Понеділок 20 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Краса справжніх стосунків із Богом

З чим асоціюється слово «релігія»? з набором правил, розпоряджень та ритуалів або з живим Богом, з яким ви можете спілкуватися скрізь і завжди?

Для мене релігія асоціюється з Богом, з яким я можу спілкуватися через смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Бог дав певні правила, які ми повинні дотримуватися, але при цьому Його метою було вберегти нас від гріха, а не змусити нас перетворити ці правила на ритуали.

Бог не гнівається на вас

Бог любить вас. Можливо, Він не схвалює якісь ваші вчинки, але Він не перестає любити вас. Та й добрими вчинками на Бога важко справити враження. Для Нього головне – це ваше серце.

Мені здається, що Бог перш за все хоче почути від кожного з нас: «Я люблю Тебе, Господи! Дякую за все, що ти робиш для мене».

Багато людей не просять Бога про допомогу, думаючи, що не мають цього права. У Біблії сказано, що Бог бажає обдаровувати нас Своєю милістю і посилати нам те, що просить.

У Посланні до Євреїв 4:15 говориться, що Ісус – наш Першосвященик і Спаситель, Він розуміє наші слабкості. Як і ми, Він зазнавав спокус, але при цьому жодного разу не згрішив. У 16-му вірші сказано, що ми можемо сміливо звертатися до Бога у молитві за допомогою.

Нове творіння, нові особливості

Людина стає християнином після того, як прийняв Ісуса Христа як свого Спасителя. Після цього Бог починає змінювати його, перетворюючи на нове творіння.

Немає необхідності створювати власні релігійні правила, наприклад, зобов'язати себе щодня читати Біблію. Але ми не можемо робити все, що нам заманеться, вважаючи, що після смерті все одно попадемо на небеса.

Християнство пропонує нове, насичене, захоплююче життя, яке стає можливим завдяки особистим стосункам з Ісусом.

Зрозумійте, що є дійсно важливим

Якось я замислилася над тим, наскільки суворо судила деяких людей за їхню манеру одягатися. Ще недавно я була впевнена, що ніколи не проповідуватиму в джинсовому одязі, але якось мій син сказав мені: «Невже ти думаєш, що Боже помазання сходить тільки на тих, хто одягнений у синтетику, а не в джинси?»

Знадобилося кілька таких «одкровень», щоб я зрозуміла, наскільки я упереджена щодо одягу. Бог хоче, щоб ми звільнилися від релігійних упереджень.

Звісно, збираючись до церкви, треба одягтися пристойно. Але ми не повинні зосереджувати увагу лише на зовнішності, зважаючи на головну мету: розвиток тісних і глибоких стосунків з Богом.

Життя з Богом

Бог хоче брати участь у всьому, що ми робимо. Він хоче, щоб ми постійно спілкувалися з Ним подібно до того, як ми спілкуємося з близькими друзями та членами сім'ї.

Для того, щоб розвивати справжні стосунки з Богом, потрібно пам'ятати, що Він любить нас, любити Його, приділяти час спілкуванню з Ним і бути вдячним Йому за все, що Він робить у нашому житті.

Подолаємо смуток та самотність

Кажуть, що в сучасному світі горе та самотність – це проблеми, з якими люди стикаються найчастіше. Люди втрачають близьких і, на жаль, не можуть після цього оговтатися. Коли відбувається трагедія і біль втрати здається нестерпним, сатана намагається скористатися ситуацією, щоб назавжди поневолити людину чи всю сім'ю.

Смерть близьких, розлучення чи розрив стосунків із ...

Поведінка дітей скаже багато про що

Добре керуючий домом своїм, дітей, що містить
у послуху з усією повагою.
— 1 Тимофію 3:4

Якось, під час чергового перельоту, я сидів по сусідству з жінкою, яка працювала у школі тридцять п'ять років. Ми розмовляли, і я запитав її: — Дивлячись на поведінку дитини в школі, що ви можете сказати про її сім'ю? - Всі! - відповіла вона. — Судя...

Ніколи не відмовляйтесь від мрії!

Триматимемося сповідання надії неухильно,
бо вірний Обіцяв.
— Євреїв 10:23

Що, на вашу думку, Бог повинен зробити у вашому житті? Які мрії не дають вам спати ночами і переслідують щодня? Ви мрієте про те, ким хотіли б стати чи чого досягти в майбутньому? А чи не спадало вам на думку, що ці мрії насправді можуть бути Божою волею для вас, що саме Бог коли...

Поповнюйте потреби інших віруючих

Один із найважливіших напрямків нашого служіння — це заповнювати потреби пасторів церков у Росії та країнах СНД. Ми з величезним бажанням допомагаємо пасторам, тому що багато з них не мали змоги здобути духовну освіту. Після аварії комунізму в колишньому Радянському Союзі почалося пробудження, і на чолі церков стали сотні пасторів, які не були готові вести за собою віруючих.&nbs...

Уроки прощення

Проте, попри всі кривди та образи ми повинні прощати: «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як і Бог у Христі простив вам» (Еф. 4:32).

Усі ми грішимо, і всі ми боржниками перед Богом, бо своїми гріхами порушуємо Його святі заповіді – Богом даний закон. І лише за умови прощення гріхів, провин ближнім, якщо вони в чомусь завинили ...

Будьте милостиві до інших — милостиві будуть і до вас

Ви коли-небудь були здивовані тим, що знайома вам людина поводилася зовсім не так, як ви того очікували? Чи поставилися ви до нього з любов'ю, чи вибачили його? Я вже давно зрозумів, що в основному люди кривдять когось ненароком, ненавмисно. Досить часто своїм ненавмисним вчинком вони справляють на оточуючих неприємне враження, ображають інших і завдають їм болю, навіть не усвідо...

Духовна практика молитви: Як навчитися молитися та знаходити внутрішній спокій

Молитва - це один з найважливіших елементів духовного розвитку Християнина. Це засіб звернутися до Бога, висловити свої думки та побажання, знайти спокій та внутрішню рівновагу. Проте, багато людей можуть мати проблеми з молитвою - вони не знають, як почати, що казати або як знайти покой під час молитви. Отже, як налагодити свою духовну практику молитви та знайти внутрішній покій?

Перш ...

Віра веде до більшого

25 А четвертої варти ночі пішов до них Ісус, ідучи морем.

26 І побачили Його, побачивши Його, що йшов морем, стривожились і говорили: Це привид; і від страху закричали.

27 Але Ісус зараз говорив із ними і сказав: Підбадьоріться! це Я, не бійтеся.

28 Петро сказав Йому у відповідь: Господи! якщо це Ти, повели мені прийти до Тебе по воді.

29 Він же сказав: І...

Необхідні якості для досягнення успіху

Отже, брати мої любі,
будьте тверді, непохитні,
завжди процвітайте в Господній справі…
— 1 Коринтянам 15:58

Сьогодні я хочу поговорити про те, які риси характеру необхідно мати, щоб досягти успіху. Зауважте, люди, які досягли успіху в житті і залишили слід в історії, мали сильний характер. Я хочу зупинитися на кількох важливих якостях, які обов'я...

Випромінюйте Боже світло

«І говорив Господь до Мойсея, і сказав: Скажи Ааронові та синам його: Так благословляйте Ізраїлевих синів, говорячи їм: Нехай благословить тебе Господь, і нехай збереже тебе; Нехай гляне на тебе Господь світлим обличчям Своїм і помилує тебе; Нехай Господь наверне своє обличчя на тебе і дасть тобі мир!

– Книга Чисел 6:22-26

Чи знаєте ви, що таке обличч...