Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Бог обов'язково винагородить вас за віру!

У Бога є безліч способів винагородити вас за те, що ви продовжуєте вірити Йому і робити те, до чого Він вас покликав. А вищезгаданий вірш це підтверджує.

Розглянемо значення грецького слова misthapodosia - «відплата». Слово mistha переказує гроші, зарплата, винагорода. Здебільшого, це слово вживалося працівниками промислових підприємств та комерсантами та означало винагороду, зарплату, винагороду за виконану роботу. Слово ж misthapodosia означає як зарплата, а й компенсація, відшкодування, розрахунок, репарація.

Mistha - перша частина цього слова, що містить важливу думку. По-перше, як я вже сказав, воно означає заплатити за роботу. Виконуючи якусь роботу, людина розраховує отримати плату за свою працю. І це вірно. Зарплата компенсує витрачені зусилля. Він заслужив ці гроші, оскільки сумлінно виконував роботу, і, природно, очікує отримати грошову винагороду.

Це слово показує, що Бог винагороджує тих, хто вірно і віддано виконує справу, яку Він їм довірив. Це спростовує помилку людей щодо того, що, якщо вони служать Богу, вони приречені терпіти поневіряння та потребу все своє життя. Вони вважають, що їм було б краще, якби вони не служили Богу.

Але чому ми вважаємо, що Бог заплатить менше, ніж заплатив би роботодавець? Хіба працівник не розраховує, що роботодавець добре заплатить за його працю? Вищезгаданий вірш категорично заявляє, що Бог обов'язково як слід подбає про тих, хто виконує Його волю. Це означає, що віра справді винагороджується!

Але в Посланні до Євреїв 10:35 вживається не частина слова – mistha, значення якого ми щойно розглянули, а слово цілком – misthapodosia. Воно означає відшкодування витрат, понесених під час роботи; плата за збитки чи втрати; репарації на відшкодування збитків від війни.



Бог пам'ятає, що, виконуючи Його волю, ви віддавали свій час, гроші, виявляли терпіння. У Посланні до Євреїв 6:10 говориться, що Бог ніколи не забуде, що ви зробили для Нього. Якщо ви виконували Божу справу, не зважаючи на час, якщо вклали чимало сил і енергії, працюючи для Божого Царства; якщо всього себе присвятили виконанню завдання, яке Бог доручив вам; якщо щедро жертвували кошти, Бог це не забув і не забуде. «Бо не неправедний Бог, щоб забув вашу справу і працю любові, яку ви оказали в Його ім'я, послуживши і служачи святим» (Євреїв 6:10). Бог пам'ятає все це, і Він сповна винагородить вас за все, чим ви пожертвували, виконуючи Його доручення. Він розрахується з вами за ваші попередні витрати так щедро, що кожен захоче опинитися на вашому місці. Бог простежить за тим, щоб ви отримали репарації за всі збитки від битви,

Враховуючи значення слова misthapodosia,
Послання до Євреїв 10:35 можна перекласти так:

«…Бог дбає про те, щоб ви отримали винагороду, повне відшкодування витрат, які ви зазнали, виконуючи Його волю; Він розрахується з вами за всі ваші втрати та поневіряння; Він виплатить вам репарації на відшкодування всього, чого ви втратили внаслідок нападок ворога або внаслідок протистояння».

Бачите, Бог справедливий та об'єктивний. Можливо, ви зробили все можливе, віддали всі сили, щоб виконати Його завдання; присвятили себе цій справі або втратили щось, що було вам дорого, — Бог обов'язково винагородить вас і відшкодує всі втрати. Бог ніколи не ігнорує те, що ви робите для Нього.

Бог має багато різних способів віддати вам, і не сумнівайтеся: це буде справедливо у світлі того, чим ви пожертвували. Наприклад, Він може винагородити вас, даючи вам:

* перемогу за перемогою в різних сферах життя,
* успіх у роботі чи служінні,
* помазання, таке сильне, якого раніше у вас не було, *
матеріальне благополуччя,
* міцну, багаторічну, вірну дружбу .

Як говорить Послання до Филип'ян 4:19, Бог має безмежні багатства, які призначені для поповнення всіх ваших потреб. Не обмежуйте себе у кількості отримуваних благословень, тому що ці багатства зберігаються для вас. Чекайте від Бога багато чого! Настав час зібрати врожай, який ви заслужили важкою працею.

Якщо релігійний дух буде говорити вам, що чекати від Бога відплати за свою віру неправильно, накажіть йому забратися геть! Чекайте, що Бог винагородить вас за працю та вірність.

Моя молитва сьогодні.

Господи, дякую Тобі за те, що Ти винагороджуєш нашу послух Тобі. Я знаю, що, служачи Тобі, я ніколи не терпітиму нужди і поневіряння, тому що Ти завжди дбаєш про тих, хто виконує Твою волю. Я не маю сумніву, що Ти сповна винагородиш мене за все, що я віддав, виконуючи Твою волю. Я вірю, що Ти щедро покриєш усі мої витрати. Ти ніколи не забував того, що я робив для Тебе, і я вірю, що Ти подбаєш про мене і цього разу.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я не сумніваюся, що Бог пам'ятає про терпіння, час, гроші, які я віддавав, служачи Йому. У Посланні до Євреїв 6:10 говориться, що Бог ніколи не забуде зробленого заради Нього. Я знаю, що Бог бачить, як багато я працюю для Нього, віддаю всі свої сили, енергію, всього себе, виконуючи дане Їм доручення, жертвую гроші. Він винагородить тих, хто прагне виконувати Його волю, і я один з тих, хто отримає від Нього винагороду. Я не втомлюсь і не розчаруюсь, виконуючи те, до чого Бог покликав мене. Він завжди піклується про мене.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Згадайте, як Бог уже винагородив вашу вірність Йому.
2. Ви старанно від щирого серця виконуєте те, до чого покликав вас Бог, і очікуєте отримати від Нього винагороду за вашу сумлінну працю?
3. Оскільки Бог пам'ятає про все, чим ви жертвуєте заради Нього, чи не хочете жертвувати більше?

Маємо молитися одні за одних

Церква називає атеїзм своєрідним безсиллям людини й суспільства. Ідеться, власне, про те, що атеїст не спроможний помітити, що Бог існує, не здатний вірити й повірити Ісусові Христові. Атеїст схожий на людину, яка не бачить, не чує й не має жодних органів чуття, за допомогою котрих могла б пізнати реальність Бога.

Щоб людина позбулася атеїзму, її треба не переконувати, дискутуючи й ро...

Поведінка дітей скаже багато про що

Добре керуючий домом своїм, дітей, що містить
у послуху з усією повагою.
— 1 Тимофію 3:4

Якось, під час чергового перельоту, я сидів по сусідству з жінкою, яка працювала у школі тридцять п'ять років. Ми розмовляли, і я запитав її: — Дивлячись на поведінку дитини в школі, що ви можете сказати про її сім'ю? - Всі! - відповіла вона. — Судя...

Непереможний дух віри

В якій би важкій ситуації ви сьогодні не перебували, Бог може її змінити!

Можливо, лікарі сказали вам, що немає жодної надії. Можливо, ваш банківський рахунок порожній і від вас не відстають ваші кредитори. Можливо, у вас є проблеми в сім'ї або на роботі. Можливо, ваші проблеми, навалившись одна на одну, утворили собою величезну гору, і вам здається, що ви ніколи не зм...

Чию віру ви наслідуєте?

Щоб ви не полінувалися, але наслідували тих,
які вірою і довготерпінням успадковують обітниці.
— Євреїв 6:12

Дозвольте запитати: який духовний лідер має найбільший авторитет? До якого лідера ви ставитеся з найбільшою повагою і прагнете бути схожим на нього? У житті якогось лідера ви бачите ті плоди, які хотіли б бачити і у своєму?

«А чи прав...

25 дуже вдохновляючих Біблійних віршів про надію

Надія виявляється потужним і суттєвим аспектом віри християн. Ця концепція є фундаментом для осмисленого та багатогранного життя, надаючи нам утіху та заохочення під час найважчих часів. Біблія пропонує численні вірші, які не лише пропонують нам надію, але і надають вказівки, як берегти цю надію в нашому житті. Ці вірші слугують свідченням про тверду та нескоромну природу надії та її здатності ...

Час говорити про себе гарне!

Що ви говорите про себе? Ви відгукуєтесь про себе добре чи надмірно критичні до своєї зовнішності, ваги, розуму, здібностей — словом, до всього, що до вас належить? Я був настільки прискіпливий до себе, що одного дня Святий Дух сказав мені: “Як ти смієш постійно говорити про себе так погано, коли Я вклав у тебе стільки доброго? Хіба ти не знаєш, як чудово Я створив те...

25 вдохновляючих біблійних віршів, які стосуються теми ЛЮБОВІ

Любов - це могутня та перетворююча сила, що існує вже з самого початку людської історії. Вона втілена в численних творах мистецтва, літературі та музиці, вшанована та відзначена у різних культурах та релігіях. Біблія, зокрема, багато говорить про любов і її незмінну силу, як для окремих осіб, так і для суспільства в цілому. У цій блозі ми підготували список з 25 біблійних віршів про кохання, ко...

Чому віра без діл мертва? Роздуми над Якова 2:14-17

«Яка користь, браття мої, коли хто говорить, що він має віру, а діл не має? Чи може ця віра спасти його? Якщо брат або сестра нагі і не мають денного прожитку, а хто-небудь з вас скаже їм: “Йдіть із миром, грійтесь і їжте,” – але не дасть їм потрібного для тіла, яка користь? Так само й віра – коли не має діл, сама по собі мертва» (Якова 2:14-17)

...

Прощення як дар

Здається, ми якось не так обходимося з прощенням. Якесь воно не таке, яким мало бути, те прощення, про яке ми говоримо. А може, ми прощенням називаємо зовсім ніяке і не прощення? Наприклад, як треба прощати своїх кривдників: кожного окремо і всіх разом?

Адже часто як буває – образить хтось когось, а потім каже: «Винен. Простіть. Хто старе згадає… Ви повинні мене про...

Бог заповнить нашу потребу в любові

«Хай Христос через віру вашу (справді) живе (має, перебуває, творить Своє постійне житло) у ваших серцях! Укоріняйтесь і утверджуйтеся в любові».

– Послання до Ефесян 3:17

З моменту народження кожна людина відчуває потребу в любові. Ми отримуємо любов і даруємо її протягом усього свого життя, доки не помремо. Буває і так, що замість кохання...