Понеділок 06 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Зцілювальне прощення

«Спадаючи один одному і прощаючи взаємно, якщо хтось на кого
має скаргу: як Христос пробачив вас, так і ви»
(Кол. 3:13).
Моя знайома, лікарка за професією, покликала мене відвідати одну з її пацієнток, дуже забезпечену жінку. Та була давньою її пацієнткою, і моя знайома вже не знала, що з нею робити, вважаючи, що медицина в її випадку безсила і проблема полягає в чомусь іншому.
На порозі величезної оселі нас зустрів чоловік пацієнтки. У хаті було зовсім тихо. Чоловік розповів, що раз на тиждень він відвозить дружину на гелікоптері до найближчого міста на прийом до психіатра, але покращень не спостерігається, жінка все глибше занурюється в депресію.
Коли ми увійшли до спальні, жінка спала. Лікар розбудила її, представила мене і залишила нас, щоб ми поговорили, сказавши, що буде за дверима.
Жінка зміряла мене зневажливим поглядом і сказала: "Священики мені ні до чого!"  «А що вам потрібно? - Запитав я. "Гарне самопочуття. Релігія тут не допоможе! «Чому ви так розсерджені?» - Запитав я.
Вона окинула мене вивчальним поглядом, а потім вимовила довгу тираду, що наполовину складалася з лай на адресу політика, який її чимось обурював. Кожне слово було наповнене ненавистю. Коли вона зупинилася, щоб набрати повітря та продовжити, я вставив: «У вас немає депресії. Ви хворі на ненависть. Якщо ви не вибачите, то не видужаєте».
Жінка з обуренням подивилася на мене і майже вигукнула: «Та як ви смієте повчати мене в моєму будинку! Я хвора!" «Так, хворі, — погодився я, — хворі на непрощення».
Жінка почала вигукувати лайки на мою адресу. Я встав і попрямував до дверей. Але не встиг я вийти, як вона вигукнула: «Почекайте, не йдіть!»
У цей момент з'явилися лікар та чоловік, дуже злякані, але жінка вигнала їх. Я підійшов до її ліжка і сказав: «У мене є звістка для вас. Прощення зцілює. Злопамятство вбиває. Якщо ви не вручите своє життя Богові і не попросите у Нього здатності прощати, ви не видужаєте».
Вже з іншим настроєм вона запросила мене сісти. Ми довго розмовляли та читали Біблію. Вона плакала і вперше помолилася не за молитовником.
Наступного тижня ми знову прийшли до того будинку. Не встиг я переступити поріг, як чоловік схопив мене за руку і спитав: Що ви зробили з моєю дружиною? Я злякався, але він продовжив: «Коли ви пішли, вона встала, наказала прислугі, вимилася, переодяглася, і в неї не залишилося і сліду від депресії!»
Я посміхнувся і сказав: «Прощення творить чудеса».
Тут з'явилася і сама жінка, приємна жінка років п'ятдесяти. Вона обняла мене зі словами: «Хтось мав сказати мені правду в обличчя. Велике дякую".
Прощення зцілює. Злопамятство вбиває.
Проси у Бога допомоги, щоб простити того, хто скривдив тебе.

Притча про криницю

Одного разу осел упав у колодязь і почав голосно волати, закликаючи на допомогу. На його крики прибіг господар ослика і розвів руками - адже витягти ослика з колодязя було неможливо.
Тоді господар розсудив так: «Осел мій уже старий, і йому недовго лишилося, а я все одно хотів купити нового молодого осла. Ця криниця вже зовсім висохла, і я вже давно хотів її засипати і вирит...

10 речей, про які я хотів би знати, коли був молодший

Одне з моїх найпристрасніших захоплень – навчати молоде покоління. Мені це подобається, тому що ті молоді люди, яких я наставляю, настільки прагнуть духовного спрямування, що вони практично витягують його з мене. Мені також подобається учнівство, тому що допомога іншим людям у тому, щоб стати успішними, приносить неймовірне задоволення.

Учнівство — це не лише проводити кла...

Христос Воскрес!

Я зустрів його випадково, на рибалці. У мене клювання не було, але за кущами тільки й миготіло саморобне вудлище. Стало цікаво, підійшов, присів:

- Здорово, дідусю. Як у тебе якийсь улов!

Він повернувся до мене, зарослий, брудний, обірваний. Але очі блищали добротою і радістю.

- Здоровенькі. Я тебе знаю.

- Звідки, дідусю?

ВЕЛИКЕ ПИТАННЯ

«Коли я дивлюся на небеса Твої — справа Твоїх пальців,
на місяць і зірки, які Ти поставив, то що є людина,
що Ти пам'ятаєш її, і син людський, що Ти відвідуєш
його?» (Пс. 8: 4, 5).
Артур Шопенгауер, німецький письменник, вважається філософом-песимістом. Справді, його твори просякнуті безвихіддю та гіркотою.
Розповідають, що одного разу він си...

Завжди прощайте!

«Якщо не прощатимете, то і Отець ваш Небесні не простить вам гріхів і вад ваших».
– Євангеліє від Марка 11:26,
Розширений переклад Біблії
У Біблії ми читаємо про те, як Ісус навчав молитися: “Пробач нам гріхи наші, як і ми прощаємо тих, хто згрішив проти нас”. Бог є милостивим, але питання прощення має для нього велике значення. Якщо ми хоч...

Перед світанком

За вікном давно ніч. Темно. Непроникна темрява й у думках.

- Немає жодного бога. Вигадали всі. Я ж бачу їх наскрізь. Мене роздобути надумали.
Я повинен попросити їх бога про щось. Смішно. Хочуть мене поставити навколішки.
Зламати мене хоче. Ще чого! Не дочекаєтесь. І вигадали ж! Попросити бога, щоб
дитину врятував. ...

Справжнє значення Біблії

У сучасному світі, орієнтованому на розум, категорії та системи, спостерігається тенденція докладно аналізувати конкретні факти, правила та вказівки, подані в Біблії, з метою створення релігійних догм. Ця тенденція приводить до переоцінки самої Біблії. Незважаючи на велике значення цієї святої книги, важливо пам'ятати, що вона не має власної сили. Вона не є єдиним джерелом віри і не є єдини...

НОВА МОЖЛИВІСТЬ

«Отже, хто в Христі, той нове творіння; давнє минуло,
тепер усе нове» (2 Кор. 5:17).
Про Томаса Едісона розповідають багато історій, які дають їжу для роздумів.
Винахід лампочки було титанічним завданням. Ще не існувало відповідної технології, треба було її вигадати. Якось, пропрацювавши майже 30 годин поспіль, Едісон та його співробітники таки зробили ...

Найбідніші чи найбагатші?

Ніколи не забуду Великдень 1964 року. Мені тоді було 14 років, молодшій сестрі Осі – 12, а старшій, Дарлін – 16. Ми жили з мамою, і всі четверо непогано навчилися задовольнятися малим. Батько помер п'ять років тому, залишивши матір із сімома дітьми і зовсім без засобів для існування. До 1964 старші сестри вийшли заміж, а брати поїхали з дому.
За місяць до Великод...

Віра в Бога: відкриття духовної глибини

Віра в Бога є основою для багатьох людей і відіграє важливу роль у їхньому житті. Це глибоке і особисте переконання в існуванні Всевишнього, Верховної Сили або Вищого Буття, яке має контакт з людьми та впливає на їхні життя.

Віра в Бога виникає з потреби людини знайти сенс і мету свого існування. Це внутрішнє відчуття, що є щось більше за матеріальний світ, що існує вища реальність, я...