Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Я не дам вам зазнати невдачі

Пам'ятаєте, яку ви отримували втіху, чуючи такі слова від своїх батьків чи свого тренера, який знав, що ви зіткнулися з чимось уперше?

Подумайте, наскільки важливіше почути подібні слова від того, хто розуміє та присвячений тому, щоб стояти разом з вами та допомагати вам відповідати на всі ті виклики, які кидає вам духовний світ. Саме це й переживали віруючі у Філіппах, коли апостол Павло написав їм з Римської в'язниці: «Будучи впевнений у тому, що той, хто почав у вас, добре діятиме (його) навіть до дня Ісуса Христа, як і повинно мені думати про всіх вас, тому що я маю вас у серці у кайданах моїх, при захищенні та утвердженні Євангелії, вас усіх, як співучасників моїх у благодаті», або, як сказано в оригіналі, співучасників у моїй благодаті (Филип'ян 1:6-7).

Не зводьте ці слова Павла до свого роду сердечного, привітного привітання - щирого бажання їхнього подальшого успіху. Якщо подивитися уважніше, то ви побачите, що його слова несли в собі набагато більшу силу.

Павло не просто бажав своїм партнерам у Філіппах найкращого. Його віра була задіяна набагато більше. Використовуючи всю силу своєї внутрішньої людини, Павло на користь своїх партнерів у служінні схопився за найкраще, що є у Бога. Він брав активну участь у їх успіху. З 3-го по 8-й вірші ми читаємо про те, що у Павла в серці була любов, прихильність Самого Ісуса до тих віруючих у Пилипах. Він не міг викинути тих людей зі свого серця. Фактично, у 3-му та 4-му віршах говориться, що він постійно згадував про них у молитві, сповненій радості та впевненості за їхнє майбутнє. Хочете почути техаський переклад того, що Павло писав своїм партнерам у Філіппах? Він не казав: «Я не хочу, щоб ви зазнали невдачі». Павло говорив: "Я не дам вам зазнати невдачі".

Гарантований успіх

Друзі, це смілива заява щодо цілої церкви - що ніхто в цій церкві не відійде від Ісуса, ніхто нічого не пропустить, ніхто не впаде, ніхто не буде збитий з ніг. Як один проповідник може це сказати?

Ми знаємо, Павло розумів, що молитви його партнерів за нього важливі для успіху. У Посланні до Ефесян 6:19 він просить молитися за нього, «щоб мені було дано слово – устами моїми відкрито з відвагою проповідувати таємницю Євангелії». У Посланні до Пилип'ян 1:19-20 Павло, перебуваючи у в'язниці, заявляє, що молитви його партнерів і сприяння Духа послужать його звільненню і тому, що в нього і надалі буде така ж сміливість або сміливість.

Павло був упевнений у тій ролі, яку в його успіху грали молитви його партнерів, але як він у свою чергу міг бути настільки впевненим у їхньому успіху?

Однією з причин є те, що він бачив, як вони робили частину, яку сказав їм робити Бог, підтримуючи служіння євангелії. З ранніх днів його служіння віруючі у Пилипах брали таку участь у служінні Павла, що він сказав:

Жодна церква не надала мені участі милостиною та прийняттям, крім вас самих; ви і в Фессалоніку і раз і два надсилали мені на потребу. Говорю це не тому, щоб я шукав давання; але шукаю плоду, що множиться на вашу користь. Я отримав все і надмірно; я задоволений, отримавши від Епафродита послане вами, як запашне куріння, жертву приємну, приємну Богові. Бог мій нехай заповнить вашу потребу, за багатством Своїм у славі, Христом Ісусом (Филип'ян 4:15-19).


Це не є збігом, що тією церквою, про яку Павло написав: «Жодна церква не надала мені участі... крім вас самих», була та єдина церква, про яку Павло сказав: «Я молюся за вас із радістю... я впевнений... я не можу викинути вас зі свого серця». І це не є збігом, що та церква, яка багато разів надсилала йому на потребу, була тією церквою, якою Павло міг сміливо заявити: «Бог мій заповнить будь-яку вашу потребу, за багатством Своїм» у Помазаному Ісусі та Його помазанні. Не в тому, щоб у питанні поповнення своїх потреб Павло розраховував на людей. Він знав, що Бог заповнить його потреби. Але він також знав, що віруючі у Філіппах поставили себе у таке становище, коли вони могли бути судинами Божого забезпечення. Тому вони відкрили себе для того, про що ми читаємо у 2-му Посланні до Коринтян 9:8:

Ці віруючі були на шляху гарантованого успіху. Павло знав, що вони схопилися за Біблійні принципи партнерства з Богом та служінням Його безкомпромісного Слова. Вони перебували в такому становищі, коли могли отримувати ту саму нагороду, яка належала Павлу за його послух Богові в служінні, і ту ж благодать і помазання, які Бог дарував Павлові для служіння. Фактично, Павло назвав їх співучасниками його благодаті - тієї самої благодаті, яку він описав у 1-му Посланні до Коринтян 15:9-10: «Бо я найменший з Апостолів, і не гідний називатися Апостолом, тому що гнав церкву Божу. Але благодаттю Божою є те, що є; і благодать Його в мені не була марною, але я найбільше їх попрацював; не я втім, а благодать Божа, що зі мною».

Чому Павло знав, що вони досягнуть успіху? Оскільки він знав, що їм належали ті самі благодать і помазання, які зробили здатним його самого досягти успіху. Якби Павло здійснив великі подвиги служіння лише тому, що він був Павлом, тоді більше ні в кого не залишалося б надії розділити з ним ту силу чи нагороду за те, що він зробив. Але Павло ясно дав зрозуміти, що все, що він зробив, він зробив лише за благодаттю Божою - за тією ж благодаттю, яку Бог робить доступною кожному віруючому, який слухняний у тому, щоб виконувати ту частину, яку закликав його виконувати у служінні Бог . Павло знав, що це те, чим можуть ходити його партнери. І ми з вами також можемо це робити. Ми можемо робити те саме, що робили ті віруючі у Філіппах. Ми можемо мати все те, що вони мали!

Сила молитов

Але була ще одна причина, чому Павло міг так сміливо сказати: «Я не дам вам зазнати невдачі». Цю причину ми знаходимо в словах Павла: “Завжди у будь-якій молитві моїй за всіх вас приносить радість молитву (мою)” (Филип'ян 1:4). Він молився за них. І за його молитвами за них стояла надприродна сила.

Не втрачайте всього того, що вкладав у слова Павло. Ця радість, з якою він молився, була більшою, ніж просто приємним почуттям. Вона була силою відродженого людського духу (Галатам 5:22).

За наповненими радістю молитвами Павла за віруючих у Філіппах стояла сила – внутрішня міць. Коли Павло молився, у духовній сфері все починало працювати на користь тих, за кого він молився.

Партнери Павла допомогли йому отримати можливість сміливо проповідувати євангеліє, і це доповнило чи виконало його радість. І за його молитвами за них, які він приносив перед престолом свого Небесного Батька, стояла вся сила його радості чи внутрішня міць.

Павло говорив таке: «Я молюся за вас з такою внутрішньою силою, що я впевнений у тому, що Ісус, який розпочав у вас добру справу, буде робити його до дня Свого пришестя. Як я можу так про вас думати? Тому що ви в моєму серці, і я молитимуся за вас до приходу Ісуса. Я не дам вам зазнати невдачі». Скажу вам, я хотів би, щоб за мене теж так молилися!

Помазані прохання та моління

Це сильна річ, коли хтось постійно молиться за вас перед Божим престолом - хтось, хто знає, що стало доступно нам через Слово Боже і завдяки Його помазанню.

Я це відкрив у молитвах, якими молилася за мене моя мама. Якось я провів кілька днів, молячись за певні питання, що дуже турбували мене, що стосувалися нашого служіння. На мою думку, здавалося, що ми втрачали частину нашого служіння. Я відчував так, ніби я увійшов до тронної зали, схопився за ніжки Його трону і просто продовжував за них триматися.

Те, що Господь мені тоді сказав, глибоко підігріло і підбадьорило мене.

«Кеннет, Я не дам тобі зазнати невдачі, - сказав Він, - Якщо Мені доведеться щоранку піднімати тебе і щовечора вкладати тебе в ліжко, Я не дам тобі зазнати невдачі».

"Слава Богу", - сказав я. «Але, Господи, чому я? Були й інші люди, не гірші за мене і навіть краще, які зазнали невдачі. Чому я?"

Він відповів: «Тому що Я бачу перед Собою твою маму!»

Він бачив її перед Собою, коли справа стосувалася мого спасіння. Він бачив її перед Собою, коли справа стосувалася мого покликання до служіння. І Він, як і раніше, бачив її перед Собою!

Те саме ставлення я побачив у словах, написаних Павлом віруючим у Філіппах. Не забувайте, коли Павло писав Пилипійцям своє послання, він не міг прийти до них і щось для них зробити. Він був ув'язнений у Римі.

Я впевнений, що вони дуже чекали того дня, коли Павло знову зміг би прийти та послужити їм. Але Павло не перестав служити їм, коли виявився відокремленим від них фізично. Навіть у в'язниці він продовжував молитися за них.

Служіння, що не має меж

Коли хтось заступається за вас у силі Духа, це не є чимось незначним. Ми можемо побачити це з послань, написаних Павлом церквам у Колосах та Коринті.

Церкви в Колосах він написав: «Бо, хоч я й відсутня тілом, але духом перебуваю з вами, радіючи і бачачи вашу благоустрій і твердість вашої віри в Христа» (Колоссянам 2:5).

Що Павло мав на увазі, коли писав: «Духом з вами»? На кшталт він бачив їх благоустрій, чи порядок. У дусі він помітив, як була тверда їхня віра в Помазаного та Його помазання.

Павло молився молитвою прохання за цю та інші церкви, які поставили себе під його владу. Духом Своїм Бог показував йому, що в них відбувалося, щоб він міг сісти і написати їм послання, яке вплинуло б на ту ситуацію, де б вони не знаходилися - навіть незважаючи на те, що більшу частину часу він проводив у в'язницях чи в'язницях. Вони думали, що замкнули його, але вони не замкнули його служіння. Слава Господу! Його служіння тривало.

Ви бачите, що Павло не молився за ту церкву та всі інші церкви, які були його партнерами, просто: «Господи, благослови їх»? Павло стояв перед Господом у молитві за них, доки Дух Божий не показував йому, що відбувалося в кожній з них!

Ми знову бачимо це у його посланні до церкви в Коринті. Вони не розібралися правильним чином з сексуальною аморальністю, що мала у них місце. У своїх молитвах за цю церкву Павло прийняв рішення щодо тієї ситуації, керуючись тим, що він побачив у дусі, потім він сів і написав їм відповідь: І ви запишалися, замість того, щоб краще плакати, щоб вилучений був із середовища, що

вас зробив таке справа. А я, відсутня тілом, але присутня у вас духом, уже вирішив, ніби перебуваючи у вас: того, хто зробив таку справу, в зборах ваших в ім'я Господа нашого Ісуса Христа спільно, або разом, з моїм духом, силою Господа нашого Ісуса Христа, зрадити сатані у виснаженні тіла, щоб дух був спасений у день Господа нашого Ісуса Христа (1 Коринтянам 5:2-5).


Він сказав їм розібратися з цим, знаючи, що він буде разом із ними в дусі, і він буде разом із ними не з порожніми руками. Він буде там із силою Божою (4-й вірш). Як він міг це зробити? Через клопотання – віддаючи своє життя за ту працю, до якої закликав його Бог, заради успіху тих людей. Коли він клопотав за них у дусі, до нього приходило розуміння їхніх потреб, щоб він міг застосувати свою віру щодо Божої відповіді для них.

Вони у моєму серці

Я пам'ятаю сильну зміну, яка багато років тому відбулася у моїх молитвах за моїх Партнерів, коли я почав бачити їх у дусі. Молячись за своїх Партнерів, я був разом з ними в дусі. Щоразу, коли я заплющував очі, мені здавалося, що вони стояли навколо мене. Починаючи з того моменту, я вже не бачив нічого, що б заважало їм мати для їхнього життя і служіння те саме помазання, яке я отримав.

Мої Партнери стали для мене настільки реальними в моїх молитвах за них, що це більше не нагадувало молитви за безліч різних людей. Це нагадувало молитву за одну людину - якби це був один Партнер, який допомагав мені, молився за мене, підтримував мене і працював разом зі мною. На той момент для мене це було незвичайним переживанням у моєму житті.

Молячись за них, я раптом зрозумів, яким було бажання їхнього серця як групи. І я отримав відповіді на ті потреби – чотири основні речі, про які я написав їм у своєму наступному Партнерському листі. Того дня мої Партнери справді опустилися в моє серце, і з того часу воно так і залишається.

Мої партнери в моєму серці. Вони перші, за кого я молюся вранці, і останні, за кого я молюся ввечері. Мої Партнери настільки реальні для мене, що я постійно їм проповідую в собі. Коли я молюся і отримую одкровення про Боже забезпечення щодо їхніх потреб, саме тоді я пишу їм свій щомісячний Партнерський лист. Те одкровення, яке бере свій початок у цих молитвах і в листах, є підставою більшої частини того, про що я проповідую на наших конференціях. Приблизно 98% того, про що я проповідую, народжується у моїх молитвах за моїх Партнерів.

З того дня, як я почав бачити своїх партнерів у дусі, я зрозумів, як Павло молився за своїх партнерів. Так воно й має бути, коли ви з'єднані у партнерстві з Богом і служінням Його безкомпромісного Слова – на вас працює сильний, сильний молитовний зв'язок.

Друзі за молитвами Павла за його партнерів стояла сила. Він молився не про те, що він хотів би, щоб Бог для них зробив. Він молився про те, що, знав, Бог пообіцяв для них, як для віруючих, зробити. Він наводив на землю прояв того, що він знав, що належав їм на небесах як партнерам у служінні безкомпромісного Слова Божого.

Тепер ви бачите

, чому нам потрібно з'єднатися один з одним і триматися один за одного? Ми тримаємось не за доктрини один одного. Ми тримаємося за віру та життя один одного.

Ми тримаємося не за чиюсь культуру. Мені подобається ваша культура. Мені хотілося б про вас дізнатися. Мені хотілося б дізнатися, звідки ви родом. Але я тримаюся не за це. Мені все одно, тримайте ви вилку в правій руці або в лівій. Для мене це не має жодного значення. Я тримаюсь за вас. Я тримаюся за ваш успіх у Богові.

Якщо ви є партнером Місії Кеннета Коупленда, то кажу вам, у вас все вийде. Саме про це вірив Павло, що стосувалося його партнерів. Саме про це я вірю, що стосується моїх Партнерів. Саме цьому я й присвячений. Я присвячений їхньому успіху. Я не дам їм зазнати невдачі.

Вам хотілося б знати, що хтось стоїть разом з вами у молитві згоди щодо обіцянки Слова Божого заповнити ваші потреби? Вам хотілося б знати, що хтось із радістю приносить від вашого імені прохання, знаючи, що та благодать, яку в служінні Бог вилив на нього чи на неї, доступна і вам?

Тоді поєднайте себе зі служіннями, які, не йдучи ні на який компроміс, проповідують повне євангеліє – повноту «сили Божої на спасіння». Служіннями віри та молитви.

Стати партнерами зі служіннями, у яких Слово Боже, що їх проповідують, підтверджується чудесами і знаменами. Слідкуйте за тим, щоб завдяки вашим молитвам вони мали можливість і сміливість проповідувати. Потім, коли у них така можливість справді з'явиться, допомагайте їм нести Боже послання надії та перемоги.

Ви розділите з ними кожну нагороду їхнього послуху у служінні. І ви будете співучасником всієї доступної їм благодаті, щоб підтверджувати Слово Боже, що проповідується.

Коли вони молитимуться за вас у дусі, у їхніх молитвах буде вся сила їхньої внутрішньої людини. Вони стоятимуть у вірі про те, що Бог заповнить усі ваші потреби за багатством Своїм у славі в помазаному Ісусі та в Його помазанні.

Вони не дадуть вам зазнати невдачі!

Біль і людські страждання

У цьому світі немає жодної людини, яка б не зазнавала болю і страждань. І хоча здається, що одні люди піддаються їм більшою мірою в порівнянні з іншими, ніхто не оспорюватиме того факту, що абсолютно всі люди відчувають біль або страждають в якійсь мірі і в якійсь формі. Багато хто з нас був свідками тому, як хтось вигукує: «Але чому саме я, Господи?» Люди вважають, що вони отримуют...

4 ознаки того, що ви на стадії клітини

Боговоренням я серйозно зацікавився десь у 2008 році, у розпал євангельського руху «Молоді, неспокійні, реформатські» (Young, Restless, Reformed — YRR ). На той час я, молодіжний пастор, під керівництвом пастора-методиста, осягав суть «п'яти пунктів» арміянства . Від мого наставника я знав усі «вузькі» місця «п'ятипунктової» кальвіні...

Бог сильний всі ваші труднощі обернути на благо

«Хвала Богу, Батькові Господа нашого Ісуса Христа, Батьку милосердя (милості та співчуття), Богу (Джерелу) всякої втіхи (натхнення та наснаги). Він втішає (надихає і надихає) нас у всіх тяжких випробуваннях (бідах і стражданнях), щоб і ми могли втішати (надихати і надихати) тих, хто терпить усілякі випробування та біди тим утішенням (натхненням і наснагою), яким Бог нас самих »...

Чому Бог допускає зло і страждання?

Це дитяче і наївне питання я чую досить часто. І дивне те, що питання це, я чую в більшості випадків не від дітей, а від людей дорослих, до того ж, які вважають себе християнами. Чому ні в чому неповинні страждають, чому діти народжуються сліпими, чому багатообіцяюче життя рушиться в самому розквіті, чому існує соціальна несправедливість?

Приїхавши в США я спочатку ніяк не міг зрозумі...

Ви багато хвилюєтеся і переживаєте?

Чи опановувало вами колись занепокоєння так сильно, що ви впадали в паніку? Наприклад, переживали про когось із членів сім'ї, друга, роботу, гроші? Часто паніка починається з простої думки про ще неіснуючу проблему, яка навряд чи взагалі виникне. І тим не менш, ця уявна проблема дуже турбує вас. Незабаром ви починаєте хвилюватися так, що вже не знаходите собі місця. Як ...

Бог вас підтримає та дасть вам нові сили

Перед кожної людини випадають труднощі, не оминули вони і апостола Павла. Деякі з них згадують у 2-му посланні до Коринтян 1:8–9: “Бо ми не хочемо залишити вас, браття, у невіданні про скорботу нашу, яка була з нами в Асії, тому що ми обтяжені були надмірно і понад силу, так що не сподівалися залишитися живими. Але самі в собі мали вирок до смерті, щоб сподіватися не на са...

Не здавайтесь!

Щодня нам на думку спадає тисячі думок – хороших чи поганих. Для того, щоб зберегти позитивне ставлення та здорове мислення, ми повинні утримувати добрі думки та гнати погані. Ми так звикли думати про погане, що нам доводиться змушувати себе думати про хороше.

Позитивні думки роблять життя радісним, а негативні – сумним і сумним. Позитивні думки завжди спов...

Духовне життя Чи боротися з почуттями та емоціями?

«Сліпий чоловік йшов мостом. Два провідники запропонували вести його, один на ім'я віра та інший на ім'я почуття. Віра вивела його на безпечний ґрунт. Почуття були так само сліпі, як і він, і вели його до краю прірви».

Саме так Клайв, людина похилого віку з нашої церкви, відповів на запитання про відчуття радості в Господі. Я був трохи здивований, але ідея...

Використовуйте Псалом 45 як духовну зброю у молитві за Україну

Мой новий друг Сергій Пантоненко не особливо добре говорить англійською, але коли він минулими вихідними ділився зі мною своєю історією, я зміг зрозуміти його біль. Як і багатьох інших українських біженців, які прибули до Сполучених Штатів за останні місяці, Сергія долає розпач.

«Коли почалася війна, ми зрозуміли, що нашим релігійним свободам кінець» , — каже Сергій,...

Що означає відкинути себе і взяти свій хрест?

Успілкуванні з іншими людьми Ісус часто переходив до справи. Його заклик до учнівства в Євангелії від Марка 8:34 не є винятком: «Якщо хто хоче йти за Мною, відкинься, візьми свій хрест і йди за Мною». Учнівство рівнозначне самозреченню та несенню хреста. Крапка.

Але що Ісус має на увазі під «відкинься»? Що означає «взяти хрест свій», адже хрест Ісус...