Неділя 08 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Чому християни страждають?

«А якщо діти, то й спадкоємці Божі, а спадкоємці Христові, якщо тільки з Ним страждаємо, щоб з Ним і прославитися» (Римлян 8:17). Приємно усвідомлювати, що ми прославляємося з Христом, але не хочеться думати, що доведеться і страждати з Ним. Ісус помер одного разу за всіх нас на хресті, щоб позбавити нас від вічного покарання. Але щоб прославитися з Христом, ми сміливо маємо зустрічати випробування. Чи варто страждати, щоб прославитися з Христом? «Бо думаю, що теперішні тимчасові страждання нічого не варті в порівнянні з тією славою, яка відкриється в нас!» (Римлян 8:18).

Найчастіше ми вважаємо, що наші страждання викликані життєвими негараздами. «Якби мої обставини змінилися, — думаємо ми, — тоді б я був щасливий». Але Бог бажає, щоб ми були щасливі за будь-яких обставин. Ми хочемо перекласти на Бога відповідальність за свої проблеми. А Бог хоче через труднощі загартувати нашу віру. Адже для вирішення проблеми потрібна сильніша віра, ніж для того, щоб пливти за течією. Але Бог допоможе нам подолати будь-яку проблему.
Отже, чому християни страждають?

1. НЕДОЛІК ЗНАННЯ БОЖОГО СЛОВА
Багато християн страждають, тому що не знаходять часу для вивчення Слова Божого. Сам Господь сказав: «Вигублений буде народ Мій за брак ведення» (Осії 4:6). Павло був високоосвіченою людиною, але коли він усвідомив важливість знання Божого Слова, він сказав: «Бо я розсудив бути у вас нічого незнаючим, крім Ісуса Христа, і розп'ятого» (1 Коринтян 2:2). Як і Павлу, кожному з нас необхідно усвідомити, наскільки важливо знати і розуміти духовні істини, адже «який, хто сіє в тіло своє від плоті, пожне тління, а той, хто сіє в дух від духу, пожне життя вічне» (Галатам 6:8).

2. НЕПОСЛУХАННЯ
Знати Боже Слово недостатньо, ще треба виконувати його. Багато хто визнає це, але відкладає на потім. А відкладання слухняності – це непослух. У Посланні Якова 4:7 дано хорошу пораду: «Скоріться Богові». Коли Бог каже мені щось зробити, я записую Його слова, щоб не забути виконати, тому що я знаю: щоб отримати Божі благословення, я маю бути слухняною. «Якщо захочете і послухаєтеся, то будете їсти блага землі» (Ісаї 1:19).

3. ОЧИЩЕННЯ І ВИПРОБУВАННЯ ВІРИ
Іноді люди дивуються, що опинилися в складній ситуації: вони були слухняні Слову Божому, але незважаючи на це прийшли випробування. «Що скорившись тепер трохи, якщо потрібно, від різних спокус, щоб випробувана віра ваша виявилася коштовнішою за гине, хоч і вогнем випробуваного золота, на похвалу і честь і славу в явленні Ісуса Христа» (1 Петра 1:6–7) .

4. НЕОБХІДНІСТЬ СОКРУШЕНОСТІ
Слово «скрушеність» не пестить слух, але це добре слово. Бог бажає зруйнувати нашу гордість, бунтарство, егоїзм, незалежність - словом, усе те, що заважає Йому благословляти нас і діяти через нас. Бог хоче, щоб ми повністю покладалися на Нього, і страждання часто змушують нас покладатися тільки на Нього. Однак при цьому ми не повинні шкодувати себе. Я одного разу сказала:
— О, Бог, мені так самотньо, я не маю нікого, крім Тебе.
І Він відповів:
- Бідолашна Джойс, тільки Бог у тебе і залишився.

Я зрозуміла, що коли у нас є тільки Бог, це найкраще, що у нас може бути.

5. БОГ ВЧИТЬ НАС ЗБІРАННЯ
Ми можемо співчувати іншим, якщо самі страждали. Біблія вчить: «Бо ми маємо не такого первосвященика, який не може співчувати нам у немощах наших, але Котрий, як [нам], досвідчений у всьому, крім гріха» (Євреїв 4:15). Знання того, що Ісус розуміє мене і співчуває мені, втішає мене. Коли ми проходимо через труднощі, випробування та страждання, ми отримуємо необхідні знання та навички, які надалі допоможуть нам втішати та підбадьорювати тих, хто теж страждає. Наш біль породжує співчуття.

6. ДЛЯ ВОЗБІРАННЯ ІНШИХ
Апостол Павло говорив, що Бог допустив багато подій у його житті лише для того, щоб надати приклад іншим людям. «Бажаю, браття, щоб ви знали, що обставини мої послужили до більшого успіху Євангелії, так що узи мої про Христа стали відомими всієї преторії і всім іншим, і велика частина з братів у Господі, підбадьорившись моїми узами, почали з більшою сміливістю, безбоязно. проповідувати слово Боже” (Филип'ян 1:12–14). Навіть перебуваючи у в'язниці, Павло не слабшав у вірі і продовжував служити Богові. І якщо ми бажаємо служити людям, то і нам доведеться зіткнутися з протидією. Але якщо ми не втрачаємо віри, Бог допоможе впоратися з проблемою, і наша перемога буде добрим підбадьоренням для інших.

7. ЧЕРЕЗ ВІРИ В СЛОВО БОЖЕ
Іноді ми зазнаємо нападів диявола лише тому, що віримо Божому Слову. У Євангелії від Марка 4:17 говориться про тих, хто чує Слово, але коли настає скорбота чи гоніння за Слово, зараз забуває почуте. Коли людина вірить Божому Слову, сатана відразу намагається переконати його, бо знає: Боже Слово зміцнить нас і допоможе впоратися з труднощами. Вірте Божому Слову і не дозволяйте дияволові посіяти у вас сумніви.

8. ЧЕРЕЗ ТОГО, ЩО МИ ЖИВЕМО В ЦЬОМУ СВІТІ
Ми живемо у світі, наповненому гріхом. Ісус сказав: Це сказав Я вам, щоб ви мали в Мені мир. У світі матимете скорботу; але мужіться: Я переміг світ» (Івана 16:33). Яка обітниця! Коли ми розуміємо причину наших страждань і впевнені у славному їхньому завершенні, нам стає набагато простіше радіти життю, навіть проходячи труднощі та випробування.

Живи інтенсивніше

«Пізнай самого себе» – твердить класична грецька мудрість. Натомість християнин сказав би: «Полюби самого себе». Інакше кажучи: «Християнине, пізнай власну гідність». Отож, спробуймо разом полюбити себе.

Ти – людина. Маєш ім’я і прізвище, стать, здібності, мрії та прагнення, а також власні страхи й майбутнє. Ти народився і колись п...

Молитва і богослужіння: Як ми можемо перебувати у постійному спілкуванні з Богом через молитву та участь у богослужінні?

Молитва і богослужіння є ключовими складовими нашого духовного життя, які допомагають нам находитися в постійному спілкуванні з Богом і підтримувати нашу віру. Існують різні способи молитися і участі в богослужіннях, і кожен з нас може знайти той спосіб, який найбільше відповідає нашим потребам і віруванням.

Молитва - це особисте спілкування з Богом, і вона може бути рі...

Християнська свобода

На моїй полиці є богословський словник, що тлумачить значення слів Нового Завіту, і часто словарна стаття в ньому починається з пояснення, що це слово означало для греків. Багато слів з Нового Завіту були знайомі язичникам. Вони також говорили про бога, гріх, жертву, милість і свободу. І я думаю, що буде добре, якщо я почну з того, що розповім вам про значення свободи для греків. Тоді ми краще ...

6 духовних небезпек у телефоні, про які потрібно знати

Якщо у вас є смартфон, то на кінчиках ваших пальців більше сили, ніж ви, мабуть, усвідомлюєте. Наприклад, ваш телефон потужніший, ніж технологія NASA, яка дозволила висадити людину на Місяць.

Або порівняйте перший жорсткий диск, з розміром сховища в 5 мегабайт, і вагою в кілька тисяч фунтів із сучасним смартфоном, навіть із найдешевшим, у якого об'єм сховища як мінімум у 6000 разі...

Не змарнуй жодного дня

Життя – це завдання. Від того, як його виконаєш, залежить, чи будеш щасливим, чи, можливо, зазнаєш у житті поразки. День, який щойно починається, ти отримав у подарунок. Він є для тебе доброю нагодою. Як його використаєш?

Можеш змарнувати, безконечно відвідуючи різні місця, тиняючись вулицями, телефонуючи до друзів, витрачаючи час на читання й слухання всякого непотребу або невп...

Джерело нашого життя

З радістю вітаю тебе, шановний читачу, і запрошую за допомогою цих роздумів разом зі мною поринути в красу власного існування. Перші правди про тебе загалом найпростіші.

Чи тобі коли-небудь спадало на думку, що найбільша проблема філософії та пізнання людини – це запитання: чому взагалі щось існує? Чому навколо не панує небуття? Бо якщо тепер немає цілковитої порожнечі, то це оз...

Свобода вибору і відповідальність

Людина створена за образом та подобою Божими (див. Бут. 1:26), і навіть внаслідок гріхопадіння, коли через відступ людей від Бога – єдиного Джерела життя, у світ прийшла смерть, люди остаточно не втратили своєї богоподоби, хоча, звичайно, сильно її спаплюжили. Якби люди остаточно відпали від Бога, втратили усяку подобу Божу, тоді Синові Людському не було сенсу приходити в цей світ і спаса...

Думай позитивно

Запрошую тебе сьогодні поглянути разом зі мною на дійсність віри в житті. Вірити – означає здобути те, у що віриш. Нічого в житті не здійснюється без віри. Чим сильніше віриш, тим швидше досягнеш того, чого прагнеш. Що це означає?

Якщо хочеш купити будинок, мусиш мати в голові його образ. Якщо бажаєш придбати автомобіль, то, перш ніж зробити це, уявляєш собі, як він виглядатиме....

Духовна боротьба: Що означає бути християнином у світі, де є зло та страждання?

Бути християнином в світі, де є зло і страждання, означає жити у постійній духовній боротьбі. Ми повинні захищати нашу віру і залишатися вірними Богу, незважаючи на зустрічені негаразди і спокуси.

Для того, щоб перемагати зло в своєму житті і в світі, ми повинні використовувати нашу віру. Нам потрібно бути твердими віруючими, знати Святе Письмо і молитися, щоб отримати силу і направленн...

Вірність та Довіра: Роль Псалмів у Християнському Житті

Псалми, ця збірка поетичних творів в Святому Письмі, мають особливе місце в християнському житті. Їхні слова виражають палке прагнення до Бога, вибори та підтримку в тяжкі часи. У цій статті ми розглянемо, як псалми допомагають християнам знайти вірність та довіру в Бога під час життєвих випробувань.

1. Вираження Емоцій і Потреб

Псалми стали підставою для ви...