Вівторок 07 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Благодать та справи

Апостол Павло в цьому вірші має на увазі, що благодать і діла діаметрально протилежні одна одній. Вони можуть взаємодіяти друг з одним.

Інакше кажучи, благодать і відносини - взаємовиключні поняття. Якщо проявляється одне, інше проявитися неспроможна.

Керуючись справами, ми опиняємось поза сферою благодаті. А приймаючи благодать, ми вже не потребуємо підкріплення справами. І щоразу, коли ми ставимо на перше місце наші справи, Божа благодать перестає діяти нам на користь. Бог не має вибору, Йому доводиться відступити і чекати, поки ми не припинимо всі спроби діяти самостійно.

Продовжуючи спроби самостійно вирішувати свої проблеми, ми відчуватимемо все більше і більше розчарування та сум'яття, бо без Божої благодаті жодна справа не буде успішною.

У моєму служінні мене найчастіше просять помолитися за керівництво. Більшість людей не знає, що робити. Ситуації, з якими вони зустрічаються у своєму житті, приносять їм лише розчарування та сум'яття. Їм потрібна допомога, але вони не знають, де її шукати. Їм потрібні відповіді на запитання, але вони не знають, де їх знайти.

Мені ніколи не забути того моменту, коли Бог вперше торкнувся цієї теми. Я молилася і просила Бога про проникливість. Ви вже повинні розуміти, що проникливість народжується не в розумі, а в серці, у нашій "внутрішній людині" (Ефесян 3:16). Проникливість – це Божа мудрість для будь-якої життєвої ситуації. Це "духовне знання" того, як вирішити будь-яку проблему.

Коли у мене виникає проблема, мені не слід намагатися впоратися з нею шляхом міркувань – мені потрібна проникливість. Мені потрібно знати, що Господь говорить про мою ситуацію. Мені потрібно, щоб Він показав мені, як діяти.

Коли я молилася і просила Бога про проникливість, Він сказав мені: "Джойс, у тебе ніколи не буде проникливості, доки ти не припиниш міркувати".

Подивіться, Бог не сказав: "...поки Я не звільню тебе від бажання міркувати", Він сказав: "...поки ти не припиниш міркувати".

Ви повинні зрозуміти, що всі ваші старання розрахувати будь-яку дрібницю у вашому житті є просто звичкою - поганою звичкою, якої слід позбутися. Можливо, ви робите так само, як робила я. У разі будь-якої проблеми я негайно починала шукати спосіб її вирішення. Якщо ви чините так само, то вам слід позбавитися стереотипу мислення.

Як я вже говорила, почуття розчарування та сум'яття є вірною ознакою того, що ви надмірно захоплені справами, що ви залежите від них, а не від благодаті.

Збентеження приходить звідки завгодно, тільки не від Бога. Біблія каже, що "Бог не є Богом безладу, а миру" (1 Коринтян 14:33). І як тільки ви починаєте відчувати розчарування та сум'яття, починаєте втрачати внутрішній спокій, вам необхідно сказати собі: "О! Я зайшов надто далеко". Вам слід зрозуміти, що ви вийшли зі сфери дії благодаті та керуєтеся справами. Припиніть діяти самостійно і повністю довіртеся Богові, залишивши вирішення проблеми Йому.

Відмовившись від міркувань і звернувшись до благодаті, ви відкриваєте канал віри, через який Господь показує, що вам потрібне для вирішення вашої проблеми. Увійдіть у спокій Божий і ви почуєте, як Він відповідає вам.

Запам'ятайте: занепокоєння та міркування не приносять нічого, крім розчарування та сум'яття. Ви повинні бути спокійними та слухати, а не міркувати та турбуватися. Ви не зможете навчитися слухати Господа, поки не перестанете надто багато міркувати.

Про що говорить апостол Павло у Посланні римлянам (11:6)? Він каже, що, покладаючись на справи, ми не отримуємо благодаті, оскільки справи та благодать не мають нічого спільного. У 4-му розділі Книги пророка Захарії ми читали про ізраїльтян, які намагалися закінчити будівництво храму для Господа. Самаритяни попросили дозволу приєднатися до будівництва храму Єгові, але ізраїльтяни відповіли: "Ви не можете брати участь у цій справі разом із нами". Таке саме ставлення має бути у вас стосовно справ: благодать не має нічого спільного зі справами. Ви маєте говорити? "Справи, ви не граєте жодної ролі в моєму житті, я живу з благодаті".

Ізраїльтяни були стурбовані і засмучені горою людських обставин. Але Господь показав їм, як прибрати цю гору з їхнього шляху: "Не воїнством і не силою, а Духом Моїм" (Захарія 4:6). І пізніше Він додав: "Благодать, благодать горе!"

Ми з вами не повинні намагатися зруйнувати цю гору самотужки. Нам треба звернутися до неї і вигукнути: "Благодать, благодать!"

За справами, які зазнають поразки, завжди слід благодать.

ПРОВАЛ АБО УСПІХ

«Очі твої нехай прямо дивляться, і вії твої нехай будуть спрямовані
прямо перед тобою» (Прип. 4:25).
Мій батько навчив мене принаймні двом речам: їздити велосипедом і плавати.
Я пам'ятаю той день, коли він купив мені єдиний велосипед, який був у мене в дитинстві. Він приніс його, а потім пішов зі мною надвір, щоб я міг покататися навколо будинку.
Коли я сів ...

Притча Зеркало

Молода жінка скаржиться своїй мамі:
- Мамо, я вже не можу терпіти мого чоловіка. Він так змінився! Він перестав мене розуміти, не поважає і лається весь час. Мабуть, він мене розлюбив...

- Ну, а ти? Сама ти його поважаєш? Ти його розумієш? - Запитала мама.
- Ось ще! - Відповіла дочка, - Чоловіку можна злитися, а мені не можна? Як він ...

Не бажай чужого

- А якби ти знайшла щось на вулиці, щоб ти зробила? Чи підняла б його? . питання було поставлене трохи лукавим, провокаційним. Підґрунтям його служило те, що розмова в нас йшла про чистоту ходіння перед Господом, про заповіді, які нам дано для життя.
- Зізнаюся чесно. не знаю. Не знаю, як би вчинила. Дивлячись що. Рукавичку підняла б і поклала на чіл...

Начищені черевики

Він ходив перед Господом майже сорок років.

За його чистоту та миролюбність, сусідки, ще по юності назвавши його Ігорьок, так і продовжували ласкаво до нього ставитися.

Він зберіг довгі роки і тихий голос, і доброту інтонацій.
Любив годинами перебувати у молитовному спілкуванні з Господом, навіть просто сидячи на лавці у дворі. За відстороненим, наповне...

Коли ми просимо про щось Бога

Коли ми просимо про щось Бога, треба молитися з вірою та терпінням, і тоді обов'язково дочекаємося відповіді. Адже коли людина молиться з вірою, Бог певним чином зобов'язаний виконати те, про що він просить, щоб не осоромити цю віру. «Майте віру і не сумнівайтеся» (див.: Мт. 21, 21), – наказав Господь. Отже, якщо «не засумніємося», просячи про щось Б...

ЛЮБОВ, ЯКА ЛЮБИТЬ ТЕБЕ ЗА ТО, ким ти є

«Що лілія між теренами, то моя кохана між дівицями. Що яблуня між лісовими деревами, то мій улюблений між юнаками»
(Пісн. 2:2, 3).
В одному інтерв'ю знаменитий боксер Кассіус Марселлус Клей, який пізніше змінив ім'я на Мохаммед Алі, сказав: «Коли я виграю цей чемпіонат, я одягну свої старі джинси, старий капелюх, відрощу бороду і поїду старою путівцем туди, де м...

Є на Небі Місто

Ці слова так сповнені любов'ю і ніжністю до нас, немічних людей, покликаних Господом, обмитих і зцілених Його жертвою!
Це місце на Небі приготовлене для нас, спасених милістю Божою
. на зустріч з Господом і з близькими нам душами.Там
, у цьому Небесному Місті, мене чекає моя сестра Томочка.Її

життєвий шлях був нелегким.Обман і розчарування в житті, важке сімейне життя....

Марфіно служіння

У гості приїхав брат із далекої церкви. Благословенний брат. Суворий брат. Улюбленою його проповіддю була тема ходіння та уваги Слова Божого. Часто він виступав з викриттями сестер, що багато часу приділяють господарству, життєвій метушні і тому мало часу залишається на вникнення Слова Божого.
Одностайно сестри вирішили розстаратися:
- Не засмучуватимемо брата.

Чи є Бог насправді?

Багато людей на землі запитують:
- Чи є Бог насправді?
Я вам відповім що-Є!
Бо хто створив цей світ? якщо не Бог?
Потрібно лише глибоко вдуматися. ..
Бо світ не міг утворитися сам по собі.
всі ці птахи, річки, поля, тварини, квіти, сонце, місяць, зірки, все це створив Бог, І першу людину створив Бог.
Але багато хто стверджує, що людина походить від м...

Молитва – це розмова з Богом

Молитва – це наша спільність з Богом, спосіб спілкування та вираз нашої віри та залежності від Нього. Вона є необхідною для нас, подібно до того, як повітря і їжа важливі для нашого існування. Ми розуміємо, що усе, що ми маємо, надходить від Бога, включаючи життя, таланти, здоров'я і навіть наші щоденні потреби.

Молитва не обмежена часом проведення в храмі або формальними об...