Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Чому Бог допускає страждання дітей?

Запитує Віктор: “Скажіть, будь ласка, навіщо Бог поступає так жорстоко, караючи дітей? Щоб щось там перевірити чи з’ясувати? Це не по-доброму! Це як досліди над тваринами!”

Вікторе! Ваше питання звучить із серця, яке все ще не живиться безпосередньо від Слова Божого, але отримує інформацію через соціально-культурні установки суспільства, в якому ви живете. Ви самі того не помічаєте, як вбираєте глибоко хибні ідеї, що затвердилися у світі, про Істинного Бога.

Правда – тільки в Біблії, а все інше, навіть якщо талановито прикидається правдою, – брехня, яка в даний момент руйнує ваше життя і не дозволяє вам встановити міцні, засновані на любові, взаємини з Небесним Отцем, а значить, примушує вас мучитися і страждати там, де ви могли б радіти і перемагати.

Давайте все ж ризикнемо подивитися на те, що відбувається з вами (і з усіма нами) з погляду Біблії? І хоча наше дослідження може виявитися досить довгим, я прошу Істинного Бога дарувати вам терпіння, бажання зрозуміти правду і здатність зрозуміти її.

Багато хто з нас, навіть вивчаючи Біблію, не усвідомлює, що слово “адам” у ній може бути перекладене так…

  • … Адам – як особисте ім’я першої людини
  • … людина – як позначення людини взагалі
  • … люди, людина – як позначення всіх людей разом узятих.

Але всі ці переклади, якщо читати в оригіналі, різними словами перекладають лише одне слово – АДАМ. Щоб переконатися в цьому, давайте подивимося на деякі тексти:

  • Бут. 1:26: «І сказав Бог: створімо *адама* за образом Нашим і за подобою Нашою». – «І сказав Бог: створімо людину за образом Нашим і за подобою Нашою»
  • Бут. 2:25: «І були вони обоє наги, *адам* і дружина його, і не соромилися». – «І були вони обоє нагі, Адам і дружина його, і не соромилися».
  • Втор.8:3: «не єдиним хлібом живе *адам*, але всяким словом, яке виходить з вуст Господа, живе *адам*…» – «не єдиним хлібом живе людина, але всяким словом, яке виходить з вуст Господа, живе людина».
  • Аг.1:11: «Я закликав засуху на землю, на гори, на хліб, на виноградний сік, на єлей і на все, що родить земля, і на *адама*, і на всяку ручну працю». – «Я закликав засуху на землю, на гори, на хліб, на виноградний сік, на єлей і на все, що родить земля, і на людину, і на худобу, і на всяку ручну працю».
  • Суд. 16:7: «Самсон сказав їй: якщо зв’яжуть мене сімома сирими тятивами, які не висушені, то я зроблюся безсилим і буду як і *єдиний адам*». – «Самсон сказав їй: якщо зв’яжуть мене сімома сирими тятивами, які не висушені, то я зроблюся безсилим і буду як і інші люди».

Якщо ви уважно придивитеся хоч би до цих текстів, то побачите, що слово АДАМ передає нам думку Бога про людство, як таке. АДАМ – це всі ми, усе людство. Ми були створені для існування, як окремі особи, але одночасно в одному тілі людства під назвою АДАМ Бог бачить нас усіх як єдине ціле і бачить нас усіх, як Свою дитину. Ми називаємо себе людством, а Бог називає нас адамом, що по суті, одне і те ж.

Так от у зв’язку з тим, що перша людина, з якої почало рости усе тіло людства, відмовилася знаходитися в присутності Божій, тобто в присутності Життя, Світла, Тепла… то тіло людства почало зазнавати зміни, які бувають, наприклад, з рослиною, якщо прибрати його від сонця, води, поживних речовин. Клітинки (=люди окремо) усього тіла АДАМОВОГО почали чахнути, хворіти, передавати дітям поганий генетичний спадок та ін.

Іншими словами, тіло людства (АДАМА) виявилося зіпсутим. Але зверніть увагу, що це сталося не за бажанням Бога, а за бажанням самого людства.

У результаті ми маємо те, що маємо: хвороби, біль, діти та дорослі, що мучаться своїм тілом. Тіло людства понівечене, зіпсоване, розорене через те, що воно відмовилося від Світла, Води, Повітря, які виходять тільки від Життєдателя Бога, тому немає нічого дивного в безплідді, у народженні хворих дітей, у набутих захворюваннях. Дивно якраз те, що в цьому жаху, у цій абсолютній відокремленості від Бога з нашого боку, ще чомусь народжуються здорові діти! Як втім дивно, що ми всі взагалі ще існуємо.

Так от, народжена хворою дитина, – це не покарання від Бога, це не спроба Бога познущатися над людьми чи поставити якийсь дослід, а сумний наслідок того, що тіло АДАМА (людства) хворе, у цьому тілі зараз немає взагалі жодної здорової клітини, просто одні клітини хворі більше, ніж інші.

Діти, народжені хворими, – це результат діяльності людства як такого, це вибір АДАМА жити під керівництвом сатани. Так само, як нещасні випадки – це результат діяльності не Бога, а людства, це сума тих виборів, які здійснює АДАМ, що обрав жити під керівництвом хитрого змія.

Але все таки залишається питання: чому Бог не захистив вас, Вікторе, від народження у вашій сім’ї хворої дитини? Адже от в інших сім’ях, навіть у невіруючих, народжуються ж більш-менш здорові діти. Питання в тому, чому Бог допустив муки у вашому житті? адже ви мучитеся болем вашої дитини навіть більше, ніж сам малюк, чи не так? Адже завжди болючіше дивитися на того, хто мучиться (особливо якщо це твоя кров і плоть, така беззахисна і слабка), ніж мучитися самому. Можна віддати все на світі, можна самому встати на місце цих мук, аби лише та, слабка, кохана, така дорогоцінна твоєму серцю дитина не проходила б через усе це.

Моя відповідь на це питання може здатися вам безумною, тому перш, ніж продовжу, я хочу попросити вас не відкидати мою відповідь, але дати собі час подумати і тим більше спитатися прямо Бога: «Чи це так?»

Господь Христос не прикрив вас від біди, що наближається, бо Він точно знає, що для вас і вашої сім’ї – це єдиний шлях спасіння для Вічності.

Він не покарав вас, але, навпаки, відкрив перед вами шлях, пройшовши яким, ви зможете відвернутися від брехні і навернутися до Правди, рятівної Правди. Христос ризикнув Своєю репутацією Бога, Який є любов, і ненадовго прибрав від вас Свою захищаючу руку, дозволивши сатані діяти. Христос знав, що ви в першу чергу почнете звинувачувати Його, але Він все ж пішов на цей ризик та все ж допустив сатану до вас, дозволивши йому зробити те, що він бажає зробити з кожною дитиною цього світу.

Але при цьому Христос простягає вам силу і мудрість, прийнявши які, ви всі, уся ваша сім’я, зможете осоромити сатану, який спричиняє вам біль. Вікторе, якщо вам все ж ризикнути і потягнутися до Ісуса для того, щоб прийняти від Нього те, що дозволить вам встати прямо і упевнено, сміливо свідчачи всьому світу, що ви, попри біль тіла вашої сім’ї, маєте від Бога силу справлятися з цим болем і упевненість з надією дивитися в майбутнє, коли Христос Сам проведе вас через усі випробування, а потім покладе на ваші голови вінці переможців, утре з ваших очей усі сльози і введе вас у Його Царство, де в АДАМА (людства) буде нове святе, не схильне до жодних хвороб тіло.

Дорогий Вікторе, Бог зовсім не Такий, Яким представили Його вам ті, хто самі ходять у брехні, називаючи чорне білим і біле чорним. Шукайте знання про Бога в Нього Самого, у Його книзі, у молитовному спілкуванні з Ним. Прийдіть до Нього, а не до тих, хто називає себе Його знавцями, прийдіть до Нього, бо тільки Він може заспокоїти вас і дати вам таку упевненість у Ньому, Істинному Богу, яка перетворить вашу слабкість на нескінченну силу на славу Божу. Сатана жалитиме вас у п’яту, а ви силою Христовою завдаватимете йому смертельних ударів по голові (див. Бут. 3:15).

24.09.2023

Чому люблячий Бог дозволяє страждання у світі?

Це одне з найважчих запитань, з яким сьогодні стикається християнський світ

Проблема болю і страждань була названа одним з найефективніших аргументів атеїзму проти християнської віри. Більшість атеїстів зводять свою «віру» у відсутність Бога, спираючись не на наукові факти, а на аргументи, подібні до запитання: Чому люблячий Бог дозволяє зло і...

Ви багато хвилюєтеся і переживаєте?

Чи опановувало вами колись занепокоєння так сильно, що ви впадали в паніку? Наприклад, переживали про когось із членів сім'ї, друга, роботу, гроші? Часто паніка починається з простої думки про ще неіснуючу проблему, яка навряд чи взагалі виникне. І тим не менш, ця уявна проблема дуже турбує вас. Незабаром ви починаєте хвилюватися так, що вже не знаходите собі місця. Як ...

Труднощі життя: Випробування, Розвиток та Сила в Нас

У світі, наповненому різноманітними досвідами та випробуваннями, труднощі є неодмінною частиною нашого життя. Вони приходять до нас у різних формах - фізичні, емоційні, фінансові чи духовні, і часто ставлять нас перед складними виборами та викликами.

Труднощі можуть здаля здатися непрохідними перешкодами, що перекривають наш шлях до щастя і успіху. Але насправді, вони мають глибше зна...

Як зберегти свою віру та духовний розвиток у світі, що стає все більш секуляризованим

Сучасний світ стає все більш секуляризованим, і це ставить перед християнами ряд викликів. Інакше кажучи, це означає, що у наш час все менше людей сприймає релігію як центральний елемент свого життя, а духовні практики замінюються матеріалістичними. У такому середовищі важливо зберегти свою віру та духовний розвиток, а також знайти спосіб впливу на оточуючих людей, щоб поділитися з ними своїм д...

Як реагувати на матеріальні проблеми

Більшість людей мають спільну проблему — матеріальні труднощі. Вони пригнічують, як, мабуть, жодні інші. Якщо на вас колись давила нестача грошей, то ви знаєте не з чуток, як це бути пов'язаним по руках і ногах, коли немає грошей не тільки на оплату рахунків, але навіть на хліб. Але ось що я вам скажу: Бог вірний! Якщо ви живете для Бога, зберігайте себе у святості, сл...

Перемога над труднощами: Як виклики життя формують наш характер та досягнення

Життя - це непередбачувана подорож, сповнена радостей, перемог, але також і труднощів і випробувань. Часто саме труднощі стають тими потужними механізмами, які допомагають нам зрости, зміцнитися та досягти нових висот.

Труднощі - це невід'ємна складова нашого існування. Вони можуть набувати різних форм: фізичних, емоційних, фінансових або духовних. І кожен з нас, незалежно від сво...

Утіха для розбитого серця

Бог лікує розбиті серця. У Своїй проповіді, виголошеній у Назареті, Ісус сказав, що Бог послав Його лікувати розбиті серця. Серце в нашій мові, а також у Біблії означає цілу людину або її центр, осердя. Адже саме в серці концентруються всі людські переживання та реакції. Про декого кажуть, що думає серцем, про іншого – що вирішує серцем, а ще про когось – що в нього слова пливуть пр...

Досвід страждань: як зробити страждання плідним для духовного зростання та пізнання Бога

Страждання - це невід'ємна частина життя кожного людини, в тому числі і віруючого. І хоча страждання можуть бути дуже болісними та неприємними, вони також можуть стати цінним досвідом, який допоможе зрозуміти себе, пізнати Бога та зрости духовно.

По-перше, важливо зрозуміти, що страждання не завжди є наслідком наших помилок чи неправильних виборів. Часто вони є результатом наших дій, ал...

Бог сильний всі ваші труднощі обернути на благо

«Хвала Богу, Батькові Господа нашого Ісуса Христа, Батьку милосердя (милості та співчуття), Богу (Джерелу) всякої втіхи (натхнення та наснаги). Він втішає (надихає і надихає) нас у всіх тяжких випробуваннях (бідах і стражданнях), щоб і ми могли втішати (надихати і надихати) тих, хто терпить усілякі випробування та біди тим утішенням (натхненням і наснагою), яким Бог нас самих »...

4 ознаки того, що ви на стадії клітини

Боговоренням я серйозно зацікавився десь у 2008 році, у розпал євангельського руху «Молоді, неспокійні, реформатські» (Young, Restless, Reformed — YRR ). На той час я, молодіжний пастор, під керівництвом пастора-методиста, осягав суть «п'яти пунктів» арміянства . Від мого наставника я знав усі «вузькі» місця «п'ятипунктової» кальвіні...