Вівторок 07 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Чому вчить Біблія — Досліджуючи Писання

Що християнин повинен знати про Біблію? Вивчати Біблію необхідно, покладаючись на керівництво Духа Святого. Він наш Учитель, і ми повинні звертатися до Нього по допомогу (Івана 14:26, 16:13). Немає швидкого та легкого методу вивчення Біблії. Дослідження Писань потребує зусиль з боку людини. Однак не забувайте про те, що Автор Біблії завжди поруч з вами, і хто краще за Нього знає, що в ній написано? Якщо ви не розумієте прочитане, моліться і просіть Бога розкрити значення тексту (Івана 14:26).

1. По-перше, необхідно виділити особливий час для щоденного читання та вивчення Біблії. Можна розпочати з Євангелія від Матвія і послідовно вивчити Новий Завіт. Потім, почавши з книги Буття, прочитати всю Біблію. Читайте не для того, щоб прочитати все, але так, щоб ви знали, чого вона вчить.

2. Якщо ви зустрічаєте незнайоме слово, перегляньте його значення у словнику. Якщо вам не зрозуміло значення тексту, почніть уважно вивчити його. Якщо це не допомагає, зробіть позначку і за можливості почитайте коментарі.

3. Порівнюйте Писання з Писанням. Не намагайтеся будувати доктрини, виходячи зі змісту одного вірша. Вивчіть, що про цю тему говорять інші тексти Писання. "Істина не суперечить істині".

4. Ваша праця винагородиться сповна, якщо ви складатимете план кожного розділу, відповідаючи на такі питання:

1) Що в цьому тексті говориться про Христа? (Прообрази Христа є навіть у старозавітних текстах.)

2) У чому полягає головна думка цього розділу?

3) Які дорогоцінні обітниці я знаходжу у цьому розділі?

4) Де ключовий вірш цього розділу?

5) Який злочин цей текст вчить уникати?

6) Які приклади цього розділу я можу наслідувати?

7) Які у цьому розділі є важкі вірші?

5. Спробуйте обговорити з кимось те, що прочитали. Так ви досягнете двох цілей: по-перше, самі краще запам'ятаєте значення тексту, і, по-друге, поділіться отриманим від вивчення благословенням з кимось (Малахії 3:16).

6. Намагайтеся вивчати напам'ять 2-3 вірші на тиждень. Почніть із знайомих євангельських віршів, наприклад: Івана 1:12, 3:16, 36; 5:24, Римлян 10:9 і т.д. Повторюйте “золоті вірші”, доки вони міцно не закріпляться у вас у серці та пам'яті. Пишіть їх на маленьких картках і носіть із собою, щоб повторювати час від часу. Від цього ваше життя збагатиться, і ви зможете краще свідчити іншим про Христа.

7. Головна мета вивчення Біблії – застосовувати її уроки практично у житті. Ми повинні дозволяти Слову викривати нас, виправляти нас і допомагати нам перетворюватися на образ Господа Ісуса (2 Тимофія 3:16-17). Пам'ятайте, що Біблія є вічною книгою, і все, чого вона вас навчає, – це внесок у вічне життя. Тому вивчайте Слово Боже з усією старанністю.

18.10.2023

Довготерпіння та доброта

Ви коли-небудь думали: «Господи, допоможи мені бути поруч із цією людиною. Я так утомився від його постійного невдоволення, що не хочу більше бачити його. Будь ласка, дай мені терпець і надалі бути поруч із ним»? Вам це знайоме? Ви коли-небудь так молилися?

Деколи люди розчаровують нас, і настає момент, коли чаша нашого терпіння переповнюється. Ос...

Валька

Так її всі звали. Чомусь не Валентина, ні Валя, ні більш ласкаво. А так, по-дворовому, як у дитинстві один з одним спілкувалися, так і залишилося за нею. Валька.

Якою вона була в дитинстві, юності та й у ранньому зрілому віці, я не знаю. Не знайома з нею була.

Сім'ї своєї не створила. Жила далеко на Уралі, а на пенсії перебралася до сестри. Уд...

І буде так

На самому початку книги Буття ми читаємо пророцтво про те, що має статися, про те, що має здійснитися. Форми слова «трапитися» ми зустрічаємо у Біблії багато разів. В одному лише тридцять дев'ятому розділі книги Буття, де описується все, що довелося пережити Йосипу в Єгипті, куди його продали в рабство і де потім він став главою цієї країни, — фраза «і сталося&...

Притча про молитву

Стояло посушливе літо, і фермери, мешканці невеликого селища, були стурбовані тим, що буде з їхнім урожаєм. Одного недільного дня після меси вони звернулися до свого пастора за порадою.

— Батьку, ми маємо щось робити, чи ми втратимо врожай!

— Все, що вам потрібно, — це молитися з абсолютною вірою. Молитва без віри – це не молитва. Вон...

Урожай

Один заможний селянин мав багато полів із гарною землею. Він працював старанно, але зерно все ж таки не росло так добре, як на полі бідного селянина, що знаходився поряд з його полем. Багатий селянин дивувався цьому і запитав свого бідного сусіда, що той робить, щоб на його піщаній землі все так добре росло, як він обробляє землю? Бідолашний селянин відповів:
- Любий сусід, ...

Не засуджуй

Одному старцеві сказали, що один із його учнів згрішив. Старець сазав:
- Велике зло зробив він і гідний за це покарання.
Пройшло кілька днів. З'явився до старця Ангол Господній і приніс із собою душу брата, засудженого ним, і каже йому: -
Ось той, котрого ти засудив, помер. Куди велиш тепер віднести душу його: у Царство Небесне чи на муку?!
Старець жахнувся.&n...

ВЕЛИКЕ ПИТАННЯ

«Коли я дивлюся на небеса Твої — справа Твоїх пальців,
на місяць і зірки, які Ти поставив, то що є людина,
що Ти пам'ятаєш її, і син людський, що Ти відвідуєш
його?» (Пс. 8: 4, 5).
Артур Шопенгауер, німецький письменник, вважається філософом-песимістом. Справді, його твори просякнуті безвихіддю та гіркотою.
Розповідають, що одного разу він си...

Про вдячність і невдячність

Що означає “бути вдячним”?

Дякувати, вдячність, подяка. Як дієслово, так і іменник у Старому Завіті представлені словом “yadhah”, а в Новому Завіті – грецьким словом “eucharіste”. Причому слово “eucharіsteo” – зазвичай у грецькій мові використовується в прямому значенні “дякувати”, тоді як слово &...

Друг дитинства

Жили двоє сусідів. Перший купив кролика своїм дітям. Діти іншого сусіда попросили, щоб і їм купили якусь домашню тварину. Батько купив їм щеня німецької вівчарки.
Тоді перший сказав другому:
- Але ж він з'їсть мого кролика!
- Ні, подумай, моя вівчарка - щеня! Вони зростатимуть разом, стануть друзями. Проблем не буде.
І схоже було на те, що господар с...

Найбільше багатство

Молода людина зневажила свою долю:
— В інших є гроші, прекрасне житло, машини, а в мене?.. Даремно минає молодість! А я ж здоровий і сильний...
Старий почув його скарги і спитав:
- Чи погодився б ти, щоб за мільйон тобі видалили руку?
- Нізащо!
- А ногу чи, наприклад, око?
- І за сто мільйонів не погодився б!
- Ось бачиш! Бог дав тобі те, що не...