Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ви можете змінити чиєсь життя

Чи знаєте ви людину, яка була віруючою, але відійшла від Бога? Тоді час діяти. Занепокоєння та переживання не допоможуть — допоможуть конкретні дії. Ви можете змінити життя іншої людини, тому написано: «І до одних будьте співчутливі, і це змінить їхнє життя». Співчуття – ключове слово у цьому вірші. Грецьке слово eleao - «співчувати», описує глибоке почуття співчуття і жалю, яке людина відчуває, чуючи або бачачи те, що його сильно засмучує та засмучує. Почуття глибокого співчуття з'являється, коли, наприклад, бачиш дитину, яка вмирає від голоду, людину, яка має останню стадію раку, сім'ю, у якої немає ні їжі, ні грошей, ні вдома.

Іуда вжив це слово з однією простою метою: він прагнув домогтися того, чого в наш час прагнуть досягти телевізійні програми, показуючи кадри дітей з роздутими животами, які голодують, — спонукати нас до певних дій. Картини волаючої злиднів у країнах третього світу змінюють одна одну у супроводі трагічної музики. А потім популярний телеведучий схвильованим голосом каже: «Зателефонуйте нам зараз. Ваш дзвінок може врятувати життя дитини».

Мета таких передач — викликати у телеглядачів почуття жалості. Творці програми розуміють, що просто розповідь про голодуючих не приверне уваги глядачів. Тому вони показують несамовиті сцени з життя людей у країнах третього світу, розуміючи, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути, і що вони досягнуть набагато більшого ефекту, якщо покажуть голодуючих, а не просто розкажуть про них.

Але викликати жалість – це не кінцева мета програми. Наводячі страх кадри і трагічна музика повинні переконати вас зателефонувати за номером, вказаним на екрані, і зробити грошову пожертву на користь цих голодуючих. Порив допомогти говорить про те, що жалість переросла у співчуття. Почуття жалості особливо не спонукає до дій. Але співчуття не дасть вам сидіти склавши руки - воно негайно спонукає вас до дій, тому що вам захочеться якнайшвидше змінити ситуацію на краще.

Юда хотів торкнутися серця читачів і донести всю серйозність становища віруючих, які відвернулися від Бога і знову стали на шлях грішника. Він хотів, щоб віруючі не просто співчували цим людям, а виявили співчуття, а воно, як ми з'ясували, спонукає до певних дій.

Коли в серці з'являється щире співчуття, неможливо лише сидіти та співчувати. Воно спонукає вас допомогти людині, яка опинилася в біді. Юда дає нам зрозуміти, що духовний стан тих, хто відступив від Бога, віруючих настільки ж плачевний, що й стан голодуючих дітей, що вмирає від раку людини або вкрай нужденної сім'ї. Якщо у вашому серці з'явиться співчуття до цих людей, то ви всіма силами намагатиметеся їм допомогти. Справжнє співчуття завжди спонукає до дій. «Так, але ці віруючі й самі чудово розуміють своє становище, – можете заперечити ви. — Якби вони не пішли від Бога, у них зараз не було б такої плутанини в житті. Хіба все це сталося не з їхньої вини? Звісно ж, вони винні. Але подумайте ось про що: хіба вам не було б шкода гомосексуаліста, який заразився СНІДом із власної вини? Він сам накликав на це нещастя, але хіба вам не буде шкода його, дивлячись, як він страждає? Хіба бачачи його безнадійний стан, ви не захотіли б усім серцем, аби винайшли нарешті ліки від СНІДу?

Те саме стосується і тих, хто відступив віруючим. Вони опинилися в такій ситуації через свою провину, але ми все одно не повинні від них відвертатися. Їм потрібно відчути дотик Божої любові, можливо навіть більше, ніж раніше. Ми не повинні закривати від них своє серце. Їхнє становище дуже небезпечне, і їм потрібна наша допомога та молитви.

Якщо серед ваших знайомих є люди, які відійшли від Бога, будь ласка, будьте співчутливі до них. Їм треба відчути любов Бога, тоді їхні очі відкриються і вони повернуться до Нього. Виявляючи співчуття до них, ви допоможете їм звільнитися від темряви, яка затьмарила їхній розум і тримає в полоні обману. Тому Юда просить нас бути співчутливими до таких людей. Співчуття має величезну силу, воно здатне вирвати людину з полум'я суду та запобігти її загибелі. То чому б вам не виявити співчуття до людей, адже ви можете повернути їх на істинний шлях?

Моя молитва сьогодні.

Господи, вибач мені за те, що я відвертався від віруючих, які відійшли від Тебе, засуджував і ганив їх, замість того, щоб молитися за них. Я визнаю свою помилку і каюсь. Я обіцяю змінити своє ставлення до них. Я співчуваю їм, щоб допомогти їм звільнитися від влади темряви і повернутися на істинний шлях.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

У мене з'являється величезне співчуття до віруючих, які відійшли від Бога. Я не засуджую їх ні в думках, ні в розмовах з іншими віруючими. Я з любов'ю і співчуттям ставлюся до людей, які повернулися на шлях гріха, і намагатимусь допомогти їм звільнитися від влади темряви.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Серед ваших знайомих є люди, які були віруючими, але тепер відійшли від Бога? Ви молитеся за них і клопотаєте за них перед Богом?
2. Можливо, ви засуджували таких людей, замість того, щоб молитися за них і клопотатися? Якщо так, покайтеся перед Богом за таке ставлення та почніть регулярно молитися за них.
3. А чи було так, що ви самі відступили від Бога, але від вас не відвернулися і продовжували ставитись до вас добре, доки ви не повернулися до Бога? Що то був за людина? Чи ви дякували йому за любов до вас і терпіння?

Християнські цитати та вислови українською: про любов, життя та Слово Боже

Слово обдароване великою потужністю. Порою вчасне чи вдумливо сказана фраза може надихнути, допомогти вирішити складні завдання чи прийняти важке рішення. І саме християнські цитати, що стосуються найважливіших аспектів життя, можуть бути найкращою допомогою у цьому!

Ми підготували обширну колекцію цінних християнських висловлювань, завжди актуальних. Читайте, перечитуйте, залишайте в...

Зцілення та освіження на шляху

У книзі Приповістей 3:7-8 написано: "Не будь мудрим в очах твоїх, бійся Господа і віддаляйся від зла: це буде здоров'ям для тіла твого та харчуванням для костей твоїх".

Цікаво, що Писання говорить про страх Божий, який є Його шануванням, що виражається в слухняності та покорі Йому, і про віддалення від зла як про те, що несе здоров'я тілу та харчування кісткам. При ц...

Гіркота, образа та небажання прощати

Багато людей руйнують своє життя та здоров'я отрутою гіркоти, образи та небажанням пробачити. У Євангелії Матвій 18:23–35 говориться про те, що, якщо ми не прощаємо, нас зраджують. Якщо ви коли-небудь стикалися з такою проблемою, я впевнена, що ви можете підтвердити мої слова. Ненависть до іншої людини болісна, вона з'їдає зсередини.

Кому ви допомагаєте, коли про...

Ви хотіли б завжди бути в Дусі?

Ви хотіли б «ходити в Дусі» щодня? Вам це здається неможливим? Чи ви все ж таки вірите, що цьому можна навчитися? Щоб з'ясувати це, давайте докладніше досліджуємо слова Павла: «Я кажу: ходіть у Дусі, і ви не будете виконувати бажання плоті».
Грецьке слово peripateo - "ходити", зустрічається в Новому Завіті 95 разів. Воно складаєть...

Прощення

Завжди приємно говорити про те, що добре для нас. Якщо ми з кимсь посварилися, і ми винні в цьому, то приємно, коли нас розуміють і прощають, і більше не згадують про наші помилки. Зазвичай ми захоплюємося людиною, яка великодушна і готова прощати інших. То наскільки ми маємо бути вдячні Богові за Його милість і прощення, яке Він дарував людям. Якщо люди грішать, порушуючи закон Господній, то ч...

Як бути добрим христианином: поради та практичні кроки

Бути добрим - це проявляти безкорисливість, перестаючи думати лише про себе.
Бути добрим - це розуміти та прощати людську природну слабкість, яка сильніша за злобу.
Бути добрим - це прагнути до милосердя відносно слабкості інших, завжди пам'ятаючи, що і ми самі могли б опинитися в подібних ситуаціях.
Бути добрим - це не звертати увагу на неблагодарність.
Бути доб...

Ніколи не відмовляйтесь від мрії!

Триматимемося сповідання надії неухильно,
бо вірний Обіцяв.
— Євреїв 10:23

Що, на вашу думку, Бог повинен зробити у вашому житті? Які мрії не дають вам спати ночами і переслідують щодня? Ви мрієте про те, ким хотіли б стати чи чого досягти в майбутньому? А чи не спадало вам на думку, що ці мрії насправді можуть бути Божою волею для вас, що саме Бог коли...

Як упоратися зі своїми емоціями?

Господь створив кожного з нас на Свій образ. Під час читання Біблії ми зустрічаємо Писання, в яких видно, що у Бога є емоції. Це такі емоції, як гнів, радість, співчуття. Вони знайомі й нам. Насправді, немає нічого поганого в емоціях, поки вони знаходяться під нашим контролем.

«Гніваючись, не грішіть: сонце нехай не зайде у вашому гніві; і не давайте місце дияволов...

Уроки прощення

Проте, попри всі кривди та образи ми повинні прощати: «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як і Бог у Христі простив вам» (Еф. 4:32).

Усі ми грішимо, і всі ми боржниками перед Богом, бо своїми гріхами порушуємо Його святі заповіді – Богом даний закон. І лише за умови прощення гріхів, провин ближнім, якщо вони в чомусь завинили ...

Любов має виявлятися у ставленні до людей

Ми живемо останнім часом. Зараз у світі відбувається багато подій, про які згадується в Біблії, як про ознаки кінця часів, і ми не можемо нехтувати ними. У другому посланні до Тимофія 3:1-5 написано: «Знай же, що в останні дні настануть (настануть) часи тяжкі, напружені і тяжкі (коли буде важко дуже важко). Бо люди будуть самолюбні, вкрай егоїстичні, сріблолюбні, вони будут...