Четвер 23 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Благословляйте людей, які навмисне роблять вам зло

Легко благословляти тих, хто благословляє вас і робить вас щасливим, але як поводитеся з людьми, які роблять з вами несправедливо і спеціально хочуть зробити вам боляче? «Благословляйте ваших гонителів» (Римлян 12:14).

Якось, багато років тому, мій помічник приніс мені одну популярну газету, і — о жах! - Просто на першій сторінці про мене надрукували розгромну статтю! Цей довгий твір неможливо було не помітити. Там написали відверту брехню і жодного слова правди! Я дуже засмутився: що ж тепер про мене подумають? Я знаю, багато хто вірить у те, що пишуть у газетах. І чим більше я міркував про все це, тим більше засмучувався. Мене обурило, як автор міг написати все це нісенітниця і наклеп?

Як же мені відреагувати? - думав я. Чи не написати мені статтю у відповідь, щоб відвести ці голослівні заяви проти мене і мого служіння? Чи не вимагати від газети звільнити співробітницю, яка написала про нас таку брехливу статтю? Що ж мені робити у відповідь на таку потворну витівку?

Моє потрясіння посилював і той факт, що ця жінка сиділа в моєму кабінеті і говорила, як вона благословенна нашим служінням. І тільки-но прочитавши її статтю, я зрозумів, що вона мені брехала. І все ж, замість того, щоб обурюватися з приводу її вчинку, я вирішив наслідувати апостола Павла: «Благословляйте гонителів ваших».

Грецьке слово eulogia — «благословення», складове: eu перекладається хорошим, відмінним і відноситься до будь-якої позитивної емоції. Від нього походить слово euphoric - ейфорія. Друга частина слова – logos – слово. Цілком слово eulogia перекладається похвала, гарний відгук. Від нього ж походить англійське слово eulogy — мова на похороні, в якій говорять добрі слова на згадку про померлого. Тобто Павло, закликаючи нас благословляти наших гонителів, сказав нам відповідати словами благословення на слова прокляття, говорити тільки добре про тих, хто завдає нам шкоди. Це може здатися важкою справою, тим більше, що граматична форма слова вказує на постійну дію, тобто ми повинні говорити добре про цих людей знову, знову і знову. Можливо, нам захочеться звинуватити людину в її нечесній, неналежній поведінці. Але ми маємо тримати себе в руках.



Інше слово в цьому вірші - kataraomai - "проклинати" означає закликати прокляття. Люди завжди вірили, що якщо говорити хороші слова про когось, то цим покличеш у його життя благословення. І навпаки, якщо когось проклинати, то прокляття прийдуть у життя цієї людини.

Така віра через слова підтверджується в Писанні. Ми ніколи не повинні забувати про те, яка сила міститься в наших словах. У книзі Приповістей 18:22 ясно написано, що життя та смерть у владі мови.

Так, замість того, щоб розсердитися на ту невіруючу жінку, автора статті, я, за спонуканням Господа, почав закликати до її життя благословення. Я усвідомив, що ця журналістка написала таку статтю, бо вона невіруюча і, розуміє вона це чи ні, потребує Господа. То що хорошого вийде з того, якщо я почну закликати на її голову прокляття? Було саме час скористатися цією нагодою і благословити її.

Отже, я почав благословляти цю жінку, дякуючи за неї Бога і вірячи, що Він зробить для неї щось чудове і її життя стане кращим і щасливішим. Більше статей такого роду в тій газеті ніколи не з'являлося. Я впевнений, що наше рішення благословляти звільнило в духовному світі Божу силу, яка перешкодила тому, щоб про нас знову надрукували щось погане.

Я розумію, яка з'являється спокуса наговорити масу поганих слів про людину, яка вчинила з вами несправедливо і завдала вам болю. Але це нікому не зарадить. Ніколи не потрапляйте в цю пастку, не допускайте у своє серце гіркоту, не говоріть про свого кривдника погані слова, не проклинайте його. Ви можете вибрати благотворніший шлях—говорити про тих, хто намагається зробити вам зло, тільки добре.

Це правильний підхід до такої ситуації: ваші слова звільнять надприродну силу, і така ситуація більше не повториться. Але якщо ваша реакція буде невірною, то незабаром ви знову зіткнетеся з чимось схожим.

Дуже важливо те, як ви відреагуєте на завданий вам біль. Ваші прощення та слова благословення поховають усю несправедливість до вас. З іншого ж боку, ваша відплата піділлє олії у вогонь, і з вами знову і знову чинитимуть неправильно.

Ніколи не забувайте бути обережним у виборі слів.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я хочу пробачити тим, хто говорив про мене брехню. Я не розумію, чому вони це робили, але тепер люди, які почули неправду, поширюють все це безглуздя. Я не збираюся злитися на них і говорити про них погані слова, бо це не допоможе нікому. Я говоритиму добрі слова і благословлятиму тих, хто прагне завдати мені страждань. Господь, будь ласка, благослови їх, зміни їх, допоможи їм і зроби їх життя кращим. І в той же час я прошу Тебе за допомогою цієї ситуації змінити мене.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я не говоритиму злих слів ні про кого, навіть про тих, хто робить мені боляче і завдає мені шкоди. Мої слова мають силу, тому я дуже обережний у виборі слів. Я благословлятиму, а не проклинатиму, і таке моє ставлення засмутить підступи диявола щодо мене.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

Ви можете пригадати випадок, коли, бажаючи заподіяти вам страждання, вас обмовили, але Святий Дух не дав вам сказати на помсту цій людині такі ж злі слова, а спонукав говорити про неї тільки добре?
Якщо таке з вами було, то яким був результат вашого послуху Святому Духу і вашого доброго ставлення до кривдника?
А чи було так, що ви наговорили про когось багато злих слів і ці слова справдилися? Чи не шкодували ви потім про те, що сказали?

Віддаляйтесь від брата, що надходить безчинно

Багато років тому в нашому служінні працювала одна дуже обдарована в музиці людина, яка, до того ж, буквально заряджала весь зал. Але в його особистому житті не було жодного порядку. Він лише постійно приймав явно неправильні рішення щодо себе, але ці рішення погано позначалися й інших людей. Як пастори ми бачили, що робив цей чоловік і як його поведінка позначалося на оточуючих....

Духовні дари та покликання: Як визначити свої духовні дари та використовувати їх для служіння Богу та людям

Кожен людина народжується з духовними дарами, які допомагають їй відчувати своє призначення і місію в цьому світі. У релігійному контексті, духовні дари вважаються даром від Бога, і вони можуть бути використані для служіння Богу та іншим людям.

Ось деякі аспекти, які можна розглянути, щоб детальніше зрозуміти духовні дари та призвання:

  1. Що таке духовні дари і як вони прояв...

Прощення

Завжди приємно говорити про те, що добре для нас. Якщо ми з кимсь посварилися, і ми винні в цьому, то приємно, коли нас розуміють і прощають, і більше не згадують про наші помилки. Зазвичай ми захоплюємося людиною, яка великодушна і готова прощати інших. То наскільки ми маємо бути вдячні Богові за Його милість і прощення, яке Він дарував людям. Якщо люди грішать, порушуючи закон Господній, то ч...

Уроки прощення

Проте, попри всі кривди та образи ми повинні прощати: «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як і Бог у Христі простив вам» (Еф. 4:32).

Усі ми грішимо, і всі ми боржниками перед Богом, бо своїми гріхами порушуємо Його святі заповіді – Богом даний закон. І лише за умови прощення гріхів, провин ближнім, якщо вони в чомусь завинили ...

Непереможний дух віри

В якій би важкій ситуації ви сьогодні не перебували, Бог може її змінити!

Можливо, лікарі сказали вам, що немає жодної надії. Можливо, ваш банківський рахунок порожній і від вас не відстають ваші кредитори. Можливо, у вас є проблеми в сім'ї або на роботі. Можливо, ваші проблеми, навалившись одна на одну, утворили собою величезну гору, і вам здається, що ви ніколи не зм...

Час із Богом

«Будьте сильними в Господі (сильними у союзі з Ним); отримуйте Його могутність (могутність, що виходить від Його безмежної могутності)».

– Послання до Ефесян 6:10

Коли я вперше спробувала присвятити час спілкуванню з Богом, мені було нелегко. Я почувала себе якось безглуздо і ніяково. Я сиділа і позіхала від нудьги, намагаючись не заснути.<...

Ви хотіли б завжди бути в Дусі?

Ви хотіли б «ходити в Дусі» щодня? Вам це здається неможливим? Чи ви все ж таки вірите, що цьому можна навчитися? Щоб з'ясувати це, давайте докладніше досліджуємо слова Павла: «Я кажу: ходіть у Дусі, і ви не будете виконувати бажання плоті».
Грецьке слово peripateo - "ходити", зустрічається в Новому Завіті 95 разів. Воно складаєть...

Доданки успіху

Сучасне суспільство вважає за краще дивитися на речі простіше, особливо не старатися і не турбувати себе. Ми хочемо негайних результатів. Ми хочемо отримувати бажане відразу. І завдяки стрімкому прогресу ми справді можемо багато чого отримати негайно. На Заході люди зосереджені на тому, щоб домагатися всього легко, швидко і без зусиль. Молоде покоління настільки звикло ...

Бачачи здійснення своєї мрії

Якщо Бог дав вам мрію – мрію зробити щось настільки грандіозне та дивовижне, що це здається практично неможливим – то ця стаття для вас.

Я пишу цю статтю якраз для того, щоб підбадьорити вас схопитися за цю мрію і нагадати про те, що якими б маленькими ви себе зараз не відчували і якою б великою не здавалася ваша мрія, Бог досить сильний, щоб здійснити її.

...

5 способів використовувати свій телефон на славу Божу

Ні один пристрій в історії не вплинув на наше життя так сильно, як смартфон. Більшість людей хапаються за свої смартфони кожні 12 хвилин. Телефони змінили спосіб нашого спілкування один з одним, здійснення покупок, розваг, подорожей та багато іншого.

Вам не потрібно бути культурним критиком, щоб розуміти, що деякі з цих змін не ведуть до добра. Я писав про багато з цих небезпек у моїй...