Вівторок 18 Червень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Бог обов'язково винагородить вас за віру!

У Бога є безліч способів винагородити вас за те, що ви продовжуєте вірити Йому і робити те, до чого Він вас покликав. А вищезгаданий вірш це підтверджує.

Розглянемо значення грецького слова misthapodosia - «відплата». Слово mistha переказує гроші, зарплата, винагорода. Здебільшого, це слово вживалося працівниками промислових підприємств та комерсантами та означало винагороду, зарплату, винагороду за виконану роботу. Слово ж misthapodosia означає як зарплата, а й компенсація, відшкодування, розрахунок, репарація.

Mistha - перша частина цього слова, що містить важливу думку. По-перше, як я вже сказав, воно означає заплатити за роботу. Виконуючи якусь роботу, людина розраховує отримати плату за свою працю. І це вірно. Зарплата компенсує витрачені зусилля. Він заслужив ці гроші, оскільки сумлінно виконував роботу, і, природно, очікує отримати грошову винагороду.

Це слово показує, що Бог винагороджує тих, хто вірно і віддано виконує справу, яку Він їм довірив. Це спростовує помилку людей щодо того, що, якщо вони служать Богу, вони приречені терпіти поневіряння та потребу все своє життя. Вони вважають, що їм було б краще, якби вони не служили Богу.

Але чому ми вважаємо, що Бог заплатить менше, ніж заплатив би роботодавець? Хіба працівник не розраховує, що роботодавець добре заплатить за його працю? Вищезгаданий вірш категорично заявляє, що Бог обов'язково як слід подбає про тих, хто виконує Його волю. Це означає, що віра справді винагороджується!

Але в Посланні до Євреїв 10:35 вживається не частина слова – mistha, значення якого ми щойно розглянули, а слово цілком – misthapodosia. Воно означає відшкодування витрат, понесених під час роботи; плата за збитки чи втрати; репарації на відшкодування збитків від війни.



Бог пам'ятає, що, виконуючи Його волю, ви віддавали свій час, гроші, виявляли терпіння. У Посланні до Євреїв 6:10 говориться, що Бог ніколи не забуде, що ви зробили для Нього. Якщо ви виконували Божу справу, не зважаючи на час, якщо вклали чимало сил і енергії, працюючи для Божого Царства; якщо всього себе присвятили виконанню завдання, яке Бог доручив вам; якщо щедро жертвували кошти, Бог це не забув і не забуде. «Бо не неправедний Бог, щоб забув вашу справу і працю любові, яку ви оказали в Його ім'я, послуживши і служачи святим» (Євреїв 6:10). Бог пам'ятає все це, і Він сповна винагородить вас за все, чим ви пожертвували, виконуючи Його доручення. Він розрахується з вами за ваші попередні витрати так щедро, що кожен захоче опинитися на вашому місці. Бог простежить за тим, щоб ви отримали репарації за всі збитки від битви,

Враховуючи значення слова misthapodosia,
Послання до Євреїв 10:35 можна перекласти так:

«…Бог дбає про те, щоб ви отримали винагороду, повне відшкодування витрат, які ви зазнали, виконуючи Його волю; Він розрахується з вами за всі ваші втрати та поневіряння; Він виплатить вам репарації на відшкодування всього, чого ви втратили внаслідок нападок ворога або внаслідок протистояння».

Бачите, Бог справедливий та об'єктивний. Можливо, ви зробили все можливе, віддали всі сили, щоб виконати Його завдання; присвятили себе цій справі або втратили щось, що було вам дорого, — Бог обов'язково винагородить вас і відшкодує всі втрати. Бог ніколи не ігнорує те, що ви робите для Нього.

Бог має багато різних способів віддати вам, і не сумнівайтеся: це буде справедливо у світлі того, чим ви пожертвували. Наприклад, Він може винагородити вас, даючи вам:

* перемогу за перемогою в різних сферах життя,
* успіх у роботі чи служінні,
* помазання, таке сильне, якого раніше у вас не було, *
матеріальне благополуччя,
* міцну, багаторічну, вірну дружбу .

Як говорить Послання до Филип'ян 4:19, Бог має безмежні багатства, які призначені для поповнення всіх ваших потреб. Не обмежуйте себе у кількості отримуваних благословень, тому що ці багатства зберігаються для вас. Чекайте від Бога багато чого! Настав час зібрати врожай, який ви заслужили важкою працею.

Якщо релігійний дух буде говорити вам, що чекати від Бога відплати за свою віру неправильно, накажіть йому забратися геть! Чекайте, що Бог винагородить вас за працю та вірність.

Моя молитва сьогодні.

Господи, дякую Тобі за те, що Ти винагороджуєш нашу послух Тобі. Я знаю, що, служачи Тобі, я ніколи не терпітиму нужди і поневіряння, тому що Ти завжди дбаєш про тих, хто виконує Твою волю. Я не маю сумніву, що Ти сповна винагородиш мене за все, що я віддав, виконуючи Твою волю. Я вірю, що Ти щедро покриєш усі мої витрати. Ти ніколи не забував того, що я робив для Тебе, і я вірю, що Ти подбаєш про мене і цього разу.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я не сумніваюся, що Бог пам'ятає про терпіння, час, гроші, які я віддавав, служачи Йому. У Посланні до Євреїв 6:10 говориться, що Бог ніколи не забуде зробленого заради Нього. Я знаю, що Бог бачить, як багато я працюю для Нього, віддаю всі свої сили, енергію, всього себе, виконуючи дане Їм доручення, жертвую гроші. Він винагородить тих, хто прагне виконувати Його волю, і я один з тих, хто отримає від Нього винагороду. Я не втомлюсь і не розчаруюсь, виконуючи те, до чого Бог покликав мене. Він завжди піклується про мене.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Згадайте, як Бог уже винагородив вашу вірність Йому.
2. Ви старанно від щирого серця виконуєте те, до чого покликав вас Бог, і очікуєте отримати від Нього винагороду за вашу сумлінну працю?
3. Оскільки Бог пам'ятає про все, чим ви жертвуєте заради Нього, чи не хочете жертвувати більше?

Палка молитва вірного може багато

Вітаю тебе, дорогий читачу, на початку чергового розділу моїх роздумів. Сьогодні я хотів би впровадити тебе в простори Церкви, де ти зможеш вилікувати свою душу й життя. Хвороба та гнів близької особи можуть більше обтяжувати тебе, ніж твоя власна недуга. Батьки часом кажуть, що блукання й вибрики їхнього сина чи доньки доведуть їх до гробу. Таких батьків можна вилікувати, лише вивівши дітей на...

Чути голос Бога не так вже й складно

«А вівці йдуть за Ним, бо знають Його голос. За чужим (ні за що) не підуть».
– Євангеліє від Івана 10:4-5

Господь розмовляє з нами по-різному. Багато віруючих вважають, що не чують Бога, тому що шукають якихось знамень, але не знаходять їх, оскільки найчастіше Бог звертається до нас тихим, спокійним голосом, який звучить цілком природно, а не надприро...

Шукаючи Бога: Як розвивати своє духовне життя та зміцнювати віру в Христа

В цій статті можна розглянути різні аспекти розвитку духовності і зміцнення віри в Христа. Наприклад, важливість регулярної молитви і читання Святого Письма, а також розуміння біблійних принципів і цінностей.

Можна також поговорити про важливість духовного спілкування зі співвірними, розвиток християнських духовних практик, які допоможуть у зміцненні віри, і про здійснення духовного рос...

Поведінка дітей скаже багато про що

Добре керуючий домом своїм, дітей, що містить
у послуху з усією повагою.
— 1 Тимофію 3:4

Якось, під час чергового перельоту, я сидів по сусідству з жінкою, яка працювала у школі тридцять п'ять років. Ми розмовляли, і я запитав її: — Дивлячись на поведінку дитини в школі, що ви можете сказати про її сім'ю? - Всі! - відповіла вона. — Судя...

Що таке свобода від гріха?

Свобода від гріха – це коли ти так ненавидиш гріх, що краще помреш, ніж допустиш його до себе навіть у його початковій стадії, яка називається спокусою.

Це коли, дивлячись на сигарету, не відчуваєш нічого, окрім відрази до цього шляху повільного саморуйнування, коли в будь-якому алкогольному напої ти бачиш тільки бажання сатани оволодіти твоїм розумом з метою вивести тебе із спі...

Основа віри

А без віри догодити Богові неможливо, бо треба, щоб той, хто приходить до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його, дає винагороду” (Євр. 11:6).

Віра християнина будується на підставі існування Бога і знання про те, що Він ставиться до тих, хто шукає Його інакше, ніж до тих, хто не шукає Його. Якщо ми дійсно віримо в це, то догоджаємо Богові, бо шукаємо Йог...

Зцілення та освіження на шляху

У книзі Приповістей 3:7-8 написано: "Не будь мудрим в очах твоїх, бійся Господа і віддаляйся від зла: це буде здоров'ям для тіла твого та харчуванням для костей твоїх".

Цікаво, що Писання говорить про страх Божий, який є Його шануванням, що виражається в слухняності та покорі Йому, і про віддалення від зла як про те, що несе здоров'я тілу та харчування кісткам. При ц...

Ліні та пасивності не повинно бути місця у вашому житті

Щоб ви не були пасивні, але наслідували тих,
які вірою і довготерпінням успадковують обітниці.
— Євреїв 6:12, KJV

Мені не забути той день, коли Господь звернувся до мене під час молитви і сказав те, що буквально потрясло мене: «Рік, якщо ти збираєшся виконати своє покликання, більше не будь пасивним!» Я був розгублений. Я так багато і старанно пр...

Як віруючі в Ісуса можуть подолати сумніви: 4 способи

Сумнів може потопити вас. Але ви також можете потопити сумніви. Великі люди віри, такі як Авраам, Захарія, Пилип, Петро і Хома, переживали моменти сумнівів на своєму шляху віри. Деколи сумніви виникають тоді, коли очікуване нами не відбувається, а те, чого ми не чекаємо — трапляється.

Важливо знати різницю між сумнівом та зневірою. Сумнів не є зневірою, але може призвести до ньо...

Залиш старе заради нового

«Ніхто не бачив, ніхто не чув, і ні в кого не було в думках того, що Бог приготував тим, хто любить Його».

– Перше послання до Коринтян 2:9

Напевно, ви хотіли б щось змінити у своєму житті, але боїтеся.

Хочу порадити вам не боятися змін. Навіть якщо ви помилитеся – це не кінець світу. Скористайтеся можливостями і почніть щось зм...