Четвер 23 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

МЕДЛІН НА СЛОВА

«Кожна людина нехай буде швидка на слухання, повільна на слова,
повільна на гнів» (Як. 1:19).
Одного разу генерал Лефферс, директор найбільшої телеграфної компанії США, послав за Томасом Алва Едісоном. Едісон тоді було всього двадцять з невеликим, але він вже був автором різних патентів на винаходи, які могли застосовуватися в телеграфії.
Генерал, що звикли одразу переходити до суті справи, сказав Едісону:
— Я покликав вас, щоб купити у вас права на ваші винаходи, скільки ви хочете за них?
Едісон не раз думав продати свої патенти. Він зволікав з відповіддю, обмірковуючи, скільки часу він витратив на ці винаходи. Крім того, йому хотілося отримати достатньо грошей, щоб надалі займатися лише винахідництвом. Спочатку він подумав, що можна попросити п'ять тисяч доларів, суму, значну для того часу, але потім вирішив, що це занадто багато, і вже хотів було назвати суму три тисячі доларів. Поки він роздумував, генерал нетерпляче дивився на нього, а потім, вирішивши, що юнак роздумує надто довго, урвав мовчанку: — Що ви скажете
про сорок тисяч доларів?
Едісон, розповідаючи пізніше цей випадок друзям, говорив, що мало не зомлів, почувши суму, яка в рази перевершувала всі його очікування. Майже пошепки і не вірячи в те, що відбувається, він погодився.
Що сталося б, якби Едісон швидко відповів на питання щодо ціни?
Це лише кумедна історія, але вона ілюструє один важливий момент, пов'язаний з нашим сьогоднішнім віршем. Яків радить усім бути повільними на слова. Це не означає говорити повільно, це означає добре думати, що ти збираєшся сказати.
Багато хто говорить не думаючи, а потім стверджує, що слова вилетіли самі собою. Повернути сказане не легше, ніж зібрати пір'я, що вилетіли з пошарпаної подушки, це майже неможливо. Думати, перш ніж говорити, — звичка, яку треба формувати день за днем. Той, хто спочатку говорить і тільки потім думає, схожий на слона в посудній лавці, що залишає за собою купу уламків, з яких вже неможливо зробити тарілки та чашки.
Мовчання красномовно. Як казав польський письменник Станіслав Єжи Лец, «іноді треба замовкнути, щоби бути почутим».
Вміння сказати потрібне слово у потрібний момент і у потрібній формі — це перевага тих, хто навчився жити правильно.
Проси Бога, щоб Він навчив тебе стримувати мову і дав здатність говорити обдумано.

Про гріх

Гріх – це те, що відокремлює нас від Бога. Він породжує в нас почуття провини, сорому та страху. Гріх руйнує наші стосунки з Богом та іншими людьми. Коли ми чинимо гріх, ми втрачаємо нашу свободу, і стаємо рабами нашого тіла і наших пристрастей.

Але ми не залишені наодинці з нашими гріхами. Бог дав нам шлях до спасіння. Він дав нам Свого Сина, Ісуса Хри...

Є на Небі Місто

Ці слова так сповнені любов'ю і ніжністю до нас, немічних людей, покликаних Господом, обмитих і зцілених Його жертвою!
Це місце на Небі приготовлене для нас, спасених милістю Божою
. на зустріч з Господом і з близькими нам душами.Там
, у цьому Небесному Місті, мене чекає моя сестра Томочка.Її

життєвий шлях був нелегким.Обман і розчарування в житті, важке сімейне життя....

Молись і працюй

Рибалка перевозив на човні одну людину. Пасажир квапив рибалки:
- Швидше, запізнююсь на роботу!
І тут він побачив, що на одному веслі написано молись, а на іншому - працюй.
- Навіщо це? – спитав він.
– Для пам'яті – відповів рибалка. - Щоб не забути, що треба молитися та трудитися.
- Ну, трудитись, зрозуміло, всім треба, а молитися, - чо...

Справжня перемога – перемога над собою

"Хто йде вслід за мною, той не ходить у темноті", - каже Господь (Йо. 8:12).

Ці слова Христа спонукають нас наслідувати Його життя та святі заповіді, якщо наша мета - пізнати і очистити наше серце від сплутаних думок. Христова навчання стоїть вище будь-яких інших мудростей і філософських вчень. Ми повинні мати Духа Христа, якщо хочемо знайти справжню живильну духовну їжу. Не...

Що таке серце розтривожене?

Годинник у залі пробив опівночі. Тихенько прикривши двері кімнати, в яких безтурботним сном спав Антошка, Тетяна обережними кроками, щоб не потурбувати синочка і свекруху, що спала в кімнаті навпроти, пройшла на кухню. Чоловіка вдома не було. Пославшись на нагальні справи, він поїхав ще вдень. Не запалюючи світло, Тетяна опустилася на коліна і стала дякувати Господу за минул...

Оптимістичні думки

Все, що відбувається в нашому житті, на краще. Іноді здається — глухий кут, не вийшло, не трапилося, не збулося. Виявляється — не глухий кут, а крутий поворот, не кінець життя, а початок нового. І найтяжчі розчарування перетворюються на нові щасливі зустрічі.

Довіряй книгам, вони найближчі, вони мовчать, коли треба, і кажуть, відкриваючи перед тобою світ, з...

СВОБОДА ВІД БОЛЮ

«Буду хвалитиму Тебе, Господи, Боже мій, усім серцем моїм, і славитиму ім'я Твоє вічно, бо велика милість Твоя до мене: Ти визволив душу мою від пекла пізнішого» (Пс. 85:12, 13).
Протягом дванадцяти років я страждав від болю, моя хвороба називалася фіброміалгія. Я читав пораду апостола Якова: «Чи хворий хто з вас, нехай покличе пресвітерів Церкви, і нехай помоляться ...

ЧИСТОТА, ЯКА ВИХОВУЄТЬСЯ

«Для чистих усе чисто; а для опоганених і невірних немає
нічого чистого, але опоганені і розум їхній, і совість» (Тит. 1:15).
Двоє ченців ідуть стежкою. Ось вони сягають річки, яка перегороджує їм шлях. Річка неглибока, але швидка. Підійшовши ближче, вони бачать жінку, яка нерішуче стоїть біля самої води. Очевидно, що їй треба перебратися на інший ...

Про щиру дружбу з Ісусом

Якщо ти завжди прагнеш знайти Ісуса, то без сумніву знайдеш Його.

Але якщо ти шукаєш лише себе, тоді ти знайдеш саме себе, але це може стати тобі на шкоду.

Той, хто не шукає Ісуса, наносить більше шкоди собі, ніж весь світ і всі вороги разом взяті.

З Ісусом в тобі, навіть найважчі обставини стають легкими, і ніщо не здається таким невитримуваним. Та коли Його немає...

Добрий, щедрий, чудовий Бог

У Ньому нам дано викуплення (визволення і спасіння) кров'ю Його, скасування (прощення) наших провин (гріхів і злочинів), за багатством і щедрістю Його доброти і милості, які Він рясно вилив на нас з усякою мудрістю і розумінням (з практичністю та проникливістю) )… за Своєю доброю волею (з найдобрішими намірами), яку Він задумав із самого початку і яка виповнилася в Ньому.
&ndash...