробила б це навмисне? Візьміть собі за правило: виявляти до інших стільки ж милості, скільки ви хочете бачити від них стосовно себе. Ви не помилитеся, якщо будете ставитися до людей милостиво.

Що посієте, те й пожнете. Тому, якщо ви робите милість іншим, вони виявлять милість вам. Якщо хтось вас образить, не поспішайте обурюватися або засмучуватися, подумайте краще ось про що: напевно, колись і ви вчинили з кимось так само, як зараз обійшлися з вами. Так що тримаєте себе в руках, коли вам захочеться образитися або почати сварку. Згадайте, скільки разів квам ставилися з любов'ю, скільки разів вас прощали та приймали, незважаючи на ваші вчинки.

Апостол Павло дав нам пораду, як бути в гармонії та мирі з іншими людьми. Він сказав: Тому приймайте один одного, як і Христос прийняв вас на славу Божу. Грецьке слово proslambano — «приймати», складове: слово pros перекладається по відношенню до і передає сенс перебувати близько до чогось. Слово lambano перекладається взяти, прийняти. Слово proslambano означає приймати близько. Точніший переклад приймати тепло та доброзичливо.

* Хіба не так Ісус прийняв вас?
* Хіба Він не прийняв вас таким, яким ви були, коли прийшли до Нього?
* Хіба Він не прийняв вас разом з усіма вашими проблемами, слабкостями, непостійністю та недоліками?

Як видно зі значення слова proslambano, ми повинні приймати один одного з розкритими обіймами, як і Ісус прийняв нас. А для цього нам доведеться багато разів прощати людей і багато не звертати уваги.

Моя вам порада: не зосереджуйтесь на помилках та недоліках інших, намагайтеся завжди прощати та проявляти поблажливість. З милістю ставтеся до інших — з милістю ставитимуться і до вас. Виявляйте доброту і ви не пошкодуєте про це. Хочеться вам того чи ні, але іноді вам потрібно заплющувати очі на вчинки людей.

Якщо ви приймете до уваги все вищесказане, ви набагато менше розчаровуватиметеся і нервуватимете. Прощайте людей і будьте милостиві до них, якщо хочете, щоб прощали вас і були милостиві до вас.

Моя молитва сьогодні.

Господи, вибач мені, будь ласка, за те, що я був черствий з людьми, засуджував їх, коли вони помилялися або своєю поведінкою залишали мене в подиві. Засуджуючи їх, я забуваю, наскільки поблажливо інші ставилися до мене. Допоможи мені, будь ласка, завжди пам'ятати про ті моменти, коли до мене ставилися з любов'ю, коли мене прощали і не відкидали, хоч би як я поводився. Святий Дух, допоможи і мені ставитися до людей з такою самою милістю і любов'ю.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я ставитимуся до людей з любов'ю та милістю. Я не збираюся засуджувати їх, коли вони поводяться так, як я зовсім не очікував від них. Я розумію, що ніхто не застрахований від помилок і що в основному люди ненароком ображають інших або завдають один одному болю. Вони не розуміють, як їх сприймають оточуючі. Вони зробили ці помилки, тому що ще недостатньо духовно зрілі. Тому замість того, щоб засуджувати людей за їхні слова, вчинки та помилки, я буду до них милостивий і поблажливий, оскільки такого ж відношення від них я чекаю і до себе.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Як Ісус вас прийняв? Він вимагав від вас спочатку стати досконалим або прийняв вас таким, яким ви були, коли прийшли до Нього?
2. Відколи ви стали віруючим, чи робили ви щось таке, що змусило б Ісуса відвернутися від вас? Чи Він вас любить попри вашу поведінку?
3. Ісус приймає вас таким, яким ви є. А як ви повинні ставитися до людей, які роблять помилки і поводяться не так, як ви очікували?

Моя вам порада: не зосереджуйтесь на помилках та недоліках інших, намагайтеся завжди прощати та проявляти поблажливість. З милістю ставтеся до інших — з милістю ставитимуться і до вас. Виявляйте доброту і ви не пошкодуєте про це. Хочеться вам того чи ні, але іноді вам потрібно заплющувати очі на вчинки людей.

Як бути добрим христианином: поради та практичні кроки

Бути добрим - це проявляти безкорисливість, перестаючи думати лише про себе.
Бути добрим - це розуміти та прощати людську природну слабкість, яка сильніша за злобу.
Бути добрим - це прагнути до милосердя відносно слабкості інших, завжди пам'ятаючи, що і ми самі могли б опинитися в подібних ситуаціях.
Бути добрим - це не звертати увагу на неблагодарність.
Бути доб...

Палка молитва вірного може багато

Вітаю тебе, дорогий читачу, на початку чергового розділу моїх роздумів. Сьогодні я хотів би впровадити тебе в простори Церкви, де ти зможеш вилікувати свою душу й життя. Хвороба та гнів близької особи можуть більше обтяжувати тебе, ніж твоя власна недуга. Батьки часом кажуть, що блукання й вибрики їхнього сина чи доньки доведуть їх до гробу. Таких батьків можна вилікувати, лише вивівши дітей на...

Через молитву до сили

Молитва наповнює життя віри важливим змістом. Завдяки молитві вірний отримує силу поборювати труднощі, зберігати вірність перед спокусами, перемагати зло та невдачі навколо себе, терпеливо зносити те, чого не можна подолати. Завдяки молитві вірний щораз більше наближається до Бога, чимраз сильніше переконується, що Він існує, та щораз виразніше відчуває свою єдність з Ним і своє зростання в жит...

Емоції під контролем

Всі люди мають емоції, і нам від них нікуди не подітися. Я впевнена, що для кожного віруючого досягнення емоційної стабільності має бути одним із першочергових завдань. Ми повинні навчитися з Божою допомогою керувати своїми емоціями, а не дозволяти їм керувати нами. У словнику Вебстера говориться, що емоції розбурхують людей і рухають їх вчинками. Уявіть, що ви пішли в магаз...

Духовна практика молитви: Як навчитися молитися та знаходити внутрішній спокій

Молитва - це один з найважливіших елементів духовного розвитку Християнина. Це засіб звернутися до Бога, висловити свої думки та побажання, знайти спокій та внутрішню рівновагу. Проте, багато людей можуть мати проблеми з молитвою - вони не знають, як почати, що казати або як знайти покой під час молитви. Отже, як налагодити свою духовну практику молитви та знайти внутрішній покій?

Перш ...

Впевненість у невидимому

Написано: «Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр.11:1). Сьогодні я хотів би поговорити про те, наскільки важливо мати розплющені духовні очі і впевненість у невидимому.

Біблія розповідає нам про Агар, яка опинилася разом зі своїм сином у відчайдушних обставинах: «Вона пішла, і заблукала у пустелі Вирсавії; і не стало води в міх...

Благословляйте людей, які навмисне роблять вам зло

Легко благословляти тих, хто благословляє вас і робить вас щасливим, але як поводитеся з людьми, які роблять з вами несправедливо і спеціально хочуть зробити вам боляче? «Благословляйте ваших гонителів» (Римлян 12:14).

Якось, багато років тому, мій помічник приніс мені одну популярну газету, і — о жах! - Просто на першій сторінці про мене надрукували розгр...

Любов має виявлятися у ставленні до людей

Ми живемо останнім часом. Зараз у світі відбувається багато подій, про які згадується в Біблії, як про ознаки кінця часів, і ми не можемо нехтувати ними. У другому посланні до Тимофія 3:1-5 написано: «Знай же, що в останні дні настануть (настануть) часи тяжкі, напружені і тяжкі (коли буде важко дуже важко). Бо люди будуть самолюбні, вкрай егоїстичні, сріблолюбні, вони будут...

Що таке свобода від гріха?

Свобода від гріха – це коли ти так ненавидиш гріх, що краще помреш, ніж допустиш його до себе навіть у його початковій стадії, яка називається спокусою.

Це коли, дивлячись на сигарету, не відчуваєш нічого, окрім відрази до цього шляху повільного саморуйнування, коли в будь-якому алкогольному напої ти бачиш тільки бажання сатани оволодіти твоїм розумом з метою вивести тебе із спі...

Стережіться цих 7 гидотів, що ненавидить Господь

У всі гидоти породжують родові прокляття. Це речі, які настільки неприємні Богові, що Він називає їх огидними.

Ті з вас, хто читає ці рядки прямо зараз, можливо, ніколи не пов'язували ці сім гидотів із виникненням прокляття, але Писання ясно говорить: вони можуть і призводитимуть до прокляття. Потрібно покаяння, щоб побачити руйнацію цих родових прокльонів, і до них не слід ставит...