Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Непереможний дух віри

В якій би важкій ситуації ви сьогодні не перебували, Бог може її змінити!

Можливо, лікарі сказали вам, що немає жодної надії. Можливо, ваш банківський рахунок порожній і від вас не відстають ваші кредитори. Можливо, у вас є проблеми в сім'ї або на роботі. Можливо, ваші проблеми, навалившись одна на одну, утворили собою величезну гору, і вам здається, що ви ніколи не зможете з ними не розібратися. Але не дозволяйте дияволу вас дурити. Йому ніколи не вдавалося вигадати таку проблему, яку б не могла вирішити віра в Бога.

Бога нічим не злякаєш. Для Бога так само легко вилікувати від раку, як і від головного болю. Для Нього так само легко купити вам новий будинок, як і сплатити ваш рахунок за квартиру.

Навіть у такий час, як зараз, коли здається, що весь світ сидить у проблемах, Бог може вивести вас із них із тріумфом. Він може зробити для вас те саме, що зробив для ізраїльтян. У 10-му розділі книги Вихід говориться, що коли темрява покрила всю Єгипетську землю, в якій вони жили - настільки густа темрява, що єгиптяни не бачили один одного і не могли поворухнутися три дні, - "у всіх же синів Ізраїлевих було світло в оселях їх" (23-й вірш).

Подумайте про це! Якщо ви вирішите повірити Слову Божому, ви зможете мати світло в цьому темному світі. Ви зможете мати захист у цьому небезпечному світі. Ви зможете бути зціленими у цьому хворому світі. Ви зможете бути процвітаючими в цьому зубожілому світі. Ви зможете жити вільними в цьому поневоленому світі.

Але дозвольте попередити вас: ви нічого цього не побачите, маючи відношення поразки. Якщо ви хочете ходити в такій постійній перемозі, ви повинні розвивати дух віри і перебувати в цьому дусі, навіть коли диявол чинить на вас тиск.

Люди, які мають дух віри, завжди отримують Божі благословення. Вони можуть проходити через випробування та спокуси, але щоразу надприродно з них виходити.

Мені подобаються такі переваги, а вам? Мені подобається щоразу перемагати диявола. І, слава Богу, ми зможемо це робити, якщо постійно ходитимемо в дусі віри.

Апостол Павло в 4-му розділі 2-го Послання до Коринтян дає нам певне розуміння того, як розвивати цей дух. Уважно прочитайте, що він каже: "Але, маючи той самий дух віри, як написано: "я вірував і тому говорив", і ми віруємо, тому і говоримо. а невидиме вічно" (13-й і 18-й вірші).

Відкрийте вікно

Перший і найголовніший факт, який розкривається у цих віршах щодо духу віри, полягає в тому, що віра вірить.

Чому вона вірить? Слову Божому. Більше того, віра вірить Слову Божому лише тому, що це сказав Бог – незалежно від того, чи згодні з цим природні обставини чи ні.

Це означає, що якщо ви хочете, наприклад, підтримувати дух віри у сфері зцілення, тоді ви спочатку повинні взяти свою Біблію і дізнатися, що Бог сказав про зцілення. Потім ви повинні вирішити прийняти це Слово як істину. Не закривайте для нього своє серце, кажучи: "Але моя церква вчить про це по-іншому", або "Моя бабуся вчила мене по-іншому". Просто скажіть: "Слово Боже говорить, що зцілення належить мені, і я вірю в це!"

Потім продовжуйте день за днем вкладати Слово Боже у своє серце доти, доки всередині вас не підніметься віра, і ваше тіло не почне приходити у відповідність до цього Слова.

"Знаєш, Глоріє, я один раз спробував так зробити, але для мене це не спрацювало. Мабуть, у мене просто немає стільки віри, скільки її є в тебе".

Та ні, вона у вас є! Біблія говорить, що Бог приділив кожній людині "міру віри" (Римлян 12:3). Оскільки це місце Писання було написане народженим понад людьми, ви можете бути впевнені, що якщо ви зробили Ісуса Господом свого життя, всередині вас є віра.

Можливо, ви не робите на підставі неї. Можливо, ви її не кажете. Але вона знаходиться всередині вас, і чим більше ви будете чути Слово Боже, тим більше вона розвиватиметься і зростатиме, тому що "віра від слухання, а слухання від Слова Божого" (Римлян 10:17).

Чому вам важливо розвивати свою віру? Тому що саме віра поєднує вас із Божими благословеннями. Вона є силою, яка здійснює ці благословення у вашому житті (див. Євреїв 11:1). Крім того, вона догоджає Богові (Євреїв 11:6).

Саме віра простягається у сферу духу, схоплюється за Божу обітницю і, так би мовити, матеріалізує цю обітницю. Вона приносить духовні благословення. Вона приносить машину, яка вам потрібна, або зцілення вашого тіла. Вона діє на цю землю.

У Посланні до Римлян 5:2 говориться, що вірою ми маємо доступ до благодаті Божої. Тому, якщо вам потрібна благодать для народження згори, ви повинні прийняти її вірою. Якщо вам потрібна Божа благодать для зцілення, ви повинні прийняти її вірою. Якщо вам потрібна Божа благодать у ваших фінансах або будь-якій сфері вашого життя, ви повинні отримати її вірою.

Мені подобається думати про це так: коли ви вірите Слову Божому, цим ви відкриваєте вікно у своє життя, даючи Богові можливість у ньому діяти.

Досить дивно, але деяких людей це бентежить. Вони не можуть зрозуміти, навіщо Богові потрібна можливість. Зрештою, Він же Бог. Хіба Він не може робити все, що хоче?

Да може. І Він хоче відповідати на нашу віру.

Розумієте, Він не такий, як диявол. Він не нав'язується вам. Він очікує, коли ви відкриєте Йому, повіривши Його Слову.

Ми віримо... тому кажемо

Саме це зробив Авраам. Коли Бог сказав йому, що в них із Саррою буде дитина, Авраам просто повірив Богові на Слово. У світлі обставин, що склалися, це був серйозний крок віри. Зрештою, Авраамові було 100 років, а Саррі – 90, і вона була безплідною.

Більшість людей було б просто розчавлено такими проблемами. Але не Авраам. "Повірив Авраам Богові, і це зараховано йому в праведність" (Римлян 4:3). Навіть хоча в природній сфері, сказаному Богом, неможливо було здійснитися, Авраам все одно повірив Богові.

Саме це робить дух віри. Він стоїть серед найнеможливіших обставин і все одно вірить у Бога! Потім він починає говорити.

Звичайно, він не каже по-старому. Він каже Слово Боже. Коли вас атакує рак, віра не каже: "Я вмираю від раку". Віра каже: "Ранами Ісуса я зцілена. Тому я не помру, але житиму і сповіщатиму справи Господні".

"Знаєте, щось мені не дуже до душі все це сповідання. Мені просто подобається вірити Богу мовчки".

Можливо, вам це подобається, але це не те, чого навчає Біблія. Біблія говорить: "Ми віримо і тому говоримо" (див. 2 Коринтянам 4:13). Якщо ви хочете змінити свої обставини, ваша віра має бути у двох місцях – у вашому серці та у ваших устах.

Саме тому Бог змінив ім'я Аврама на Авраам. Авраам означає "батько безлічі народів". І щоразу, коли Авраам після зміни свого імені зустрічався з кимось, він, фактично, говорив: "Здрастуйте. Як живете? Я - батько безлічі народів". Для більшості людей це, можливо, звучало дещо смішно, тому що на той час Авраам, як і раніше, залишався бездітним старим, одруженим на безплідній старій. Я впевнена, вони думали, що Авраам збожеволів.

Але він не був божевільним. Він просто наслідував приклад Самого Бога, який "животворить мертвих і називає неіснуюче, як існуюче" (Римлян 4:17). Говорячи у вірі, Авраам робив те саме, що робив Бог, коли Він творив землю.

Прочитайте перший розділ книги Буття, і ви зрозумієте, що я маю на увазі. Там Біблія каже, що на початку "земля ж була безвидна і порожня, і темрява над безоднею" (другий вірш). Проте Бог не сказав, подивившись на цю темряву: "Так, яке ж темне місце ця земля!" Якби Він це сказав, то земля так і залишилася б темним місцем.

Ні, Бог змінив природні обставини, назвавши неіснуюче як існуюче. Він подивився на темряву і сказав: "Світло, будь!" І стало світло. Бог сказав вірою, що Він хотів, щоб здійснилося.

Протягом усього першого розділу книги Буття ми бачимо, як Бог творив, говорячи Своє Слово. Знову і знову там говориться: "І сказав Бог... І побачив Бог, що це добре".

Саме так діємо і ми, коли живемо за духом віри. Ми говоримо Слово Боже… і бачимо результат… і це добре!

Ви маєте зрозуміти одне. Я не говорю про те, щоб сказати Слово Боже раз чи два. Я говорю про те, щоб постійно говорити слова віри. Якщо ви стаєте навколішки в молитві і кажете: "Я вірю, що приймаю заповнення своїх фінансових потреб, в ім'я Ісуса", а потім йдете на вечерю до друзів і кажіть: "Я скоро розорюся. Я не можу знайти роботу. Я ось- ось втрачу свій будинок, я не знаю, що я робитиму", - то так все залишиться по-старому.

Саме ті слова, які ви постійно кажете, і здійснюються у вашому житті. Тому, якщо ви вірите Богові про фінанси, то нехай у вас увійде у звичку говорити, наприклад, наступне: "Згідно з 28-м розділом книги Повторення Закону недолік є прокляттям закону. А в Посланні до Галатів 3:13 говориться, що Ісус викупив мене від цього прокляття, тому я викуплений від прокляття нестачі!

Потім щоразу, згадуючи свої рахунки, називайте їх оплаченими в ім'я Ісуса. Називайте себе квітучими. Називайте себе вільними від боргів. Будьте, як Авраам, і духом віри називайте неіснуюче як існуюче.

Продовжуйте дивитися на Слово Боже

Можливо, ви зараз думаєте: "Я дійсно хочу так робити. Я хочу ходити і говорити вірою. Але проблема в тому, що кожного разу, коли я дивлюся на всю цю плутанину у своєму житті, у мене просто опускаються руки".

Тоді перестаньте дивитися на цю плутанину! Натомість зосередьте свою увагу на Божій обітниці. Зберігайте Його Слово перед очима, і нехай воно постійно входить у ваші вуха до тих пір, поки ви очима свого духу не побачите його дійсним.

Саме це робить дух віри. Він дивиться "не на видиме, але на невидиме: бо видиме тимчасово, а невидиме вічне" (2 Коринтянам 4:18).

Звичайно, я не говорю про те, щоб ви ігнорували свої проблеми або заплющували на них очі, ніби їх не існує. Вони існують. Але згідно з Словом Божим вони тимчасові. Це означає, що вони можуть бути змінені. І можете бути впевнені, що якщо ви продовжуватимете дивитися на Слово Боже, вони зміняться!

Ми можемо ще раз подивитися на життя Авраама і знайти тому підтвердження. У Посланні до Римлян 4:18-21 сказано, що:

Він, понад надію, повірив з надією, через що став батьком багатьох народів, за сказаним: "так багато буде насіння твоє". І, не знемогшись у вірі, він не думав, що тіло його, майже столітнього, вже омертвіло, і утроба Сарріна в омертвенні; не похитнувся в обітниці Божим невір'ям, але був твердий у вірі, віддавши славу Богу, і цілком впевнений, що Він сильний і виконати обіцяне.


Авраам не думав, або не брав до уваги, своє тіло. Він не зосереджував увагу на тому факті, що йому було вже 100 років. Він не дивився на своє старе тіло і не говорив: "Ну, давай, старий. Ти можеш!" Ні, він знав, що не може народити дитину. І він це знав уже давно.

Він дивився на свої власні здібності. Він дивився на Бога. Він зосередив свою увагу на силі та обітниці Бога, доки не став цілком упевнений, що Бог може і справді виконати це.

Саме це я називаю перемогою!

Якщо ви хочете розвинути дух віри, то ви повинні робити щось ще. Ви не повинні думати, або брати до уваги те, що з природної точки зору у вашій ситуації є неможливим. Бог, звичайно, цього не робить. Ми з Кеннетом переконалися у цьому на власному досвіді!

Більше 40 років тому, коли Кеннет молився в Талсі, штат Оклахома, Бог почав говорити йому про те, що він проповідуватиме багатьом народам. Бог ще тоді сказав, що його служіння охопить увесь світ.

Було ясно, що Бог не враховував наш банківський рахунок. У нас ледве вистачало грошей, щоб поїхати в інший кінець міста – а що вже казати про поїздку в іншу країну! Але Бог не очікував, що ми будемо виконувати це покликання. Він збирався зробити це Сам разом із нашою вірою. Він збирався забезпечити нас силою, засобами, здатністю – усім! А від нас Він сподівався тільки, що ми віритимемо.

І це все, що Він чекає від вас: тільки вірте.

Хіба це непросто?

Якщо ви просто повірите, якщо ви просто будете проводити час, розмірковуючи над Словом Божим, замість концентруватися на своїх власних можливостях або їх відсутності, тоді ви закінчите так само, як і Авраам.

А як закінчив Авраам? Я би сказала, дуже добре.

У них із Саррою не тільки народилася та обіцяна Богом дитина, але вони ще прожили досить довго, щоб виростити і виховати її. Після того, як Сарра померла (у 127 років), Авраам (якому було 137) одружився повторно, і у нього народилося ще шестеро дітей. Він став саме тим, ким його називав Бог і він сам - батьком багатьох народів.

Саме це я називаю перемогою!

Саме це я називаю духом віри!

Дії, а не балачки

Часом диву даєшся: як деколи люди легко розмірковують про віру, причому чужу. Ніби ця річ, яку легко виміряти лінійкою, зважити, відчути на дотик. От, наприклад, історія двох сліпців, яких зцілив Христос і про яких ми дізнаємося з Євангелія від Матфея (Мф. 9:27-31). «За вірою вашою нехай буде вам» (Мф. 9:29), – каже до них Христос і зціляє. Тут багато коментаторів поч...

Покаяння

Можна до поїзда запізнитися... Не встигнути на корабель до відплиття... Заповіт не дописати... Злягти в ліжко на порозі відкриття. Чи не встигнути доопрацювати вірші. Не впоратися до терміну із завданням — це, по суті, все дрібниці… Не дай Боже, запізнитися з покаянням….
Покаяння має велику силу. Воно вугілля перетворює на діаманти, вовка — на ягня, люту людину ...

Живучи щодня у досконалій волі Божій

Я вірю, що зазвичай християни, думаючи про волю Божу для свого життя, уявляють щось велике: Куди я маю йти вчитися? Де я маю працювати? З ким я маю одружитися? Їхнє ставлення до незначних подій повсякденного життя таке: що буде, те й буде.

Але істина в тому, що Бог розробив Свій досконалий план для нашого повсякденного життя, навіть у дрібницях, як і Він розробив його ...

Благословляйте людей, які навмисне роблять вам зло

Легко благословляти тих, хто благословляє вас і робить вас щасливим, але як поводитеся з людьми, які роблять з вами несправедливо і спеціально хочуть зробити вам боляче? «Благословляйте ваших гонителів» (Римлян 12:14).

Якось, багато років тому, мій помічник приніс мені одну популярну газету, і — о жах! - Просто на першій сторінці про мене надрукували розгр...

Виробляйте терпіння, працюйте над характером і не втрачайте надії

«Більше того, радітимемо і тріумфуватимемо в нинішніх випробуваннях наших і веселимемося в стражданнях, знаючи, що скрутні обставини, скорботи і труднощі справляють терпіння і непохитну стійкість. А стійкість (мужність) виробляє зрілий характер (підтверджену віру, випробувану непорочність). (Подібний) характер виробляє (звичку) мати повну радості та впевненості надію».

Чи мають люди свободу волі насправді?

Якщо «свобода волі» означає, що Бог дає людям можливість робити вибір, який насправді може вплинути на їх долю, тоді, так – люди мають свободу волі. Сучасний грішний стан світу прямо пов’язаний з вибором, зробленим Адамом і Євою. Бог створив людство за Своїм власним образом, і це включало здатність вибирати.

Проте, свобода волі не означає, що людство може робит...

Емоції під контролем

Всі люди мають емоції, і нам від них нікуди не подітися. Я впевнена, що для кожного віруючого досягнення емоційної стабільності має бути одним із першочергових завдань. Ми повинні навчитися з Божою допомогою керувати своїми емоціями, а не дозволяти їм керувати нами. У словнику Вебстера говориться, що емоції розбурхують людей і рухають їх вчинками. Уявіть, що ви пішли в магаз...

Необхідні якості для досягнення успіху

Отже, брати мої любі,
будьте тверді, непохитні,
завжди процвітайте в Господній справі…
— 1 Коринтянам 15:58

Сьогодні я хочу поговорити про те, які риси характеру необхідно мати, щоб досягти успіху. Зауважте, люди, які досягли успіху в житті і залишили слід в історії, мали сильний характер. Я хочу зупинитися на кількох важливих якостях, які обов'я...

Зцілені, врятовані та живі для правди

У 1-му посл. Петра 2:24 написано: "Він гріхи наші Сам підніс тілом Своїм на дерево, щоб ми, позбавившись гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися". Це добре відоме у Тілі Христа місце Писання про зцілення. Однак воно говорить не лише про зцілення, а ще й про те, що передувало йому. Розберемо цей вірш частинами.

Спочатку йдеться про те, що Іс...

Шануй кожну з десяти заповідей

Вірити в Бога – означає бути багатогранною, духовно багатою людиною, яка все може й здатна будь-куди дістатися. Для того, щоб я зміг поїхати до Австралії, мені потрібна інформація про те, як туди долетіти. Щоб ці відомості були для мене корисними й практичними, мушу вірити людині, яка їх надає мені. Якщо хтось розповість мені про авіакомпанію, літаки котрої туди літають, повідомить, де мо...