Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

5 порад, як подружжю разом зростати духовно

Уваших силах забезпечувати свій шлюб усім необхідним для його життя та зростання. Ви можете виявляти прихильність, виявляти безкорисливість і прощати один одного. Тим не менш, безумовно, найважливіше рішення, яке ви і ваш чоловік можете прийняти у своєму шлюбі, - це разом продовжувати правильно слідувати за Ісусом.

Біблія каже: «Нехай коріння і ростіть у Ньому. Нехай віра, яку ви навчили, набирає в вас силу» (Колоссянам 2:7 НРП). Як ви, так і ваш чоловік одного разу довірили своє життя Ісусу, і тепер вам потрібно дати відповідь на запитання: «Чи продовжуємо ми вести життя віри як сімейна пара?».

Ось деякі практичні способи, які допоможуть вам слідувати за Ісусом разом (багато з цих порад також можна застосувати і для інших родинних стосунків):

1. Прийміть водне хрещення разом. Якщо ви цього ще не зробили, публічно проголосіть себе християнами. Щоб помістити Ісуса в центр вашого шлюбу, зрозуміло, вам обом потрібно дати знати світові, що ви йдете за Ним. Мені подобається спостерігати за тим, як чоловіки та дружини хрестяться разом. Це чудовий спосіб оголосити про посвяту ваших життів та шлюбу Ісусу.

2. Відвідуйте домашню групу разом. Перевірте духовний стан вашого шлюбу, проводячи час з іншими християнськими парами. Коли ви обоє навчитеся застосовувати Боже Слово у вашому шлюбі і житті, ви будете духовно «заточувати» один одного. Це також сприятиме взаємному підбадьоренню брати участь у служінні та регулярній необхідності ділитися своєю вірою. Щоб зростати як послідовники Христа і як подружжя, вам буде потрібна постійна підзвітність перед іншими віруючими.

3. Оновіть свої весільні обітниці. Якщо ви присвятили свої життя Ісусу або відновили своє посвячення через довгий час, коли ви вперше дали свої весільні обітниці, подумайте про те, щоб ці обітниці оновити. Швидше за все, тепер ви вкладете в них дещо інший зміст.

4. Моліться один за одного і разом. «Признайтеся один перед одним у ваших гріхах і моліться один за одного, щоб отримати зцілення» (Якова 5:16 НРП). Хто не хоче мати шлюб, який забезпечує повноцінне та здорове життя? Біблія каже, що такий шлюб можливий за умови, що ви сповідуєтеся один перед одним, коли ви не маєте рації, і моліться разом і один за одного.

5. Живіть за Словом Божим. Коли пари разом читають Слово Боже і застосовують його у своїх життях, це перетворює їхні стосунки та формує тверду основу для спільного життя.

Можливо, у вашому шлюбі настав складний період, але завжди є надія. Ваш шлюб може знову сповнитися життям. Перше, що потрібно зробити, це помістити Ісуса в центр свого шлюбу. Робіть те, що Бог наказує вам робити у Своєму Слові, і ваш шлюб почне оживати.

Ісус скріплює будь-який шлюб. Коли все довкола сприяє вашому розриву, і ви вже готуєтеся здатися, Він триматиме вас разом.

Обміркуйте наступне:

У яких випадках ви відчуваєте найбільшу духовну близькість із вашим подружжям? А в яких випадках вам найскладніше духовно зростати разом із вашим чоловіком?
Які інші пари сприяють духовності у вас та у вашій дружині? Домовтесь про зустріч з однією з таких пар цього місяця. Якщо ви не знаєте нікого слушного, знайдіть церкву, яка зможе вас познайомити з такими парами.
Які зміни ви могли б втілити наступного тижня, які б допомогли вашій подружній парі розвивати ближчі духовні стосунки?

19.10.2023

Сімейне життя в Господі

 

Виховання дітей

Ми вже познайомилися з вченням пророка Малахії, що стосується шлюбу. Пророк каже, що головна мета шлюбу – виховання богобоязливих дітей; давайте розглянемо цю тему глибше. Спершу наведемо дві притчі:

  1. Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від неї, коли і постаріє” (22:6);

Причина для роздумів

«Будьте ж виконавцями слова, а не тільки слухачами, які самих себе обманюють» (Як. 1:22), – от, напевно, одна з головних причин, чому попри величезну кількість літератури присвяченій сімейній тематиці, безліч статей, різноманітні Інтернет-ресурси та цілу армію консультантів, більшість з яких радять цілком корисні речі, кількість розлучень стрімко зростає.

А ...

Чоловік із 31 глави Приповістей

чудовому Божому провидінню було завгодно, щоб в англійській мові саме слово «чоловік» («husband») містило свідчення про те, яким має бути його заняття. Чоловік це той, хто займається землеробством (husbandry) або обробітком ґрунту. Він, подібно до досвідченого садівника, вирощує свою дружину і доглядає її так, щоб вона розквітала.

Щоправда, слід остерігатися на...

Коли подружжя на межі розпаду

У 1988 році італійка на ім’я Лючія була дуже пригнічена. Після десяти років її подружжя розпадалося. Вона багато разів намагалась помиритися з чоловіком, але без успіху. Отже, вона пішла від нього через несумісність характерів і тепер мусила сама виховувати двох дочок. Оглядаючись назад, Лючія пригадує: «Я була впевнена: ніщо не могло врятувати нашого подружжя».

Якщо...

Як любити свого чоловіка

100 коротких порад для покращення подружніх стосунків.

1. Зміцнюйте впевненість вашого чоловіка і заохочуйте до діяльности, даючи зрозуміти, що ви його потребуєте і цінуєте.

2. Чоловіки схильні приймати все буквально. Коли ви про щось просите свого чоловіка, починайте зі слів «Зроби будь ласка…» замість «Чи не міг ...

Якою дружиною варто бути: досліджуючи незвичайну красу Рут

Воне знала, що перший крок зазвичай робить чоловік. Вона знала, що її вчинок може здатися щонайменше підозрілим, а можливо, і скандальним. Вона знала, що можуть казати інші люди. Знала вона і про те, як багато може втратити (адже, зрештою, вона вже втрачала). І все-таки, ось вона, Рут, лежить у темряві, — вразлива, надіюча, довірлива, смілива, — мовчки чекаючи біля ніг чоловіка, яки...

Кращий приклад

Кажуть, що сьогодні сім’я перебуває в кризі. З цим легко погодитися, зважаючи на кількість розлучень, а також на те, як живе багато сімей, в яких панує не мир і злагода, а дух суперництва і боротьби. Тобто такі сім’ї являють собою не затишний сховок, де людина може дійсно по-справжньому відпочити, а справжню арену боїв без правил, де кожен намагається довести свою правоту і вирвати ...

Поганих дітей не буває

…У мене росте син. Нещодавно йому виповнилося 10 років. Постійні читачі нашого журналу, можливо, пам'ятають, з яким розчуленням я писала раніше про мого хлопчика… Навіть рубрику «Говорять діти» намагалася відкрити… Але син підріс, і я… розгубилася. Він став мені зухвальства, опиратися моїм вимогам, навіть тікати з дому, грюкнувши дверим...

Дружина врятує чоловіка?

У мінській церкві «Благодать» організовано нове служіння для співзалежних, яке сьогодні переважно відвідують дружини алкоголіків. Один раз на два тижні його проводить пастор церкви Олег Акуленко.

Побувавши на одному із зборів, я поставила служителю кілька запитань:
– Олеге Івановичу! Чому Ви вирішили організувати це служіння в церкві?

Як знайти ідеального супутника життя?

Ідеальна дружина: на що чекає кожен чоловік?
Могла вийти заміж за зірку екрану, але хотіла вийти лише за вас.
Є експертом з кулінарії, прибирання, ремонту автомобіля або телевізора, фарбування будинку та мовчання.
Її улюблений вислів: "Що я можу зробити для тебе, любий?"
Що він отримує:
Вона вимовляє 140 слів за хвилину з поривами до 180.
Там,...