Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Подивіться, що вам дано як віруючому в Ісуса Христа

А тим, хто прийняв Його, віруючим в Його ім'я, дав владу бути чадами Божими.

- Іоанна 1:12

Завдяки Ісусу Христу нам дано дуже багато! У вас немає жодної поважної причини бути невдахою і не досягти у житті неймовірного успіху. Вам дано так багато, що ви можете уявити це собі. Сьогодні дозвольте мені розповісти вам лише про деякі дари, які ви отримали, прийнявши Ісуса Христа.

«А тим, що прийняли Його, віруючим в Його ім'я, дав владу бути чадами Божими» (Івана 1:12). Цей вірш показує, що, ставши Божим сином або дочкою, ви прийняли силу Божу. Грецьке слово dunamis — «сила», що описує вибухову, динамічну силу, що володіє необмеженими можливостями. Ось яка сила мешкає всередині вас з того дня, як ви повірили в Ісуса.

Замість скаржитися на свою слабкість і пересічність, настав час пред'явити права на те, що вже знаходиться всередині вас. Ви маєте вибухові, динамічні та феноменальні здібності. Ви – справжня динамо-машина! І цього вже цілком достатньо, але 2-е послання до Коринтян 5:17 заявляє: «Отже, хто в Христі, той новий творіння; давнє минуло, тепер все нове». Прийнявши Христа, ви стали новим творінням. Грецьке слово kainos - "новий", описує щось абсолютно нове. Слово вживається й у значенні бути найвищої якості.

Все це говорить про те, що коли Ісус прийшов у ваше життя, ви стали абсолютно новою людиною. І новий ви — набагато кращий за колишній. Те, що ви стали абсолютно новою людиною, підкреслює слово «твір».

Грецьке слово ktisis - "творіння", вживається при описі створення світу. Творячи світ, Бог не використовував матеріали, що вже існували — весь витвір відбувався вперше. І тепер це слово описує, що сталося з вами в день спасіння. Ви стали новим! Ви не виправлена чи покращена версія того, ким були раніше. Ви зовсім нове творіння. Ви не маєте жодного відношення до тієї людини, якою були колись.

У Псалмі 102:12 говориться, наскільки віддалені від вас ваші колишні шляхи: «Як далеко схід від заходу, так Він відійшов від нас наші беззаконня». Увійшовши у ваше життя, Ісус Христос звільнив вас від минулого, позбавив негативного впливу вашої родини, від усіх ваших колишніх переживань — одним словом, зробив вас новим творінням. Тому перестаньте посилатися на спадкові проблеми своєї сім'ї, вроджені хвороби, розлади, переживання, прокляття і все те негативне, що було у вашому житті до Христа. Цієї людини з минулого більше не існує — вона померла. Тепер ви абсолютно нова особистість.

Але ж хвилинку! Ви отримали не тільки це, але ще багато чого. Наприклад, у Посланні до Ефесян 2:10 говориться: “Бо ми є Його творіння, створені у Христі Ісусі на добрі діла, які Бог присвятив нам виконувати”. Початок цього вірша свідчить, що ми Боже творіння. Слово poiema - "творіння", описує щось зроблене дуже майстерно. Від цього слова походить слово poietes — «поет», що говорить про людину, що володіє видатними здібностями в галузі літератури.

Слово poiema пояснює, що сталося в момент вашого народження згори, а саме: Бог доклав усі Свої творчі сили, щоб зробити вас новою людиною. А коли роботу було завершено, ви перетворилися на вміло і майстерно створений шедевр. У вас немає дешевого. Творячи вас, Бог використав Свій творчий, мистецький та інтелектуальний геній.

Подивіться, скільки вам дано! То чи не час перестати скаржитися, що ви дурні, некрасиві чи менш талановиті порівняно з іншими людьми? Це брехня. Дещо з перерахованого, можливо, і було правдою до вашого народження згори, але ніщо з цього не має більше до вас жодного відношення після того, як ви прийняли Христа. Бог перетворив вас на чудове творіння — ось хто ви тепер.

Завжди пам'ятайте про свою нову сутність. Змініть свої слова так, щоб вони відображали, хто ви зараз є насправді.

Моя молитва сьогодні.

Господи, пробач мені негативне ставлення до себе та погані відгуки про себе після того, як Ти дав мені так багато. У мене немає виправдань зазнавати поразки і мати низьку самооцінку, тому що Ти зробив мене абсолютно новою людиною. Допоможи мені змінити мислення в цьому питанні і стежити за своїми словами, щоб більше не говорити про себе нічого поганого, але щоб мої слова виражали мою нову сутність в Ісусі Христі.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

У момент свого народження я отримав динамічну, вибухову Божу силу. Ця сила видалила з мене колишню природу і зробила мене новим творінням. Від колишнього мене не залишилося нічого, і тепер я абсолютно нова людина. Творячи мене, Бог доклав усю Свою творчу силу, і зараз я – шедевр Його благодаті. Бог перетворив мене на чудове творіння.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями:

1. У чому ви змінилися відразу після того, як прийняли Ісуса Христа своїм Господом?
2. Ви усвідомлюєте, ким стали, прийнявши Христа, чи все ще дивіться на себе очима невідродженої людини? Ви визнаєте, що Ісус зробив у вас, чи чіпляєтеся до себе по дрібницях?
3. Коли ви востаннє говорили про те, що написано про вашу нову природу в Новому Завіті? Дуже корисно говорити про себе істину. Протягом наступних двох тижнів щоранку говоріть собі про те, ким ви тепер є завдяки Ісусу Христу.

Чому вчить Біблія — Досліджуючи Писання

Що християнин повинен знати про Біблію? Вивчати Біблію необхідно, покладаючись на керівництво Духа Святого. Він наш Учитель, і ми повинні звертатися до Нього по допомогу (Івана 14:26, 16:13)....

Оптимістичні думки

Все, що відбувається в нашому житті, на краще. Іноді здається — глухий кут, не вийшло, не трапилося, не збулося. Виявляється — не глухий кут, а крутий поворот, не кінець життя, а початок нового. І найтяжчі розчарування перетворюються на нові щасливі зустрічі.

Довіряй книгам, вони найближчі, вони мовчать, коли треба, і кажуть, відкриваючи перед тобою світ, з...

Як поділити зливи

Часто старця Паїсія питали, що таке справедливість? Як чинити справедливо?
Отець Паїсій казав:
— Є справедливість людська, а є Божественна справедливість.
— А що таке Божественна справедливість? — питали його.
Тоді старець наводив такий приклад:
— Уявіть, що людина прийшла до одного в гості і в них виявилося десять слив. Один із ни...

Притча Осел

Одного разу осел упав у колодязь і почав голосно волати, закликаючи на допомогу. На його крики прибіг господар ослика і розвів руками - адже витягти ослика з колодязя було неможливо.

Тоді господар розсудив так: «Осел мій уже старий, і йому недовго лишилося, а я все одно хотів купити нового молодого осла. Ця криниця вже зовсім висохла, і я вже давно хотів її засипати і...

Поняття любові: Ключ до щастя і гармонії

Любов - це найвища і найсильніша сила, яка переповнює наше життя сенсом і радістю. Вона є необхідним елементом нашої людської існоти і має незрівнянну силу змінювати світ навколо нас.

Любов починається з нас самих. Вона виникає з глибин нашого серця і розкривається через наші дії, слова і взаємини з іншими людьми. Вона виявляється в уважності, розумінні, терпимості та співчутті до інш...

Руда

Перебудова і наступний за нею розвал Союзу, зробив багато як поганого, так і гарного в життя табору особливого режиму. Погане полягало в тому, що стали гірше годувати та з адміністрації поступово зникали представники слов'янських національностей. Але на житті російськомовних зеків це відбилося не в гірший бік. Виник дефіцит грамотних кадрів і найчастіше арештантів стали призн...

Радість покаяння

Покаяння, за словами апостола Петра, є першим кроком, який має зробити людина для примирення з Богом (Дії 2:38). Але яким важким є цей крок! Зате скільки радощів він приносить! - Не менше, ніж перший крок дитини, бо сказано в Слові Божому, що на небесах буває велика радість про грішника, що кається. Якщо так, тобто. радіють небеса, а це означає всі небожителі: Ангели, А...

Правильна церква

Одна сестра у Христі увірувавши шукала правильну Церкву. Вона шукала її на колінах, часто молячись про це Господу. І ось одного разу в молитві Господь Ісус, одягнений у білий одяг, прийшов до неї у видінні. Вона побачила Господа недалеко від себе і Ісус покликав її до себе і сказав - стань поряд і скажи, що ти бачиш... сестра послухалася і стала поряд і подивилася вниз - бачу гар...

Про щиру дружбу з Ісусом

Якщо ти завжди прагнеш знайти Ісуса, то без сумніву знайдеш Його.

Але якщо ти шукаєш лише себе, тоді ти знайдеш саме себе, але це може стати тобі на шкоду.

Той, хто не шукає Ісуса, наносить більше шкоди собі, ніж весь світ і всі вороги разом взяті.

З Ісусом в тобі, навіть найважчі обставини стають легкими, і ніщо не здається таким невитримуваним. Та коли Його немає...

Натхнення з бесіди Ісуса із самарянкою

Думаю, що багато людей вже знайомі з історією про жінку з Самарії: Прийшовши за водою, самарянка Господа Ісуса, який попросив її попити. Потім під час їхньої розмови вона зрозуміла, що Він був прийдешнім Месією, як записано у пророцтві.

Як звичайно, вона не надто багато знала про Писання, і не контактувала з високопоставленими людьми з релігійного світу, але вона змогла розпізнати гол...