Понеділок 06 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

ПОРЯТУВАННЯ ЗА БЛАГОДІТИ

Все, що Бог робить для людей у ​​наш час, ґрунтується на благодаті, милості та світі. Благодать – це “незаслужена Божа прихильність”. Тобто Бог благоволіє до нас, але ми цього не заслуговуємо, хорошим свідченням чого є безоплатно одержуваний нами порятунок. Слово “благодать” зустрічається в Біблії понад 160 разів, з них 128 разів у Новому Завіті. У Біблії про Бога говориться як про “Бога всякої благодаті…” (1 Петра 5:10), про Ісуса Христа як про Слово, “повне благодаті” (Івана 1:14). Дух Святий названий “Духом благодаті” (Євреїв 10:29). Таким чином, усі три особи Трійці тісно пов'язані з благодаттю.

ІІ. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНУ

У Старому Завіті слово “благодать” має значення “знизитись до нижчого за своєю добротою”. Новозавітне слово означає “прихильність, прихильність, милосердя/милість”.

Наведені нижче визначення благодаті допоможуть зрозуміти значення цього слова.

1. Благодать – це любов, що виявляється до негідних її людей. Бог є любов; однак коли Він виявляє її до винних, нечистих і непокірних грішників, то це вже благодать.

2. Любов до когось чи чогось вищого – це обожнення чи благоговіння. Любов до себе подібним – це прихильність. Любов, що сходить згори, – це благодать.

3. Божа благодать – це прояв любові і милості до людини, тоді як вона заслуговує лише на гнів і суд. Вона відкривається, коли Бог сходить до нас у своїй нескінченній любові.

4. Благодать виявляється в тому, що Бог віддав Найкраще небесне, щоб урятувати найгірше земне.

ІІІ. ВІДЗНАКИ БЛАГОДІТИ

Не слід плутати благодать із ділами. Якби людина могла отримати спасіння добрими справами, вона стала б її заслугою (Римлян 4:4-5, 11:6). Бог нічого не винен людині. Він дає спасіння задарма.

Не слід плутати благодать із законом. Людина рятується не дотриманням закону, а благодаттю. Ось деякі відмінності між законом і благодаттю:

Закон зобов'язує до дій, благодать повідомляє про вже досконалу дію.
Закон каже: “Вчини так, і будеш живий”. Благодать каже: “Живи, і будеш робити так”.
Закон говорить: “Люби Господа Бога”. Благодать каже: “Бог так полюбив світ” (Івана 3:16) і “Будемо любити Його, тому що Він насамперед полюбив нас” (1 Івана 4:19).
Закон засуджує навіть кращого з людей (Римлян 3:19), а благодать спасає і найгіршого з грішників (Римлян 3:24; 4:5).
Законом відкривається гріх (Римлян 3:20), благодаттю – спасіння (Титу 2:11-13).

IV. ПОТРІБНА В БЛАГОДАТІ

Людина грішна і повстає проти святого закону Божого (Римлян 3:23, Колосян 1:21), тому він заслуговує тільки на Божий суд.

Порушивши святий Божий закон, людина постає винною перед Богом і заслуговує на Боже прокляття (Римлян 3:19, Галатам 3:10, Якова 2:10).

Через те, що людина відкинула і вбила Сина Божого, вона не може пред'являти Богові свої права (Івана 12:31-33; 3:18).

V. ПОРЯТУВАННЯ ПО БЛАГОДІТІ

Людина може отримати спасіння тільки через благодать Божу, ніхто з нас на неї не заслуговує. “У Якому ми маємо викуплення Його кров'ю, прощення гріхів за багатством благодаті Його” (Ефесян 1:7). Бог святий і не може залишити гріх поза увагою: гріх має бути покараний. Саме для цього і потрібен був Хрест. Євангеліє розповідає про те, як Бог може врятувати грішників благодаттю і залишитися святим.

Суть спасіння в тому, що Христос зазнав на Собі гніву і суду Божого за гріхи людей. Завдяки ділам Христа, а не людям, Бог прощає гріхи тих, хто довіряється Господу Ісусу. Христос – Агнець, принесений у жертву, викупив людей. Благодать вимагає від спасіння грішника тільки віри (Ефесян 2:8-9).

VI. БЛАГОСЛОВЕННЯ ЗА БЛАГОДІЮ

Божа благодать дарує грішникові рясні благословення. Три найважливіші з них:

1. Порятунок (Титу 2:11-13). Це означає, що новонавернений християнин має вічне життя: “І Я даю їм життя вічне, і не загинуть повік; і ніхто не викраде їх з Моєї руки” (Івана 10:28).

2. Виправдання (Римлян 5:1). Це означає, що Бог вважає грішника, який увірував у Христа, непорочним: “Отже, виправдавшись вірою, ми маємо мир з Богом через Господа нашого Ісуса Христа”.

3. Доступ до Бога (Римлян 5:2). Це означає, що віруюча людина може входити в Божу присутність через молитву: гріх більше не відокремлює її від Бога. “Тому нехай приступаємо з відвагою до престолу благодаті, щоб отримати милість і здобути благодать для тимчасової допомоги” (Євреїв 4:14-16).

18.10.2023

Бездонний посуд любові

Хлопчик тяжко хворів. Багато ночей просиділа мати біля його ліжка,
благаючи Бога про допомогу. Однією з найважчих ночей почувся шелест
крил ангела смерті.

- Не забирай мого сина! - Вигукнула мати. — Мій хлопчик ще не
виріс і не пізнав найголовнішого — кохання.

- На небесах він зустріне все найкраще, що є на Землі, -
проше...

Доброта до людей

У 1871 році знаменитий англійський мандрівник Генрі Стенлі вирушив до Центральної Африки на пошуки зниклого Д. Лівінгстона. Він знав, що зустріне там такі племена, які не зрозуміють його мови, але він був упевнений, що їм знайома мова совісті. Тому він суворо наказав своїм людям не ображати дикунів, не красти в них, не порушувати обіцянок, ставитись до них люб'язно і взагалі – н...

Десять заповідей для батьків

1. Не чекай, що твоя дитина буде твоєю копією, бо вона, як і ти створена на образ Божий. Допоможи йому стати самим собою.
2. Не зганяй на дитині свої образи, щоб потім він не зігнав на тобі свої. Що посієш те й пожнеш.
3. Не вимагай від дитини плати за все, що для неї робиш. Ти дав йому життя, він дасть життя іншому – це невідворотний закон подяки.
4. Н...

Чудова робота

- Уф.. Ну і втомилася я, - прошепотіла Любаша, розгинаючи спину. Обтрушивши руки від землі, поставивши лопату під навіс, усміхнулася і підняла очі до неба.

- Господи, я посадила, а Ти. зростати. Слава Тобі за все. Віддаю все у Твої руки.


У неї і справді все зростало, урожай незалежно від погоди завжди був чудовим. Сусід тільки косився на її г...

Що робити?

Він ішов у задумі тротуаром, розмовляв подумки з Богом, перебуваючи перед Ним з оголеним серцем. Було тихо, ніщо не відволікало від думок, душа була в тихому блаженному стані.

Крізь молитовну тишу увірвався несамовитий крик переляканої жінки. Вона бігла назустріч з божевільним виразом на обличчі, розпатлана, в очах плескався жах.

- Допоможіть, - кинулась ...

Про любов та дружбу

Було два брати за духом: диякон Євагрій і священик Тіт. І мали вони одне до одного любов велику і нелицемірну, так що всі дивувалися їхній одностайності та безмірній любові. А диявол, що ненавидить добро, що завжди ходить, як рикаючий лев, шукаючи, кого поглинути (1 Пет. 5, 8), порушив між ними ворожнечу. І таку ненависть вклав він у них, що вони ухилялися один від одного, не хот...

Притча про головну зброю диявола

Багато років тому диявол вирішив продати усі інструменти свого ремесла. Він акуратно виставив їх у скляній вітрині на загальний огляд. Що то була за колекція! Тут був блискучий кинджал Заздрості, а поряд із ним красувався молот Гніву. На другій полиці лежала цибуля Пристрасті, а поряд з нею мальовничо розмістилися отруєні стріли Черевоугоддя, Бажання та Ревнощі. На окре...

Завтра можеш не встигнути

Часто ми думаємо що встигнемо зробити останній крок, але виходить інакше.
Коли ми говоримо собі, а-а завтра перепрошую то зазвичай завтра вже людина собі більше накрутила ніж сьогодні і ставати важче попросити вибачення, а ще важче цій людині простити тебе.
Буває коли нам треба сісти і підготуватися до навчання, доповіді, розмови чи поїздки, а ми говоримо завтра, але завтра вже ми не ...

Притчі про любов та дружбу

Відбувся турнір з гольфу. Переможець отримав величезний грошовий приз. Щасливий чоловік мав намір повертатися додому.

Але неподалік клубу до нього підійшла жінка, яка попросила у нього хоч трохи виграних грошей. Вона виглядала такою нещасною, що чоловік зупинився і вислухав усю її розповідь. Виявилося, що її син дуже хворий. Йому потрібна складна та дорога оп...

Богу треба - ДОВЕРЯТИ

Богу потрібно — ДОВЕРЯТИ у всьому, і якщо Він – НЕ ВИКОНАЄ нашого прохання, значить, так потрібно, Він один знає, що нам — КОРИСНО, а що принесе ШКІДНИК, і коли — Приходить час для — ВИКОНАННЯ наших молитов.

Просіть і дано — буде вам!

Адже, якщо дитина просить у матері, мама зірви мені помідор, а помідори ще зелені, і мати тому не дає, к...