Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Чудова робота

- Уф.. Ну і втомилася я, - прошепотіла Любаша, розгинаючи спину. Обтрушивши руки від землі, поставивши лопату під навіс, усміхнулася і підняла очі до неба.

- Господи, я посадила, а Ти. зростати. Слава Тобі за все. Віддаю все у Твої руки.


У неї і справді все зростало, урожай незалежно від погоди завжди був чудовим. Сусід тільки косився на її город і сварливо бурчав щось собі під ніс. Любаша не мала ні сил, ні коштів щось вкладати в цю невелику ділянку. Ніколаїч, чоловік її, був тяжко хворий, та й самій Любаші було років чимало. Сусід унаважував город, привозив торф, пісок, робив грядки високими, пам'ятаючи, що попереднє літо було сирим, дощовим. А це раптом видалося сухим та жарким. Знову. невдача. У Любаші руки не доходили виполоти між грядками, це й врятувало врожай. І так рік у рік.

-Чарівниця, не інакше, - шепотів сусід.


Впоравшись по господарству, втомлено пішла до будинку. На веранді весела чоловіча компанія на чолі з Ніколаїчем “забивала козла”.

- Весело там у них, - майнула думка у Любаші, а от води він і не приніс. Але ж просила! Я значить там, на городі, а він тут. веселиться! Ось зараз переодягнуся, я йому все скажу! Тільки спочатку треба потрібні слова підібрати. Повчальні. Щоб раз сказати. і все стало зрозуміло.

На столику біля дивану лежала Біблія.

²Також і ви, дружини, коріться своїм чоловікам, щоб ті з них, які не підкоряються слову, життям дружин своїх без слова набували... ⌡ Уп-с.. Немов легкий подих вітерця миттю охолодив її запал

.

- Ніколаїч, ти там як? Вже й їсти напевно хочеш.. А я то все по господарству, та на городі, а чоловіка давно й годувати час.. Зголоднів? Тобі там, на веранді не дме? Тепленько одягнений? Чи не озяб?

Приятелі миттю зібралися і зникли. Миколай повільно підвівся з табуретки, спираючись на стіну.

- Ой, а час як летить. Я, Любань, навіть не помітив. Навіть води не приніс у рукомийник. А ти ж просила.

- Та й добре. Не велика праця. Зараз принесу сама.


Миколай, будучи невіруючим, але гостинним і добрим господарем і просто душевною людиною, завжди ставив одне й те саме питання гостям, які зупинялися в них на нічліг.

- А скажи-но, любий, тебе як Господь врятував?

І уважно вислуховував неквапливі, щирі та завжди незмінно радісні історії про милість Божу. Задавав питання, намагаючись вибудувати хоч якусь схему, але у всіх було все по-різному. Незмінно було лише одне. щось відбувалося з людьми, вони відмовлялися від свого колишнього життя і з трепетною довірою до Господа, йшли іншим шляхом. Незвіданому, незвичному. Чудова робота у Господа.


Ніколаїчу ставало іноді зовсім погано, і він просив Любашу:

- Ти пошепчи мені.

Любаша брала Біблію та читала псалтир. Видно було, як йому легшало. Розгладжувалася складка між брів, погляд ставав іншим.

- Миколоїч, ти б примирився з Богом.

- Я з Ним не сварився. Це ти навколішки часто стаєш і кричиш до Господа, а я ніколи не стану ні перед ким навколішки.


Якось увечері раптом попросив:

- Любане, помолися за мене.

Любаша не вміла тихо молитись. В голос, зі сльозами та душевним жаром, почала просити Бога про милість до чоловіка. Миколай лежав тихо, прислухаючись до слів, розмірковував.
Серед ночі покликав:

- Любане, пошепчи мені.

Вона з трепетом і любов'ю почала читати:

- Якщо я піду і долиною смертної тіні, не лякаюся зла, бо Ти зі мною;.

Вранці, помолившись перед його ліжком, давши ліки, пішла на кухню. Поки ставила чайник, діставала посуд, спитала його про щось.

- Ніколаїч, - ласкаво покликала, заглядаючи до спальні.
Тихо. Біля ліжка, поклавши голову на схрещені руки, стояв на колінах Миколайович. Тихо відійшов до Господа.

Зараз такий час

Зараз такий час, що дуже багато думок у людей, і на перший погляд якась каша виходить. Про те саме говорять: ²це Бог сказав", інші: ² Ні, це не від Бога". Третій каже: “я отримав свідчення від Духа”, четвертий: “а я нічого не отримав”.
Наш Батько щасливий, і радіючи сміється, дивлячись на своїх улюблених діточок, що копаються в пісочниці.
Ос...

Наскільки велика любов Господа до нас

Сьогодні я хотів би поділитися з вами про те, наскільки велика любов Господа до нас.

У світі, де стільки насильства, зла та неправедності, ми можемо часто почуватися безпорадними та самотніми. Ми можемо відчувати, що ніхто нас не розуміє, що ніхто не дбає про наше життя. Але це не так. Всевишній Бог любить нас незмірно і ніколи не залишить нас у біді.

Бог до...

Притча Вітер і квітка

Вітер зустрів чудову Квітку і він дуже сподобався йому. . Поки він ніжно пестив Квітка, той відповідав йому ще більшим коханням, вираженим у кольорі та ароматі.

Але Вітру здалося мало цього, і він вирішив: "Якщо я дам Квітці всю свою міць і силу, то той обдарує мене чимось більшим". І він дихнув на Квітку потужним диханням. Але Квітка не винесла бурхливого вітру і...

ЧИСТОТА, ЯКА ВИХОВУЄТЬСЯ

«Для чистих усе чисто; а для опоганених і невірних немає
нічого чистого, але опоганені і розум їхній, і совість» (Тит. 1:15).
Двоє ченців ідуть стежкою. Ось вони сягають річки, яка перегороджує їм шлях. Річка неглибока, але швидка. Підійшовши ближче, вони бачать жінку, яка нерішуче стоїть біля самої води. Очевидно, що їй треба перебратися на інший ...

ПОРЯТУВАННЯ ЗА БЛАГОДІТИ

Все, що Бог робить для людей у ​​наш час, ґрунтується на благодаті, милості та світі. Благодать – це “незаслужена Божа прихильність”. Тобто Бог благоволіє до нас...

БОЖА ПРЕРОГАТИВА

«Тож ти невинний, кожна людина, що судить іншого,
бо тим самим судом, яким судиш іншого, засуджуєш
себе, бо, судячи іншого, робиш те саме» (Рим. 2:1).
У старших класах я жив і навчався у коледжі, який знаходився за двадцять кілометрів від найближчого міста. Дістатися до нього можна було автобусом, який вранці їхав туди, а ввечері повертався назад, тож якщо вам по...

Прощена неділя

Все потихеньку заспокоїлося. І в душі настав світ. До всього, що раніше боляче поранило, Ольга стала ставитись по-іншому. Більш смиренно.
Не викликала у душі відторгнення дійсність.
Ще кілька років тому така думка приводила Ольгу збентежено. Одна думка про те, що може залишитись однією, лякало, ніби за нею ховалася безодня. Тому вона терпіла, зносила глузу...

Будь господарем у домі своєї душі

Якось до хати до святого вирішив зазирнути мандрівник. Приводом послужили, як він пояснив господареві, нечисті, погані думки, що долали його день у день. «Вони» заважали йому поринати у світлі помисли. У відповідь той лише сказав:
- Знайди мого учня. Він володіє готелем. Там ти знайдеш відповіді.
Мандрівник отримав чіткі вказівки, як знайти необхід...

БАЧИТИ КРАЩЕ

«Потім Варнава пішов у Тарс шукати Савла і, знайшовши його,
привів до Антіохії» (Дії 11:25).
Дослідження, проведене серед кількох сотень мільйонерів, показало, що всі вони мали щось спільне. Всі ці успішні чоловіки та жінки навчилися бачити в інших лише хороше та позитивне.
Прочитавши цю інформацію, я вважав її перебільшенням. Проте, читаючи інші книги з упр...

Чому вчить Біблія — Святий Дух

Вчення про Святого Духа є лише у християнській релігії. Розмірковуючи про Нього, пам'ятайте, що Ісус Христос є центральною темою Біблії. Ми не знаємо імені Духа Святого; у Біблії ска...